k2level.com adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar ufak bir ayrıntı kafama takıldı fikirlerinizi almak istiyorum bu konuda,
    3 Lt 200 bar bir scuba tüpü bt 65 i kaç kere doldurabilir tahmin edebilirmisiniz.
    ufak bir mantık hesabıyla dogru yanlış bilmiyorum belkide yanlış hesaplıyorumdur.
    tüfekteki tüp 900ml yazıyor, tüpde 3 litre olduguna göre ortalama 3 dolummu yapabilirim?
    denemiş uygulamış arkadaşlar var ise veya bu konuda fikri olan arkadaşlarım var ise beni aydınlatabilirmi acaba ?

    tebrik ederim,Ben ve 124569 nickli Tuncay hoca(Syn skywagon(cem) u yazmıyorum muhtemelen o tarihlerde Ankara ya yerleşmiş olacak) bir aksilik olmazsa bütün ayarlamalarımızı yapıp gelmeyi düşünüyoruz,
    Bir hafta öncesi tam kesinleşir.Hatta bizlere otel rezervasyonu yapılıp yer ayırttırılırsa dahada güzel olur...
    Ben şahsım Bursa yı fazla bilmem Ama syn skywagon (cem kardeşim) yanımızda olursa daha iyi olur hiç sıkıntı çekmeyiz.
    Hayırlısıyla biz gelmek için can atıyoruz.

    Başımız üzerine sabırsızlıkla bekliyoruz.

    Merhaba Arkadaşlar,


    Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile hazırlanan BURSA DOĞA, AV 2012, 4. Uluslararası Doğa Sporları, Avcılık, Atıcılık, Balıkçılık, Alternatif Turizm, Arazi Araçları, Yaz Sporları, Spor Giyim, Karavan ve Kamp Malzemeleri Fuarı, 7 – 10 Haziran 2012 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

    Bu fuar için şehir dışından gelecek arkadaşlarımız için, bursa'da bulunan arkadaşlarımızla birlikte hem tanışma, hem hoş sohbet, hemde ufak bir atış organizasyonu gibi bir etkinlik planlamayı düşünüyorum bu konuda destek, öneri ve fikirlerinizi belirtirmisiniz, bursadaki dostlarımızın da desteği ile misafirperverliğimizi gösterelim ne dersiniz ?





    15 mt ye sıfırladığınız silahın mermisinin 25 mt. de yukarı, 50 mt. de aşağı gitmesi normaldir çünkü pellet düz çizgi şeklinde bir yol izlemiyor. Belli bir mesafe yukarı, sonrasında aşağıya doğru düşmeye başlıyor. Dolayısıyla tahmini olarak 40mt civarındaki bir hedefe atış yapsaydınız 15mt. de olduğu gibi hedefi vuracaktınız. Silahı hemen tornaya CNC'ye sokacak bir durum yok yani.
    Chairgun adlı yazılımla pelletin hareketinin hesabını yapabilirsiniz.
    JSB nin hangi modelini kullanıyorsunuz 25,6gr? Ben h&n baracuda pelet ile en iyi sonucu aldım şimdilik.

    Üstadım affına sıgınıyorum lütfen yanlış anlama beni cahilliğime ver, şimdi 15 mt de pellet dümdüz gidiyor, sonra 25 mt yukarı dogru yol alıyor, sonra aşagı düşmeye başlıyor, normaldir diye düşünüyorum bir şeyi anlamıyorum, bazı arkadaşların videolarını izliyorum 200 mt de kesme şekeri nasıl vuruyorlar, 200 mt deki vurdugu hedefi 20-30 mt de vuramıyormu bu arkadaşlar şimdi ? birde chairgun programını bilmiyorum acaip karışık geldi bana bir sürü deger istiyor ben bir çogunu bilmiyorum.
    İlginiz için ayrıca teşekkür ederim.

    :) katılıyorum mod 125 sniper 1 gün durdu elimde ertesi gün iade ettim,

    daha kısa çekiç yayı ve farklı pelletlerle grupman denemeleri yaparak istikrarlı atışı yakalayabilirsin. chronograph ile tüp 120 bara düşene kadar 800-850 fps ile attığın pellet silahının sevdiği pellettir.

    bt65 1250 fps, ben bunu nasıl düşürecegim peki ?

    Merhaba Tekrar,
    Sanırım çok baş ağrıtacağım, scuba sorununu sayenizde çözdüm minnettarım tüm forumdaşlarıma,
    Tüfegim Hatsan BT65 SB istikarlı atışlar için doğru düzgün pellet bulamadım,
    15 mt de mengene ile sabitleyip sıfırladığım tüfek 20-25 mt de hedefin 2 cm üzerine vuruyor, 50 mt de 1 cm aşagıdan vuruyor,
    kullandığım pelet jcb - 25,6 grain ne kullanmalıyım acaba ?

    Arkadaslarimiz konuyu detayiyla aciklamislar zaten bende kucuk bir sey eklemek istiyorum. Tup doldurmada probleminiz yokmus o sebeple kesinlikle 300 bar lik bir tup edinin eger bulabilirseniz 8-10 litrelik tuplere bakin tufeginizi cok daha fazla doldurabilirsiniz. Bulamazsanizda 6 litre 300 bar isinizi fazlasiyla gorur. Chair gun programinda tup dolum hesabi var ordanda tuplerin hacmine ve basincina gore tufege kac dolum yapabilecegini hesaplayabilirsiniz.


    Çok Teşekkür Ederim.

    Tüm cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ederim.
    Scuba tüp + hatsan scuba dolum aparatı yeterli sanırım. Bursada tüp dolumu ile bir sıkıntı yok 600 bara kadar dolum yapabilecek tesisler mevcut.
    Tavsiyelerinize istinaden, 6 lt scuba tüp ve dolum aparatı edineceğim tekrar teşekkürler,
    Ayrıca yay modifikasyonu ve regulatör hakkında bilgisizim beni aydınlatabilirmisiniz.

    tüp ve tüfeği iki ayrı kap olarak düşünürsen basınç eşitlemesi yapıyorsun. yani 200 bar olan bir yerden diğer tarafa hava aktarıyorsun. hacim büyüdüğü için basınç düşüyor.
    eğer 200 barda kullanıp ordan attıkça basınç düşmesine alışarak atış yaptıysan 300 barlık tüp daha uygundur.
    daha da stabil atış yapmakisterseniz regülatör ya da daha ucuza gelecek yay modifiyesi lazım. 6.8lt 300 bar tüpler en çok tercih edilenler. hem taşıması kolay hemde basıncı hacmi uygun.
    dikkat edilecek nokta 300 barı doldurabiliyormusunuz. eğer evetse 250 tl ye satılan tüpler var. hll avda. tüp+yavaş dolum+dolum aparatı harika bir set olacaktır


    Yavaş Dolum aparatı ne için acaba sadece dolum aparatı iş görmezmi, tüfek parası kadar para harcıcak bu scuba :)