berkman tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Sivri pelletler, Amerika'dan Taylan (İmpo) tarafından denemek için getirilmiş Mr. Hollowpoint yapımı 50 grain 0.217 kalibre pelletler.

Ağır olduklarından dolayı her tüfek ile atılamıyor. Ben Condor'da denedim ancak 0.217 çapında olmasına rağmen sanırım uzunluktan dolayı yükleme yerine yarısına kadar girerek kaldı.

Osman Bey'in de belirttiği gibi soluduğumuz havanın %79'u azottur. Azot Fransızca bir kelime olup, dilimize Fransızca ismi ile yerleşmiştir. İngilizce ismi ise Nitrojen'dir, kimyasal olarak N ile gösterilir. Renksiz, kokusuz, tatsız, asal bir gazdır. Bu özelliğinden dolayı otomatik gaz ile söndürme sistemlerinde kullanılır.

Bunu özellikle belirmek istedim, benim asıl uzmanlığım, otomatik gaz ile söndürme sistemleri. Azot, doğal olarak kullandığımız söndürme gazlarından biri. Çünkü ortama boşalttığınızda bilgi işlem merkezleri, kıymetli evrak arşivleri, bitmiş ürün depoları vs. gibi ortamlarda hiçbir şeye zarar vermiyor. Ortamdaki oksijen oranını %21'den %12 seviyesine indirdiğinizde (yetersiz oksijen nedeni ile) artık yanma olmuyor. Bu neden ile kapalı ortamlara yangın anında azot gazı basılarak oksijen oranı %12 seviyeleri düşürülüyor ve yangın söndürülüyor. Bu oksijen seviyesi de 5000 metre yükseklikteki oksijen miktarına eşdeğer, yani insanlar solunuma devam edebiliyorlar. Oksijen miktarı %10 altına düştüğü takdirde insan için boğucu etki gösterir.

Diğer bir kullanımı korozyonu önlemek amacı ile kapalı kapların içlerinin saf azot ile doldurulmasıdır. İçerisinde oksijen olmayınca, doğal olarak aslında metalin yavaş yavaş yanması olayı olan paslanma (veya korozyon) oluşamaz.

Azot (veya nitrojen) büyük bir çoğunluk tarafından bilinmediği için, defalarca TSE veya başka firmalar tarafından bize bu gazın yanıcı, patlayıcı ve zehirleyici olmadığına dair sertifikalarının sorulması da ayrı bir komedi konusudur.

Maalesef yeni tipde de şarjör yok. Tek tek basaraktan devam edeceğiz.

Ancak ilk videodaki tam bir canavar. Dürbün, bipod ve tüfek gövdesi dışında her şeyin ev yapımı olduğu yazılmış. 410 grain kurşun saçmaları 500 fpe güç ile atıyor.

Valf iyi bir şekilde dengelenmiş ve 410 grain ile 740-722-690 fps hızlarında 3 atış yapabilir.

Misket saçmalar (142 grain) ile 1050 fps hızla başlayıp 1150'ye yükselen ve tekrar 1000 fps'ye düşene kadar 15 iyi atış yapılabilir. 50 yarddaki doğrulupu gayet iyi.

500 grain slug ve 3500 psi (241 bar) basınç ile 601 fpe güce ulaşabiliyor. Standart 0.45 acp ateşli tabancanın 450-550 fpe olan gücünden daha fazla...

aman geri dönüşte dikkat edin ankara iyice karıştı deli gibi arama yapılıyor malum o silahı görürsen konusturmadan....

Sorun yok. Bugün Reşadiye'ye (20 Aralık 2012'de 0,71 promil alkolden dolayı ehliyetim 6 aylığına alındığı için) gitmek üzere taksiye bindim. Yolda asayiş araması vardı ve taksi şöförünün ki, de dahil olmak üzere kimliklerimiz alınarak soruşturması yapıldı. Hele bagaj açılıp da silahlar ortaya çıkınca polisler bir sevindiler, bir sevindiler, yani PKK'lıları ele geçirseler bu kadar sevinmezlerdi sanırım.

Yanımda sadece Atıcılık Federasyonundan aldığım kimlik vardı. Ona baktılar, havalı silah olduğunu söylediğim tüfeğe baktılar, merkeze tekrar sordular ve 5 dakika beklemenin sonunda "Gidebilirsiniz Beyefendi" dediler...

Soğukkanlı olun, haklarınızı bilin...hiçbir şey yapamazlar...

İlk üçe verilecek hediyeleri gördükten sonra moralleri bozulup yarışmayı sermişlerdir :rolleyes: Gazetecilik jargonunda ilk resim örneğine temsili resim diyorlar ;şrofls;.
    Filintalar Takımında istikrarını bozmayan bir ben varım: Ankara'da da sonuncuydum, İzmir'de de... :thumbup:

Taylan, o arabanın 4 tekerleği, 2 farı olması gerekmiyor mu?

Ama görünen tek çelik jant ile tek far, seni kazıklamışlar bak söylemedi deme... Trafik buna ruhsatta vermez şimdi ;şrofls;.

Yarışma ile ilgili bir önerim var: Bu yarışma, her ne kadar bireysel bir yarışma olsa da bildiğiniz gibi A Takımı, Efeler, Filintalar... gibi ekip üyelerinin katılımları da olacak.

Her takımın, en yüksek puan alan ilk 5 üyesinin puan ortalamasını alarak bir de Takımlar derecelendirmesi yapalım mı? Yarışma bireysel olduğu için Takımlar dalında herhangi bir ödül verilmeyebilir ama en azından herhangi özel bir şey gerektirmeden bir sınıflandırma daha yapmış oluruz.

Bu aynı zamanda ileride yapılacak yarışmalarda takım ruhunu da pekiştirmiş olur, kim bilir belki sadece her takımın daha iyi atıcılarından oluşan bir Takımlar Şampiyonası da yapılır (ki bildiğim kadarı ile Uluslararası FT Şampiyonalarında Takım Yarışmaları da var).

Benzer olarak, yaylı tüfekler ile katılanlar arasında da ayrı bir kategori derecelendirmesi yapılabilir.

Eskiden ayakkabı boyacıları vardı. Ayakkabının teki ile işini bitirdikleri zaman uyarıp ayak değiştirmeniz için ayağınızın altına hafif bir tıklarlardı...

Zoraki'nin bu sesi, bana bu tıklamayı anımsatıyor: "Tamamdır birader, yeniden pompala ve yeni bir pellet koy!!!" :rolleyes: