TeamBravo_Sefer adlı kullanıcının mesajları

    Shipping açıkçası gönderen firmaya göre değişiyor. Mesela, edgun Shop ne sipariş verirseniz verin 99 euro alıyor.

    Bazıları ise shipping free yolluyor. Sipariş oluşturunca hepsi fiyat belirtiyor.

    Özet olarak aldığınız site, tüfek ve maliyete göre değişiyor..

    Özellikle 1.500 euro üzeri olunca işin içine gümrük müşavirliği girmek zorunda kalıyor ki onlarda bayağı alıyorlar açıkçası.

    Hocam pyramydair.com ürüne göre shipping fiyatı çıkarıyor. Benim getirtmek istediğim ürün iste Umarex' in SA10 model pistolu. Pistolun kendisi 90$ shipping ise 95$, site ise hesabıma 10$ indirim kuponu tanımlamış durumda. Haliyle 175$ ödeme gözüküyor. ₺ ye çevirince ise ~1700₺ ye tekabul ediyor. Gümrük vergisi gönderi Amerika dan harekete geçeceği için %18 gümrük vergisi+ 80krş damga vergisi+ 8₺ gümrüğe sunma vergisi toplanınca yaklaşık 315₺ ediyor. Yani tahmini tutar 2015₺ gözüküyor. Peki hocam bu durumda gümrük müşavirliğinin olaya müdahil olması tarzında ekstra bir durum gelişir mi? Tabii ürün tüfek değil pistol, haliyle kargoda çok büyük olmayacaktır. Yani gümrüğün sorun çıkarabilme ihtimali tahmini kaçtır?

    Merhaba hobidaşlarım. Pellet atan bir tabanca arayışında olduğum için Umarex SA10 modelini seçtim fakat ne yazık ki Türkiye' de satışı yok. Haliyle yurtdışından getirtmek gerekiyor.


    https://www.pyramydair.com/pro…10-co2-pistol?m=4356#8420


    pyramydair.com ürenden 90$ lık bir etikete sahip. Kargo ile yaklaşık 175$ a mâl olacak. Gümrük vergisi ve güncel kur ile yaklaşık 2015₺ ye geliyor. Sizce bu tabanca gümrükte sıkıntı çıkarır mı? Ve bu fiyata değer mi? Gümrük prosedürleri nedir? İlk defa yurtdışından ürün alacağım dikkat etmem gerekenler nelerdir?

    Vallahi haklı olabilirsin hocam. Ama şimdi elimde 20 gr H&N field target trophy var, 30 metrede şişe kırmakta zorlanıyor. Aynı zamanda Spoton zeus 38 gr var. İlk aldığımda hiç bilgim yoktu körlemeye gittim onu, havalıya pek 25 grainden fazla öneren olmayınca kendimi kazıklanmış hissetmiştim. Ama aynı mesafede Spoton daha başarılı. Tabii tüfeğe zarar gelsin de istemem, henüz 200 atış filan yaptım, tam randımana girmediği içinde dengesiz sonuçlar veriyor olabilir.

    Hocam bu arada şimdi fark ettim siz mühimmatı 25 cal de alacakmışsınız. 😂 Ben o kısma dikkat etmemişim, şimdi baktımda polimer (bir nevi plastik) eklemeli 25 cal predator pelet bile 26grain miş. Hocam slug da grain olarak yaylı grubu için iyi bir tercih yapmışsınız bence.;şrofls;.

    Hocam slugların yaylı kategorisinde tavsiye edilmediğini okumuştum ama pek emin olmamakla birlikte mod 125 in de hayli güçlü olduğunu biliyorum diğer yandan 28 grain de boru değil yani(bence yaylı için fazla ağırlıktaki mühimmat), bir araştır istersen o kadar getirdikten sonra verim alamamak daha kötü olur onun için yazdım.

    2-5 fps fark çok ciddi bir başarı. Sorun bu fark tüpün tam dolumundan hızın düşmeye başladığı 100 bar civarındaki atışlarda 20 FPS altında bir sapma yakalayabilmekte. Sn. Suhaken'in bahsettiği eğrinin başı ile sonu esas alındığında sarf edilen havayı 2 şekilde etkili kullanmak mümkün, ilki bu eğride en az sapmanın olduğu basınç aralığında silahı kullanmak, ikincisi de regülatör. Bunca zamandır Kral regülatör ile ilgili yorum gelmediğine göre pek düzgün çalışmıyor.

    Hocam bahsettiğiniz Kral Arms ın kendi regülatörü değil mi ?

    https://www.kralstore.com.tr/kral-arms-puncher-pcp-regulator

    Yani kendi sitesinde 450TL ye satılan ve tabiri caizse "cücük" kadar olan bu parça fiyatını hak ediyor mu dersiniz? =O8|;avci;;şrofls;.

    Grupman olmayınca tahribatın bir önemi kalmıyor doğal olarak,bir de havalı silahlardan ne derecede tahribat beklenmesi gerektiği de tartışılır,tüpü 5 atımda boşalan ama geyik avlanabilen cins pcp silahları Hatsan dahil bir kaç firma zaten üretiyor malum.Regülatör konusuna gelince;tam birbuçuk senedir internette geçen yoğun araştırmalarımda öğrendiğim şeyi paylaşmak isterim,regülatörsüz silahlarda tüpün full halinde ilk bir kaç atış aşırı basınçtan dolayı(detaylandırmayı burada çok uzamasın diye yazmıyorum)o silahın verebileceği en yüksek güçten daha az oluyor,diyelim ki 200 bar iken atışa başlanırsa atış hızı 150 bara kadar kademeli olarak yükseliyor,sonra ise düşüşe geçiyor,ölçümleri grafiğe yerleştirirseniz tam bir çan eğrisi çıkıyor,bu eğri üzerinde birbirine en yakın hızlarda yapılabilen atış sayısı belli bir bar basınç aralığında gerçekleşiyor,ilk önce sürekli yükseliş ve sonrasında sürekli düşüş gerçekleşiyor,bu da güç ayarı ile oynayarak yapılabilecek düzeltme işini çok zor ve keyifsiz hale getiriyor,chrono cihazı ile her atışınızı ölçerek düzeltmek pratik değil mümkün olsa bile.Ayrıca her tüfeğe uygun regülatörü edinmek ve uygulamak da bir sanat adeta,biraz masraf ve zaman harcayıp uygun kombinasyon oluşturmak ya da hem regülatör hemde güç ayarı olan bir tüfek edinmek en iyisi.

    Hocam bu dediğiniz durumda Kral Puncher Pro nezlinde konuşursak malum modelin güç ayarı var fakat regülatörü yok diye biliyorum, fakat videolarda atışlar arasında 2-5fps fark ediyor. Bir örnek üzere bu tüfeği ft için kullanmayı planlayan şahsiyet(ben) regülatöre niçin ve ne kadar ihtiyaç duyar? Bu arada yanlış anlaşılma olmasın PCP sektöründe yeniyim bilmediğimden soruyorum, eleştirmek için değil. :D:D:D

    Yaylı tüfeklerde tahribat yani güç isteğiyle isabet genellikle birbirleriyle çelişen isteklerdir. Bu ikisini iki ayrı uç olarak değerlendirirseniz, kendinize uygun bir gri ton yakalayabilirsiniz. Örneğin Dominator gücü Mod 135 QE'den az ama isabeti daha yüksek bir silahtır. TX 2000'in iyi bir replikası olduğu söylenir. Hatta bu silahı Zetax gücünü bir miktar düşürüp ve mazı modifikasyonlardan sonra çok isabetli hale getirdiğini mesajlarında bulabilirsiniz. Bu güçteki tüfeklerde 5,5mm tercih edilir. Keza pelletin etek büyüklüğü ve pellet ağırlığı hem daha yüksek bir gücü taşımaya hem de kararlılığa etki eder. Ayrıca kütlesi fazla olduğundan momenti de yüksek olduğundan kabul edilebilir bir menzilde tahribatı da iyidir. İsabet biraz daha ön plana çıkarsa daha az güçlü tüfekler de tercih edilebilir. Bu durumda 4,5 mm pellet kullanabilirsiniz.

    Hocam sanırım AA TX200 den bahsediyorsunuz. Önceleri Torpedo 155 5,5mm düşünüyordum fakat benim için tahribattan çok, isabetin ön planda olacağını düşündüm. Sonuçta malum ülkemizde havalı grubu ile av yasak ve eninde sonunda tencere-tava delmekten, şişe patlatmaktan sıkılacağımı tahmin ettiğim için en azından müsabakalarda kullanabileceğim ve modlanmamış hali ile TX200 gibi isabetiyle meşhur, ithal bir tüfeğe Torpedo 155 e göre isabet bakımından daha yakın olan Dominator 200s/w carbine 4,5mm e yöneldim. Dediğiniz gibi biraz araştırınca aslında bu modeli Hatsan' ın TX200 replikası olarak ürettiğini de fark ettim. Ayrıca yerli olması dolayısıyla fiyatının AA TX200 e oranla kat kat daha düşük olmasının benim gibi ilk tüfeğini alarak hobiye pratikte giriş yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan haline getiriyor. Bir de stok sorununu çözse Hatsan tadından yenmez herhalde.#hims

    "Dürbüne zamanı gelince geçmeyi düşünüyorum" dediğiniz için belirteyim; Carbine modelinde ges-arpcık bulunmuyor.

    Hocam o yazıyı yazaken Torpedo 155 modeli kafamdaydı, sonra carbine modeline yöneldiğim için gerekli araştırmaları yaptım. Tabi o sırada gez-arpacık olmadığını öğrendim. Yine de önemseyip bilgilendirme çabanız için teşekkürler. Hobi başka türlü gelişemez yoksa. Carbine modelinde gez-arpacık olmamasının yanı sıra namlusu 40cm olduğu için locktime performansı daha iyi olmasından kaynaklı ft tüfeği olarak düşünüyorum. Hayırlısı halen 13-12 ay var üni sınavından sonrası kısmetse kolları sıvıyacağım.

    550tl ye dürbün almaktansa biraz daha bekle derim!!! Zira o fiyatlara günümüzde iş görebilecek dürbünler bulmak çok zor hatta imkansız . Aklında bulunsun alacağın dürbün en azından SFP (Second Focal Plane) özelliğine sahip olmalı malum tüfeğini çok sevsen de yarın daha iyisi çıkar onu alırsın ancak optik teknolojisi mekanik teknolojisi kadar hızlı ilerlemediği için iyi bir optik alman daha mantıklı. Tüfeğini değişsen de dürbünün uzun yıllar yanında olur .Temel ekipman gibi düşüne bilirsin . :thumbup: Ayak konusunu da seçeceğin dürbünden sonra araştırmalısın ... örnek vermek gerekirse 24 tüp 22mm pikatini ray uyumlu yüzlerce ayak çeşidi bulabilirken 30 tüpte bu sayı yarı yarıya azalır 34 tüp ve üstünde artık seçeneklerin sadece onlarda kısıtlanır .

    Cevabınız için teşekkürler hocam, zaten PCP alemine girmeyi planlamadığım için çok uzak mesafelere atış gerçekleştiremeyeceğim bu yüzden SFP dürbünler FFP dürbünlere göre sanırım daha avantajlı oluyor artı kıl büyüklüğü ve davranışı bakımından. Zaten dürbünü tüfekle birlikte yaklaşık 1 sene sonra alacağım inşallah ama yine de bütçemi arttıracağım çünkü dediğiniz gibi iş görecek dürbünler bu fiyatlara satılmıyor. Ayrıca önden paralakslı dürbünler dağılmaya karşı daha dayanıklı diye biliyorum, bu doğru mudur hocam?

    Hocam açıkcası bende çok yeniyim, henüz ilk tüfek olarak seçtiğim 200w carbine nin fiyat bilgisine bile zor ulaştım, malum sitelerde stok olmayınca fiyat bilgisi de mevcut olmuyor. Sizi anlıyorum, katılıyorum ve bir o kadar ben de sizin gibi anlam veremiyorum. Aklıma internet arşivi ile sitelere geçmiş tarihler ile girmek geldi ve evet aslında bu tüfekler zamanında satılmış. ;lol;

    Merhabalar hobidaşlarım, bu gün sizden ricam son kararım olan Dominator 200W Carbine' ye optik önermeniz çünkü dürbün hakkında sahip olduğum bilgi sınırlı. Dominator 200W Carbine' ye FT için 16j lük vortex piston taktıracağım yani tepme normalden az olacak. Dürbünü Hatsan Protector dampa ile kullanmayı planlıyorum, sizce gereği var mıdır? Pek fazla bir bilgim yok bu yüzden verimli ve mümkünse ucuz çözümlere açığım. Bütçem optik için yaklaşık 550tl civarı.

    HasanUSTA  karamurat hocalarım peki bu tüfeğe önerebileceğiniz namlu ucu eklentiler nelerdir? Biliyorum tüfek PCP olmadığı için takacağım moderatör sesi neredeyse hiç azaltmayacak fakat benim için önemli olan burada kozmetik.;kovboys; Ayrıca sadece moderatör değil namlu ucuna 1/2 UNF diş ile takılabilen güzel görünen her türlü namlu ucu eklentiyi önerirseniz sevinirim çünkü bu konuda fazla bir bilgim yok. (güzel görünen: bnkz. hatsan airstripper)

    Field Target işiyle hiç ilgilenmedim. 30 yıla yakındır havalı tüfeklerle ilgilenirim ilk tüfeğimi orta okul 3. sınıfta almıştım. Şuan iki adet 4.5 bir adet 5.5 bir adet de 6.35 havalı ve pcp tüfeğim var ama benim gözümde 5.5 farklı hedef atışları için.

    Hocam 6,35mm i anladım, fazla tahribat için 50m menzilin altında genellikle av için yurtdışında, Türkiye' de ise tahribat için kullanılıyor. Zaten en genel kalibre 5,5mm. O zaman neden 4,5mm kullanılıyor bir bilginiz var mıdır? Çünkü eğer 4,5mm in ne için kullanıldığını anlar isem karşılaştırmasını, artı ve eksi yönlerini tespit edebileceğimi düşünmekteyim.

    Hakkında hayırlısı çok güzel araştırıyorsun inşallah gönlünce olur mühimmat temini ve tahribat konusunda 5.5 genel kanıdır bende şahsen 5.5 derim fakat son zamanlarda 4.5 solid ler aklımıda karıştırmıyor değil birde ileride yarışmalarda kullanma gibi bir düşünceniz varsa 4.5 tercih ediniz diğer konularda (kafa avcısı) Metehan Özden den detaylı bilgi alabilirsin kendisinde vardı aynı silahtan bahsettiğim gibi mühimmat seçeneği ve görüntü itibarıyla 4.5 5.5 in yanında çok küçük vede az seçeneği var

    Hocam destekleriniz için teşekkür ederim, fikirleriniz benim için değerli çünkü sonuçta ortada bir deneyim var ve istatistikler ne olursa olsun tecrübe eden ile etmeyen farklı oluyor hocam. Metehan hocam zaten bu tüfeği keşfetmeme aracı oldu, onun önerisi ile bu modeli araştırdım ve aslında baştan beri benim için önemli olan fabrikasyon namlu ucu dişe sahip olduğunu gördüm. Dürbün dağıtma ihtimalinin gücünün az olmasından dolayı düşük olması vs. vs. zaten tuzu biberi oldu. Bende mühimmat çeşitliliği yönünden 5,5mm' yi daha avantajlı görüyorum fakat grupman için 4,5mm daha verimli olma ihtimali ve musabakada yarışma durumunda bir avantaj elde etmek mümkün mü sorusu kafamı kurcalıyor.:him:s

    Hobidaşlarım, uzun araştımalar ve inzivalar sonucu Dominator 200W Carbine Vortex modelinde karar kıldım. Bu tüfek grupman tüfeği fakat genelin aksine ben gaz pistonun gücünü düşürmeyi en azından ilk etapta düşünmüyorum. Bunu göz önüne alarak isabetin benim için çok önemli olduğunun farkına vardım çünkü ıskalamayı sevmiyorum. :D Grupman için kalibre, moderatör ve airstripper tarzı eklentileri önermenizi rica etmekteyim. İyi forumlar!