Meg adlı kullanıcının mesajları

    Teşekkür ederim arkadaşlar bilgilerinizi paylaştığınız için. Bu ve benzeri sorular her hobidaşımızın aklında olan sorular aslında. Keşke herkes sahip olduğu ekipman hakkında iyi,kötü deneyimlerini paylaşsa bilgi paylaştıkça çoğalır ve biz birbirimize tutunarak yarın çok daha güzel yerlerde olacağızdır eminim ki. Tekrardan teşekkür ederim, kalın sağlıcakla.

    Bir konuda size fikir danışmak isterim. Bir pcp almayı planlıyorum haliyle bir dürbüne de ihtiyacım var. Hawke her zaman tek tercihim olmuştur sahip olduğum bütçe aralığında. Şimdi sorum şu Hawke Airmax 4-12x40 AO almak mı doğru bir karar olur benim için yoksa hawke vantage 6-24x44 sf mi ? 25 kuruş grupman yapmayı planladığım mesafe 50 metre. 50 metreden sonrasını pek önemsemiyorum açıkçası. Normalde Hawke kendi sitesinde de pcp dürbünü olarak airmax i işaret ediyor ve 50 metre için 12 zoom un yeterli olacağından da eminim ama kararsız kalmamın sebebi şu:

    Arada çok az bir fiyat farkı var ve zoom farkı oldukça fazla, olurda 50 metre ötesine atış yapmak istersem hedefin çok küçük kalacağından eminim. Üstelik ilerde 800-100 metreye isabetli atacak bir silah alırsam 6-24x44 almam daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Deneyimli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim, airmax ile vantage arasındaki fark nedir ? Airmax bu düşük zoom sayısı ile nasıl iş çıkarır ? Vantage pcp tüfekler ile ne kadar uyumludur ? Teşekkür ederim şimdiden, herkese sağlıklı günler.

    Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Aklımda sorular vardı ama şu an gayet eminim ne almam gerektiğinden. Zoom sayısına kafayı çok takmamak gerekiyormuş sanırım gerçekten de. Düşük zoom da ateş etmek bence alınan zevki biraz azaltıyor ama isabetlilik konusunda çok yardımcı oluyor şu ana kadar ben de bunu gözlemledim açıkçası.Herkese iyi günler iyi çalışmalar dilerim. Yardımlarınız için de tekrar çok teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

    Merhabalar aradığım sorunun yanıtını internette bulamadım sizden yardım almak istedim. Ben alacağım pcp için bir dürbün arayışındayım. Isabetli atmak istediğim mesafe 20-50 metre arası. 3 dürbün var aklımda bana anlatarak tavsiyede bulunabilirseniz sevinirim. Hawke vantage 2-7x32 = 843 TL Hawke vantage 2-7x32 IR AO =950 TL (paralaxlı) Hawke vantage 3-9x50 = 1360 TL (paralaxlı) Aklımdaki sorular da şunlar: - Max. 7x zoom bu mesafeler için yeterli midir ? - Bu mesafe aralığı için paralaxa gerek var mıdır? (Görüntüde rahatsız edici bir bozulma olur mu ?) Dipnot: Bu konuyu tartışmaya açmam gereken yer burası mı emin değilim ilk defa bir foruma yazı yazıyorum bi yanlış yaptıysam şimdiden affola. İyi ve sağlıklı günler dilerim.