berkman adlı kullanıcının mesajları

    Çok daha ucuz bir çözüm ise, aşağıdaki adaptörü satın alarak veya yaptırarak 12 gram CO2 tüplerini bu tüfekte kullanabilirsiniz.


    Adapter 12g CO2 do wiatrówki Gamo CO2 Extreme (6212469) | Militaria.pl


    Elbette atış sayısı yaklaşık 80/12 = 6,66 - 7 kat daha az olacaktır. Örneğin 88 gram ile 400 atış yapabiliyorsanız, bunun ile 50 - 60 atış yapabileceksiniz. Tabii bu teoride...Pratikte 40-50 arası olabilir.


    Benzer bir 88 gram adaptörü 2x12 gram için Walther'dan:
    Walther - adapter for 12g CO2 cartridges for SG 9000


    Fikir edinmek için diğer adaptör çözümleri:
    gamo extreme co2 adapter - Google'da Ara

    88 mm boş bir tüpe bir Foster tip denilen ve PCP'lerde kullanılan dolum uçlarından taktırın. Elbette bu dolum ucunun, tüpün giriş çıkışına engel olmayacak bir şekilde takılması lazım, örneğin tüpün dip kısmına.


    CO2'nin seri atış ile soğuma ve basıncı düşme + doldurma zorlukları sorununun önüne geçmek için bir adet 0,8 lt - 200 bar HPA olarak adlandırılan paintball tüplerinden alın. Bu tüpün çıkışında 200/60 bar regülatör bulunmaltadır. Yine bu amaç ile satılan spiral bağlantı hortumunu da aldınız mı atışa hazırsınız demektir. Bir tüp ile 1000'e yakın atış yapabilir, boşaldığı zaman 200 bar kuru hava veya sanayide azot ile tekrar doldurabilirsiniz.


    Aslında, size gereken tam olarak aşağıda görülen düzenek:
    Hammerli 850 Gamo Extreme CO2 88g Cylinder Airsource Paintball Tank Adapter | eBay

    Not: Yukarıdaki satış sadece adaptörü kapsamaktadır, tüp ve spiral hortum dahil değildir. Fiyatların merak ediyorsanız:
    0,8 lt-200 bar tüp ve 200/60 bar regülatör: 50 Euro civarında
    Spiral hortum, bağlantı adaptörleri dahil 10-15 Euro arasında temin edilmektedir.


    Sadece regülatör alarak (eBay'de 20-24 $) arasında satılmaktadır. Türkiye'den boğaz diş ölçüleri uygun tüp temin ederek de kullanabilirsiniz.

    Azot kullanmanız herhangi bir sorun yaratmaz. Ama azot tüpleri piyasada genelde 195-200 barda bulunur. Dolayısı ile 300 barlık bir scuba tüpünüz var ise ancak 200 bar doldurabileceğiniz için efektif kullanamazsınız. Ayrıca azot tüpünden sizin scubanıza dolum yapabilmek için arada bir takım adaptörler gerekecektir, bunları da temin etmeniz veya bedeli karşılığında temin ettirmeniz gerekir. Ve dolum için sanayi sitelerine gitmelisiniz.


    Veya tüfeğiniz 200 bar ile çalışıyor ise ilk seferinde 200 bar doldurabilirsiniz, ama bundan sonraki dolumlar azot eksildiği için düşerek gidecektir.


    Bir azot tüpü satın alıp onu kullanayım derseniz, azot tüplerinin 50 litre hacimde ve en az 70-80 kg ağırlıkta olduğunu unutmayın.


    Bu nedenlerden dolayı, azot kullanmak, kuru havaya oran ile maliyeti ucuz ve pratik kullanıma uygun olmayacaktır.


    Daha küçük hacimlerde azot tüpleri ararsanız, 2-50 litre kapasiteler arasında aşağıdan boş olarak temin etmek mümkün:
    Ürünler ___ Bursa Sanayi Isletmeleri A.S

    Elimde hem yasak öncesi satın alınan tam otomatik modeli (25 mermiyi 1,5 saniye içerisinde boşaltıyor), hem de şu anda satılan yarı otomatik modeli var. Kesinlikle pişman olmayacağınız ve zevkle kullanacağınız bir tabancadır.


    Aslında Mod 925 ile Mod 914 aynı alt yapıyı kullanan tabancalar olup sadece dış kasaları farklıdır. Dolayısı ile daha küçük bir tabanca olsun derseniz, 914 alıp, 925'in 25'li şarjörünü de ayrıca satın alarak hiçbir sorun olmadan her ikisinde de kullanabilirsiniz.

    Matematiksel olarak hesaplamaya çalışalım:


    6 mm airsoft BB'si 0.12 gram (1.85 grain) ağırlığında olup eğer tabancanın namlu çıkış hızı 300 fps ise, namlu çıkış enerjisini 0,37 fpe olarak buluruz. Hadi BB'yi 0.25 gram kabul edelim, o zaman aynı çıkış hızı için enerji 0,77 fpe olur.


    6 mm çapında çelik bir kürenin ağırlığı ise 0,88 gram (13,58 grain) dir. Bu hesaba göre 0,77 fpe çıkış enerjisine sahip bir airsoft tabancası 6 mm çapında çelik bir BB'yi ancak 160 fps çıkış hızında atabilecektir.


    Bu çıkış hızı ile de enerjisini ne kadar koruyabilir ve şişeyi kırabilir mi? Biraz şüpheli görülüyor.

    "Kanun kapsamına girmemekle birlikte hal ve şartlara göre sırf saldırıda kullanmak amacıyla"...


    Bence hiç çekinmeyin. Kanun kapsamına girmeyen bir şeyin cezası olmaz. Bu hali ile kimse size bir şey yapamaz. Yeter ki haklarınızı bilin. Ortada bir suç var ise, bunu ispatlamak iddia makamına düşer, suçlanana değil (her ne kadar uygulamada son 10 yılda tersi geçerli olsa da...).


    Ancak bir şekilde yasalaşır ise, bu gerekçe ile isteyen kolluk kuvveti, istediği kişilere baskı uygulayabilir ki ülkemiz dörtnala böyle bir rejime koşmaktadır. Daha bir çok şey söylenebilir, ama ülkemiz öyle bir durum içerisinde ki, ne yazsanız ucu sonunda dönüp dolaşıp siyasete gidebilir. Bu neden ile sanırım burada kesmek en doğrusu...

    Maalesef alan kullanımında doğan sorunlardan bahsedilen konu (neresi sakıncalı bulundu ise) silindiği için alan kullanımından doğan sorunlardan ve alınan kararlardan haberdar olamıyorsunuz.


    Genelde cumartesi günleri alanda birileri bulunuyor. Normalde kapı kilitli. Alan kullanım kuralları saha icerisinde yazılı. Gözlük kullanma mecburiyeti yok, ancak takarsanız sizin için daha iyi olur. Kulak tıkacına gerek yok, çünkü moderatörsüz olarak güçlü tüfekler ile atmak yasak.

    Merhaba Groove,


    Hobiye tekrar hoşgeldin.


    Fiintalar ve Havalı Kuvvetler takımları olarak Reşadiye Mesire Alanında bulunan Havalı Silah Hobi alanını kullanıyoruz. Yaz aylarında olduğumuz için katılımın daha az olmasına rağmen genelde her Cumartesi veya Pazar günü atış için birileri bulunuyor.


    Elbette bir hafta sonu gelirsin, tanışırız. Sen bizi, biz seni tanırız. Bazı nedenlerden dolayı takım üyeliğinde maalesef seçici davranmaya başladık, aynı şey alan kullanımı için de geçerli. Şimdiye kadar herhangi bir şekilde forumlara yansıtmadığımız, ama yaşadığımız istenmeyen bazı davranışlar oldu. Bu neden ile alan kullanımının, güvenliğe verilecek isim listesi ve plaka numaraları ile sınırlandırılması düşünülüyor.


    Daha sonra grup içi tartışma ve kişisel anlaşmaların olmaması için yeni grup üyesi seçiminde aday ile önce bütün arkadaşların tanışması, zaman içinde kişiliğini daha iyi tanıma sonucunda üyelerin ortak kararı ile üyeliğe alınmasına karar veriyoruz. Bu da zaman içinde olacak bir işlem. Değişmez kural: Saha içerisinde de yazılı olan alan kullanım kurallarına tamamen uyulması.


    PM ile haberleşerek, bizim de olduğumuz bir zamanda buluşup tanışmak üzere...

    Her türlü kişisel veya çeşitli nedenler ile oluşan kırgınlıkları sona erdirmek ve bir birlik halinde hobimizin gelişmesine, daha organize bir şekilde ileri götürülmesine vesile olması dileği ile hayırlı olsun.

    Sayın Selcukpiero'ya katılıyorum. Kuran'ın haram etmediğini, hiçbir mezhep haram kılamaz, çünkü hiçbir mezhep Kuran'dan daha büyük değildir.


    Ancak yüzyıllar içinde, farklı dinlerdeki uygulamalar birbirine karışmaktadırlar. En bilineni: Sünnet... Bilindiği gibi sünnet, Tevrat'ta Allah ile İbrahim Peygamber arasında yapılan bir anlaşma olup tüm İbranioğulları sünnet edilecektir. Ve tüm Yahudilerin erkek çocukları, inançları uyarınca 8 günlük olduklarında sünnet edilmektedir. Bu uygulama, İslamiyet başlamadan önce Putperest veya Yahudi olan ve daha sonra Müslümanlığı kabul eden toplumlarda da devam etmiş, Müslümanlıkta farz olmadığı halde (bu neden ile adı sünnet) istisnasız uygulanmıştır. Ayrıca Peygamberimizinin de sünnetli doğduğu çeşitli hadislerde yazılıdır.


    Benzer şekilde kurban adedi de bir Yahudi peygamberi olan Hz. İbrahim'in, oğlunu Allah'a kurban etmek istemesi, Allah'ın bir koç göndererek oğlu yerine onu kurban etmesine dayanır.


    Bizde olduğu gibi, Yahudilerin de domuz yemesi haram kılınmıştır.


    Yahudiler de yasaklar daha fazla olup, etin yağının yenilmesi, omurgasız hayvan yenilmesi haramdır. Bu son madde midye, kalamar, sübye vs. gibi kılçığı veya omurgası olmayan hayvanları da kapsamaktadır ve bir şekilde bizde bazı mezheplere geçmiştir.


    Zaten Kuran'da, Tevrat ve İncil'in de Allah tarafından indirildiği belirtilmekte, tüm Yahudi ve Hıristiyan peygamberlerin de Allah'ın peygamberleri olduğu kabul edilmektedir.


    Bu neden ile, bu dinler arasında bazı adet ve alışkanlıkların, uygulamaların birbirine geçmesi doğaldır.


    Önemli olan son indirilen ve diğerlerini (tahrif olduğu için) iptal eden kitap olan Kuran'da belirtilen yasaklar ve uygulamalar geçerli olmasıdır.