Mehmet Bey hayırlı olsun. Bunlar da sizi kesmez ise bundan ötesi tank ve roket atar.
berkman tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bu arada ben bu hafta sonu İzmir'de olduğum için katılamıyorum, fakat genelde Pazar günleri en az 10 kişi hobi alanımızda oluyor. Eğer gidebilirseniz Filintalar'dan MBE nickli Bülent Eğinlioğlu Abimize bildirdim, istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Kendinizi tanıtmak için beni (Berkman) belirtirseniz ve Revo'nuzdaki sorunu aktarırsanız sizi mutlaka bilirler.
-
çok teşekkür ederim bugün çalışıyorum. herhafta toplanıyormusunuz burda?
Evet, her hafta sonu Cumartesi ve Pazar. Ayrıca diğer günlerde de atışa giden arkadaşlarımız oluyor. Geçen hafta olan olumsuz bir olay yüzünden giriş kapısına şifreli kilit koyduk ve sadece grubumuz üyeleri ile kendisini tanıdığımız hobiseverler giriyor. Gelmez istedğiniz günü bana bildirirseniz, mutlaka yardımcı olmaya çalışırız.
-
Bir düzeltme yapmak istiyorum, Revo'ya pellet tıkama rekoru 8 pellet ile Filintalar Gurubumuzdan Bülent Eğinlioğlu Abimize ait.
Kalp damarları tıkanan ve durumu umutsuz Revo'nun ameliyatını Ogen (Tunç) arkadaşımız yaparak hayata kavuşturmuştur Kendisinin ikinci nicki Tunç Taylor olup Revo'nun doktorudur diyebilirim.
Eğer İstanbul Reşadiye'de hobi alanımıza gelebilirseniz, kendisi size yardımcı olmaya çalışır. Bildiğim kadarı ile bugün (Cumartesi) Reşadiye'de ler. Hobi alanına ulaşım planını
http://www.cansineginlioglu.com/aticilik/atis_alani_yol_tarifi.htm
sayfasında bulabilirsiniz. -
Taylan, sanırım evin koridoru hala 13 metre, ama sen bu arada kendini çok çok geliştirdin (50 metreden sinek zımbalama...)
Hava muhalefeti v.s. gibi nedenler ile evden çıkamaz isen ve 13 metre seni kesmez ise çıtayı bir adım yükseltip, dürbünü ters takarak atmayı deneyebilirsin

-
Pnömatik multi-pump silahlarda 4. sırada sevindirici bir sıralama var:
http://www.pyramydair.com/cgi-bin/show.p…;category_id=26
Bence hak ettiği yer daha da üstlerde olmalı, en azından listelenen Benjamin ve Crosman'lardan...
-
Sayın Berkman aluminyumdan yaptığınız bu aparatın15-20 cm kadar uzunu yapılsa bir co2 tüpü yerine kullanılabilir mi? 20 ons paintbal tüpünden doldurduktan sonra hortum bu aparattan çıkarılınca gaz kaçağı olur mu yada bu aparat bir tüp görevi görür mü? pcp görünümlü bir co2 yapmaya çalışıyorum da o yüzden bunları soruyorum.Yapılabilir, hatta ben CO2 adaptörü ile AirForce Condor tüfeğimde yaptım bile... Eğer tüpün üzerindeki çabuk dolum ucunu check-valfli seçerseniz, o zaman remote filling denilen hortumu çıkardığınızda gaz bu tüpten kaçmaz. Ancak yaptığınız bu tüpe CO2'yi sıvı olarak aktarmanız ve 0,65 dolum oranını geçmemeniz lazım, aksi takdirde özellikle 50 C'nin üzeri sıcaklığa maruz kaldığında CO2 basıncı logaritmik olarak yükselir ve şayet emniyet valfiniz yoksa tüp size ve etrafa zarar verecek bir şekilde patlayabilir.
Eğer yaptığınız tüpe sadece gaz fazında CO2 doldurursanız, bir kaç atış sonunda gaz basıncı düşecektir.
CO2'in özelliği: Kendinden regülatörlüdür. Şöyleki normal oda sıcaklıklarında gaz fazında harcandıkça sıvı CO2, gaz fazına dönüşerek sıvı faz bitene kadar 58 bar basınçta kalır. Sıvıdan gaz fazına geçerken gerekli ısıyı da çevreden alır. Eğer atış işlemi çok seri bir şekilde olur ise tüpte soğuma meydana gelir ve bu da CO2'in basıncını düşürür, dolayısı ile atış hızı ve gücü düşer. 12 gr'lık CO2 tüplerinde bu olayı çok sık yaşarız.
Bu nedenlerden dolayı, büyükçe tüp yaparak içini sadece gaz CO2 doldurmak yeterli olmayacak, içine sıvı olarak CO2 basmanız gerekecektir. Bunu sağlamak için de ipucu:
Dolum yapacağınız tüpü önceden deep freeze'e koyarak iyice soğutursanız, dolum yapacağınız tüpten, bu tüpe sıvı CO2 gitmesini sağlarsınız. Aksi takdirde küçük tüpe gaz CO2 dolduktan sonra, basınçlar dengelendiğinden bir daha sıvı basmak mümkün olmayacaktır. Veya biraz doldurup daha sonra küçük tüpü tahliye ederek ve bu işlemi bir kaç kere yaparak tüpün soğumasını sağlayabilirsiniz ki, bu gereksiz yere CO2 harcanmasına yol açar ve verimli bir işlem değildir.
Çok önemli husus: Sıvı CO2 basarken küçük tüpün darasını alarak dolum boyunca tartmanız ve 0,65 dolum oranını geçmemeniz gerekir.
Tüm bunlar bayağı zahmetli olduğu için son zamanlarda paintball'da da 1 lt civarında 300 barlık hava tüpleri kullanılmakta, üzerinde bulunan valf ve regülatör çıkışı 800 psi'a (yaklaşık 53 bar) ayarlanarak CO2 yerine bu hava kullanılmaktadır. Bende deneme amaçlı 200 barlık 0,7 lt alüminyum bir silindir ile regülatörünü aldım. En kısa zamanda dolum yaptıktan sonra Desert Eagle ve Crosman 2300-S için yapmış olduğum adaptörlerde deneyeceğim.
-
Aşağıda görülen adaptörü Umarex Desert Eagle için tasarlayarak tornada alüminyumdan yaptırdım. Güçlü ve basınç düşmesi olmadan 20 ons paintball tüpü ile 1000 atıştan fazla yapılabiliyor. Benzer bir adaptörü Crosman 2300-S için de yaptım:
[Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/condor/de-ad1.jpg]
[Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/condor/de-ad2.jpg]
[Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/condor/de-ad3.jpg]
[Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/condor/de-ad4.jpg]Videolar:
http://www.youtube.com/watch?v=osgahwVcGtE
http://www.youtube.com/watch?v=4YgnGGc9gyM -
Benjamin Marauder'in ergonomisi , işçilik ve malzeme kalitesi gayet tatmin edici ve üst sınıfta. Beklediğimin çok çok üzerinde. Tabii fuarda atış imkanı olmadığı için atışlarını bilmiyorum. Ama Filintalar Grubumuzdan Bülent Abi, şu anda sanırım Türkiye'de bu silaha sahip olan tek kişi. Bu hafta sonu yapılabilirse atış testleri ve krono ölçümleri yayınlanır.
Görüntü ve kalitesi ile beni de çekiyor. Atışlardan da memnun kalırsam bende bir şekilde temin etmeye çalışacağım.
Fuarda satış fiyatını sormuştum ama o kadar çok rakam var ki, şimdi hepsi birbirine karıştı. Zaten söyledikleri de ABD'deki piyasa satış fiyatından farklı bir şey olamaz.
-
Ortada görülen FXindependence modeli. Scuba'ya gerek kalmadan yanda bulunan kol ile hava kendi tüpüne pompalanıyor. Arazide pompa, tüp taşımak istemeyenler için ideal.
Forumda daha detaylı konuları aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz: -
paylaşım için teşekkürler. en alttaki FX modeli bullpupımsı olmuş.
Bende bunu görünce acaba FX Bullpup tüfek mi üretti diyerek merak ederek fuarda görevli kişiye sordum. Üzerinde de okunduğu gibi bu ilginç , FX'in ok atan modeli FX AirBow.
Ok arka taraftan yükleniyor ve görevli, menzilini yanlış hatırlamıyorsam 50 metre civarında olduğunu söyledi.
-
Güzel görüntüler
yanlız orda bi revolver gördüm galiba seri üretimi yok... eğer seri üretimi varsa dünyanın en güçlü tabancası unvanını s&w 500 magnumdan alabilir silindirine bakarsak attığı mühimmatın kovan boyu 50mm civarı hemen hemen 308 winchester mühimmatı boyunda ve çok daha geniş ...
saygılar.DSC01058 ve DSC01059 numaralı resimlerden bahsediyorsanız, bu Desert Eagle'ı da yapan Magnum Research'in BFR Revolver'i 0.450 Marlin. 10 inç namlu uzunluğuna sahip, 350 grain Hornady mermiyi ortalama 1814 fps hız ile atıyor ve namlu çıkış enerjisi 2558 FT/LBS.
http://www.magnumresearch.com/BFR.asp
0.50 S&W 10 inç ise 440 grain Hard Cast CorBon mermiyi ortalama 1718 fps ile atıyor ve namlu çıkış enerjisi 2884 FT/LBS
Daha ayrıntılı bilgi için:
-
11 Mart'ta başlayıp 14 Mart'ta sona erecek IWA 2011 Fuarından görüntüleri aşağıda izleyebilirsiniz (ufak resimlere tıklayarak büyük görüntüyü açabilirsiniz):
-
konu hakında yapılan tüm açıklamalara rağmen ben avcılığın günümüz şartlarında çok doğru bir şey olduğunu sanmıyorum insan oğlu avcı toplayacı yaşam tarzını bırakılı binlerce yıl oluyor dürbünlü bir tüfekle yapılan avı ise hiç doğru bulmuyorum illa bir av yapılacaksa en azından şartlar biraz daha eşit olmalı ki karşı tarafa da bir şans verilsin
+1, tamamı ile katılıyorum
-
Berkman Bey sizin Dan Wessonda güç ayar vidası mevcutmudur. Türkiyede satılanlarda mevcut değil.Benim Dan Wesson'da da güç ayar düğmesi yok. Ancak bu silahlarda güç ayar düğmesi olduğunu bilmiyordum. Üretici ASG firmasının kataloglarını ve silahın kullanma kılavuzunu tekrar inceledim, ama böyle bir ayar düğmesi göremedim. Olduğundan emin misiniz?
-
Caner Bey,
Dan Wesson revolver gerçekten görüntüsü çok güzel bir silah. Uzun zamandır benim de almayı istediğim bir silahtı ve sizin aldıktan sonraki yorumlarınızı okuyunca alma isteğim daha da arttı ve en sonunda bu hafta sonu 8" siyah modelini yurtıdışında 129 Euro'ya satın aldım. Daha atış yapmak kısmet olmadı, bu hafta sonu deneyeceğim.
Bahsettiğiniz gibi görüntüsü ve çalışması ile mükemmel bir silah. Keşke 4.5 mm BB atan modelin 8" nikel versiyonu da olsaydı. Olmadığı için siyah aldım. Yurtdışı fiyatı (260 TL) gayet uygun.
Topun yerinden çıkabilmesi, tam açık pozisyonda, topu kabza yönüne iterken topun kenarının, silahın sol yanındaki top yuvasında bulunan çıkıntıdan kurtulmasası ile mümkün ve yerine takılması çok basit. Ancak silahı ne derecede dağıttığınızı bilmediğim için toplaması da ne kolaylıkta olur bir şey söyleyemiyorum.
Dan Wesson revolver ile ilgilenen arkadaşlar için de aşağıdaki bilgileri paylaşmak istedim.
4.5 mm BB çelik bilya atan Airgun versiyonları:
Dan Wesson 6” Revolver, Nikel, Ref# 16559, Enerji 2,7 - 3,0 joule
Dan Wesson 8” Revolver, Siyah , Ref# 16183, Enerji 2,7 - 3,0 joule6 mm plastik BB atan Airsoft versiyonları:
Dan Wesson 4” Revolver, Nikel, Ref# 16181 , Enerji 1,8 joule
Dan Wesson 6” Revolver, Siyah, Ref# 16558 , Enerji 1,9 joule
Dan Wesson 8” Revolver, Siyah , Ref# 16182, Enerji 2,7 jouleÇabuk yükleyici, 6 kovan dahil, Ref# 16186
20 adet boş kovan: Ref# 16549 -
şehir çocuğu olmasına şehir çocuğuyuz da, yine de domuzun hindiden küçük olması garibime gitti...
Yavru domuz olabilir
. Bu yarışmanın çıkış noktasının Meksika olduğu ve başlangıçta canlı hayvanlara atılarak vuranın, vurduğunu aldığını düşündüğümüzde, bende böyle bir fikir uyandı. Yanlış ta olabilir, ama herhalde mantıklı bir açıklaması vardır. -
Eğer siyah rengi tercih ederseniz ve İngiltere'de bir arkadaşınız var ise 103 Sterlin'e (240 TL) almak mümkün, nikel kaplama olanları ise 120 Sterlin civarında (280 TL) :
http://www.landwarriorairsoft.com/acatalog/Other_Pistols.html
Amerika'da daha ucuza temin edilebilir sanıyorum. Ama kargo ile gönderim hem riskli, hem de pahalı. Ancak bir tanıdığınızın valizinde gelirken getirmesi gerekir.
-
zoraki nin kabza altındaki o kocaman kısım sünnet edilemiyormu? gerçekten çok tipsiz yapıyor
2 adet Allen vida ile bağlanan bu kısmı isterseniz çıkarabilirsiniz. O zaman kabza görüntüsü, HW75'inkine hayli benziyor.
-
Üstadlar daha doğru yanıt verebilir ama bildiğim kadarı ile moderatör, namludan çıkan basınçlı havanın aniden genişlemesinden meydana gelen sesi kesmektedir. Sizin duyduğunuz vahşi kırbaç şaklamasını andıran ses ise, pelletin ses hızını aşmasından dolayı oluşan sonik patlama sesidir ki bunu kesebilecek bir moderatör yoktur.
Chrono ölçümlerinde 1400 fps'yi (yani 426 m/s'yi) gördüğünüzü belirtiyorsunuz. Ses hızının 360 m/s civarında olduğunu düşünürsek, herhangi bir modifiyeye gitmeden yapabileceğiniz şeyler:
- Eğer tüfeğinizde güç ayarı var ise gücü azaltmak
- veya daha düşük basınçlarda atış yapmak
- veya daha ağır pellet kullanarak ses hızının altında kalmak olacaktır (1180-1200 fps'nin altında)Yanlışım var ise affola...
(Nacizane bir not: Büyük harf kullanmanız okuma kolaylığı bakımından benim gibi yaşlıların gözüne çok iyi gelse de forumlarda başka anlama gelmektedir. Bu neden ile mesajlarınızda küçük harfler kullanmanız daha naif olacaktır)