Hayaksisheytan adlı kullanıcının mesajları

    FX panthera da 300+156 cc tüp var güçlü bir tüfek olması için 700cc tüpe gerek yokmuş

    Fx Panterade 700 cc tüpü takacak alan da yok. Olaya yanlış yerden bakıyorsunuz. Ben PCP dünyasındaki yeniliklere vurgu vuruyorum. Her yıl birbirinin aynısı 10 farklı model çıkarma ile bu iş yürümez diyorum.

    haahah bence kaliteli yerli tufek spoton parslari tek delik yapan tufektir. Baska bir nitelikte karsilastirmaya gerek yok.

    🥹 Spot On Pars kadar iki yüzlü bir pelet ben görmedim her kutu farklı karakterde.

    Dome modelinde kalıp problemi var geçen hafta 10 kutu aldım 3 kutusu problemli 5.60 çıkıyor peletler namluya sokacam diye pelet iticiyi yamultmayı kesinlikle düşünmüyorum. 😄

    Kral- Hatsan ve en sonda Fx sahibi olarak. En beğenmediğim firma Hatsan oldu.

    Hem Pelet hemde solid atma işini gavurlar çözmüş. Bizim yerli markalar zayıf tüfekler üretiyorlar solid atmak için modlamak müdahale etmek ile uğraşıyoruz. Gavurlar 700 cc 300 bar tüplere geçiyor. Çift regülatöre geçiyor solidler için ekstra hava odacığı planium inşa ediyorlar. 34 gn solidi 1000 le çok rahat atabilirken bizim yerliler 24 ü 800 le zor atıyor.

    Koysa iyi :D :D bu cihazları veya benzerlerini buraya göndermiyorlar. Sanırım sınırlama var. Şuan konuda paylaşılan cihazlar çok verimli değil.Atış alanına bu kadar büyük aleti yada litrelerce su vs götürmek tam bir eziyet . Ben tüp kullanmadan kompresör ile araba aküsü ile doğada hava basma derdindeyim New Warrior modelinde olduğu gibi.

    New Warrior bir dönem geldi sonra silindi gitti piyasadan. Kesinlikle kullanıcı ve teknik destek bulamazsan Tr de kesinlikle seni pişman edecektir. Aldım 3-5 yıl kullanırım diye düşünme. Kesinlikle bakım isteyecektir. İçeriden pas çüreme olmasın diye aliminyum kullanılıyor ufacık zorlama ile yersin teknik bilgide gerektiriyor. Bir çok şeyi yurt dışından almak her zaman mantıklı ama bu ürünlerde kesinlikle teknik destek olmalı ben yaparım beceririm hallederim ile olacağını düşünmüyorum.

    Abi haklısın ama çok abartı rakamlar. Yurt dışı 3bin burada 10 bin. Bakımını yaparız kolay. Bozuldu diyelim yapamayacak olsak bile bir daha alsam yine kârdayım.Hatta bir daha alsam yine kârdayım. Ülkemiz işin b... Çıkarmakta harika.

    Kesinlik Ali expresin kandırmacası 3 binlik komprasöre 10000 tl kargo ücreti koyar.

    Bu örnek benim tüm algımı değiştirdi şu an olayı sizin gözünüzden idrak ettim sanırım 😂

    Ben buna odaklanırdım. Farazi atış başına 3 bar tüketen silahımda yaya çekice valfe müdahale ile gereksiz çıkan havayı ne kadar kesebilirim FPS de kayıp yaşamadan atış başına 3 bar olan sarfiyatım 2 bara düşer mi ? Maaliyeti ne kadar olur attığım taş ürküttüğüm çulluğa değer mi ona bakarım. Bu işi bilen hobidaşlara bir danış bence.

    Bunların değişik modelleri var. New Warrior gibi ama ne bu markayı ne benzerini aliexpres ten alamıyorum Türkiye ye niye se göndermiyorlar.

    Bu komprasörü aldım bitti olmuyor maalesef. Yıllık bakımları. Oluşabilecek ağrızada teknik servis ve garanti önemli. Türkiyeden almanızı tavsiye ediyorum. Serkan bey ile görüşün.

    +90 (555) 527 22 05

    Aldım usta krono deneyeceğim hafta sonu artık öğreneceğiz ama ağır solid atmaya çalışıp hava tüketeceğime hafif atmak stabil havayla daha mantıklı geliyor

    Kesinlikle katılmıyorum. Tüfeğin üretilme amacı ağır solid ve kas gücü bu ferrari alıp yakıt ekonomisi kasmak için basmamak gibi bir şey. Tabiki de tüfek sizin araba sizin keyif sizin zevk sizin. Keyifli atışlar. ;tufey#

    Herkese merhaba , bir haftadır ilanını siteden takip ettiğim Bigmax x i sonunda satın aldım , hatsan Flash 101 den sonra sanırım Flash boncuklu tabanca gibi kaldı çünkü Bigmax x attığını yok ediyor diyebilirim.😂 Kullanıcısı olan yada halkında bilgi sahibi olan varsa bilgi almak isterim Ercan ustadan regülatör siparişi de vereceğim stabil bir basınça stabil grupman için fakat ideal çalışma basıncını birtürlü yakalayamadım 240 barlardan 200 bara 15 adet solid ile çok hızlı düşüş yaşıyorum , 200 bardan 160 bara 40 adet solid gönderiyorum ,bir Çan eğrisi yaratamadım ,ve Alpaslan hocadan da bilgi alamadım varmıdır bilgisi olan , pellet 44 grain

    Yanlışım varsa değerli hobidaşlar beni düzeltsin. Bigmax X Grupman tüfeği değil hocam. Uzun mesafe tüfeğidir.

    Bence Modcu hobidaşlar ile görüşmeli minimum hava ile maximum verim ve stabiliteye yönelmelisin . Regülatörüde tavsiye eder iseler alırsın bence kafana göre alma. Güzel modlanmış bir pcp nin regülatörlü modeller gibi stabil atış yapabildiğine şahit oldum.

    Ali Tekin ile bir görüş.

    +90 (543) 957 58 59

    Güzel atış :thumbup: aslında o pelleti FX dahi olsa her tüfek sevmez demekki seveceği tutmuş benim fx in hatsan flash ı sevdiği gibi

    Valla bendeki namlu bir tane hariç spot on 18,13 ne attı isem sevdi. Hepsi aynımıdır bana mı denk geldi bilemem ama Hatsanın LW namlusunun yanında bu var ya Melek Melek Factör çok nazlı idi mühimmat beğendirememiş idim.

    Spot on Dome

    Spot on Pointed 22 Gr

    Norica Hummel

    Jsb 18.13

    Jsb 15.89

    Jsb Hades 15.89

    Gamo Ts 22

    Engin Sak 34-32-30 Gr

    Emrah Bozkurt 32-30-28-26-24 Gr

    Solid Raptor 5.50 28 Gr

    Pb-82 Bullet 5.52 28 Gr

    Bunlar ile çok güzel sonuçlar aldım. Hepsinin tatlı bir FPS aralığı var yakalarsanız baya güzelleşiyor grupman.

    Şimdiye kadarki kullanıcı geri bildirimleri sorunsuz olduğu yönünde, gerek tasarım gerek test aşamasında ehli kişileri dünyanın dört bir yanından toplayarak tüfeği piyasaya sürmeden evvel teste ve incelemeye tabi tutmaları meyvesini vermiş gibi, tabiki bir süre daha takipte kalmakta fayda var, bu çizgide devam eder ise, Uragan 2 700 ile birlikte pazardaki solid'de en uygun 2 platformdan biri olacak.

    Bence superior namlu ile FX o işi halletti. 🙂

    genel olarak bazı şeyleri çözdüm fakat marka konusunda kafam karışık kimisi hawke derken kimisi element optics kimisi hepsi çöp Victor bak diyor , yani kalite kişiden kişiye bukadar değişemez diye düşünüyorum

    Ben Türkiye distribütör servis yapısına bakarak seçtim. Yaşanabilecek sorunda muhattap çok önemli. Element Tr piyasasında yeni olduğu için fiyatı bir tık daha iyi idi. Yanılmıyorsam dağıtıcısı vectör optiğinde dağıtıcısı. Sağlam servisi olumlu geri bildirimleri var. Aldığım optik mesela yivlilerdede kullanılabiliyor geri tepmeden kaynaklı yada turet ve merceklerde oluşabilecek arızalarda kullanıcı hatası olmadığı sürede ömür boyu garantili.

    Spot On markasında maalesef kutudan kutuya performansı değişebiliyor.

    Mod 85 Sniper modelini 5.5 Mm olduğunu düşünerekten.

    Norica hummel yeşil kutu 0.95 g denemenizi tavsiye ederim.

    Bulabilirseniz jSB 15.89 grain hilal avda fx 16 grain var oda JSB Üretimi bunlar çok iyi performans verirler fiyatıda çok pahalıdır.

    Üstad yanlış biliyorsam düzelt ffp cama entegre olduğu için zoomda görüntü bozmuyor ve ayar problemi diğerlerine göre az oluyor diye okumuştum tabi bir forumda ve o arkadaşa göre ,eğer öyleyse ffp düşüyorum değilse arasındaki farkı öğrenmem gerek , tek bir dürbün kullandım optimanın Flash ile gelen dürbünü bu yüzden herhangi bir tecrübem yok

    :)

    Kesinlikle yanlış.

    youtube a optiklerde yada dürbünlerde SFP ve FFP nedir yada ilk odak düzlem, ikinci odak düzlem nedir diye yazıp videoları izleyin gene MRAD ve MOA nedir onuda öğrenin.

    Cemal bey'e katılıyorum. Fx'i tüfekleri normal silahlardan daha verimli iken panthera fx'in tüfeklerinden bile daha verimli. 300cc şise ile yüksek güçlerdeki atış sayısı inanılmaz.

    Burada ufak bir Ali cengiz oyunu var 156 cc lik power planiumun içindeki havayı unutmayalım. Benim Maverick 580 cc 89 cc power planiuma sahip 250 bar full tüp 89 cc planiumu doldurduğunda 200 bara düşüyor bende.

    Yüksek cc li power planium aynı oranda yüksek güç demek. Bu silah kesinlikle ağır solid için. Hafif pelet ve solidi stabil atamaz nedenini yakın bir zamanda maverick üzerinde anlatacağım.

    Hangi odak düzlem optik düşünüyorsun ilk önce onu belirle sonrası.

    Her markanın bronz, silver, gold ürünleri mevcut. Örnek vermek gerekir ise Vector ün gold serisini havkenin silver serisi ile karşılaştırmak yanlış olur.

    Benim dokuma imkanım vardı ama maliyet hesapladim kompresör mantıklı geldi.

    100 TL bir dolum 4 tüp var ve ayda bitiyordu. 400dolum +50 TL yol aylık minimum 450 para veren biri olarak aldık artık 😅

    Kazasız belasız uzun yıllar kullanırız inşallah.