berkman tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Peki CZ P09 için fikriniz nedir? İnternetten biraz araştırdım gücü epey övülüyor. Çıkış hızı konusunda kağıt üstünde 150m/sn yazıyor. Yivli ve pellet attığı için de nişan konusunda çok kötü olamayacağını düşünüyorum. Malzeme kalitesini bilmiyorum tabi ki.

Namlu çıkış hızı sizi yanıltmasın. Düşük ağırlıklı pellet kullanırsınız, namlu hızı yüksek çıkar, yüksek ağırlıklı pellet kullanırsınız, namlu hızı düşük çıkar. Asıl olan tabancanın joule olarak değerine bakmaktır. Bahsettiğiniz tabancanın teknik özelliklerine baktım. Çıkış gücü 3,7 joule olarak görülüyor. Diğer düşündüğünüz tabancalara ait bu değeri de yerli ve yabancı sitelerden bularak karşılaştırma yapabilirsiniz.

Bir genelleme olarak pellet ağırlığı arttıkça, aynı tabancada joule olarak değerin arttığını söyleyebilirim. Örneğin Zoraki HP-01'de bir Alman sitesinde çok detaylı ölçümler yapıldığı ve 1, 2 ve 3 pompalarda çeşitli pelletler ile yapılan çıkış hızlarının ve güçlerinin listelendiği bir makaleye denk geldim, Türkçesini internet yardımı ile çevirdim. Her bir pellet ile 10 atış yapılmış, kronometre namludan 30 cm mesafeye konulmuştur. Pelletler 4.5 mm ve ağırlıkları gram cinsindendir. Buna göre 1, 2 ve 3 pompa yapıldığında durum şudur:

RWS Geco 0,45g Pompa 1 121,9 (120,0 – 123,5) m/s ~3,3 J Pompa 2 166,6 (164,0 – 168,6) m/s ~6,2 J Pompa 3 183,3 (180,4 – 185,4) m/s ~7,8 J

RWS Basic 0,45 g Pompa 1 117,4 (116,7 – 118,6) m/s ~3,1 J Pompa 2 162,6 (160,3 – 165,9) m/s ~5,9 J Pompa 3 178,6 (176,8 – 180,7) m/s ~7,2 J

RWS Hobby 0.45g Pompa 1 118.2 (112.0 - 122.7) m/s ~3.1 J Pompa 2 163.0 (158.6 - 165.9) m/s ~5.9 J Pompa 3 177.9 (175.9 - 184.0) m/s ~7.1 J

Umarex Match 0.48g Pompa 1 123.4 (122.4 - 124.1) m/s ~3.6 J Pompa 2 164.0 (162.5 - 165.1) m/s ~6.4 J Pompa 3 179.4 (179.0 - 180.7) m/s ~7.7 J

Umarex Mosquito 0,48 g Pompa 1 121,0 (120,4 - 122,0) m/s ~3,5 J Pompa 2 163,4 (162,1 - 165,5) m/s ~6,4 J Pompa 3 179,1 (178,5 - 179,4) m/s ~7,7 J

H&N Excite 0.51g Pompa 1 114.5 (112.9 – 116.1) m/s ~3.3 J Pompa 2 154.5 (149.4 – 156.9) m/s ~6.1 J Pompa 3 170.9 (170.5 – 171.5) m/s ~7.4 J

Umarex Jackal 0.53g Pompa 1 109.6 (108.5 - 111.5) m/s ~3.2 J Pompa 2 150.9 (146.7 - 153.2) m/s ~6.0 J Pompa 3 168.3 (162.5 - 170.1) m/s ~7.5 J

Umarex Cobra 0.56g Pompa 1 115.8 (115.6 - 116.1) m/s ~3.7 J Pompa 2 155.1 (154.2 - 155.5) m/s ~6.7 J Pompa 3 169.3 (168.2 - 170.1) m/s ~8.0 J

Boxer 0.60g Pompa 1 110.6 (108.6 - 113.1) m/s ~3.7 J Pompa 2 150.6 (149.9 - 151.6) m/s ~6.7 J Pompa 3 166.0 (164.7 - 168.6) m/s ~8.3 J

JSB Ultra 0.67g Pompa 1 106.4 (105.2 - 107.0) m/s ~3.8J Pompa 2 141.0 (140.5 - 141.6) m/s ~6.7J Pompa 3 155.2 (153.6 - 156.2) m/s ~8.1J

Yukarıda görüldüğü gibi 0,67 gram pellet ile 8,3 joule çıkış değeri vermektedir.

Joule hesabı = 0.5 x mermi ağırlığı (kg) x hız² (m/s)

Örneğin yukarıdaki son örnekte 3 pompa için Joule = 0,5 x (0,67x0,001) x 155,2² = 0,5 x 0,00067 x 24087 = 8,069 joule

Almanya ve genelde AB ülkelerinde üretilen havalı tabancaların güçleri 7.5 joule (5.53 frt-lbf) ile sınırlandırılmıştır ve serbestçe satılabilen bu tabancalar bir beşgen içerisinde F simgesi taşıyacaklardır.

Genelde Türkiye'de satılan havalı tabancaların AB ülkelerinde üretildikleri düşünüldüğünde, 7.5 joule maksimum 10 metrede 4.5 mm pelletler ile atış yapmak ile sınırlı kalacak ve yapmak istediğiniz teneke delme, şişe kırma gibi işleri yapamayacaktır. Yine bu tabancalar genelde 12 gram CO2 tüpleri ile kullanıldığı için, seri atışlarda CO2'nin soğuması nedeni ile her atışta basınç biraz düşecek, bu da hız ve gücün düşmesi anlamına gelecektir.

Eğer gerçeğe benzer görünüşü çok dert etmez iseniz, size önerim Zoraki 5.5 mm Ultra alarak kullanmanızdır. Son derece isabetli ve güçlü olan bu tabancayı zevk ile kullanacaksınız. Tek sorun, her atışta yeniden pellet koymak ve 1 - 4 pompa yaparak tekrar atmaktır, seri atış imkanı yoktur.

Diğer bir çözüm ise, CO2 ile çalışan tabancayı dışarıdan hava ile çalışan tipe çevirmek ve bir takım modifikasyonlar yapmaktır. Örneğin ben Umarex Desert Eagle için yaptığım bir adaptör ve 200 barlık hava tüpü çıkışında 60-80 barlık bir regülatör kullanarak çok daha güçlü ve seri atışlar yapabiliyorum. Direkt link vermek yasak olduğu için, Youtube'da 'desert eagle with co2 adapter -1- by filintalar' ve 'desert eagle with co2 adapter -2- by filintalar' olarak aratarak videoları görebilirsiniz.

Tüfek veya benzer malzemelerinizi koyarak taşıyabileceğiniz alüminyum tüfek taşıma çantası.

Dış boyutlar 113x38x20 cm

İç boyutlar 111x36x18 cm

olup içi kapak, taban ve yan duvarlar olmak üzere koruyucu sünger kaplıdır. İç dolgu süngeri olmayıp, alıcı tarafından istenilen şekilde sünger veya köpük temin edilerek tüfek, dürbün ve diğer ihtiyaçlara göre kişiselleştirilebilir.

3 adet kiliti bulunmakta olup bir tanesi şifreli kilittir. Çok kısa süre kullanılmış olup sıfıra yakın temizliktedir.

Başka fotoğraflar istenir ise, 0532 734 66 89 numaradan Whats App ile sorabilirsiniz.

Fiyat olarak gerçekten hiç bir referans alabileceğim fikrim yok, o neden ile piyasada benzer ürünlere bakarak 5.000 TL olarak belirledim. Ancak öneri ve taklifiniz olur ise özelden yazabilirsiniz.

Kargo alıcıya aittir, Ataşehir - İstanbul yakınlarında elden de teslim edilebilir.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Özel silaha göre yapan bir çok yer var ama genelde seri üretim ve fazla miktarda yapmayı tercih ettikleri için fiyatı fazla olabilir. Ben tüfek değil, ama tabancalarım için köpük plaka denilen aşağıdaki benzeri malzemeden alarak kendim ölçüye göre kestim ve gayet güzel oldu. Bu köpükleri ucuz olarak nalbur ve izolasyon malzemeleri satan yerlerde bulmak mümkün, kalınlıkları 10 - 50 mm'ye kadar değişiyor.

https://www.amazon.com.tr/K%C3%B6p%C3%BCk-Plaka-20mm-Beyaz-Adet/dp/B0BXT37CBD?th=1

Size önerim: Sanayi sitelerinde çok amaçlı ve yaygın olarak kullanılan azot tüpleri var. Genelde basınçları 190 - 220 bar arasındadır.

10 ve 50 lt'lik silindirler içerisinde 200 bar azot gazı alarak PCP dolumunuzda kullanabilirsiniz.

İnternette örneğin aşağıda linktte 10 lt / 200 bar bir Azot tüpü göreceksiniz:

AZOT TÜPÜ 10L N2 ENDUSTRİYEL GAZ TÜPLERİ - ÖZSOY PRES VALF SANAYİ

Veya kendi tüpünüz var ise, buna sanayi tüpünden azot gazı dolduran yerler de var. Ancak bilginiz olsun yasal olarak bir tüpün içerisine üretildiği amaç dışında bir gaz basılmaz.

Ben daha önce yurtdışından almıştım ama çok sert yay zaman ile çekiç pimini zayıflatıp kırıyor, bilginiz olsun. Ayrıca yandaki çekiç kurma kolu da zorlanıyor, tetik sertleşiyor ve tetik mekanizmasının da temas yüzeylerinde aşınmalara neden olabiliyor. O neden ile ben kullanmaktan vazgeçtim, hala gerekiyor ise bendekini size verebilirim.

Ben de elinizde fazla var ise Crosman 2240, 2250, 2300 çekiç pimi arıyorum, hepsi birbirine uçuyor. Özelden mesaj gönderilebiliyor mu bilmiyorum, yapabilirsem telefon numaramı göndermeye çalışacağım.

sevgili arkadaşlar benimde bulunduğum yerde kuru hava sıkıntısı var. ancak organızede bır fırmada 230 barlarda azot basabıleceklerını soyledıler. ancak süphe içerisindeyim. azot gazını gerçekten kullanan varmı. Firma bana bir kaç kişiye pcp tüfekler için azot verdiklerini söyledi ama ben yinede direk kulanan birini arıyorum yoksa kullanmayı düşünmüyorum.

Şu anda soluduğumuz havanın %79'u azottur. Biz PCP tüfeklere zaten bu havayı basıyoruz. Dolayısı ile %99 saflıkta ve gaz halinde 200 bar sanayi azotunu basmanızın hiçbir sıkıntısı yoktur. Atış performansında pek değişiklik olmaz. Tam tersine, azot molekülleri, hava moleküllerinden daha iri oldukları için tüpten, o-ringden vs. kaçması daha zordur, dolayısı ile daha az sızdırma ihtimali vardır. Bu nedenden dolayı uçak lastiklerine ve son zamanlarda araç lastiklerine de azot gazı basılır.

Fellik fellik kuru hava dolduracak bir yer arayacağınıza, var ise yakınınızda sanayi azotu basabilirsiniz. İhtiyacınız olan, sadece her iki tüp arasındaki bağlantıyı sağlayabilmek için adaptörler olacak. Bir de tüpünüz 300 bar çalışma basınçlı ise, piyasada 230 bardan daha yüksek azot tüpü bulamaz, dolayısı ile 300 bar dolduramazsınız. Tek dezavantajı bu olabilir.

peki walther cp 88 veya cp 99 nasıl modellerdir acaba

CP88 daha uzun namluludur, daha güçlüdür, daha kalitelidir. Elinizde tuttuğunuz zaman gerçek silah hissi verir, ancak CP99'a oran ile hayli pahalıdır (Sıfırı mesaj tarihi itibarı ile 1500 TL veya üstü). Tercih etmeniz gerekir ie, CP88 veya tercihan daha uzun namlulu olan CP88 Competition modelini öneririm.

Pellet atan tabanca derken sadece revolver tipi mi arıyorsunuz, yoksa diğerleri de olabilir mi tam anlayamadım.

Eğer boyut olarak ufak bir tabanca arıyorsanız, Umarex Walther CP99 veya CP99 Compact modelini tavsiye ederim. Sekiz pellet alan döner şarjörü vardır. Tüm tabancalar gibi, 12 gr'lık CO2 tüpü kullanır. Hem CO2 ile atması, hem de namlu boyunun kısa olmasından dolayı çok fazla güç beklemeyin.

CP99

Kuru sıkı taşımadaki amaç nedir ?

Saçmalık! Başka bir şey değil. Kutlama amaçlı olarak atmak da yasak... Benim çocukluğumda fındık bahçelerinde, fındık toplanması bittikten sonra kutlama amaçlı olarak silahlar atılırdı. Aynı gelenek hala devam ediyor mu bilmiyorum ama kurusıkı burada hem daha güvenli ve insana zarar vermeyen, hem de yakılan mermi bakımından daha ekonomik olabilir.

Taşımanın ise hiçbir anlamı yok. Ben sadece gerçek silahların replika ve benzeri olan kurusıkı tabancaları satın alıp, emniyette kaydını yaptırıyor ve evimde tutuyorum, benimki atmaktan çok koleksiyon amaçlı... Diğer taraftan Türk Halkı olarak silahı seviyoruz. Evde TV seyrederken ben tesbih yerine sevdiğim tabancalarımdan birini alıp, tetik korkuluğundan parmağımı geçirerek çeviriyorum, seviyorum, bir canlı gibi okşuyorum. Bu bana yeterli geliyor.

kurus sıkı bulundurmanın bir cezası var mı? üzerinde taşımanın.

Satın aldıktan sonra 30 gün içerisinde bulunduğunuz yerin Emniyet Amirliğine müracaat ederek kayıt ettirmeniz yasal gereklilik. Bu süre içerisinde kayıt ettirmezseniz, taşıma veya nakliye değil, evinizde yapılan bir aramada dahi bulunsa kanuna aykırıdır. Ancak yaptırımı nedir bilmiyorum. Büyük ihtimal ile silaha el konulur ve hakkınızda kabahatler kanununa göre işlem yapılır, idari para cezasına çarptırılırsınız.

Üzerinizde taşırken yakalanırsanız daha vahim. Hele hele birini tehdit veya korkutma amacı ile çıkardığınızda, karşıdaki tarafından vurulma garanti olabilir. Bu durumda karşınızdaki kişi nefsi müdafadan dolayı hiçbir ceza dahi almayabilir, olan size ve ailenize olur.

2019 Fethiye Field Target Yarışması, 2.kez olarak 26-28 Nisan Tarihleri arasında Fethiye Ölüdeniz yakınlarında (https://goo.gl/maps/9Dc5fp3i82WNXZoo7) mevkiinde yapılmıştır.

Yarışmaya Türkiye'nin çeşitli yörelerinden 29 yarışmacı katılmış, PCP dalında Erkeklerde ilk 3 sırayı:

1- Serdar Havsut - 88 puan

2- Ali Ertuğrul - 87 puan

3- Mesut Türkoğlu - 87 puan

paylaşmışlardır.

Geçen yıl Kıdrak Günübirlik Piknik alanında "Dünyanın İlk Sahil FT'si" olma özelliğini kazanan, güneşin altında ve hayli yüksek terk olayı ile bitirilen yarışmadan sonra yaklaşık 900 metrede serin çam ağaçları arasında yapılan bu yarışma, herkese ilaç gibi gelmiştir.

Yarışma süresinde çekilen fotoğrafları ve videoları, aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz:

https://photos.google.com/share/AF1QipNo…WxuOGl1WklPTUR3

Yarışmanın organizasyonunda büyük emeği geçen ve nerede ise herşeyi tek başına yüklenen Enver Akoğlu ve Ailesine de teşekkürü bir borç biliriz.

İlerideki zaman içerisinde, daha da çok katılımcı ile buluşmak üzere...

Tamamen kendi imkanlarınız ile katılmış olduğunuz bu yarışmada Türkiye'yi temsil etmenizden dolayı sizleri kutlarım, sağ olun, var olun.

Diğer taraftan her ne kadar alım satım forumuna dönmüş olsa da kuruluş ruhu amatör hobi olan bu forumda, 98 kere görüntülenmiş bu konuya 2 kişi dışında yorum bile yapmaktan yüksünen hobidaşlarımı kimse kusura bakmasın ama kınadığımı bildirmek isterim. Maddi olarak bir destekte bulunamıyoruz, en azından bu tür kişileri mesajlarımız ile desteklesek bir şey mi kaybederiz, yoksa sosyal medyada saatlerce hoyratça harcadığımız zamandan 1-2 dakika mı kaybederiz?