Hayaksisheytan adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar merhaba,

    Forumu yıllar öncesinden takip etmeye başladım fakat ateşli silahtan pcp ye geçme imkanım ve zamanım olmamıştı. Nasipse yılbaşına doğru bir tane almayı düşünüyorum. Öncesinde Kocaeli'de ikamet ediyorken son iki yıldır Konya'da ikamet etmeye başladım. Savunma sanayinde çalışıyorum. Konya'da olupta pcp almamak olmazdı. Aklımda Huğlu ve Reximex var. Tavsiye ve önerilerinize açığım. Atışlarda görüşmek üzere..

    Eskiden ruhen aramızda iken şimdi Fiziken aramıza geliyorsun. Aramıza hoş geldin. 😊

    Ben neden Huğlu ya yönelmem.

    Kaliteli ithal peletleri ülkemizde artık bulamıyoruz bulsak bilede hem çok pahallılar hemde onlarda kaliteyi düşürmüş durumdalar. 500 lük bir kutu jsb 18.13 5.52 mm kutunun içinden 5.50-5.55 arası etek çapı çıkabiliyor aynı şekilde ağırlıklarıda çok oynak. Yurt dışında etek çaplarını tek tek ölçüyor gavurlar gene tek tek te tartıyorlar.

    Bu işe gönül vermiş hobidaşlar çok güzel solidler üretmeye başladılar bu solidleri atabilecek güçlü tüfeğe yönelmenizi tavsiye ederim ben de öyle yaptım. Huğluyu modlasınız bile o düşük tüp hacmi ile sizi üzer.

    Denemeden namlunun sevip sevemediğini bilemeyiz. Engin abi ile irtibata geçtim önerisi üzerine 22 Cal da ağır solidlere yöneldim 30-32-34 Gr yarımşar kilo siparişi verdim. İnşallah namlum sever de kilo kilo alırız.

    Çok sık optik değiştirmiyorum. Benim kullandığım optiklerdede aynı sorun vardı. Şu an element optik helix kullanıyorum 6x24-50 24 zooma gelince kontrast artıyor. Max 22 yapıyorum. Belki olması normaldir yada daha kaliteli optiklerde daha az hissedilir yada olmuyordur.

    Siparişiniz olumlu yönde gerçekleşir ise. Süreci fiyatı ve vergileri ile kaça geliyor paylaşırsan sevinirim.

    15,89 Gr Pellet için ciddi uzaklıklar yaprak kımıldamıyordu gibi bir günemi denk geldiniz. :)

    Arkadaşlar son zamanlarda piyasada yeni gördüğüm Shock solid pellet ler var bende Hatsan Hercules var 6.35 hollow point 46 grain kullanıyorum ve grupmanları gayet güzel H&N heavy duty 6.35 46 grn e şekilsel olarak benziyor bu yüzden BC 0.13 alınca (h&n 0.133 yayınlamış) hesap yaparak yaptığım atışlar da gayet başarılı sonuçlar alıyorum.

    https://www.hilalav.com.tr/uru…lid-bulled-6-35mm-40grain

    Hilal av da 40 grain ler mevcut ancak bana 46 grain lazım, av bayinde her zaman bulunmuyor. Bunun üreticisi kim nereden temin edebilirim bilen varmıdır.

    Hilal av ile iletişime geçmeni tavsiye ederim.

    Herkese iyi forumlar. 47 yaşındayım istanbul anadolu yakasında yaşıyorum 27 yıldır ateşli silah kullanıcısıyım 5 tane farklı ruhsatlı tabancam var zaman zaman bunlarla hedefe atış yapıyorum eski usul tek göz atışı bırakıp çift göz atmaya başladım ama çok pratik gerekiyor malum maliyeti çok fazla, son 1 haftada bir stoeger xm1 pcp tüfek ve bir zoraki hp 01 light alarak havalı silahlarla tanışmış oldum pellet ve havalı işine çok yabancıyım, ateşli silahtan çok farklı, atış varmış ama yokmuş gibi 😁. Buradaki tecrübeli arkadaşların bilgilerinden faydalanmayı umuyorum

    Aramıza hoş geldin abi. Forumda çok bilgili değerli hobidaşlar var. Yardımcı olacaklardır. Anadolu yakası gruplarınada bak derim yüzyüze görüşmek sohbet ve muhabbetin tadı farklı.

    Benim tüfek ve optik bunlar.

    Kral Puncher Jumbo Dazzle 5.5 mm

    Vector Optics Capricorn 4.5x14x44 FFP


    Forumda güvenilir hobidaşlar var 2. el gözün kapalı alabilirsin ama istediğin ürünü denk getirmek önemli. Optiği yada tüfeği 2. elden de kovala hangisi denk gelir ise.

    46grain solid kullanmayı düşünüyorum evet dediğiniz doğru bende bu yüzden çok kararsız kaldım kral nemesis ile arasında ama az atış yapacağım için bu daha mantıklı geldi

    Her şeyin farkında isen tüfeğin şimdiden hayırlı olsun.

    Ben de seçimimi FFP yönünde kullandım. Her markanın bronz..gold.. platin ürünleri oluyor. Optiği aceleye getirme iyi araştır bilenlerden bilgini al öyle satın al.

    Big Max X 91 JL enerji üreten bir PCP Bu enerjiyi desteklemesi içinde 500+425 cc 2 tüpten gücünü alıyor. Toplamda 925 cc tüp ile stabil atış sayısı 50.

    6.35 mm Tek kalibre seçeneği var. Bu tüfeğin gücü ile savrulmayacak ağır pellet kullanmalı kurşun ne kadar ağır ise o kadar fiyatı artar. Kaliteli stabil pellet seçmeli ve havayı içtiğini bilmelisin. Benim şahsi fikrim Bence ilk tüfeğini 5.5 mm al 500 cc tüplü 250-100 bar arası 150 atış yapsın. 2. tüfeğini big max x yada muadili bak.