berkman adlı kullanıcının mesajları

    Benjamin Marauder'in ergonomisi , işçilik ve malzeme kalitesi gayet tatmin edici ve üst sınıfta. Beklediğimin çok çok üzerinde. Tabii fuarda atış imkanı olmadığı için atışlarını bilmiyorum. Ama Filintalar Grubumuzdan Bülent Abi, şu anda sanırım Türkiye'de bu silaha sahip olan tek kişi. Bu hafta sonu yapılabilirse atış testleri ve krono ölçümleri yayınlanır.


    Görüntü ve kalitesi ile beni de çekiyor. Atışlardan da memnun kalırsam bende bir şekilde temin etmeye çalışacağım.


    Fuarda satış fiyatını sormuştum ama o kadar çok rakam var ki, şimdi hepsi birbirine karıştı. Zaten söyledikleri de ABD'deki piyasa satış fiyatından farklı bir şey olamaz.

    paylaşım için teşekkürler. en alttaki FX modeli bullpupımsı olmuş.


    Bende bunu görünce acaba FX Bullpup tüfek mi üretti diyerek merak ederek fuarda görevli kişiye sordum. Üzerinde de okunduğu gibi bu ilginç , FX'in ok atan modeli FX AirBow.


    Ok arka taraftan yükleniyor ve görevli, menzilini yanlış hatırlamıyorsam 50 metre civarında olduğunu söyledi.

    Güzel görüntüler ;şrofls;. yanlız orda bi revolver gördüm galiba seri üretimi yok... eğer seri üretimi varsa dünyanın en güçlü tabancası unvanını s&w 500 magnumdan alabilir silindirine bakarsak attığı mühimmatın kovan boyu 50mm civarı hemen hemen 308 winchester mühimmatı boyunda ve çok daha geniş ...
    saygılar.


    DSC01058 ve DSC01059 numaralı resimlerden bahsediyorsanız, bu Desert Eagle'ı da yapan Magnum Research'in BFR Revolver'i 0.450 Marlin. 10 inç namlu uzunluğuna sahip, 350 grain Hornady mermiyi ortalama 1814 fps hız ile atıyor ve namlu çıkış enerjisi 2558 FT/LBS.


    http://www.magnumresearch.com/BFR.asp


    0.50 S&W 10 inç ise 440 grain Hard Cast CorBon mermiyi ortalama 1718 fps ile atıyor ve namlu çıkış enerjisi 2884 FT/LBS


    Daha ayrıntılı bilgi için:


    http://www.magnumresearch.com/faq_bfrrevolver.asp

    konu hakında yapılan tüm açıklamalara rağmen ben avcılığın günümüz şartlarında çok doğru bir şey olduğunu sanmıyorum insan oğlu avcı toplayacı yaşam tarzını bırakılı binlerce yıl oluyor dürbünlü bir tüfekle yapılan avı ise hiç doğru bulmuyorum illa bir av yapılacaksa en azından şartlar biraz daha eşit olmalı ki karşı tarafa da bir şans verilsin


    +1, tamamı ile katılıyorum

    Caner Bey,


    Dan Wesson revolver gerçekten görüntüsü çok güzel bir silah. Uzun zamandır benim de almayı istediğim bir silahtı ve sizin aldıktan sonraki yorumlarınızı okuyunca alma isteğim daha da arttı ve en sonunda bu hafta sonu 8" siyah modelini yurtıdışında 129 Euro'ya satın aldım. Daha atış yapmak kısmet olmadı, bu hafta sonu deneyeceğim.


    Bahsettiğiniz gibi görüntüsü ve çalışması ile mükemmel bir silah. Keşke 4.5 mm BB atan modelin 8" nikel versiyonu da olsaydı. Olmadığı için siyah aldım. Yurtdışı fiyatı (260 TL) gayet uygun.


    Topun yerinden çıkabilmesi, tam açık pozisyonda, topu kabza yönüne iterken topun kenarının, silahın sol yanındaki top yuvasında bulunan çıkıntıdan kurtulmasası ile mümkün ve yerine takılması çok basit. Ancak silahı ne derecede dağıttığınızı bilmediğim için toplaması da ne kolaylıkta olur bir şey söyleyemiyorum.


    Dan Wesson revolver ile ilgilenen arkadaşlar için de aşağıdaki bilgileri paylaşmak istedim.


    4.5 mm BB çelik bilya atan Airgun versiyonları:
    Dan Wesson 6” Revolver, Nikel, Ref# 16559, Enerji 2,7 - 3,0 joule
    Dan Wesson 8” Revolver, Siyah , Ref# 16183, Enerji 2,7 - 3,0 joule


    6 mm plastik BB atan Airsoft versiyonları:
    Dan Wesson 4” Revolver, Nikel, Ref# 16181 , Enerji 1,8 joule
    Dan Wesson 6” Revolver, Siyah, Ref# 16558 , Enerji 1,9 joule
    Dan Wesson 8” Revolver, Siyah , Ref# 16182, Enerji 2,7 joule


    Çabuk yükleyici, 6 kovan dahil, Ref# 16186
    20 adet boş kovan: Ref# 16549

    şehir çocuğu olmasına şehir çocuğuyuz da, yine de domuzun hindiden küçük olması garibime gitti...


    Yavru domuz olabilir ;) . Bu yarışmanın çıkış noktasının Meksika olduğu ve başlangıçta canlı hayvanlara atılarak vuranın, vurduğunu aldığını düşündüğümüzde, bende böyle bir fikir uyandı. Yanlış ta olabilir, ama herhalde mantıklı bir açıklaması vardır.

    Eğer siyah rengi tercih ederseniz ve İngiltere'de bir arkadaşınız var ise 103 Sterlin'e (240 TL) almak mümkün, nikel kaplama olanları ise 120 Sterlin civarında (280 TL) :


    http://www.landwarriorairsoft.…atalog/Other_Pistols.html


    Amerika'da daha ucuza temin edilebilir sanıyorum. Ama kargo ile gönderim hem riskli, hem de pahalı. Ancak bir tanıdığınızın valizinde gelirken getirmesi gerekir.

    zoraki nin kabza altındaki o kocaman kısım sünnet edilemiyormu? gerçekten çok tipsiz yapıyor


    2 adet Allen vida ile bağlanan bu kısmı isterseniz çıkarabilirsiniz. O zaman kabza görüntüsü, HW75'inkine hayli benziyor.

    Üstadlar daha doğru yanıt verebilir ama bildiğim kadarı ile moderatör, namludan çıkan basınçlı havanın aniden genişlemesinden meydana gelen sesi kesmektedir. Sizin duyduğunuz vahşi kırbaç şaklamasını andıran ses ise, pelletin ses hızını aşmasından dolayı oluşan sonik patlama sesidir ki bunu kesebilecek bir moderatör yoktur.


    Chrono ölçümlerinde 1400 fps'yi (yani 426 m/s'yi) gördüğünüzü belirtiyorsunuz. Ses hızının 360 m/s civarında olduğunu düşünürsek, herhangi bir modifiyeye gitmeden yapabileceğiniz şeyler:
    - Eğer tüfeğinizde güç ayarı var ise gücü azaltmak
    - veya daha düşük basınçlarda atış yapmak
    - veya daha ağır pellet kullanarak ses hızının altında kalmak olacaktır (1180-1200 fps'nin altında)


    Yanlışım var ise affola...


    (Nacizane bir not: Büyük harf kullanmanız okuma kolaylığı bakımından benim gibi yaşlıların gözüne çok iyi gelse de forumlarda başka anlama gelmektedir. Bu neden ile mesajlarınızda küçük harfler kullanmanız daha naif olacaktır)

    TR58 0006 4000 0011 3610 0011 14 Bu iban no dan hesap numarasını şube kodunu çıkarabilecek biri var mı?


    Sanırım var ! ;şrofls;.


    IBAN no.su: TR58 0006 4000 0011 3610 0011 14


    Bu IBAN numarasında verilen numaralar aşağıdakileri gösterir:


    TR: Ülke kodu: Türkiye
    58: Kontrol kodu
    00064: T. İş Bankası EFT kodunu
    000001: Vadesiz TL hesabını
    1361: Şube Kodunu (T. İş Bankası web sitesinden bu 1361 şube kodunun hangi isimli şube olduğunu bulabilirsiniz)
    0001114: Hesap numarasını gösterir