berkman tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

sonuç olarak diğer yaylılarla yapamadığımız neleri yapabiliriz ?

Gelen yanıtlarda nitro pistonun genelde atlanan bir özelliği var: Yaylı silahı, uzun süre kurulu olarak tutamazsınız. Baskı altındaki yay, zaman ile gücünü yitirir. Yani kurduğunuzda, atmak ve yay gerilimini azaltmak zorundasınız.

Nitro pistonda ise böyle bir sorun yok. Saatlerce veya günlerce silahınızı atış yapmaya hazır, kurulu olarak tutabilirsiniz (elbette emniyet kapalı :thumbup: ).

Bu ne fayda sağlar: Ülkemizde havalı silah ile avlanmak yasak olduğundan pek bir şey sağlamaz. Ama yurt dışında av amacı ile veya zararlılar ile mücadelede kullanıldığını düşünürseniz arazide dolaşırken silahın her an atış yapmaya hazır durumda olmasını istersiniz. Yoksa kurulmamış yaylı ile örneğin bir fareyi gördüğünüzde "Bir dakika bekle fare kardeş, şu yayı bir kurayım da senin hesabını göreyim ;) " diyemezsiniz.

Diğer isabeti artıran, daha sessiz olma vs. avantajlarını zaten arkadaşlarımız paylaşmışlar.

Asıl Riverdance'ı Dünya'ya tanıtan Michael Flatley ve Jean Butler'ın 1994'de Eurovision Şarkı Yarışmasında yaptıkları gösterinin Final Sahnesini izlemelisiniz:

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

o zaman servise göndermekten başka şansım yok sanırım göndericem o zaman

...bende de colt 1911 a1 modeli vardı ve meydan avdan almıştım.bir ay sonra senin silahın gibi gaz kaçırmaya başladı ve arızalandı ve meydan ava götürdüm.bir hafta sonra almamı söylediler.bir hafta sonra silahı aldığımda silahın hiç bir yerinin açılmadığını ve arızanın giderilmediğini ve silah nasıl gittiyse öyle geri geldiğini gördüm.tekrar geri götürdüm silah yine geri aynı şekilde geldi.bende üzerine para ekleyerek başka bir model aldım.yani diyeceğim co2 silahlarda tamir maalesef ülkemizde yok.inşallah senin sorunun giderilir.

Arkadaşlar, bizim en büyük eksiklerimizden biri de bu konu... ve maalesef bu tür bir olay meydana geldiğinde, ya kendi içimizde tutuyoruz, ya da forum ortamımız gibi daha sınırlı kişiye ulaşan ortamlara yansıtıyoruz.

Bence, başınıza gelen bu olayı, öncelikle Umarex firmasının Almanya merkezine yazarak Türkiye Distribütörleri olan Meydan Av'ın bu işi hakkı ile yapmadığını ve şikayetlerinizi belirtirseniz, mutlaka bir geri dönüş alırsınız. Yabancı diliniz yok ise, çevrenizde mutlaka İngilizce, Almanca bilen vardır; onlardan yardım alabilirsiniz. Hiç bulamaz iseniz, ben elimden geldiğince çeviride yardımcı olurum.

En azından Türkiye'deki "Şikayet Var" gibi web sitelerine sıkıntınızı yansıtabilirsiniz. Meydan Av'ın Genel Merkezine yine benzer bir yazı ile sorunu aktarabilirsiniz. Aksi takdirde "Dağ dağa küsmüş, dağın haberi olmamış" durumuna düşmemiz kaçınılmazdır.

Kendimden bir-iki örnek vereyim:

6-7 ay önce, Umarex Almanya'ya bir mesaj göndererek Desert Eagle CO2 tabancanın bir parçası ile ilgili teknik bir detay istedim. Bana gelen yanıtta, Türkiye Distribütörlerinin Meydan Av olduğunu, gereken bilgiyi onlardan alabileceğim bildirildi. Bende cevaben "Türkiye'deki distribütörlerin genelde sadece satışa odaklandıkları, teknik servis gibi bir alt yapılarının olmadığını, değil teknik detay vermek, geri dönüş bile yapmayacaklarını, ama buna rağmen Meydan Av'dan bu detayları isteyeceğimi" bildirdim. Tahmin ettiğim gibi takip eden 10 gün içerisinde Meydan Av'dan hiçbir cevap veya tepki gelmedi.

Tekrar Umarex Almanya'ya yazarak, ben kendi ülkemin insanını tanıdığımı, cevap alamayacağımı kendilerine bildirdiğim gibi, hiçbir geri dönüşolmadığını bildirdim... Ve ertesi gün istemiş olduğum tüm teknik detaylar Meydan Av'dan olmasa bile Umarex Almanya'dan bana bildirildi.

Diğer bir olay: Amerika'dan satın almış olduğum Umarex S&W M&P40 tabancanın valfi arızalı çıktı ve gaz kaçırıyordu. Garantisi sadece Amerika'da geçerli olduğundan umarex Amerika'ya yazdım ve durumu bildirdim. Bana tabancayı geri göndermem durumunda (kargo ücretleri bana ait olmak üzere) inceleyerek gerekir ise yenisini gönderebileceklerini bildirdiler. Ben ise komple tabancanın buradan Amerika'ya gönderilmesi ve geri gelmesinin kargo bedelinin silahın kendisinden fazla tutacağını yazdım. Bunun üzerine, aslında normal bir prosedür olmadığını, ama kendi imkanlarım ile sökerek sadece valfi gönderirsem, hem postanın ucuz tutacağını, hemde garantiyi bozmadan bu işlemi kabul edeceklerini bildirdiler. Bende öyle yaptım ve yeni gönderilen valfi takarak hala sorunsuz kullanıyorum.

Yani hakkınızı aramazsanız, kimse sizin yerinize aramaz. Bu silahları ithal eden firmalar, Sanayi Bakanlığının izni ile ithal etmekte olup 2 yıl garanti dahil olmak üzere, 15 gün içerisinde arızayı giderme, bir ürün garanti süresi içerisinde 2 defa aynı arızayı tekrarlar ise "maldan yararlanamama" hakkı doğup tamamen değişimini sağlamak ile yükümlüler. Yazışmalarınızı yazılı olarak yapın, kopyalarını tutun. Eğer firma yapmıyor ise Tüketici Derneğine veya Sanayi Bakanlığına ruhsat iptali için yazı yazın.

İzzet abi herşeyden öte tüp çok hoşuma gitti tüp boğazı bıraz daha kısa olsa tam condor luk olurdu condoru da yakışıklı gösterirdi ince tüp

Bu arada imzanda buluan ve senin tasarımın olan Prototip Airgun'lara hastayım :thumbup: İleride ürettirebilirsen her ikisi içinde beni liste başına yaz g;$i

Dün Jim Gaska'ya mesaj yazıp AirForce Condor için yapılan regülatör ve adaptörün Evanix WindyCity'ye de uygulanıp uygulanamayacağını sordum. Yazım ve gelen cevabı aşağıda bulacaksın. Tercümesi de aşağıdaki gibi:

Izzet,

Senden tekrar haber aldığıma sevindim. Evanix'i pek bilmiyorum. Tüfek olmadan yapılıp yapılamayacağını söylemek benim için imkansız.
    Dünya'da M18x1.5 mm dişli regülatör yapan yanlız biziz, o neden ile senin için bir tane yapmaktan mutlu olurdum. Ama tüfeğin bağlantısı, benim tanımadığım bir şekilde.

Jim

-------- Original Message --------
    Subject: Re: Regulator for EvanixWindyCityRB .22
    Date: Thu, 11 Aug 2011 22:17:47 -0400
    From: Jim Gaska <pnjgaska@windstream.net>
    To: Izzet Kirbas <berkman@..............com>
    References: <4E4440A6.1070406@.................com>

Izzet,

It is good to hear from you. I am not familiar with the Evanix. Without the rifle, it would be almost impossible for me to tell you if it can be done.

We are the only one the world with a reg for the m18-1.5 threads, so I wold be happy to provide one for you. However, the connection is something I am not familiar with.

Jim

Sent from my iPad

Regülatörden çıkan havanın, valfden önce depolanması gereken bir hacme ihtiyaç var, buna ön hücre (pre-chamber) diyoruz. Diyelim ki regülatörünüzün çıkışı 120 bara ayarlı. Ve tüfeğiniz bir atışta yaklaşık 2 litre hava harcıyor. Dolayısı ile her atış için regüle edilmiş havanın depolanması için en az 16.6 cl hacminde bir ön hücre hacmine ihtiyacınız var. Bu hacmi sağlayabilmek için de adaptörün boyu uzuyor.

Condor regülatörü ve adaptörü toplamda 8 - 9 cm kadar bir uzamaya neden oluyor. Regülatör üzerinde hızlı dolum ucu var ve böylece isterseniz tüpü hiç sökmeden dolum yapabiliyor veya direkt olarak scubaya bağlı olarak atabiliyorsunuz.

Uzamanın önüne geçebilmek için, 300 barlık daha kalın çaplı, ama daha kısa tüp kullanarak toplam uzunluğu aynı tutmaya çalışıyorlar. 300 barlık tüp ile, regülatörde kullanınca bir dolumdaki stabil atış sayısı da artıyor.

[Resim Engellendi: http://i56.tinypic.com/msp3pe.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i54.tinypic.com/2luoh1.jpg]
    Yukarıda resimlerde yorumlarımı yazdım. Üstte resmi görülen paintball silahlarında kullanılan bir regülatördür. Genelde 300 veya 200 barı 58-60 bar'a düşürmeye yarar. Standart tüp bağlantısı diş ölçüsü 5/8" - 18 UNF'dir. Çıkış dişleri ise standart CO2 paintball için G1/2"-14 dir.

Altta resmi görülen ise Condor'a takılmak üzere yapılmış regülatör ve adaptördür. Bunun için Condor tüpünün üzerindeki bağlantı dişi M18x1.5 olan valf sökülerek E-TaCREG adaptörünün üzerine takılmakta, regülatör de yine M18x1.5 mm dişleri ile Condor tüpü üzerine takılmaktadır. Eğer Windycity tüfeğinizin valf dişleri M18x1.5 mm ise bu regülatörü kullanabilirsiniz, bu ölçüler tüpünüzün boğaz kısmında ilk satırın başında belirtilmiştir. Yine de regülatörün yapımcısı ve tedarikçisi olan Jim Gaska'ya sormak daha yerinde olacaktır. Email adresi: pnjgaska@windstream.net

Condor için olan regülatörün fiyatı 90 USD + E-TaCREG adaptörünün fiyatı 90 USD + Türkiye'ye gönderim ücreti 14 USD olmak üzere toplam 194 USD'dır.

CO2'nin bozulması diye bir şey olmaz. Sadece kaçak olur. Silahınızın valf contaları iyi ise, haftalarca dahi gaz kaçmadan kalabilir. Contalarınızın uzun ömürlü olması için taktığınız tüplerin ucunu hafifçe silikon bazlı gres ile yağlayın.

Çok güzel yakalamışsınız. Bende daha önce bir kaç karganın, benzer olarak bir kediyi aralarına alıp resmen dalga geçtiklerini gördüm. İkisi önden oyalarken, biri arkadan yaklaşarak kuyruğunu çekiyor, kedi arkaya yönelince bu sefer diğerleri saldırıya geçiyor ve kediyi ortada oynatıp duruyorlardı.