berkman adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar, Zoraki'den Zafer Bey ile eski sohbetlerimizden bildiğim kadarı ile bu tabanca tasarlanırken ve ilk üretimleri yapılırken 10 metre hedef atış tabancası olarak tasarlanmıştır. Bildiğiniz gibi Uluslararası, Ulusal ve Olimpik yarışmalarda tabanca olsun, tüfek olsun dürbün kullanımı yoktur, sadece geliştirilmiş gez ve arpacık vardır.


    Bu neden ile, hava pompasını ve hareketli kısımda takılı olan namluyu sığdırabilmek için üst kapak kalıbı ince olarak yapılmıştır. Hatta sadece gez ve arpacık ile nişan alınarak atılacağı öngörülerek ilk modellerde hiçbir ray oyuğu bulunmamaktadır. Gelen talepler üzerine sonraki modellerde ise üst kapağı zayıflatmamak (aksi taktirde pompa yaparken yüklenildiğinde kırılabilir) için ray üzerinde sadece 1 çentik açılmıştır.

    Çok güzel bir tasarım ve işçilik olmuş, elinize sağlık. Tüm kalbimle kutlarım.


    Mesai arkadaşlarına gelince, maalesef bizde değil yapıp hediye edecek, aynı hobi ve zevkleri paylaştığımız mesai arkadaşımız bile yok. İmrenmemek elde değil.

    Az önce gracebby isimli kullanıcdan aşağıdaki mesajı aldım. Bugün üye olmuş, büyük bir ihtimal ile bir trol. İşin kötüsü mesaj forum Admin'inden gelmiş görülüyor ve imzada Airgunturk imzası var,Admin şifresini ele geçiren birisi olabilir, dikkatinize...



    -------- İletilmiş İleti --------
    Konu: Tarih: Kimden: Yanıt adresi: Kime:

    Gelen mesaj gracebby: HELLO
    Thu, 02 Feb 2017 19:22:56 +0300
    admin@airgunturk.com
    andrew4goodlife@yahoo.com
    berkman@superonline.com



    Sayın berkman,"gracebby" size bir mesaj gönderdi "AirGunTürk":I am called Grace I saw your profile today and found you worthy to be mine as some one whom i can lay on his arms as long as love is concern, caring and teassing you all the night long, i will send you some pictures of mine please write direct to my mail box because I don't have full access to this site because this site will not allow me to send you message two times, so write to me direct in my mail id which is this mail address. (grace2dokie@yahoo.com)-- Türkiye'nin Havalı silah forumuwww.airgunturk.comTürkiye'nin Silah Video sitesiwww.airguntube.com

    Merhaba,


    Sorularını aşağıda yanıtlamaya çalışayım:


    1-Maalesef bu tüfek aslında 30-50 metre atışlar için çelik BB ve pellet atma için tasarlandığından namlusu öyle kaliteli bir namlu değil. Dolayısı ile grupman için düşünüyorsan kesinlikle uygun değil. Ancak plinking vs. eğlenceli bir tüfek. Regülatör ayarı 80 bar'a artıtılarak hız da artıtılabilir, ancak bunu yapabilmek için transfer portunun genişletilmesi de gerekebilir. Valfin içinden talaş kaldırma yöntemi ile valf hacminin artırılması da bir yöntem ama et kalınlığının en az 100 bar'ı karşılayacak kalınlıkta bırakılması şart.


    2-Çalışması: havayı tüpten alıyor ama bolt kolunu çekip bıraktığında bir sonraki atışa hazır olması ancak çelik BB atış ile mümkün (pellet veya BB'yi süren uç mıknatıslı, dolayısı ile BB'yi tutarak namluya sürüyor). Ancak pellet ile atışlar tek sıra 5'li şarjörü ile yapılıyor. Bunun için de her atıştan sonra bolt kolunu geri çekip, şarjörü el ile bir sonraki pellete sürmek (pellet yerine oturduğunda hissedebildiğiniz bir çentik var, ki bunda zaman ile ustalaşıyorsunuz) ondan sonra boltu kapatıp tetiği çekmek gerekiyor.


    3-Tüp 200 bar'lık ve üzerinde çabuk dolum ucu var. Yaklaşık 80 bara düştüğünde 6 lt'lik scuba tüpünden 200 bara kadar tekrar dolduruyorum. PCP'dekilerin aynısı, sadece tüp tüfeğe direkt olarak değil, spiral hortum ile bağlı.


    İnternetteki tanıtım ve atış videoları biraz abartılmış olabilir. Sonuçta Crosman'ın hiçbir özelliği olmayan normal namlusu kullaılıyor ve bu namlu aynı zamanda çelik BB atmak için de tasarlanmış. O neden ile 50 metre gibi mesafelerde tek delik grupman beklemeyin, hayal kırıklığı olur.


    Sonuç olarak, eğlence olarak taşa, şişeye, teneke kutuya vs. atacak iseniz almaya değer, zaten fiyatı da bu neden ile uygun. Ama grupman için iyidir dersem, yanlış söylemiş olurum.

    Merhaba,


    Belirtmiş olduğunuz modifikasyonu yapan ve paylaşan benim. Bu forumda da paylaşmıştım ama bazı bilgilere şimdi ulaşılamıyor.


    Tüfeği çok sık olmasa da hala zevkle kullanıyorum, en azından atış öncesi 1 - 10 pompa yapmamın önüne geçti, sadece pellet atıyor isem şarjörü el ile bir sonraki atış için birazcık itiyorum (çelik BB atarken uç mıknatıslı olduğu için buna gerek olmuyor, boltu her kuruşunuzda kendisi bir BB alıyor).


    Ancak pompa mekanizmasını iptal ederek buraya hem tüfeğin namlu vs. gibi parçalarını taşıyan, hem de hava geçmesini sağlayan parçayı yaptırmak biraz meşakkatli...hatırınızın geçeceği iyi bir tornacınızın olması şart.


    Atışlar regüleli gibi demişsiniz, gerçekten de aslında regüleli: CO2 soğuma etkisinden kurtulmak için paintball'da kullanılan 200 bar - 0.8 lt'lik HPA denilen kuru hava tüpü kullanıyorum. Bu tüpün uç kısmında tüm paintball ve CO2 ile çalışan silahların çalıştığı yaklaşık 60 bar'a düşüren bir regülatör var. Bu sayede atışlar daha istikrarlı ve CO2'ye oran ile 100 fps'e kadar daha hızlı olabiliyor. Bu tüp, tüfeğe yaptığım parçanın üzerindeki çabuk dolum ucu ve spiral hortum vasıtası ile bağlanıyor. Verdiğiniz linktte bu tüpü, imal edilen parçayı ve spiral hortumu görebilirsiniz.


    Başka sorularınız olur ise yanıtlamaya çalışırım. Özelden değil de burada yazarsanız, bilgilerden tüm arkadaşlar faydalanabilir.


    Selamlar,


    İzzet

    Wikipeida'dan alıntıdır...


    https://tr.wikipedia.org/wiki/Simo_H%C3%A4yh%C3%A4



    Simo Häyhä




    Kış Savaşı boyunca(1939-1940) keskin nişancı olarak Fin Ordusunda 6.Bölük 34.Piyade Alayı Kollaa'da Kızıl Orduya karşı görev yaptı. Hava sıcaklığının -40 ile -20 °C arasında iken beyaz kamuflajı ile doğrulanmış 505 doğrulanmamış 37 Sovyet askerini öldürmüştür.Ayrıca gün ışığının az olduğu bir dönemde günlük ortalama 7 düşman askeri öldürerek(Bir günde en fazla 25 Sovyet askeri vurmuştur.) kayda değer bir başarı elde etmiştir.


    Rus yapımı olan Mosin-Nagant tüfeğinde ayrı bir dürbün kullanmayıp (Bunun sebebi mevcut olan optik dürbün yüzünden nişan alıp atış yapmak için kafasını daha yukarı çıkarması gerekirdi bu da hedef olma riskini arttıran bir dezavantajdı ayrıca mevcut optik dürbün buğulanabilir ya da dürbüne vurabilecek bir ışığın yansıma yüzünden yerini belli edebilirdi.) mevcut olan demir nişangahı kullanmıştır.


    Sovyetler başka keskin nişanlar ve topçu atışı desteği ile Häyhä'yı durdurmaya çalışmışlardır.Bunun sonucunda 6 Mart 1940'da bir Rus askeri tarafından çenesinin sol altından vuruldu.Askerler tarafından bulunduğun da yüzünün altı parçalanmış ama ölmemişti.Kendine geldiği gün olan 13 Mart günü ilan edilen barış antlaşması ile savaş sona erdi.Bu olayın sonrasında aldığı yaralanmalar yüzünden öldüğü söylentisi yayıldı. Jyväskylä ve Helsinki'de uzun tedaviler ve ameliyatlar geçirdi.Savaştan kısa bir süre sonra Häyhä, Mareşal Carl Gustaf Emil Mannerheim tarafından Onbaşı ve ardından da Asteğmen rütbesine terfi ettirilmiştir.Daha öncesinde Finlandiya Askeri tarihinde hiç kimse bu kadar hızlı bir şekilde terfi almamıştır.

    Almancam olmadığı için anlayamıyorum. Ancak sanırım burada yapılan namlunun uzatılması vasıtası ile CO2 gazının genleşerek itişinden daha çok faydalanılarak hızın artırılması.


    Ancak kullanılan tabanca pellet veya çelik BB değil, 6 mm plastik airsoft boncuğu atıyor. Namlu da 6 mm iç çapta alüminyum borudan yapılarak uzatılmış, yiv ve set yok.


    Airsoft oyunlarında, gücü ve hızı itibarı ile böyle bir tabancanın kullanılmasına izin verilmiyor. Hatta tüfeklerin bile bu hızın çok altında olmaları lazım.

    Amma basit silahmış . yapasım geldi iyimi.
    Tetik makenizması nekadar mantıklı ve basit hayran oldum cidden

    Evet, zaten bu kadar basit ve temel olması ABD'de 56 - 60 USD gibi bir fiyattan satılmasını sağlıyor. Modifikasyona son derece açık bir silah ve üzerinde yapılabileceklerin sınırı yok. Ancak bu modifikasyonlar, 4-5 silah ücretine veya daha üzerine mal olabiliyor. Tüm Dünya'dan Crosman Kullanıcılarının oluşturduğu bir forum var, orada çok çeşitli örnekleri göremk mümkün:


    http://www.crosman-air-pistol-owners-forum.com/board/

    abi problem olmaz mı getirirken sınırda? Aklıma 1077 geldi benim de. Aşağı yukarı 80 lira uygun. Yedek şarjörler 3 euro orda. Burda ise 35 tl :) değerlendirmek lazım

    Elbette bir takım riskler olabilir. ama sonuçta bir ateşli silah değil. Dolayısı ile yasal olarak bir yaptırımı yok. En fazla elinizden alırlar ve emniyetten izin belgesi getirerek almanızı isterler. Elbette bu bir risk. Zaten Distribütör tarafından yasal ithalat olmadıkça bu risk hep var.


    Crosman 2240 ve türevlerinin alt kısmı ile üst kısmı sadece 2 vidanın çıkarılması ile 2 ayrı parçaya ayrılıyor. Aşağıda 1. ve 2. vidaları çıkarın. Üst kısmı hafifçe kaldırarak ayırın. Emniyet yayı ve ufak çelik bilyasını kaybetmeden çıkan 2 vida ile bir yere saklayın. Böylece 2 ayrı parça haline gelecek. Ayrı ayrı yerlere koyarak getirebilirsiniz.


    [Resim Engellendi: http://www.turkcards.com/airgun/images/2240-disassembly.jpg]


    İsterseniz tamanen de parçalara ayırabilirsiniz. Ancak bunu yaparken hem metrik, hem de inç allen anahtarlara ihtiyacınız olacak. Eğer bu tür şeyleri daha önce yapmışsanız ve eliniz yatkın ise rahatlıkla yapabilirsiniz.


    Bu da tamamen sökmeyi adım adım anlatan bir video:


    https://www.youtube.com/watch?v=XkO-jQ_Ac2A

    H&K USP airsoft MP5 değil aşağıdaki... 12 gr CO2 tüpü ile atıyor, gücü fena değil. Crosman M4-177'yi ise ben modifiye ettim. Normalde 10 kereye kadar pompalamak gerekiyordu. Pompa sistemini iptal ederek ve bir adaptör vasıtası ile dışarıdan kuru hava vererek 60 bar civarında çalışacak şekle getirdim. Bayağı gücü arttı. Bunun ile ilgili bir inceleme yazısını paylaşmıştım, ancak eskilerde kaldı. Linki bulabilirsem gönderirim.


    [Resim Engellendi: http://www.mainirishairsoft.com/ProdImages/Umarex%20USP.jpg]

    abi 925in tam otomatiğini nasıl buldun ya

    5-6 yıl önce ya bu Forum'da veya diğerlerinde bir arkadaş 2. el olarak satıyordu, ama ne kendisi, ne de ben tam otomatik olduğunu bilmiyordum. Daha sonra bir vesile ile fabrikasına gittiğimde öğrendim full otomatik olduğunu... Atak Arms'ın ortaklarından Zafer Bey, kendisinde dahi full otomatiğinin bulunmadığını söyledi... Zaten seri numarası 000347, Türkiye'de full otomatik üretiminin yasak olması öncesi ilk üretimlerden... Bu da benim şansım işte...


    4 adet 25 mermilik şarjörüm var. 25 mermiyi atması 1,5 sn sürüyor.

    Abi bn de tabanca seviyorum ne hikmetse küçük ama işlevsel daha iyisi hepimizin olsun seninkileri de görmek isteriz izzet abi


    Benim hepsini toparlayıp, bir araya getirip resmini çekmem zor. Onun yerine listesini göndereyim, zaman olduğunda resimler de takip eder :D Umarım listede unuttuğum yoktur, bazen hiç ummadık yerden çıkıyor evde çünkü...


    Silah Seri no
    Armsan Phenoma Grey Laminate Cantilever - 61 cm / 71 cm - 12 ga. 13E1641
    Ata Arms Armtac Shotgun RS-X2 12 ga 12M4817
    GunPower SSS .22 cal. 6-24x50 008170
    Hatsan Mod 125 .22 cal. 01.10 10790
    Hatsan Mod 99 Limited Edition .22 cal. 20.12.354
    Atak Arms Zoraki HP-01 .177 cal. 1x45 Red Dot 0310000595
    Atak Arms Zoraki HP-01 .22 cal. Ultra 1011001314
    Atak Arms Zoraki Mod. 906 , 9 mm P.A.K. 0512-023913
    Atak Arms Zoraki Mod. 914 , 9 mm P.A.K. 0812-264113
    Atak Arms Zoraki Mod. 917 T , 9 mm P.A.K. 0812-11517
    Atak Arms Zoraki Mod. 918 T , 9 mm P.A.K. 0212-000002
    Atak Arms Zoraki Mod. 925 , 9 mm P.A.K. (Full automatic) 000347
    Atak Arms Zoraki Mod. 925 , 9 mm P.A.K. (Semi automatic) 0312-019213
    Atak Arms Zoraki R1 - 4.5" Revolver 9 mm P.A.K. 11009258
    Atak Arms Zoraki R1 - 6" Revolver 9 mm P.A.K. 0113-019958
    Umarex Desert Eagle .177 cal. CO2 (Sıfır alınan) U94706583
    Umarex Desert Eagle .177 cal. CO2 (2.el alınan) U11038197
    Umarex Walther CP99 Military Version .177 cal. CO2 J53415531
    Umarex Walther CP99 Nickel Version .177 cal. CO2 J073684852
    Umarex Walther CP99 Black .177 cal. CO2 J073379996
    Umarex Walther CP99 Compact .177 cal BB CO2 7A04380
    Umarex Walther CP99 Compact .177 cal BB CO2 7A06601
    Umarex CPSport .177 cal. CO2 J073685260
    Umarex Walther CP88 Competition Nickel .177 cal. CO2 A54331702
    Umarex Colt 1911 Special Combat .177 cal BB CO2 11M36533
    Umarex Colt 1911 Special Combat .177 cal BB CO2 (Alper'in hediyesi) 09H00361
    Umarex Smith & Wesson M&P, Dark Earth Brown .177 cal CO2 10F20062
    Umarex Smith & Wesson 686, 6" nickel .177 cal CO2 S0905439661
    Umarex Baby Desert Eagle .177 cal BB CO2 06A01254
    Umarex Heckler & Koch USP 6 mm CO2 airsoft 12L17534
    JSC Anics SKIF A-3000 LB .177 cal. CO2 1000089
    Crosman 2300S .177 cal CO2 410500138
    Crosman 2240 .22 cal CO2 410B08783
    Crosman 1077 0.177 cal CO2 606110052
    Crosman M4-177 .177 cal multipump 312H15523
    Crosman 357 - 6" - 0.177 cal CO2 911705097
    Crosman 357 - 6" and 8" - 0.177 cal CO2 108300802
    Dan Wesson 8" revolver, Black .177 cal BB CO2 09L05914
    Ekol Viper 6" revolver - 9 mm P.A.K. E6VP-11100002
    Ekol Volga - 9 mm PAK EVL-1380163
    Ekol Arda - 8 mm PAK EAR-1390221
    Blow TR92 Saten 9 mm PAK 15-13-16921
    Blow TR34 Saten 9 mm PAK 15-04-01899
    Gamo PT-90 .177 cal. CO2
    Webley Tempest .177 Spring TR HT 00717
    Hatsan Mod. 25 Supercharger .177 Spring 0513 26628
    Browning 800 Mag .177 Spring 0110 02514
    Cybergun Tanfoglio Witness 1911 0.177 cal. BB CO2 20520047
    KWC 1911 0.177 cal. BB CO2 40114429
    Umarex Colt Single Action Army SAA .45 0.177 cal BB 15C26762