Bu işin yaklaşık maliyetini soran arkadaşlar oldu, ayrı ayrı yanıtlamamak ve merak edenler için burada yazıyorum. Böyle bir modlamanın maliyeti:
Adaptör yapımı tornacısına bağlı olarak 30 - 60 TL, bazısı maalesef iş yerinin bir günlük yevmiyesini bile isteyebiliyor !!!
Spiral hortum, vana ve bağlantı ucu dahil 30 - 40 TL (eBay'den posta dahil)
200 bar tüp + 58 bar çıkışlı regülatörü, komple 130 - 150 TL (eBay'den yurtdışı fiyatı, nakliye dahil değil, posta yolu ile gelir ise yaklaşık bir 70 - 100 TL bedel ek olarak gelebilir).
veya alternatif olarak
58 bar regülatör 50 TL (eBay'den posta dahil), bu regülatörü 300 bar girişli seçerek ve tüpe bağlanan yerine 300 barlık scuba tüpüne bağlayarak bu basınca dayanacak şekilde paslanmaz çelikten bir adaptör yaptırarak da kullanabilirsiniz.
Regülatörü de almak istemezseniz, mevcut scuba tüpünüzde 60-70 bar arasında bir basınç kaldığında, dolum hortumu ile direkt tüfeğinize bağlayıp atabilirsiniz.
Yani maksimumda posta bedelleri dahil 250 - 350 TL bir masraf ile tamamını veya sıkı bir bütçe ile sadece 100 TL civarında adaptör ve hortum ile yapılabilecek bir olay.
Elinizde tüp, regülatör ve hortım olduktan sonra, bu tür modifikasyonları tüm CO2 ile çalışan silahlarınızda sadece adaptör değiştirerek kullanabiliyorsunuz ki, ben benzer bir çalışmayı Desert Eagle ve Crosman 2240, 2300S tabancalarda, Crosman 1077 ve multi pump olmasına rağmen Crosman M4 177 üzerinde yaptım. M4 177 üzerinde yaptığım modifikasyon ile ilgili konu da forumda araştırılır ise bulunabilir.
CO2 tüplerinin maliyetleri ise daha düşük. Ancak dolum sorunu var ve tüpün çıkışına göre ayrıca adaptör yaptırmanız da gerekebilir.