Hakan süper olmuş, eline sağlık. Farklı açılardan yapım aşamasında çektiğin resimleri bana göstermiştin, onları da koyarsan harika olur ![]()
![]()
![]()
berkman tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Ellerine sağlık Kasım, çok harika bir bullpup uygulaması olmuş. Bitmiş halini çok merak ediyor ve görmeyi bekliyordum.
Kasım'ın projesini ve taslak çizimlerini görür görmez çok heyecanlanmıştım. Gerçekten de Condor üzerinde, daha önce uygulandığını hiç duymadığım bir projeydi. Beraberce tasarlayıp son şeklinde mutabık kaldığımız parçaları yaptırdık. Ama ana fikir ve parçalar hep Kasım'ın düşündüğü kısımlardı, ben sadece bazı yerler için fikrimi söyledim, parçaları yaptırdım. Gerisi tamamı ile onun el becerisi ve düşüncesi ile ortaya çıkardığı bu tüfek oldu.
Tüm kalbimle kutlarım

-
Bildiğim kadarıyla, sadece Benjamin Discovery duel fuel kullanıyor. Co2 dolum ucuyla, dolum yapılıyor. Bildiğim herhangi bir pcp c02 ile çalışan yok
Airforce Condor (Gunpower) ve türevleri aşağıdaki CO2 adaptörü alınarak ve CO2 tüpü bağlanılarak kullanılabiliyor:
http://www.pyramydair.com/s/a/AirForce_C…n_Talon_SS/1713
Benim ABD'den satın aldığım bir tane vardı, ama güç son derece düşüyor. Asıl kullanım amacı Amerikalı'ların büyük bir çoğunluğunun sahibi olduğu müstakil evlerin arka bahçesinde atış yapmak için... Düşük güç nedeni ile hem pelletin çok uzaklara gitme ve birilerini yaralama tehlikesi, hem de yüksek patlama sesi bu şekilde önlenmiş de oluyor. Bilindiği gibi ABD'de havalı tüfek de olsa tüfeğe üretimde entegre edilmemiş ve sesi 1 dB'den fazla düşüren her tür s*sturucu / moderatör / adına ne derseniz deyin benzeri cihazların kullanımı yasak veya lisansa bağlı.
-
Sanırım Artun'un verdiği sınırlamalar FT için değil, ilgili ülke için havalı silahlarda uygulanan genel sınırlamalar.
-
Levent ve Serdar, yeni tüfekleriniz harika!!! Hayırlı olsun.
İyi atıcı olmak başa bela arkadaş, masrafı çok oluyor

-
Mehmet, çok güzel bir tüfek sahibi olmuşsun. Hayırlı olsun, pelletlerin isabetli olsun.
-
daha zorlayacak mısın acaba diye merak ediyorum...
[Resim Engellendi: http://1.bp.blogspot.com/_8JmpjcLHaPc/SpmcbeMgJzI/AAAAAAAAAIs/9rlj6z4ZHJo/s400/oruc-bozulurmu%2Bx.jpg]

-
Helal olsun Deniz, ellerine sağlık. Çok emek verdin, uğraştın ama sonunda sevgiline kavuştun

-
Daha önce paylaşmıştım forumdan tüfeği eline alıp okşamış birisi vardı fotoğrafını koydu edgar brothers diye geçiyor ...
-
Hayırlı olsun.
-
Hayırlı ve uğurlu olsun

-
Kalibrgun Cricket patlatılmış teknik resmi ve parça listesi:
http://www.arprotech.com/shop/index.php?dispatch=attachments.getfile&attachment_id=540
-
Vay be... Yurt dışındakileri aratmayan bir tanıtım olmuş, başlangıç için çok çok başarılı... Hani Amerika'da olsan Alper Airtop olarak ünlü olurdun.

-
Değerler biraz düşük görülüyor. Fabrika verileri:http://www.atakarms.com/en/Urunler.aspx?id=3
Güç: 10.8 Joule Cal. 5.5mm 0.92 gram pellet ile
Hızlar:
1 pompa: 80 m/s 0.92 g
2 pompa: 120 m/s 0.92 g.
3 pompa: 144 m/s 0.92 g. -
Alıntı
İzzet Abi bir yanlış anlama olmasın. FX independencenin 25 fp gücündeki atışı 3 pompaya tekabul ediyor. Nasıl oluyorda bu tüfek 2 pompayla 70fp güç sağlıyor ki? Belkide 2 pompa yaparak 5 6 atış yapılıp sonra tekrar 18 pompa yapılıyor olabilir mi?
Uyarın için teşekkürler. Evet doğru söylüyorsun. Videoyu acele ile izlemiştim
, şimdi tekrar izledim. Tam olarak söylediği şu: (0.30 kalibre ile) İki atıştan sonra tekrar atış için 15-18 pompa yapmak gerekiyor ki, benim vurgulamak istediğim hususu daha da destekliyor. Her atıştan sonra tam güç ile tekrar atış istersen habire pompalamak zorundasın, zaten video sunumu yapan kişi de "pompalaması çok kolay, bütün gün pompalayabilirim
" diyor 
Sırf bu pompalama derdi yüzünden Crosman M4 177'yi kesip biçip PCP haline getirdim.
Sonuç: Bence Nasreddin Hoca haklı

-
Evet, scuba tüpüne, pompaya, vs. bağlı olmaması hoş görülüyor. 17-18 pompadan sonra her atış için iki kere pompalamak da yeterli oluyor. Ama bu özellik, dağda bayırda serbestçe gezerken av yapmak için gereken bir özellik ve bilindiği gibi ülkemizdeki kanunlar havalı tüfek ile av yapmayı yasaklıyor.
O takdirde geriye yapacak iki iş kalıyor: Ya plinkinge devam veya grupman yapmak. Ama iş buraya geldiğinde de her atış için 1-2 pompa yapmak bile olsa, Nasreddin Hoca'nın keçi boynuzu için söylediği rivayet edilen sözünü hatırlatıyor:
Bir dirhem bal için, bir çeki odun çiğneyemem!

-
Bir yanlışlık olmalı. Almanya posta sistemini uzun yıllar önce özelleştirdi ve tüm posta/kargo işlemleri DHL.de tarafından yapııyor (sitesi https://www.airgunturk.com/www.dhl.de).
Ödemiş olduğunuz 6.99 Euro Almanya içi nakliye fiyatı 10 kg'a kadar olan paketler için:
http://www.dhl.de/en/paket/preise.htmlUluslararası gönderilerde ise Türkiye Zone2'ye giriyor ve gönderim bedeli 2 kg'a kadar küçük paketler için 15 Euro, 5 kg'a kadar 30 Euro.
Ayrıca faturanızda ödeme teslimde nakit olarak görülüyor ki, bu takdirde ayrıca bir bedel daha almaları lazım.
Ben de bir şey satın almak için deneme yaptım, ama aynen sizinki gibi bir sorun görülmüyor. Bir süre bekleyip daha sonra kendilerine sormanız yerinde olacaktır. ayrıca taahhütlü posta ile gönderirler ise, size bir takip numarası vermeleri gerekecektir.
Umarım elinize ulaşır.
-
Gule gule kullan impo amca

Kaynak yapilan yere ahsaptan parca yapilamaz mi acaba ?
Ya Metehan ne yaptın sen? İmpo'a Amca dersen, bana Berkman Dede diye hitap etmen gerekecek

-
Taylan, eline sağlık. Çok güzel bir inceleme, çok güzel bir silah.
Sadece tetik ayarı videosunu eklemeyi unutmuşsun.
-
IWA Outdoor Fuarı her yıl Mart ayında Almanya'nın Nürnberg şehrinde yapılıyor. Tüm Dünyadan ateşli, havalı, airsoft silahlar ilk defa bu fuarda görücüye çıkıyor, tanıtılıyor. Zaten fuar hobi amaçlı ziyaretçilere açık değil, sadece bu iş ile ilgili profesyonellere, güvenlik güçlerine vs. açık ve girişte bunu antetli resmi firma yazısı ispatlamanız gerekiyor.
2014 yılında 7-10 Mart tarihleri arasında yapılacak. Linki:
Havalı silahla ilgili katılımcı firmalar: