Hayaksisheytan adlı kullanıcının mesajları

    Amacınıza göre pellet seçimi de ekonomi yaptıracaktır. Örnek vermek gerekir ise.

    Üşengeçlikten ? 300-400 metre bazen yürümüyor uzun mesafeli güvenli atış bölgelerine gitmiyor evin arkasında 12-30 metre arası değişken noktalara atış yapıyorum. Not evin arkasıda güvenli bölge ?.Şu an için elimde spot on pars 18.13 ve JSB 18.13 var bu 2 pelletlede o mesafelerde sigara izmaritini kola kapağını sağ sola konmuş eşşek arısına ve küp şekerini bu 2 marka pelletle vurabiliyorum. Bu mesafede JSB yi kullanmamaya karar verdim. Spot on pars 18.13 daha F/P

    Hatta aynı hedeflere daha hafif pellet alıp tüfeğimin gücünü kısıp daha fazla atış sayısı yapma niyetindeyim en ekonomik şekilde. Denemek için aldığım pelletler.

    1-SpotOn Hunter 5,5 mm 14 Grn  200 adt 13 TL

    2-SpotOn Pointed 5,5 mm 16 Grn 200 adt 15 TL

    3-SpotOn Dome 5,5 mm 16.5 Grn 200 adt 15 TL

    Bu pelletleri tüfeğimin gücünü yarıya düşürüp vede tamamen düşürüp deneyeceğim. He bu da şu anlama gelmesin ben pinti değilim hedefine göre mesafesine göre tanesi 1 tl yaklaşan pelletleri de gözümü kırpmadan sıkarım. Amaç atış yaptığın koşula hedefe göre F/P pellet belirleme.

    Bende çömez bir PcP kullanıcısı olarak ilk pellet lerim spot on pars 18,13 ve Hatsan Jsb exact jumbo 18,13.

    Atış mesafesi 10-30 M. aralarde değişken hedefler.

    Spot on da şöyle bir şey var Her 4-5 pelletten biri çürük elma çok ayrı yerlere gidiyor lakin onu saymaz isek 15 metrelerde hiç fark yok. Ekonomi amacı ile 15-20 metrelere spot on ben atarım bir soda şişesine 0,5 lt pet şişe de farkı anlayamazsın.

    30 metrede ise kesin şu şudur diyemem atışlarım net doğrulukta değildi. Ama benim gibi acemiyi jsb birazda ha destekleyici yönde.

    1 haftalık üyeyim ben kalbi temiz yardım sever bir hobidaş buldum. O da beni kendi gibi güzel insanlar ile tanıştırdı ve ticaretimi yaptım. Çok bunalttım 2-3 gündür hakkını helal et hocam :)

    Gönlüm 2. elden almak tüfeği yardımlaşmak paylaşmak idi tamam herkesin malı kendine kıymetli ama çok saçma fiyatlar dönüyor 2. elde 1 haftada bana mı denk geldi anlamadım gitti 0 tüfek 2100 tl peşin fiyatına 9 taksit yapabiliyorsun garantisi var falan bana 1800 çekti son fiyat 1700 dedi garantisi falan da yok tüfeğin. Böyle 2-3 kişi ile pazarlığa oturdum bunların dedim satmaya niyeti yok sanırsam 0 aldım.

    Hasan usta benim aslında istediğim şu. Konuyu okuyan hobidaşlarım müsait ise çeşitli pelletlere kendi tüfeklerinin farklı hedeflerde verdiği tepkiler. Örnek vermek gerekir ise sizin silahtan gidelim.

    Effecto px 5 silahım var

    25 metre hedefte jsb 18.13 mermi ile mükemmel sonuç alıyorum. Ama spot on un şu ürününü kullandım jsb kadar olmasada iyi idi beni üzmedi.JSB 18.13 500 adet 150 tl 10 üzerinden 10 ise spot on 500 adet 75 tl 10 üzerinden 8 gibi

    50 metrede şunlarla iyi sonuç aldım şu pellet fiyatı ile beni şaşırttı 100 metrede herkes bu mermiyi kullanıyor ama bunlarda iş yapıyor silahım ile iyi performans verdi gibi.

    Hobidaşlarımdan kullandıkları silahın alternatif markaların pelletlerini sevip sevmediğini kendi tecrubelerini müsaitseler yazmalarını rica ediyorum.

    Hobidaşlar ben aranızda çok yeniyim ve kafamda o kadar çok soru var ki. Bir iki gündür konu açmaya başladım umarım fazla konu açmam dan dolayı ikaz yemem.Sonuçta tam istediğim konu daha önce açılmamış yakın konular olsa da yada ben bulamadım.

    Az çok herkes Pellette hangi markanın kaliteli olduğunu biliyor 3 gündür araştırmama ve elimde hayla bir tüfek olmamasına rağmen ben bile öğrendim. Ama benim istediğim şu değerli abilerim kardeşlerim en makul şekilde amaca hizmet edecek mermileri öğrenmek. Kullandığınız silah ile tecrubelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum örnek vermek gerekir ise.

    Kaliteli mermiler isabet açısından sapma bakımından daha iyiler bunu biliyorum ama her durumda kaliteli mermiyi kullanmak malum fiyatlardan pahalıya geleceğine inanıyorum. Kullanma amacına göre mermi seçiminin öğrenilmesi bütçeyi bir hayli düşürebilir. Gene örneklere devam edeyim.

    Komşum merak etti bende tüfeyi istedi 10 metreye 20 metreye amaçsız atışlar yapacak eline JSB nin tanesi 50 kuruşu geçen mermi vermek mi daha mantıklı yoksa 0,08-0,10 gibi fiyatlara gelen mermi mi.

    Yada 25 metreye soda şişesine atış yapılacak fiyatına göre en mantıklı pellet ne ?

    PC dünyasında çok konuşulur F/P terimi bilmeyen hobidaşlar için açıklamak gerekir ise. Fiyat performans amaç uygun fiyata en kaliteli performansı almak bilmek.

    Bu konuyu okuyana kadar herkes en kaliteli mermiyi her amaçta mı kullanıyordu. Ya da parası varken en pahalı kaliteli pelleti yokken en kötüsünü mü kullandı. Yada öğrenene kadar her markanın piyasaya sürdüğü tüm pelletleri alıp deneyip yanıldımı.

    Hobidaşlar yıllardır biriktirdiğiniz tecrubelerinizi. Ben bu hatayı yaptım Sinan siz yeni hevesliler yapma dediğiniz başınızdan geçen her şeyi isterse kitap olsun anlatabilir. Benim gibi yeni başlayan heveslilere örnek olabilirsiniz.

    Amaç hangi tür pelleti hangi amaçla kullanırsak en ekonomik şekilde yararımıza olur.

    Kullandığınız tüfekleri ve pelletleri o tüfekte daha önceden kullanıp beklentinizi karşılamayan pelletleri yazmanız yardımcı olacaktır.

    S.a abilerim kardeşlerim foruma yeni üye oldum ve tanışma başlığında kendimi az ve öz tanıttım.

    Çok uzun aradan sonra bu hobiye geri dönüş yapmak niyetindeyim. Sıfır ürün alabilirim ama ben 2. el tercih edeceğim. Hem bana hemde ihtiyaçtan satmak isteyen hobidaşıma yararlı olması amacı ile.

    PCP silahlarda silah+dürbün ve ayak+pompa+aksesuar olarak 2000 tl civarları bütçe çıkartırım.

    Tavsiyelerinizi 2. el olur 0 olur verebilirsiniz teşekkürler.


    İkinci elden umduğumu bulamadım. Cemal hocam dan aldığım tavsiyeler doğrultusunda bu arada çok bunalttı m hocam hakkını helal et.

    Kral Puncher Jumbo Dazzle PCP Tüfek şiparişini geçmiş bulunmaktayım.

    Vector Optics Capricorn 4.5-14x44 FFP Dürbün ile birlikte Kullanacağım.


    Dolum tüpü Rıdvan Yapıcı da.


    Bu ilk start ile aranıza resmi olarak katılmış bulunmaktayım. Rabbim cümlemizin kazasız belasız hobisini yerine getirmesini nasip eylesin.


    S.a hobidaşlar ismim Sinan 87 doğumluyum aranıza yalovadan katılıyorum.

    İlk havalı silaha 95 senesinde sahip oldum. Benden 3 yaş büyük abim ile aldık. Bir çok acı tatlı olay yaşadık ve uzun süredir kullanmadım. Taki geçende aklıma gelene ve araştırmaya başlıyana dek bu siteylede öyle karşılaştım. Yeni bir hobi edinmek istiyor bilginizden tecrübenizden bir şeyler öğrenmek muhabbetinizi dinlemek istiyorum sevgiler saygılar. Yalovadan hobidaşlar ile görüşmek il dışı etkinliklerde müsait isem bulunmak isterim bu arada tüfek bakıyorum yardımlarınızı bekliyorum. ?