Hayaksisheytan adlı kullanıcının mesajları

    merhabalar en son üyeyim, stoeger rx20 suppressor ile aranızdayım, bu işe gönül verdik ama atış yapacak yer bulamıyorum malesef selamlar

    Aramıza hoş geldin. Büyük şehirlerde atış sıkıntı var.

    Atış sayısı benim tahminimden çok fazla fxde ben cricket ile maximum 80-90 atış nova ile de maksimum 120-150 arası atış yaparım. Fx çok çok fazlaymış atış sayısında.

    Pelleti resmen tükürüyor. Bir de ince ayar yapmadım. Örnek 15.89 gr pellet kullanıp 50-55 barlara çekersem yayın gerginliğini düşürüp 920 değilde 850 FPS lere çekersem İsabet ve regülatör performansını bir köşeye koyuyorum denemedim stabiletesi iyi olmayabilir. 500 adet atış sayısına yaklaşabileceğimi düşünüyorum.

    Şefim 580 cc tüplü bir PCP ile 150 den fazla atış sağlarsınız 15-18 civarı Gr. Pelletler ile.Ekstra hava odacığı olan bir PCP de bu adet yükselir. Ben FXMaverick kullanıyorum 60 barda 920 FPS ortalama ile 250 bardan 60 bara her 18 atışta 10 bar hava gidiyor. 250-60= 190 bar 19 kere 18 atış yapar 342 atış.Akşamdan pompa ile basar sabahıda atış yaparsın. PCP lerde çok daha kaliteli optik kullanabilir isabeti net görebilirsiniz.

    Merhaba arkadaşlar,

    Normalde dağ bisikletçisiyim. Bu spora başlama hikayem sürüş sırasında bir köpek tarafından ısırılmamla başladı. Silahlara genel bir ilgim vardı ancak ateşli silah konularının zorluklarından dolayı konuya girmemiştim. İlgili olay sonrası havalı tüfek/tabancaların ruhsat gerektirmediğini öğrenmemle beraber sırt çantasında taşınabilir bir pcp ile başladım. Güvenlik düşüncesi ile başladığım sporda atıcılık keyfi ve geliştirme isteği ile birlikte daha üst seviye bir tüfeğe geçtim ve aranıza katıldım. Sırt çantasına tüfeği koyup bisikletle atış alanı olarak belirlediğim bir araziye gidip 50m 100m civarı çalışmalarımı yapıyorum.

    Belki gün gelir gerekli tecrübe ve bilgiyi edindikten sonra field target sporuna yönelirim :)

    Aramıza hoş geldin. Ben de şehir bisikleti kullanıyorum. İşi giderken terlemiyeyim diyede kit taktırdım.

    image.jpg

    O saçmaları kimisi iyi değil diyorlar ama ben çok memnun kaldım, bi ara 6-7 kutu bi yerde buldum aldım ama daha atış yapmadım onlarla.

    Bende 0 seri kırmızı kutuda var test ettim şarjöre sırası ile koydum. Hatsan daha iyi sonuç verdi 😄

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    500 lü 0 Seri 18,13 pelletler 480 küsür TL online kanallarda satılırken ben yerel av bayisinden 250 lik kutunun tanesini 125 TL den aldım.

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Yanlış bilgi vermek istemem.

    İlk 10 Kutuyu 100 den aldıydım.

    Sonra 10 Kutuyu 125 den aldım.

    Bu günde 10 Kutu 150 Dedi ama ben Allem ettim kallem ettim 125 ten aldım.

    Halil av da sağlam esnaftır uzun zamandır JSB ler stokta yoktu. Stoklar gelir gelmez 394 tl den girdi bilindik tüm av mağazalarına bir baktım halilde 294 peşin fiyatına 280 e geliyor. Hemen 10 kutu 500 lük 18.13 çektim sonra 394 e çektiler. Yani yanlış fiyat koymuşlar. Ben arayıp iptal ederler dedim ama mis gibi kutular güzelce sarıp yolladılar. Biraz vicdan yaptım bende bu son zamandaki alışverişlerimi oradan yapıyorum . Bir problem yaşamadım.

    Merhaba arkadaslar, kafama takilan birsey vardi, Pcp tufegi el pompasi ile doldurunca icerisine nemli hava doldurmus olmuyormuyuz, bu nem ilerde yogunlasip tupte birikmeye neden olmazmi acaba ?

    Pompa ile basarken sık sık pompada biriken su damlacıkları tahliye edin. PCP tüfeklerin tüpleri Karbon veya Alüminyum oluyor aynı şekilde PCP lerde alüminyum parçalardan üretiliyor. Bu parçalar suyun nemin korozyonuna maruz kalmazlar. Çelik tüpler biraz sakıncalılar içten korozyona uğrarlar. Benim görüşüm çok nemli bir hava ile atış yapıldıktan sonra uzun süreler atış yapılmaz ve namlu bakımı yapılmadan kaldırılırsa namlu içinde korozyon oluşabilir tüfeğin videların da oluşabilir. Nemden ziyade su damlacıkları tüfeğin içine kaçarsa havanın geçtiği kanallar bir iğne deliği gibi oraya kaçan su damlacığı kaçtığı anda performansta dalgalanma yaratacaktır.

    Bir süredir havalı tabancalarmla atış yapmaya ara vermiştim, tekrar başladım. Başka sebepleri bilemem ama benim ilk gördüğüm sorun, havalı tabancalar hakkında elle tutulur güncel bilgi, inceleme, yorum yok. En azından bu sitenin yönetici seviyesindeki üyeleri, siteyi canlandırmak için bu silahı tutup adam akıllı inceleyebilmeli. Kendisinde yoksa diğer üyelerden temin etmeli veya bu üyelerden inceleme yapmasını istemeli.

    Mesela ekol es 92 diye bir tabanca var. Ne YouTube'ta ne de burada 6-8 metreden, düzgün, anlaşılır, videolu bir testini görmedim. Hakkindaki tüm bilgiler afaki, boş, gereksiz, çöp. Sitede mal satmaya gelen çok ama yönetici seviyesindekiler de dahil, anladığım kadarıyla birşey vermeye niyetli değil. Tamam, tutup pyramydair, airgundepot, replica airguns gibi inceleme yapılamayabilir. Onlar sonuçta satıcı ve bir sürü ürünleri var. Ama insanlar niye birşey elde edemeyeceği bir siteyi güncel takip etsin. Silah çok, ama bu silah hakkında bilinmeyen, bahsedilmeyen bir özelliğini, tecrübi bilgiyi paylaşan yok. O zaman da kendim için diyorum, keseme uygun birşey satan varsa gelir bakarım.

    Yani site görevlilerinin kendisi ortaya birşeyler koymalı. Derseniz ki "iyi de bu vakit istiyor, emek gerektiriyor". O zaman cüzi bir miktarda abonelik ücreti istersiniz. Normal aboneye az, paralı aboneye tam hizmet verirsiniz. YouTube'ta da bunu yapar, kısa videoyu herkese, tam videoyu para veren aboneye gösterisiniz veya buraya yönlendirme yaparsınız. Kısaca, site yöneticilerinin sitenin başında durmaktan çok kendilerinin sağlam bir emek vermesi lazım.

    Bu arada yermek değil amacım. Sadece kendi tespitim.

    Hocam en iyi inceleme bana göre kullanıcı deneyimi incelemeleri. Kendimden örnek vereyim FXMaverick PCP kullanıcısıyım ve tüfekle ilgili araştırdığım bildiğim + ve - taraflarını mod ve tamir bakım kısımlarının videosunu çektim dilim döndüğünce bilgim yettiğince. Bu tüfeği alıp forumda araştıran birçok kişi bu tüfek ile ilgili bilgiyi edinmiş olacaktır. Benim gibi her kullanıcı biraz vakit ayırıp bir topik açsa ve o başlık etrafında kullanıcıları buluşsa süper olacak ama uğraşılmıyor.

    İçerik üretmek istediğimden biraz sordum soruşturdum en doğru içeriği ürünü satın alarak yapabiliyorsun. Büyük av bayilerine sorduğumda kimisi ya sıcak bakmadı yada ben kendim çekiyorum tanıtım videosu diyor. Üreticilerin kendine sorduğumda abone sayını soruyor. Tamam istedikleri sayıya ulaştın ha de bide gel de göm bakayım o ürünü bir daha yolluyorlar mı? İsim vermeyeceğim sırf bu yüzden izlediğim bir videodan yanılgıya düşüp aldığım bir PCP oldu. Kötüleyemiyorlar kötü gördükleri kısmı paylaşmamayı seçiyorlar. Ben FXMaverick aldım kullanıcısı olarak iyisi ve kötüsü ile itin bitarafına sokup çıkartabiliyorum. Forum godomanları bilgiyi paylaşmak yerine ticarete dökmüş durumdalar. Ne yapmak istiyorsan tüfeğine yada tabancana mühimmat ekstra ciğer sert yay çekiç yapacak biri var ücretini verdiğin sürece ama bilgisi yok. Üzülsem de kınayamam meslek edinilmiş çünkü. Allah başımızdan eksik etmesin diyorum. Site yöneticisine gene de danışacağım Kullanıcı kulübü başlığı altında aynı ürünü kullanan kullanıcıları toplayabilir miyiz soracağım.

    ÖRNEK

    Ekol Es 92 Kullanıcı kulübü gibi.

    2 hafta önce aldığım flash 101 qe nin susturucusu dönüyordu, dert etmedim. Bugün atış yaparken şarjör düştü baktım ki namlu öne gitmiş namluyu geri doğru çekince yerine oturdu ancak bir atış yapınca yine yerinden çıktı. Namluyu sıkıştıran bir vida var (normalde çoğu pcp de 2 adet oluyor) onu sıktım ama boşa dönüyor muhtemelen vidanın oturduğu yer plastik olduğu için sıyırma yapmış, bozkurt av ı aradım fabrikaya gönderin dedi. Tavsiyesi olan varsa kıymetli görüşlerinize açığım.

    Kusurunu ilk 1-2 gün içinde görebilse idiniz bozkurt av ı zorlayabilirdiniz bayiden değişim yapma imkanınız olabilirdi gebede tavsiyem bayiyi zorlamanız. Şimdi ise fabrikaya yollamak zorundasınız . Bayram tatilinden sonra yollasanız da 3-4 haftaları bulabilen tamir süresinden sonra elinize ulaşacaktır.

    Merhabalar, ben Emrah Teker, 87 doğumluyum, Bandırma'da yaşıyorum, teknikerim. Şimdilik bir adet hatsan airtact turcar, bir adette mod 135 vortex qe tüfeğim var

    Aramıza hoş geldin. Rabbim kazasız belası hobiyi sürdürmeyi nasip etsin.

    Soru net hakim olamadığım yerden geldi. 😄

    Öncelikle ben Mesafe ölçer ile ölçüm yapıyorum.

    Şimdi kıt bilgim ile fikrimi sorarsan değişir. FFP ve SFP optiklerin çalışma prensipleri farklı. SFP optiklerde zoom bile işin içine girecektir. Aynı zoomda olmaları lazım falan. İşi bilirsen ölçersin ama biz tembeliz aldım mesafe ölçer bakıyorum keyfime. 😋

    nerden aliyoz kompressor

    +90 (555) 527 22 05 bu numaradan kendisi ile irtibata geçebilirsiniz. Forum moderatörü Cemal bey arkadaşı ve ben 3 adet aldık ve nakit aldık. Fiyatlar nakit adet ve pazarlıkla düşebiliyor Serkan bey.

    Kompresörün videolu hızlı bir kullanma kursu atıyor. 🙂

    Yollamadan önce gene videolu şekilde seri numarasını göstererek. Testlerini yapıyor ve öyle yolluyor.

    Değerli hobidaşlar. Kompresörüm üst taraftan hava kaçırmaya başladı ve Serkan bey ile irtibata geçtim. Bana nasıl müdahale edileceğini söylemesine rağmen söküp tamir edemedim. Bir kez daha bir ürünün arkasındaki desteğin ne kadar kıymetli ve değerli olduğunu anladım.

    IMG_7752.png

    IMG_7753.png

    IMG_7763.png

    IMG_7764.png

    Ben şu kargo firmaları o kadar pahallandı ki anlaşmalı olduğu için kendisi size ödemeli yolladım hesabımı keserken tamir sonrası onuda ekleyin dememe kalmadı garanti kapsamında her şey dedi. Çok memnun oldum paylaşacağımı söyledim ve paylaştım. Ben elim yatkındır nelerin nereden sökülmesi gerektiğini söylemesine rağmen sökemedim çat çut sesler geldi dedim sinan kalacak elimde yollayayım Serkan abi yapsın.

    Valla kara kara düşünüyorum. Bugün bi pompa basayım dedim belim kesildi bıraktım. Eşimin de gücü yetmedi. Napıcaz bilmiyorum. Dolum yaptıracak en yakın yer 60kilometre ve minibüs sadece git gel 3 saat ve 200 tl ye mal oluyor. Şu su motorlarından yapılan mekanizmayı soruşturuyorum

    Hocam benim 186 cm boy 64 kg ağırlığım var. 580 cc tüpü 250 bar doldurabiliyorum.

    Vücut hamsa ilk seferler zorluyor ama sonra hamlık geçince ben çok rahat bastım yaşımda 36

    Atış esnasında basmak işkence ister istemez vücudu zorluyorsun ve nabız yerine gelmek bilmiyor. Ben akşamdan basıp sabahına atış yapıyorum. 580 cc tüp te fazla fazla atış sayısına ulaşıyor o günkü hevesimi alıyorum. Ortalama 1 saat sürüyor 580 cc tüpü 100 barlardan 250 bar a doldurmam.

    Usulünü bilmek çok önemli belden değil vücut ağırlığınızı vererek dizlerden kırarak pompanın üstüne yatarak basmalısınız. Bir Video hazırladım hızlıca onu da ekleyeceğim.

    Keyifli Seyirler.

    Harici İçerik youtu.be
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.