Ellerine sağlık Alper, harika bir grupman olmuş.
berkman tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hareket ve çekimler çok güzel olmuş, tebrikler
-
-
Maalesef alan kullanımında doğan sorunlardan bahsedilen konu (neresi sakıncalı bulundu ise) silindiği için alan kullanımından doğan sorunlardan ve alınan kararlardan haberdar olamıyorsunuz.
Genelde cumartesi günleri alanda birileri bulunuyor. Normalde kapı kilitli. Alan kullanım kuralları saha icerisinde yazılı. Gözlük kullanma mecburiyeti yok, ancak takarsanız sizin için daha iyi olur. Kulak tıkacına gerek yok, çünkü moderatörsüz olarak güçlü tüfekler ile atmak yasak.
-
Merhaba Groove,
Hobiye tekrar hoşgeldin.
Fiintalar ve Havalı Kuvvetler takımları olarak Reşadiye Mesire Alanında bulunan Havalı Silah Hobi alanını kullanıyoruz. Yaz aylarında olduğumuz için katılımın daha az olmasına rağmen genelde her Cumartesi veya Pazar günü atış için birileri bulunuyor.
Elbette bir hafta sonu gelirsin, tanışırız. Sen bizi, biz seni tanırız. Bazı nedenlerden dolayı takım üyeliğinde maalesef seçici davranmaya başladık, aynı şey alan kullanımı için de geçerli. Şimdiye kadar herhangi bir şekilde forumlara yansıtmadığımız, ama yaşadığımız istenmeyen bazı davranışlar oldu. Bu neden ile alan kullanımının, güvenliğe verilecek isim listesi ve plaka numaraları ile sınırlandırılması düşünülüyor.
Daha sonra grup içi tartışma ve kişisel anlaşmaların olmaması için yeni grup üyesi seçiminde aday ile önce bütün arkadaşların tanışması, zaman içinde kişiliğini daha iyi tanıma sonucunda üyelerin ortak kararı ile üyeliğe alınmasına karar veriyoruz. Bu da zaman içinde olacak bir işlem. Değişmez kural: Saha içerisinde de yazılı olan alan kullanım kurallarına tamamen uyulması.
PM ile haberleşerek, bizim de olduğumuz bir zamanda buluşup tanışmak üzere...
-
Her türlü kişisel veya çeşitli nedenler ile oluşan kırgınlıkları sona erdirmek ve bir birlik halinde hobimizin gelişmesine, daha organize bir şekilde ileri götürülmesine vesile olması dileği ile hayırlı olsun.
-
Avrupa FT Şampiyonası 2014, Estonya - Sonuçlar:
-
-
Ah o gemide ben de olsaydım

-
Sayın Selcukpiero'ya katılıyorum. Kuran'ın haram etmediğini, hiçbir mezhep haram kılamaz, çünkü hiçbir mezhep Kuran'dan daha büyük değildir.
Ancak yüzyıllar içinde, farklı dinlerdeki uygulamalar birbirine karışmaktadırlar. En bilineni: Sünnet... Bilindiği gibi sünnet, Tevrat'ta Allah ile İbrahim Peygamber arasında yapılan bir anlaşma olup tüm İbranioğulları sünnet edilecektir. Ve tüm Yahudilerin erkek çocukları, inançları uyarınca 8 günlük olduklarında sünnet edilmektedir. Bu uygulama, İslamiyet başlamadan önce Putperest veya Yahudi olan ve daha sonra Müslümanlığı kabul eden toplumlarda da devam etmiş, Müslümanlıkta farz olmadığı halde (bu neden ile adı sünnet) istisnasız uygulanmıştır. Ayrıca Peygamberimizinin de sünnetli doğduğu çeşitli hadislerde yazılıdır.
Benzer şekilde kurban adedi de bir Yahudi peygamberi olan Hz. İbrahim'in, oğlunu Allah'a kurban etmek istemesi, Allah'ın bir koç göndererek oğlu yerine onu kurban etmesine dayanır.
Bizde olduğu gibi, Yahudilerin de domuz yemesi haram kılınmıştır.
Yahudiler de yasaklar daha fazla olup, etin yağının yenilmesi, omurgasız hayvan yenilmesi haramdır. Bu son madde midye, kalamar, sübye vs. gibi kılçığı veya omurgası olmayan hayvanları da kapsamaktadır ve bir şekilde bizde bazı mezheplere geçmiştir.
Zaten Kuran'da, Tevrat ve İncil'in de Allah tarafından indirildiği belirtilmekte, tüm Yahudi ve Hıristiyan peygamberlerin de Allah'ın peygamberleri olduğu kabul edilmektedir.
Bu neden ile, bu dinler arasında bazı adet ve alışkanlıkların, uygulamaların birbirine geçmesi doğaldır.
Önemli olan son indirilen ve diğerlerini (tahrif olduğu için) iptal eden kitap olan Kuran'da belirtilen yasaklar ve uygulamalar geçerli olmasıdır.
-
FT Milli Takımımıza Estonya'da başarılar diliyorum. Tamamen kendi imkanları ile bu yarışmaya katılan arkadaşların isimleri, Türk Havalı Silahlar tarihine altın harfler ile yazılacaktır. Gönülden başarılar dilerim.
-
Bilgi için çok teşekkürler Kaan Bey.
Ülkemizin havasından mı, suyundan mıdır bilinmez ama Türkiye'de çalışmaya başlayan uluslararası kuruluşlar dahi en kısa zamanda Türk usulü çalışmayı öğreniyor, DHL ve yüzlerce diğerleri gibi...
Umarım Cabelas'ın bu davranışı, ülkemizde çalışan yerli yabancı tüm firmalar için bir örnek olur.
-
Harika bir resim. Benim Haydut'u hatırladım. O da avucumun içine kendini bırakır ve uyurdu. Resmi eşim de gördü, hasta oldu.
-
Sanmıyorum... Ayrıca bitmek bilmeyen sorunları yüzünden bu tüfek Crosman'ın en büyük fiyaskosu oldu. Yaklaşık 1,5 yıl önce üretimden kaldırıldı...
-
Çok güzel, sevimli, cana yakın ve bir o kadar da yaramaz bir hayvandır Cennet Papağanı... Renkleri sizinki ile aynı cinsten bende de vardı. Bizim ile birlikte 13 yıl yaşadı, öyle ki evladımız gibiydi. Evde ve arabada her zaman serbestti, sadece bir yerden bir yere naklederken kafese koyardık. Araba ile gittiğimiz tüm tatillere götürürdük. Maleesef Haziran 2005'de yaşlılık sonucunda kaybettik.
Konuşma yetenekleri fazla değildir, üzerine düşülür ise bir kaç kelime söyleyebilir, ama anlama olarak kelime hafızaları çok fazladır. Gel, git, sus, yapma vs. bir çok kelimenin anlamını öğrenebilirler.
-
En güzel kısmı, doğal tepkisini verdiği "Babağan ağzına s.çayım" kısmıydı...

-
Özel müsabakalarda kullanmak amacı ile değil de tamamen kişisel zevkler ile kendi pellet imal edenler var. Bu kişilerden bir Anymess nikli Sevgili Mehmet. Ancak son zamanlarda forumlarda pek aktif değil.
Yurt dışından getirdiği muhtelif kalıplar ile çeşitli ağırlık ve kalibredeki solid'lerini kendi döküyor ve atıyordu. Forumlarda resimleri ve bilgileri olması lazım ama forumların arama motorları ile bir konuyu bulmak mümkün değil. Daha önce kendi yaptığım paylaşımları bile arama motoruna yazdığım halde bulamıyorum.
-
Lütfen bayi reklamı yapmayalım

-

Bu daha iyi.... Welcome to Airgun Steve (!) Wonder.... 

-

Alper: "Görmüş olduğunuz gibi Marauder bu...mal iyi mal...kendini gösteriyor, daha fazla bir şey söylemeye gerek var mı anuğa...k?"Koptum valla, tanıtımın en uzun ve zaman alan bölümü seri numarasının bulunması kısmı olmuş