berkman adlı kullanıcının mesajları

    sevgili arkadaşlar benimde bulunduğum yerde kuru hava sıkıntısı var. ancak organızede bır fırmada 230 barlarda azot basabıleceklerını soyledıler. ancak süphe içerisindeyim. azot gazını gerçekten kullanan varmı. Firma bana bir kaç kişiye pcp tüfekler için azot verdiklerini söyledi ama ben yinede direk kulanan birini arıyorum yoksa kullanmayı düşünmüyorum.

    Şu anda soluduğumuz havanın %79'u azottur. Biz PCP tüfeklere zaten bu havayı basıyoruz. Dolayısı ile %99 saflıkta ve gaz halinde 200 bar sanayi azotunu basmanızın hiçbir sıkıntısı yoktur. Atış performansında pek değişiklik olmaz. Tam tersine, azot molekülleri, hava moleküllerinden daha iri oldukları için tüpten, o-ringden vs. kaçması daha zordur, dolayısı ile daha az sızdırma ihtimali vardır. Bu nedenden dolayı uçak lastiklerine ve son zamanlarda araç lastiklerine de azot gazı basılır.


    Fellik fellik kuru hava dolduracak bir yer arayacağınıza, var ise yakınınızda sanayi azotu basabilirsiniz. İhtiyacınız olan, sadece her iki tüp arasındaki bağlantıyı sağlayabilmek için adaptörler olacak. Bir de tüpünüz 300 bar çalışma basınçlı ise, piyasada 230 bardan daha yüksek azot tüpü bulamaz, dolayısı ile 300 bar dolduramazsınız. Tek dezavantajı bu olabilir.

    peki walther cp 88 veya cp 99 nasıl modellerdir acaba

    CP88 daha uzun namluludur, daha güçlüdür, daha kalitelidir. Elinizde tuttuğunuz zaman gerçek silah hissi verir, ancak CP99'a oran ile hayli pahalıdır (Sıfırı mesaj tarihi itibarı ile 1500 TL veya üstü). Tercih etmeniz gerekir ie, CP88 veya tercihan daha uzun namlulu olan CP88 Competition modelini öneririm.

    Pellet atan tabanca derken sadece revolver tipi mi arıyorsunuz, yoksa diğerleri de olabilir mi tam anlayamadım.


    Eğer boyut olarak ufak bir tabanca arıyorsanız, Umarex Walther CP99 veya CP99 Compact modelini tavsiye ederim. Sekiz pellet alan döner şarjörü vardır. Tüm tabancalar gibi, 12 gr'lık CO2 tüpü kullanır. Hem CO2 ile atması, hem de namlu boyunun kısa olmasından dolayı çok fazla güç beklemeyin.


    CP99

    Kuru sıkı taşımadaki amaç nedir ?

    Saçmalık! Başka bir şey değil. Kutlama amaçlı olarak atmak da yasak... Benim çocukluğumda fındık bahçelerinde, fındık toplanması bittikten sonra kutlama amaçlı olarak silahlar atılırdı. Aynı gelenek hala devam ediyor mu bilmiyorum ama kurusıkı burada hem daha güvenli ve insana zarar vermeyen, hem de yakılan mermi bakımından daha ekonomik olabilir.


    Taşımanın ise hiçbir anlamı yok. Ben sadece gerçek silahların replika ve benzeri olan kurusıkı tabancaları satın alıp, emniyette kaydını yaptırıyor ve evimde tutuyorum, benimki atmaktan çok koleksiyon amaçlı... Diğer taraftan Türk Halkı olarak silahı seviyoruz. Evde TV seyrederken ben tesbih yerine sevdiğim tabancalarımdan birini alıp, tetik korkuluğundan parmağımı geçirerek çeviriyorum, seviyorum, bir canlı gibi okşuyorum. Bu bana yeterli geliyor.

    kurus sıkı bulundurmanın bir cezası var mı? üzerinde taşımanın.

    Satın aldıktan sonra 30 gün içerisinde bulunduğunuz yerin Emniyet Amirliğine müracaat ederek kayıt ettirmeniz yasal gereklilik. Bu süre içerisinde kayıt ettirmezseniz, taşıma veya nakliye değil, evinizde yapılan bir aramada dahi bulunsa kanuna aykırıdır. Ancak yaptırımı nedir bilmiyorum. Büyük ihtimal ile silaha el konulur ve hakkınızda kabahatler kanununa göre işlem yapılır, idari para cezasına çarptırılırsınız.


    Üzerinizde taşırken yakalanırsanız daha vahim. Hele hele birini tehdit veya korkutma amacı ile çıkardığınızda, karşıdaki tarafından vurulma garanti olabilir. Bu durumda karşınızdaki kişi nefsi müdafadan dolayı hiçbir ceza dahi almayabilir, olan size ve ailenize olur.

    2019 Fethiye Field Target Yarışması, 2.kez olarak 26-28 Nisan Tarihleri arasında Fethiye Ölüdeniz yakınlarında (https://goo.gl/maps/9Dc5fp3i82WNXZoo7) mevkiinde yapılmıştır.

    Yarışmaya Türkiye'nin çeşitli yörelerinden 29 yarışmacı katılmış, PCP dalında Erkeklerde ilk 3 sırayı:


    1- Serdar Havsut - 88 puan

    2- Ali Ertuğrul - 87 puan

    3- Mesut Türkoğlu - 87 puan


    paylaşmışlardır.


    Geçen yıl Kıdrak Günübirlik Piknik alanında "Dünyanın İlk Sahil FT'si" olma özelliğini kazanan, güneşin altında ve hayli yüksek terk olayı ile bitirilen yarışmadan sonra yaklaşık 900 metrede serin çam ağaçları arasında yapılan bu yarışma, herkese ilaç gibi gelmiştir.


    Yarışma süresinde çekilen fotoğrafları ve videoları, aşağıdaki linklerden izleyebilirsiniz:


    https://photos.google.com/shar…fNW5LM3VGaWxuOGl1WklPTUR3


    Yarışmanın organizasyonunda büyük emeği geçen ve nerede ise herşeyi tek başına yüklenen Enver Akoğlu ve Ailesine de teşekkürü bir borç biliriz.


    İlerideki zaman içerisinde, daha da çok katılımcı ile buluşmak üzere...

    Tamamen kendi imkanlarınız ile katılmış olduğunuz bu yarışmada Türkiye'yi temsil etmenizden dolayı sizleri kutlarım, sağ olun, var olun.


    Diğer taraftan her ne kadar alım satım forumuna dönmüş olsa da kuruluş ruhu amatör hobi olan bu forumda, 98 kere görüntülenmiş bu konuya 2 kişi dışında yorum bile yapmaktan yüksünen hobidaşlarımı kimse kusura bakmasın ama kınadığımı bildirmek isterim. Maddi olarak bir destekte bulunamıyoruz, en azından bu tür kişileri mesajlarımız ile desteklesek bir şey mi kaybederiz, yoksa sosyal medyada saatlerce hoyratça harcadığımız zamandan 1-2 dakika mı kaybederiz?

    Biraz uzun ama bu videoyu izleyin: https://www.silahmagazin.com/2…durbun-montaji-sifirlama/


    Sanırım faydası olur. Balistik olarak tüfek, tabanca gibi her silahın 2 adet sıfır noktası vardır. Bu silahın gücüne, merminin hızına ve ağırlığına göre değişir. Örneğin belirli bir tüfek, pellet ve ağırlık için 1. sıfır noktası 20 metre, 2. sıfır noktası 80 m olabilir. Bunu Chairgun denilen bir yazılımı telefonunuza veya bilgisayarınıza indirerek ve gerekli verileri girerek sizin için 1. ve 2. sıfır noktalarınız ne olur hesaplayabilirsiniz.


    Genel olarak 1. sıfır noktası ne kadar yakın ise, 2. sıfır noktası o kadar uzakta olur.


    Bu da daha kısa bir anlatım: https://avhobileri.blogspot.co…ratik-durbun-sfrlama.html


    Chairgun için Hawke 2018 yılı sonunda desteğini durdurduğunu ilan etti. Mevcut versiyonlarını aşağıdaki linktten indirebilrsiniz:

    https://www.hawkeoptics.com/ch…t-end-of-life.html#Legacy

    For the relevant products and industry now the Ecommerce web development services are playing the best role to generate and increase the sell and revenue of this kind of business, and also bloggers who like to read related these product also use the web companies to make their blogs websites.

    Dear Friend,


    This is an Airgun Forum. Please do not post unrelevant messages except the hobby. It seems as the administration of the Forum is in hibernation, there are alot of other problems and please do not create one problem more.


    Greetings to Karachi from Istanbul,

    Yönetmeliğin Dördüncü Bölüm'de Nakil ile ilgili 12. Maddesi aşağıdaki gibi:


    Nakil

    MADDE 13 – (1) Ses ve gaz fişeği atabilen silâhlar; fişekleri boşaltılarak, her an kullanıma ve ulaşım kolaylığına imkân vermeyecek şekilde ve bir kutu içerisinde nakledilebilirler. Bu silâhların belirtilen şekil ve şartların dışında nakledilmesi taşıma olarak kabul edilir.


    Ancak aşağıda Ek-1 bölümünde ise:


    2. Bu silahın taşınması yasaktır.

    3. Bu silah her an kullanıma elverişli olmayacak ve kolay ulaşılamayacak şekilde, boş olarak kutu içerisinde nakledilebilir.


    denilmiş. Burada 2. maddede kasdedilen anlam silahın belde, omuz askısında veya araç içinde torpidoda, koltuk altında vs. gibi kolay ulaşılacak ve şarjör takılı veya takılı olmadan (göstererek tehdit amaçlı da olabilir) taşınmasıkasdediliyor ve yasaklanmış.


    3. madde ise açık olarak nasıl taşınacağını belirtmiş. Ancak yine de 2 ve 3. maddeler çelişkili ve yoruma açık görünüyor. Nihai karar, tabancayı aramada ele geçiren polisin algılaması ve değerlendirmesine de bağlı. Sizi bırakıp yolunuza devam etmenize de izin verebilir, değerlendirme ve yargılama makamı kendisi olmadığı için tutanak tutup silahı alıkoyarak karar verici makam olarak Cumhuriyet Savcılığına da yönlendirebilir.


    Başınıza gelirse dua edin, anlayışlı ve o sabah evden çıkarken eşi ile tartışmamış veya maddi sorunlar yüzünden zaten morali bozuk bir kardeşimize denk gelmeyin, yoksa acısı sizden çıkabilir.


    En kötüsünü düşünürsek sonuçta ne olur: Kurusıkı silahınıza ve mermilerine el konulur, idari para cezasına çarptırılırsınız (6136'ya girerek bir daha ömür boyu ruhsat alamamanıza neden olur mu bilmiyorum - ki eğer dolu olarak belinizde taşıyor ve tehdit amaçlı kullanıyorsanız, bence kesinlikle 6136'ya tabi olmalı)

    Bu mesajım ne kadar kişiye ulaşabilir bilmiyorum ama şu andaki forum sahipleri ve yöneticileri tarafından okunmayacağından eminim. Aksi takdirde Forum'da şu anda görülen kaos oluşmazdı. Artık sadece alım satım sitesi haline dönüşen forumlar ile ilgili olarak sizin ile bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum.


    Maalesef What's App, Facebook ve benzeri sosyal siteler, forumların sonunu getiriyor. Bu sadece ülkemizde değil, yurt dışında üyesi olduğum diğer forumlar için de geçerli.


    Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ve What's App gruplarında yazılanlar, su üzerine yazı yazmak gibi... Anlık etkisini yaratıp, daha sonra erişilemeyecek şekilde kaybolup gidebiliyorlar. Halbuki bakımı iyi yapılan bir forumda bu çok zor.


    Diğer bir husus, "küçük olsun, benim olsun" mantığı... Facebook gruplarında da bu böyle, What's App gruplarında da... ufak bir anlaşmazlık neticesinde hemen bölünülerek ya yeni bir Facebook veya What's App grubu kurularak oraya geçiliyor. Şahsen havalı silahlar ile ilgili olarak hobim tek, ancak üyesi olduğum havalı silah What's App grubu sayısı nerede ise 10'a yakın... Facebook'da da öyle... Bir grupta 2 arkadaşım yok, diğerinde 3'ü küsüp diğer bir gruba geçmiş, bir diğerinde biri "Grup Ağası" olmak istemiş kendi grubunu kurmuş ...vs gibi! Hiçbirini incitmek istemediğim için tüm gruplardaki üyeliklerimi koruyorum ancak bazen hem hepsini takip etmek, hem de aynı paylaşımı 5-10 grupta tekrar tekrar okumak (özellikle video paylaşımı ise bayağı yüklü bir kota azalması demek) bıkkınlık veriyor.


    80'lerin ünlü bir müzik parçası vardı, yaşı büyük olanlar hatırlar "Video killed the Radio Star" isimli... daha sonra VCD'ler çıktı videoyu öldürdü, CD, ler, DVD'ler VCD'leri götürdü, BlueRay falan derken artık yeni üretilen bilgisayarlarda CD sürücü bile yok... Flash USB belleklerden SSD'lere doğru kaydı kayıt işlemleri...


    Konuyu çok dağıtmadan biraz ben bunu tek kanallı TV zamanına benzetiyorum. Evet, çözünürlük düşüktü, görüntü siyah beyazdı, önümüze ne konulur ise onu seyretmek zorundaydık....falan ama ertesi gün bir haber, bir dizi, bir filim, bir maç olduğunda herkes ortak nokta olarak izlemiş olduğu için onun üzerinde konuşulur, herkes haberdar olmuş olurdu. Daha sonra çok kanal ve özel TV'ler de yayına girince, şimdi aynen Facebook ve What's App'da olduğu gibi yüzlerce kanal ortaya çıktı. Kanal sayısı arttıkça, maddi çıkarlar ön plana çıkarak rating uğruna kalite düştükçe düştü. Şu anda TV'nizde ilk kanaldan başlayarak ve sadece birer dakika izleyerek bir sonraki kanala geçseniz, gününüz bile yetmeyebilir...


    Bu kadar sözün kısası, herkese yapmak istediğim çağrı şu: Gelin, hep birlikte forumlara geri dönelim. Sadece satış ilanı olarak değil, tüm bilgilerimizi, atış paylaşımlarımızı burada paylaşalım. Yurtiçi veya yurt dışında yapılacak yarışmaları ve tarihlerini, hatta kimler katılacak bilgisini burada paylaşalım ve öğrenelim. Evet, Forumlarda fotoğraf ve video yüklemek, sosyal medyadaki gibi kolay değil, ancak bu zorluğu yaşıyorsanız, kolaylıkla linktte verebilirsiniz.


    Gelin, hapis olduğumuz küçük gruplarımızın kabuklarını ve zincirlerini kırarak hep birlikte forumlara geri dönelim. Birimizin yaptığı paylaşımını hepimiz görelim, hepimiz haberdar olalım. Bu ölümlü Dünya'da kafamızı dağıtmak için girdiğimiz bu hobide dahi mezhepler gibi bölünerek kendi kurallarımızı yaratıp kendimizi onlara teslim etmeyelim.

    Valla hobinin de, forumun da sonu gelmiş görülüyor... Yukarıdaki iki ilanın hala burada yer alması dahi bunu gösteriyor. Yakında porno linkleri atarlar ise de şaşmayın.


    Forum öldü, ama cenaze sahipsiz ortalıkta kaldı... sonu Kimsesizler Mezarlığı olarak görülüyor...

    Kararımı değiştirip mat krom ahşap kabze vede havai fişek aparatı hediyeli mod 914 satın aldım vede memnun kaldım sesi süper :)

    914'de güzeldir. Bende biraz da koleksiyonculuk olduğunndan, 914'de var. Ayrıca 925'de var. Zaten 914, mekanizma olarak aynen 925'in içine konulmuştur. Dış kasaları farklı olmasına rağmen iç kısımı tamamen aynı parçalardan oluşmaktır.


    Güle güle kullanın.

    Hayırlı olsun. Gerçekten çok iyi bir seçim yapmışsınız Zoraki almak ile... Hem isabeti, hem üretim kalitesi, hem de pompa/tüp gerektirmeden kendi pompası ile kurulan bir PCP olması çok güzel... Keşke ülkemizde talep daha fazla olsa da bunun gibi ürünler daha da çeşitlense...

    hocam iyi günler Cybergun Tanfoglio Witness 1911 silahını denediniz kullandınız sanırım. https://www.avfoni.com/urun/cy…-5mm-fixed-havali-tabanca bu linkteki silah aynı silahmı eğer aynıysa almak istiyorum fiyat çok uygun geldi.

    Hayır, bu aynı tabanca değil. Öncelikle blowback değil, sabit tabanca. Bahsettiğim tabancanın linki aşağıda, göreceğiniz gibi hem görüntü, hem fiyat olarak çok çok farklı:

    https://www.avfoni.com/urun/cy…911-havali-tabanca-251584


    Aynı tabanca KWC, Cybergun, Swiss Arms markaları altında satılıyor.