berkman adlı kullanıcının mesajları

    İlk üçe verilecek hediyeleri gördükten sonra moralleri bozulup yarışmayı sermişlerdir :rolleyes: Gazetecilik jargonunda ilk resim örneğine temsili resim diyorlar ;şrofls;.
    Filintalar Takımında istikrarını bozmayan bir ben varım: Ankara'da da sonuncuydum, İzmir'de de... :thumbup:

    Taylan, o arabanın 4 tekerleği, 2 farı olması gerekmiyor mu?


    Ama görünen tek çelik jant ile tek far, seni kazıklamışlar bak söylemedi deme... Trafik buna ruhsatta vermez şimdi ;şrofls;.

    Yarışma ile ilgili bir önerim var: Bu yarışma, her ne kadar bireysel bir yarışma olsa da bildiğiniz gibi A Takımı, Efeler, Filintalar... gibi ekip üyelerinin katılımları da olacak.


    Her takımın, en yüksek puan alan ilk 5 üyesinin puan ortalamasını alarak bir de Takımlar derecelendirmesi yapalım mı? Yarışma bireysel olduğu için Takımlar dalında herhangi bir ödül verilmeyebilir ama en azından herhangi özel bir şey gerektirmeden bir sınıflandırma daha yapmış oluruz.


    Bu aynı zamanda ileride yapılacak yarışmalarda takım ruhunu da pekiştirmiş olur, kim bilir belki sadece her takımın daha iyi atıcılarından oluşan bir Takımlar Şampiyonası da yapılır (ki bildiğim kadarı ile Uluslararası FT Şampiyonalarında Takım Yarışmaları da var).


    Benzer olarak, yaylı tüfekler ile katılanlar arasında da ayrı bir kategori derecelendirmesi yapılabilir.

    Eskiden ayakkabı boyacıları vardı. Ayakkabının teki ile işini bitirdikleri zaman uyarıp ayak değiştirmeniz için ayağınızın altına hafif bir tıklarlardı...


    Zoraki'nin bu sesi, bana bu tıklamayı anımsatıyor: "Tamamdır birader, yeniden pompala ve yeni bir pellet koy!!!" :rolleyes:

    Emre Bey, çok güzel olmuş. Benim de Levent gibi dikkatimi tüfeğin temizliği ve estetik güzelliği çekti. Harika görünüyor. Dürbün ve ayaklar, daha da güzel bir görünüş vermiş.

    Sevgili Levent, "polemiğe girmek" sözüne itirazım var. Ben yazışmaların başından beri herkesin özgürce kendi fikrini yazdığını görüyorum ki bu çok güzel bir şey. Elbette herkes sorunlarını, önerilerini, yorumlarını çekinmeden yazacak ki hep birlikte değerlendirip daha doğrusu ve iyisine doğru yönleneceğiz.


    En büyük korkum, bu yazışmalardan dolayı insanların gönül koyması, kırılmasıdır ki sakın böyle bir şey yapmayalım. Fikirlerimizi, önerilerimizi, yorumlarımızı zaten şimdiye kadar olduğu gibi medeni çerçeveler içerisinde yazmaya devam edelim, ama bunu yaparken de organizasyonu düzenleyen arkadaşlarımızı zor durumda bırakmayalım.

    Mustafa, senin ve Efeler Grubunun tüm emeklerine, her zamanki destekleri için Hatsan firmasına ve Bahtiyar Bey'e çok çok teşekkürler...


    Katılımcı sayısının şu anda 30'a yaklaştığı ve 40'ı bulabileceğini düşünerek, aşağıdaki hesaplamayı yaptım:


    - Katılımcı 40 kişi
    - Kişi başına 50 atış
    - Ortalama atış başına süre 1 dakika (hazırlanma, hakemin atış emrini bekleme, konsantre olma, nişan alma ve atışı tamamlama, bir sonrakine geçiş)
    - Kulvar sayısı 6 (aynı anda 6 kişi atış yapacak)
    kriterlerini göz önüne alır isek (40x50x1) / 6 = 333,33 dakika = 5,55 saat yapar. Ayrıca tanışma, kayıt, sohbet, dolum, tüfek güç kontrolleri, öğle yemeği vs. gibi diğer süreler ile birlikte süre 8 saate kadar uzayabilir.


    19 Mayıs tarihi için İzmir'de gün batımı 19:24 görülüyor. Karanlığa kalmamak için, yarışmanın en geç saat 10:30 - 11:00 civarlarında başlaması gerekiyor.

    Bu arada gerçekten gelecek yıl ziyaret etme niyetinde olanlar için söyleyeyim: Şu anda Pegasus'un kampanyası var, 7-10 Mart 2014 tarihlerine denk gelen İstanbul-Münih gidiş geliş uçak bileti tüm vergiler dahil 211 TL. Münih - Nürnberg arası 170 km civarında olup tren ile 1,5 saat. Ancak 3-4 kişi birlikte olur ise araba kiralayarak ulaşım trene oran ile çok daha ucuz.


    Gitmeyi düşünenler ve maliyetini merak edenler için yazayım:



    Biz 4 kişi gittik. Biletleri 4-5 ay önceden Lufthansa kampanyasından tüm vergiler dahil gidiş dönüş 276 TL (120 €) ya aldık. Münih Havaalanından, AVIS'ten rezervasyonunu yapmış olduğumuz I sınıfı FIAT Freemont 2.0 MTJ Auto aracın 4 günlük kirası için 165 € ödedik ki jip sınıfı, bu güçte ve donanımda bir aracın Türkiye'deki günlük kiralama bedeli 250 TL'den aşağı değildir. Aracın dizel olması da avantajımızdı ve 4 gün boyunca 616 km yol yapıp sadece 66 € yakıt bedeli ödedik (Almanya'da dizel yakıt bedeli 1,37 €/lt). Yani araç maliyeti toplamda 231 € oldu ki 4 kişi Münih-Nürnberg arası gidiş/dönüş bileti çok çok fazla tutardı. Ayrıca havaalanından şehre veya tersine ulaşım sorunumuz da olmadı.


    Aracın bir avantajı da şu: Fuar süresinde aşırı talep ve sınırlı oda yüzünden şehir merkezindeki otellerde oda fiyatları kişi başı 150 €/gece fiyatına kadar çıkabiliyor. Halbuki biz araba olması dolayısı ile Nürnberg'in 35 km kuzeydoğusunda doğanın içinde ufak ve şirin bir köyde 3*** ayarında bir otelde kahvaltı dahil kişi başı 55 €/gece bedel ile kaldık. Diğer kaldığımız oteller de genelde kahvaltı dahil 50-55 €/gece aralığındaydı. Tek kişilik odalar tuttuk, 2 veya 3 kişilik odalar tutulması halinde oda fiyatı daha da düşerdi.


    Yemek konusunda: Eğer döner, sosis, fast food türünde bir şey tercih edilir ise kişi başı bir öğün 10-15 €, restoranda yenilir ise 20-25 € tutuyor.


    Dönüşte bir hesap yaptığımızda, uçak bileti, kiralık araba, otel ve yemek masrafları ve ufak tefek diğer harcamalar dahil kişi başı 500 € civarında bir harcamamız olduğunu gördük. Orta sınıf 2. el bir PCP bedeline denk gelen bu miktar, bence böyle bir fuarı görmeye değerdi.


    Fuara giriş ise biraz sıkıntılı: Bu bir ihtisas fuarı olduğu için sadece sektörde ilgili iş adamlarını almak istiyorlar. Hobi amacı ile gelen kişilerin normalde fuara girmesi mümkün değil. Elinizde fuar davetiyesi dahi olsa, sektör ile ilgili iş yaptığınızı belgelemeniz lazım. Biz bunun için fuar öncesinde, fuara katılan Türk firmalarından birisinden hem ücretsiz giriş davetiyesini temin ettik (normalde 3 günlük giriş bedeli 44 €), hem de firmanın antetli kağıdına yazılmış, isimlerimiz bulunan ve sektör ile ilgili iş adamı olduğumuzu belirten İngilizce bir yazı alarak herhangi bir sorun ile karşılaşmadan girdik. Ama biz girerken, kapıda bir çok derdini anlatmaya çalışan kişi olduğunu da gözlemledim. O neden ile önleminizi de fuara gitmeden burada alıp işi sağlama bağlamanız lazım.

    Taylan'ın da belirttiği gibi o kadar çok firma ve silah / aksesuar vardı ki, insan şimdi hepsini birden hatırlayamıyor. Aklımda kalanlar:


    - Evanix GTK290'a bayıldım. Tam otomatik ve taktik görünümlü, üretim kalitesi dış kısmında çok çok yüksek, sanırım iç kısımlarda da aynıdır. Satın almak için İhracat Müdürü ile konuştum, Türkiye Temsilcisi olan Turaç ile görüşmemi, ama bir istek gelir ise bu isteğin benden geleceğini bilerek özel bir indirim yapacağını da şaka ile karışık belirtti.
    Evanix, ayrıca web sitesinde yer almayan 2 adet taktik görünümlü tüfeğini sergilemişti. Fotoğraflarda görebilirsiniz.


    - EdGun'a söylenecek bir şey yok, şahane bir tüfek. Ed ile konuşmamızda, EdGun için Rusya'da "oyuncak" olarak sertifika çıkardığını, Moskova'da satın almanın mümkün olduğunu, satın alma ve Rusya dışına çıkarma için başka bir özel belge / izin gerekmediğini söyledi. Sadece Türkiye gümrüğüne girişte bulunur ise sorun olabilir. Fiyatlarının ortalam 1200 Euro civarında olduğunu belirtti


    - Yine Rusya'dan KalibrGun'ın çok kaliteli ve EdGun benzeri bull-pup'ları dikkatimi çekti. Onların da üretim kalitesi ve görünüşleri çok güzel, EdGun ile yarışır. Ancak atış testlerinde EdGun'a göre nerededir bilmiyorum. Stand yetkilisi kaliteli ahşap kundakların fiyatı artırdığını, 800 - 1000 Euro aralığında olduğunu belirtti. Sentetik ve daha ucuz ahşap kundaklar ile fiyatı düşürmeye çalışacaklarını söyledi


    - Yine Rus Ataman firmasının ilginç tüfekleri vardı.


    - FX'de hem ok, hem de pellet atan Verminator MKII Extreme ve FX Indy modelleri ilginçti. Ayrıca FT tüfeği FX ft hayli başarılıgörünüyordu.


    - Gun Power'da manometre ve dolum uçlu Spin-lock sistemli yeni tüp dışında pek bir yenilik yoktu.


    - Crosman standı çok sönüktü. Bu sene ne Benjamin Marauder, ne de Rouge getirmişlerdi. Yetkili ile görüşmemizde Rouge'ların sadece ABD'de satıldığı, besleme problemleri olduğunu ve tamiratın sadece ABD'de yapıldığını, mühimmat bulmanın zor ve pahalı olduğunu belirtti. Benim edindiğim izlenim Rogue üretimi sona erdirildi, problemler yüzünden satmak istemiyorlar, kalanları yedek parça olarak tutacaklar. Crosman pompalı ve airsoft silahlara daha çok yer vermişti


    - Feinwerkbau, Anschütz, Walther, Steyr, Hammerli vs. gibi müsabaka silahlarının kalitesine ve teknolojik üstünlüğüne yorum yapmak çok zor. Tüfeği omuzladığınızda bile dünyalar değişiyor.


    - Ateşli silahlar kısmındaki tüfek ve tabancalar zaten kendimizi kaybetmemize neden oluyordu. Hele son gün Münih'te gezdiğimiz Frankonia mağazasında gördüğümüz 250 Euro'ya 0.357 S&W, 800 Euro'ya yivli tüfekleri görünce iyice kafayı yedik. Maalesef alıp gelme imkanı olmadığı için yalanmak ile kaldık, aynı zamanda yurdum insanının yediği kazığın büyüklüğünü hissettik :rolleyes:


    Şimdilik aklımda kalanlar bunlar...