karamizah adlı kullanıcının mesajları

    - şarjörü seri şekilde yaktığınız zaman namlu fena ısınıyor


    - başta çok övdüğüm gezinin tırnağı serbest olmasından dolayı seri atışlar sonucunda alta düşüyor, nişan bozuluyor


    - temizlikten sonra el kundağını tutan vidayı dıştan iyi sıkmazsanız, yaklaşık 50 60 atışta namlu 1 mm kadar ilerliyor ( sanırım el kundağının kırıldığı hadisede bu durum farkedilmediği için gerçekleşmiş )

    - Tüfeğiniz hayırlı olsun allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin.
    - İnternetten okuduğunuz bilgiler doğrultusunda o ürünü kullanmadan onun hakkında yorum yapmanın doğru olmadığını anlamış olmalısınız!


    Dikkat etmeniz gereken bir kaç husus daha ekliyim !


    - Tüfeğin şerjörünü çıkartıp boşa tetik düşürmeyi '' Deneme'' ! Canın sıkılabilir.
    - Gaz pistonu üzerinde ki oringlere dikkat et!
    - El kundağını fazla sıkma ( sıkarsan eğer tüfek değil kendin kırarsın ) ve bu işi tüfek için söylersek önde ki sıktığın vida değil piston üzerinde ki oringlerin yerinden çıkması ile piston kundağa baskı yapar ve kırar ;)
    - İğne kafasına vuran çekiç yayını biraz yumuşatmayı denemelisin.


    '' 150 ve 200 metre'ye Kurşun göndermek istersen eğer''


    - Paradox şok nedir büyük ihtimalle biliyorsunuzdur? (bunu temin etmelisin)
    - Bu tüfek ile ''sabot kurşun'' yapıp atın ve deneyin bakalım kaç metre mesafelerde ne gibi gruplar yapabiliyorsunuz.( Şoksuz asla denemeyin!! )
    - Elinizde bulunan 36 cal. Tüfeğin yurtdışında bu tip kurşunlar ile denenmiş örnekleri mevcut.Biraz araştırma yapın.
    - Ayrıca ''Kafasi'' arkadaşımız yivli tüfekler ile 250 metreyi vurmak zor demiş.
    Bu durumda gözlük yada dürbün takmak gerekli diye düşünüyorum.


    ( Türkiyede değil dünyada araştırma yaptıktan sonra mantıklı bir konuşma yapmalıyız.)


    Saygılar.
    Özkan Yiğit
    İstanbul

    Ben bir keresinde aylardan ağustos bele kadar kar var Arizona çöllerindeyim bide baktım ki o koca çölün ortasında kırlangıç tipli bi kurbağ zıpzıp gezio yaklaşık mesafe ben diyim 1200 sen de 2012 uzattım elimi karakaçanın kamburunda asılı olan 300win'e o telaşla 2 click üst yapmışım tam tetiğe basıcaktım ki.Uzaktan bi ses oğlum kalk hadi sabah oldu işe geç kalıcaksın. :rolleyes:


    işin özeti burada gereksiz tartışmalara girmeye gerek yok arkadaşlar.Bu işler arazide çözülür ;)
    Saygılar.

    Yanlış bilgi vermek istemem.Gerçi büyüklerimiz ve bu işin erbabları bu konuya daha hakimdirler ki şunu belirtmek istiyorum.
    Birkere alıcağınız tüfek hunting modeli olacak fakat siz ise long atışlar yapma düşüncesi içerisindesiniz.Bu yüzden alacağınız tüfeğin üzerinde gez ve arpacık seti olmamalı, gez arpacık setine sahip yivli tüfekler av için üretilmiş tüfeklerdir! uzak atışlar için üretilmemiştirler.
    Türkiyede satışı olan çoğu 300win çaplı tüfekler tamamen maddi amaçlı olarak yurdum insanına satılmak için getirilen modellerdir.Bakınız yurtdışında kullanılan 300 win çaplı tüfeklerin üzerinde gez ve arpacık bulunmaz( uzak atışlar için kullanılanlardan bahsediyorum)!
    Bana kalırsa Dragunow'un dediği gibi 338 lapua çapına sahip bir tüfek seçmenizdir.Mermisini çok rahat temin edebilirsiniz ayrıca ilk defa yivli tüfek kullanacaksanız benim şahsi düşüncem 30.06 mauser yada heym dir.Bu tip kalibre ve markalar ile başlayıp bu işi ileri seviyeye zamanla profesyonelliğe taşımanızdır.Çünkü bu tip silahlar burada kullanılan havalı tüfeklerle hiçbir alakası yoktur.
    Eğer ki Daha detaylı bilgi isterseniz özelden ulaşırsanız sevinirim.Ayrıca istanbulda ikamet ediyorsanız buyrun gelin görüşelim ve elimde ki yivli tüfekleri görerek daha detaylı bilgi sahibi olmuş olursunuz.
    Saygılar.
    Özkan Yiğit

    Sana bu konuyu şöyle dile getireyim.Ben istanbul Floryada türkiyenin en büyük av malzemeleri satan bir firmanın satış müdürlüğünü yapaktayım.Bu firmadan ürün alan yüzlerce insanla muhattabım ve aldıkları ürünlerden gerek arızası gerek beğenmediği noktaları olduğu anda üretici firmayla irtibata geçirmeden ürünü direk geri alıp ya aynı ürünün yenisini yada beğenmiş olduğu farklı bir ürünün ekstra ücretini talep edip müşteriyi uğraştırmadan memnun edebilecek şekilde bir yol çizip memnuniyetini sağlıyoruz.Tabi bu durumun firmayla alakası yok tamamen orada çalışan personelin insiyatifine kalmış bir durumdur.Ben şahsen müşteriyi bekletmektense bu gibi durumlarda kendim beklemeyi tercih ederim.Olay bundan ibaret....


    Size önerim eğerki hatsan firması sizinle bu denli lakayt bir şekilde konuşursa haklarınızı savunmanızdır.Bu konuyu hafife almayınız bizler bu gibi firmaların ürünlerini satın almaz isek bu firmalar ayakta duramazlar.İster yurtdışı bağlantıları olsun isterse yurt içi hiç sorun değil sonuna kadar hakkınızı savunun.Saygılar.

    Ben sizin yerinizde olmuş olsam tüfeği direk geri iade ederim.Yada aldığım yere gidip tüfeğin yenisiyle değiştirilmesini isterim.Eğer ki değiştirmiyorsalar ki değiştirmeleri gerekir.Ayıplı ürün olarak 1 ay içerisinde iade hakkınız var.Hatsan (köylü kurnazı)denilen firmayla uğraşmana gerek yok.

    Remington marka fişek ile 150 metreden tetik çekmen iyiyse sıfırlaması iyi yapılmış bir dürbün ile çok rahat istediğin yeri vurursun! Ayrıca Yivli şok takarak 250 metreye tesirli atış atman mümkün.Şahit olmak isteyen arkadaşlar varsa buyursun pazar sabahı çatalcada buluşup tüfeği deneyebiliriz.Saygılar.

    36 kalibre olarak antalya üretimli güzel bir tüfek.
    Tutukluk yapma oranı çok düşük yaparsada fişekten kaynaklanır.( jet ve Züber kullanılması tavsiye edilir )
    Şerşörün demir olması mermi dikilmesini engelliyor.
    Güzel bir dürbünle 100 metre tesirli atışlar yapılabiliyor.
    Paradox şok ile 200 metre tesirli atışlar yapabilirsiniz.(Remington kurşun ile )


    Eksi yanları
    Namlu boyası okdr iyi değil fazla atış yapıldığı takdirde boya atabiliyor.
    Bir kaç tüfekte gözlemlediğim sorun el kundağı kırılıyor buda yay mekanizmasının bitiminde oring bulunmamasından kaynaklanıyor.


    Bu tüfeğin hem satıcılığını yapıyorum ve kendimde kullanmaktayım.
    SAygılar.

    Arkadaşlar bana sorarsanız Safire bulaşmayın derim.!
    2010 modellerinde bile halen sorun yaşatmakta ve satın alan müşterilerin çoğu memnun değil ( ürünü satarken üstüne basa basa takılma yapıyor diye belirttiğim halde alıyorlar) bana sorarsanız '' Çatüs '' derim firmanın çıkartmış olduğu 36 cal. 7+1 şerjör kapasiteli slug yada bant'lı namlu seçeneğide mevcut ayrıca üzerine dürbün takıldığı takdirde çok şık bir görünüme ulaşıyor.araştırmanızı tavsiye derim..Saygılarımla.


    Özkan Yiğit
    İstanbul Silah

    Ne domuzmuş beeee bi ölmedi gitti ;lol;
    Yücel arkadaşımız silahını tanıtmış silahta gayet iyi ve başarılı bir görüntü yakalamış. :thumbup:


    Bende T-14 kullanıcısıyım burda öyle yazmayla çizmeyle olcak iş değil.o gramaj bu kalibre şu silah hayvana böyle deper o öldürmez bu süründürür şundan atalımda kör olsun belki peşimden koşmaz.yok efenim domuzu gördüm eyvah eyfel kulesine tırmanıyım fln filn geçiniz muhterem bunları.


    Atlantik okyanusunu geçince sağda bi ülke var adını çıkartamıyorum sıkıştı :him:s
    adamlar sapantla domuz vuruomuş acaba kaç kalibre taş kullanıolar :whistling: ;dance;
    ½bay£bay`; ½bay£bay`;

    Bana göre Balaban köyü Tarafları en uygun yerler.Tayakadın mevkileri de uygun ama orda rahatsız edilebiliyorsunuz.Balaban size uyar hem terkoz barajınada yakın piknik yapmak imkanıda var ;)


    Saygılar..