berkman adlı kullanıcının mesajları

    Kargoda hareketlilik olmadığı için internette usps türkiye diye aratma yaptım usps parcel türkiye diye bir firma ile whatsapp'dan iletişime geçip takip numarasını verdim ve 308.90tl kargo ödemesi olduğunu söyledi bunu ödemeden kargom teslim olmuyormuş bekletiyorlarmış.Ben aldığım firmaya 19.99usd kabze ücreti ve INTCL adı altında 13usd toplamda 33 dolar ödeme yaptım ve kargo içinde dediler.Bu ne demek oluyor bilginiz var mı teşekkürler

    USPS Parcel, ABD'nin resmi posta taşıyıcısı firma... Bizim PTT'nin eşdeğeri. Ancak istenilen 308.90 TL kargo bedeli nedir, açıkçası anlamak imkansız ve mümkün değil. INTCL ne demek bilmiyorum ama büyük ihtimal ile International Custom Clearance'ın (Uluslararası Gümrük İşlemleri) kısaltması olabilir. Yani gümrük bedelinin peşin tahsil ederek sizden alarak ödüyor. Mal değeri 19.99 USD olduğuna göre (Muafiyet sınırının altında kaldığı için normalde bunun gümrük vergisi olmaması lazım), hadi hesaplamayı 33.00 USD üzerinden yaptılar diyelim, o zaman da %20'den 6.60 USD tutması lazım. Neden böyle bir bedel talep ettiler, onu da anlayamadım.


    Aldığınız kabze için nakliye (shipping) ile ilgili ne yazıyordu? Nakliye hariç bile olsa genelde siz nakliye bedelini ödemeden gönderim yapmazlar., ki siz ödediğinizi belitmişsiiniz. UPS, FedEx, DHL vs. gibi uluslararası taşıma yapan firmalar bu oyunu hep yapıyorlar, ufacık malınızı dahi gümrüğe sokup konşimento düzenleyerek hizmet bedeli altında minimum 100 USD'lardan başlayan fiyatlar isteyebiliyorlar. Ama USPS Parcel bir posta şirketi ve PTT ile aynı konumda olan bir şirket. Bu işte bir terslik var.


    Bence satın aldığınız firmaya durumu yazarak yardım isteyin.

    Arkadaşlar 4 gün önce Amerika'dan kabze siparişi verdim 1 adet kargo dahil 33 dolar tuttu.First class mail ile gelecekmiş sanırım.Plastik kabzenin gümrükte takılma olasılığı var mı acaba?

    Sorun etmeyin, çok büyük ihtimal ile gümrüğe takılmaz. Ben de daha önce İngiltere'den ahşap kabze sipariş etmiştim, sorunsuz eve teslim edildi.

    Sadece içinde bulunduğumuz dönem tüm Dünya'da Noel dönemi olduğu için posta trafiğinde çok yoğun yüklenmeler oluyor böyle dönemlerde. O neden ile bir süre gecikebilir. Genelde 4-5 hafta içinde elinize ulaşır.

    Forum sahipsiz kalmış gibi görülüyor... Yörüngede terkedilmiş bir uydu gibi şu anda :)

    Merhaba Arkadaşlar,


    Çoğumuz posta ile yurt dışından eşya getirmişiz veya düşünmüşüzdür. Bunun le ilgili son kısıtlamaları da kapsayan bilgileri sizler ile paylaşmak istedim.


    Yurtdışından satın alınarak, posta yolu ile getirilen bir eşyanın kişisel kullanıma mahsus nitelikte olması, ticari bir amaç gütmeyecek ağırlıkta ve sayıda olması ve belirli bir fiyat sınırına uygun olarak getirilmesi durumunda posta muafiyeti uygulanır. 4458 sayılı Gümrük Kanununun 167. maddesi, 2009/15481 Bakanlar Kurulu Kararı eki ve 24.03.2014 tarihli ve 2014/7 sayılı Genelge ile posta ve hızlı kargo muafiyetinin kapsamı düzenlenmiştir. Yasal dayanakları bu şekilde belirlenen posta muafiyeti kapsamı eşyalar için bazı sınırlamalar mevcutken, bazı eşyaların yurtdışından posta muafiyeti kapsamında getirilmesi kesinlikle yasaktır.


    Posta Muafiyeti İle Eşya Getirilebilmesi İçin


    Posta yolu ile yurtdışından eşya getirmek için dikkat edilmesi gereken en önemli hususlar şunlardır:


    - Eşyanın kişisel kullanıma mahsus olarak getirilmesi gerekir.

    - Eşyanın ticari mahiyet arz edecek kadar fazla olmaması gerekir. Burada yurtdışından getirilecek eşya hem kilo olarak hem de adet olarak bir kişinin şahsi kullanabileceğinden fazla olmaması gerekir. Örneğin, Araba farı

    geliyorsa en fazla 4 adet, bisiklet tekeri geliyorsa en fazla 2 adet, bir makine parçası geliyorsa en fazla 1 adet gibi.

    - Getirilen eşyalar için posta muafiyeti uygulanabilmesinin üst sınırı 30 euro idi. Ancak 11.04.2018 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan 2018/11510 Karar Sayılı bildiri ile bu sınır 22 Euro'ya düşürülmüştür.

    - Yurtdışından posta yoluyla getirilen eşyanın 1.500 Euro'ya kadar olması durumunda Gümrük Muayene memurlarınca tek ve maktu vergi hesaplanarak, vergilerin ödenmesi durumunda eşya alınabilmektedir.

    - Getirilen eşyanın 30 kg üzerinde olmaması gerekir. Diplomatik eşyalar ve yolcu beraberi getirilemeyen eşyalar için bu sınır uygulanmaz.

    - Yurtdışından posta muafiyeti ile getirilmesi yasak eşyaların alınması mümkün değildir.


    Vergileri Ödenmek Suretiyle Yurtdışından Posta İle Getirebilecek Eşya


    Ticari mahiyet arz etmeyen, kişisel kullanıma mahsus, 30 kg sınırını aşmayan eşyaların posta yoluyla getirilerek alınabilmesi için Gümrük Muayene Memurunca hesaplanan tek ve maktu verginin ödenmesi gerekmektedir. Burada getirilen eşya veya eşyaların 22 Euro ile 1.500 Euro arasında olması gerekmektedir. Bu oranlar aşağıdaki şekilde uygulanmaktadır:


    - AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18

    - Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20 (Çin Halk Cumhuriyeti, Amerika Birleşik Devletleri, İran, Irak, Türkmenistan, Arabistan gibi.)

    Burada hesaplama yapılırken kişinin o eşya için yurtdışında ödemiş olduğu rakam dikkate alınır. Bunun için ödeme belgesi, banka dekontu dikkate alınır. Asılsız beyanla kıymeti düşük gösterilmeye çalışılan eşyalar için Gümrük Muayene memurlarınca piyasa araştırması yapılır ve piyasa araştırması sonucu belirlenen tutar üzerinden vergiler hesaplanır.


    Posta Yoluyla Getirilmesi Yasak Eşyalar


    Posta muafiyeti ile getirilmesi yasak olan eşyaların serbest dolaşıma sokulması kesinlikle yasaktır. Bu eşyaları muafiyet kapsamına dahil ederek yurda sokan memurlarda, eşyayı getirten kişi kadar sorumludur. Bu kişiler hakkında adli ve idari ceza hükümleri saklıdır.


    - Posta yolu ile muaf olarak veya vergileri ödenerek cep telefonu getirilmesi mümkün değildir. Telefon getirilmiş olsa dahi sahibine teslim edilmemektedir.

    - Kozmetik ürünlerinin posta yolu ile getirilmesi mümkün değildir.

    - Sporcu gıdalarının posta yolu ile getirilmesi mümkün değildir. Resmi bir hastane raporu veya doktor reçetesinin gümrük idaresine sunulması halinde sporcu gıdaları verilir.

    - Tütün ve alkol ürünlerinin posta yoluyla getirilmesi mümkün değildir.

    - Reçetesi olmaksızın tedavi amacıyla posta ile getirilen ilaçların getirilmesi durumunda, bu ilaçlar sahibine teslim edilmemektedir.

    - Silah, silah aksam ve parçaları, bomba, bomba yapımında kullanılan aksam ve parçalar, diğer parlayıcı, patlayıcı, kesici, delici alet ve edevatların posta yolu ile getirilmesi mümkün değildir.

    - Bulaşıcı bir hastalığı olabilecek durumda olan canlı hayvanların, bitkilerin, çeşitli bakteri ve organizmaların posta yolu ile getirilmesi veya yurda sokulması mümkün değildir. Evcil hayvanlar ibaresi “kedi, köpek ve kuş” ile sınırlı tutulmaktadır. Veteriner sağlık raporu, orijin ve aşı belgesi ile varsa kimlik ve eşgal belgesi ibrazı şartı ve veteriner kontrolü kaydıyla posta yoluyla evcil hayvanlar alınabilir.

    - İthalatı yasak eşyaların posta muafiyeti ile getirilmesi de mümkün değildir.

    Aradığınız özellikler KWC Tanfoglio Witness 1911 CO2 BB Pistol'de var. Aynı tabancayı çeşitli firmalar farklı isimler altında da satıyor (ASG, Swissarms vs.). Pellet değil, 4.5 mm BB atıyor, isabetli ama yine de düz namludan atılan BB'den bir pellet hassasiyeti beklemeyin.

    Gerçekçilik hissi çok fazla, sökümü gerçek 1911 ile aynı, çift emniyet özelliği aynı, son BB atıldıktan sonra üst mekanizma geride kilitlenerek kalıyor.

    Youtube'da çeşitli incelemelerini görebilirsiniz.


    https://www.youtube.com/watch?v=ikCiN4NFbGY&bpctr=1544619095


    Sıfır fiyatı maalesef son zamanlardaki döviz artışına bağlı olarak tüm diğer silahlar gibi hayli yüksek.


    Bende Cybergun ve KWC olarak 2 adet vardı, maalesef 2015 yılında her ikisi de çalındı. Seri numaraları: 20520047 (Cybergun Tanfoglio Witness 1911) ve 40114429 (KWC 1911). 2.el olarak denk gelir ise haberiniz olsun :)



    Aşağıdaki dürbün 2-7 x yaklaştırmalı olup eye relief (göz mesafesi diyelim) yaklaştırmaya bağlı olarak 27-35 cm'dir. Tabanca için gayet iyi bir mesafedir:


    https://www.ebay.com/itm/2-7x3…ifle-Hunting/381952754351


    Gönderim uluslararası ve ücretsiz. Satış fiyatı 34.19 $ yazılmış ama siz kendi fiyatınızı da önerebiliyorsunuz (Make an Offer), tabi kabul edip etmemek satıcıya kalmış. PayPal ile ödeme sorun olduğu için alternatif bir ödeme biçimi de mutlaka vardır. Genelde bu ürünler Çin yapımı olduğu için benzer ürünleri AliExpress'de de bulabilirsiniz:


    Örneğin aşağıdaki 2x yaklaştırmalı, ama 35-40 cm göz mesafeli daha uygun bir tabanca dürbünüdür (zaten 4x'den büyük tabanca dürbününü hedef üzerinde stabil tutabilmek mümkün değil):


    https://www.aliexpress.com/ite…l-Relief/32826851724.html


    Yanlız bu satıcı malın fiyatını ucuz tutup, nakliye ücretiini dürbünün 2 katından fazla uçmuş!


    Ancak tabanca ile atış yaparken kolunuzu ve dirseğinizi düz tutacağınızı hesap ederek bu 35-40 cm göz mesafeli dürbün bence daha uygundur. Size en uygun hangisinin olacağını bulmak için tabanca elinizde, normal atış pozisyonunuzu alarak gözünüz ile dürbünün bakış yeri (reticle) arasındaki mesafeyi ölçmenizdir.


    "long eye relief pistol scope" arama kelimeleri ile başka tipleri de bulabilirsiniz.

    Kutlarım Artun. Bu söyleşiler, hobiye gerçekten çok faydalı bilgiler sağlıyor.


    Türkiye'de hep atış paylaşımları, silah ve atış testleri, incelemeleri yapıldı. Ancak direkt olarak hobinin içinde olan kişilerin hem hobiye başlamaları, hem de yaptıkları ilginç ekipmanlara ilişkin bilgiler bizler için çok yararlı bilgiler taşıyor.


    Benzer söyleşilerinin devamı dileği ile...

    Güle güle kullanın.


    Colt Peacemaker! Çok kaliteli aslının aynısı gibi bir replika. Bu yüzden de hayli pahalı... Ben de 1 yıl kadar önce ilk çıktığında paraya kıyıp almıştım ve son aldığım havalı tabanca bu oldu. Kullanmaya bile kıyamıyorum, arada kutusundan çıkarıp, sevip okşayıp ve benimki parlak kaplama krom olduğu için tüm parmak izlerini silip tekrar yerine koyuyorum.


    Buna benzer olan American Legendary Pistols diyebileceğimiz 2 tabanca daha var:


    Schofield_No_3

    ve

    Remington_1875


    Umarım bu ikisini de yakında koleksiyona katabilirim...

    Pelletleri aşağıdaki gibi bir taşıyıcı yaparak ve boynunuza asarak kullanabilirsiniz:


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Veya bu amaç ile yapılmış aşağıdaki gibi bir kutu kullanabilirsiniz (genelde 4.5 mm kalibre için vardır):

    https://www.alljagd.de/Munition/Luftgewehrkugeln/Die-H-N-Match-Box.html


    Ben bir Almanya ziyaretimde bu ikinciden almıştım, ancak fiyat biraz pahalı...Kutu markasına göre 15-20 € arasında satılıyor. Ancak yerleştirmesi çok kolay. Pelletleri kutuya döküp sallıyorsunuz, sonra eğerek fazla kalanları alıyorsunuz. Kapandığında yandaki iki kulağı içe doğru iterek, açtığınız zaman pelletleri iki parmağınız ile rahat tutarak alabileceğiniz şekilde 3 mm kadar yükseltiyor.


    H&N'in Türkiye Temsilcisinden sorabilirsiniz.

    Tüm Hobidaşlarımın ve Ailelerinin Yeni Yılını Kutlar, 2018 Yılının Herkese Mutluluk ve Sağlık, Ülkemize Barış Getirmesini Dilerim.

    Deneyimi olan arkadaşlar elbette yanıt vereceklerdir, ama öncelikle bir yanlışlığı düzeltmek istiyorum: O cihazın adı barometre değil, manometredir.


    Barometre atmosfer basıncını ölçmekte kullanılır ve genellikle 950 - 1070 mbar (0,95-1,07 bar) arasındaki basınçları ölçer. Manometre ise 0 (mutlak olarak 1 atmosfer/bar) dan başlayarak tasarlandığı basınca kadar (4000 bar'a kadar ulaşabilir) gösterir.


    Kanımca, Türkçe olarak "Basınç ölçer" deyimini kullanmak daha uygun olur.