o zaman servise göndermekten başka şansım yok sanırım göndericem o zaman
...bende de colt 1911 a1 modeli vardı ve meydan avdan almıştım.bir ay sonra senin silahın gibi gaz kaçırmaya başladı ve arızalandı ve meydan ava götürdüm.bir hafta sonra almamı söylediler.bir hafta sonra silahı aldığımda silahın hiç bir yerinin açılmadığını ve arızanın giderilmediğini ve silah nasıl gittiyse öyle geri geldiğini gördüm.tekrar geri götürdüm silah yine geri aynı şekilde geldi.bende üzerine para ekleyerek başka bir model aldım.yani diyeceğim co2 silahlarda tamir maalesef ülkemizde yok.inşallah senin sorunun giderilir.
Arkadaşlar, bizim en büyük eksiklerimizden biri de bu konu... ve maalesef bu tür bir olay meydana geldiğinde, ya kendi içimizde tutuyoruz, ya da forum ortamımız gibi daha sınırlı kişiye ulaşan ortamlara yansıtıyoruz.
Bence, başınıza gelen bu olayı, öncelikle Umarex firmasının Almanya merkezine yazarak Türkiye Distribütörleri olan Meydan Av'ın bu işi hakkı ile yapmadığını ve şikayetlerinizi belirtirseniz, mutlaka bir geri dönüş alırsınız. Yabancı diliniz yok ise, çevrenizde mutlaka İngilizce, Almanca bilen vardır; onlardan yardım alabilirsiniz. Hiç bulamaz iseniz, ben elimden geldiğince çeviride yardımcı olurum.
En azından Türkiye'deki "Şikayet Var" gibi web sitelerine sıkıntınızı yansıtabilirsiniz. Meydan Av'ın Genel Merkezine yine benzer bir yazı ile sorunu aktarabilirsiniz. Aksi takdirde "Dağ dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" durumuna düşmemiz kaçınılmazdır.
Kendimden bir-iki örnek vereyim:
6-7 ay önce, Umarex Almanya'ya bir mesaj göndererek Desert Eagle CO2 tabancanın bir parçası ile ilgili teknik bir detay istedim. Bana gelen yanıtta, Türkiye Distribütörlerinin Meydan Av olduğunu, gereken bilgiyi onlardan alabileceğim bildirildi. Bende cevaben "Türkiye'deki distribütörlerin genelde sadece satışa odaklandıkları, teknik servis gibi bir alt yapılarının olmadığını, değil teknik detay vermek, geri dönüş bile yapmayacaklarını, ama buna rağmen Meydan Av'dan bu detayları isteyeceğimi" bildirdim. Tahmin ettiğim gibi takip eden 10 gün içerisinde Meydan Av'dan hiçbir cevap veya tepki gelmedi.
Tekrar Umarex Almanya'ya yazarak, ben kendi ülkemin insanını tanıdığımı, cevap alamayacağımı kendilerine bildirdiğim gibi, hiçbir geri dönüşolmadığını bildirdim... Ve ertesi gün istemiş olduğum tüm teknik detaylar Meydan Av'dan olmasa bile Umarex Almanya'dan bana bildirildi.
Diğer bir olay: Amerika'dan satın almış olduğum Umarex S&W M&P40 tabancanın valfi arızalı çıktı ve gaz kaçırıyordu. Garantisi sadece Amerika'da geçerli olduğundan umarex Amerika'ya yazdım ve durumu bildirdim. Bana tabancayı geri göndermem durumunda (kargo ücretleri bana ait olmak üzere) inceleyerek gerekir ise yenisini gönderebileceklerini bildirdiler. Ben ise komple tabancanın buradan Amerika'ya gönderilmesi ve geri gelmesinin kargo bedelinin silahın kendisinden fazla tutacağını yazdım. Bunun üzerine, aslında normal bir prosedür olmadığını, ama kendi imkanlarım ile sökerek sadece valfi gönderirsem, hem postanın ucuz tutacağını, hemde garantiyi bozmadan bu işlemi kabul edeceklerini bildirdiler. Bende öyle yaptım ve yeni gönderilen valfi takarak hala sorunsuz kullanıyorum.
Yani hakkınızı aramazsanız, kimse sizin yerinize aramaz. Bu silahları ithal eden firmalar, Sanayi Bakanlığının izni ile ithal etmekte olup 2 yıl garanti dahil olmak üzere, 15 gün içerisinde arızayı giderme, bir ürün garanti süresi içerisinde 2 defa aynı arızayı tekrarlar ise "maldan yararlanamama" hakkı doğup tamamen değişimini sağlamak ile yükümlüler. Yazışmalarınızı yazılı olarak yapın, kopyalarını tutun. Eğer firma yapmıyor ise Tüketici Derneğine veya Sanayi Bakanlığına ruhsat iptali için yazı yazın.