merim adlı kullanıcının mesajları

    öncelikle aramıza hoş geldin dürbün olarak tavsiyem Discovery VT-Z 6-24X44 kardeşimde var çok net üstelik yandan paralakslıdır

    önden paralakslılar dürbüne kapaklı lens koruyucu takarsan sıkıntı oluyor bilgin olsun ilk tercihin yandan olsun ayrıca 8*32 kesinlikle alma 4*16 veya 6*24 arası alabilirsin


    Nova Compact bu tüfeği tanımıyorum ama bir zamanlar hatsan airmax 5,5 lw vardı keratanın sevdiği pelleti bulamamıştım bir türlü ve benim için önemli olan spoton'uda sevmemişti muhtemelen jsp kalitesinde pellet istiyordu bende bu kusurunu belirterek uygun fiyata devrettim gitti şimdi bu yorumum kafanı karıştıracak biliyorum ama bütün lw namlular aynımıdır bilemiyorum ama ben lw den soğudum krala geçiş yaptım ve buzamana kadar kral namlularından sıkıntı yaşamadım

    Hocam teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. LW namlu düşünmüyorum, çünkü şuana kadar LW namlular Hatsan'ın namlularından daha iyi sonuç verdi diyeni görmedim, yerli üretim mümkün mertebe tercihimdir zaten. Ne bileyim Krala pek için sinmedi, gönlüm Hatsan dan yana. Ben şimdi Nova Compact ile Nova Star arasında kaldım, aradaki fiyat farkına değer mi bir fikir bulabilmek için forumu eşeleyip duruyorum :D

    Sanırım bu iki model aşağı yukarı aynı ayarda. Atış sayısının da daha fazla olmasıyla 5.5 daha makul geliyor. Ama kesin emin de olamıyorum ^^ Nova Star da aklımdaydı ama fiyat olarak içime sinmedi.

    Arkadaşlar herkese yardımları için teşekkür ediyorum. Bu ay alacağım gibi. Nova Compact'ta karar kıldım. Ama hangi kalibreyi alacağıma bir türlü karar veremedim. Stok durumlarını da inceleyince 6.35in tercih edildiğini görüyorum. Gel gelelim pellet seçenekleri 6.35te çok kısıtlı, 5.5ta ise idare eder diyeyim, isabet ve çok önemli olmasa da tahribat için hangisi daha idealdir? Bu konuda da yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Tartışmaya açık bir konu ürün kalitesinin etkili olmasıyla birlikte parallax değiştikçe sıfırlama noktasının değiştiğini tecrübe ettim hatta öndeki parallax kısmı görsel olarak beğendiğim bir detaydı

    Barska Excavator 8-32x50 IR AO

    Bu model var ama kullanıcı yorumları önemli. Bir de sanırım sizin verdiğiniz ölçülere göre biraz abartı kalıyor.


    Lens kalitesi çok iyi değil bukonuda Discovery nin lens kalitesi daha iyi tabii bunlar en alt segment ben vectör optic 4-16×44 tourex ffp kullanıyorum memnunum

    Hocam peki önden parallaxlıları niçin tavsiye etmiyorsunuz? Genelde kimse tavsiye etmiyor ama sebebi söylenen bir yoruma denk gelmedim.

    😂Gülücük koymadığımdan ciddi olmuş şimdi anladım espiri yaptım ama güzel araştırmışsınız dürbün hakkındaki yorumuma gelince 3.9x32 çok yetersiz atış yaparsınız fakat gurupman yapılmaz 8,32 ise çok fazla özellikle yarışmalarda kullanılıyor 6,24x50 en ideali bunda bile uzak mesafeler için zoom u düşürmek zorunda kalacaksın

    Hocam o fiyatlar neymiş öyle ^^ bir tane Vector Optics var 2900 tl civarı, devamı 5500den başlıyor, aradaki fiyat farkına bakınca Vector Optics'in de kalitesinden şüphe ettim, haklarını yemeyeyim şimdi de. Nasıldır kalitesi bilginiz var mı?

    Öncelikle hakkında hayırlısı acemiyim diyorsun ama soruların profesyonel hatsan pcp m olmadı ama kırmalım ve pcp pompam oldu servis konusunda sıkıntın olmaz ama ince ve hassas konularda servisle çözüm bulamazsın bu diğer firmalar için de geçerli bende huğlu effecto var hava kaçağı için 2 sefer gitti ama çözemediler kendim çözdüm kalibre konusu da 6.35 iyidir ama hava sarfiyatı fazladır 5.5 öneririm bunda da ağır mühimmat kullanmak istetsen isabet için güçlendirme gerekir dürbün işine gelirsek önden parallax lı alma yani ao olmasın pcp olduğu için de ayar bozmaz zaten


    Özetle tavsiyem uygun fiyatlı ikinci el alıp tecrübe edinmendir

    Estağfurullah hocam, çenemde var diyelim :) Konu açmadan önce yorumları okudum, sadece tatmin edecek cevaplar göremediğim kısımları soruyorum. Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum, hemen almayacağım, önden ağır ağır sindirmeye çalışıyorum. ^^ Taksitle almak zorunda kalabilirim, o zaman 2. El otomatikman elenir. O zamanki duruma göre artık.


    Dürbünlerin 3-9x32 ya da 8-32x50 olması neyi değiştiriyor, bir tek onu kavrayamadım ben.

    Herkese hayırlı günler. Arkadaşlar bir pcp almayı düşünüyorum. Aklıma yatan model ise Hatsan Nova Compact. Amacım grupman yapmak değil, 50+ metre mesafeli atışlar yapmak. Biraz fantastik düşünürsek bu tüfek 200 metre ve üstünde isabetli midir deneyen arkadaşlar varsa fikirlerini rica ediyorum. Ama bazı başka sorularım var size. Sorularım Hatsan özelinde olacak.


    Öncelikle bazı modellerde LW namlu ve yerli namlu seçenekleri var, fiyat farkı ise aşırı derecede fazla. Peki iki namlu arasında aman aman, kesinlikle hissedersin diyeceğiniz performans ya da kalite farkı var mı?


    Bu modeller çıkalı yıllar olmuş, ilk çıktığında üretimden kaynaklı bazı hatalar olması kısmen kabul edilebilir ama yıllar sonra da aynı hatalar 'hiç düzelmeksizin' devam ediyor mu?


    Diyelim ki edilmiyor, yine forumda Hatsan'ın da teknik servis konusunda sorunlu olmaya başladığını okudum. Ama ekserisi eski yorumlar. Hala bu şekilde mi devam ediyorlar, ya da bu yorumların doğruluğu var mı? (yanlış anlaşılmasın bu yorumları yazan arkadaşların şanssızlıkları olabilir mi babında soruyorum)


    Bir de bunlar çerçevesinde Nova Compact için nasıl bir dürbün alınmalıdır, kullanım ve malzeme kalitesi bakımından soruyorum. Kafamda bir bütçe belirlemedim fakat dürbüne de çok para harcamak da istemiyorum. Daha doğrusu profesyonel olmadığım için gereksiz para harcamış gibi olmak istemiyorum ^^ Sağlıklı nişan alınabilsin, kolay bozulmasın gibi beklentilerim var. Zaten eminim bu soruyu anlarsınız ^^


    Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkür ederim.


    Ekleme: Bir de bu tüfek (6,35 pellet bulmanın zorlaşmasından ötürü soruyorum) 6,35 mi yoksa yüksek grain pelletler ile kullanılmak üzere 5,5 olarak mı kullanılmalıdır, ikisi denk olur mu?

    Hocam ben pistonluyu söktüm tetik grubunu bozdum geri toparlayamadım 😂 vaktim olunca oturup uğraşacam, eğer birden fazla tüfeğiniz varsa ve bu tarz işlere meraklıysanız gerçekten güzel bir uğraş, bence böyle işler söküp bozmadan tamir etme ile uğraşmadan öğrenilmez.

    Yok be hocam nerede o bolluk :D mod125im var, onu da yaparım ben bu işi diyerek almıştım. Niyetim 50 metre ve üstü atışlar yapmaktı ama tabi mod125lerde dürbün dikiş tutmadığı, ben de pek becerikli olmadığım için beklediğim keyfi alamadım :D pcpler isabet konusunda daha iyi olduğundan aklıma yattı. Deneme imkanım olsa iyi olurdu, ne yapalım biz de atış videolarına bakarak bir karar vereceğiz artık.

    Hocam emeğinize sağlık. Her ne kadar galeri silinmiş olsa da emek etmişsiniz. Sizinki hobi değil, hobi plus plus olmuş artık. Buna karşın acaba fabrikalar zamanla yeni serilerde hepsini olmasa da bazı hataları giderme yoluna gidiyorlar mı yoksa çıktığı gün neyse 10 yıl sonra da aynı mı oluyor. Aklımda bir yerli pcp almak var ama böyle yazıları görünce acaba böyle kronik sorunlara gark olur muyum diye düşünmüyor değilim. Hoş bırakın bu tür işler yapmayı elimdeki pistonluyu söksem geri toparlayabilir miyim o bile şüpheli, çevremde bu işleri çözecek kimse de yok.

    Herkese iyi günler. Ben henüz yeniyim bu hobide ama konulardan gördüğüm kadarıyla mod 125in en büyük sorunu nişan alma sistemi. Dürbün için harcayacak param yok maalesef. Kendi gez ve arpacığı da çok da iyi değil. Araştırırken şu iki ürüne denk geldim, acaba bu kızak ve gez-arpacık setini kullansam ne kadar verimli olur? Ya da sizin fikriniz veya tavsiyeniz var mıdır? :/

    https://www.aksuav.com.tr/urun/katlanir-gez-arpacik-seti

    https://www.bozkurtav.com/utg-…ersal-namlu-ayak-pmu12108

    Hocam slugların yaylı kategorisinde tavsiye edilmediğini okumuştum ama pek emin olmamakla birlikte mod 125 in de hayli güçlü olduğunu biliyorum diğer yandan 28 grain de boru değil yani(bence yaylı için fazla ağırlıktaki mühimmat), bir araştır istersen o kadar getirdikten sonra verim alamamak daha kötü olur onun için yazdım.

    Vallahi haklı olabilirsin hocam. Ama şimdi elimde 20 gr H&N field target trophy var, 30 metrede şişe kırmakta zorlanıyor. Aynı zamanda Spoton zeus 38 gr var. İlk aldığımda hiç bilgim yoktu körlemeye gittim aldım onu, yaylılara pek 25 grainden fazla öneren olmayınca kendimi kazıklanmış hissetmiştim. Ama aynı mesafede Spoton daha başarılı. Tabii tüfeğe zarar gelsin de istemem, henüz 200 atış filan yaptım, tam randımana girmediği içinde dengesiz sonuçlar veriyor olabilir.

    Merhabalar, araçla gelinse sorun yok evet. Ben de yurtdisindan birçok Pellet ve Slug getirdim. Araçla sorun olmadı. 25 kalibre

    Neyse ben şansını deneyeyim. Sanırım lüks tüketime girmiyor. 430 euroya kadar da hediyelik kotası varmış nette yazana göre, tabii pellet hediyelik sayılır mı onu bilmiyorum. Benim istediğim de ya H&N slug hp 28 gr .25 kalibre ya da 22 gr hornet. Artık ülkede olmadığından mıdır nedir, çok gözüm kaldı bu ikisinde :D üstelik mod 125 vortexde kullanacağım, pcp de değil. Çok pis bir heves benimki galiba.

    Getirebilir.. Eğer uçakla gelecekse gümrüğe takılma ihtimali yüksek, eğer takılırsa faturaları gerekir vergisi ona göre çıkar ve Emniyet Genel Müdürlüğü ithal izin belgesi gerekecektir.. Araç ile gelecekse takılma ihtimali daha düşük..

    Uçakla gelecek maalesef. İşin yaş diyorsunuz yani. Belge almak dert. Bir de vergiyle fiyat 2 katına çıkar herhalde.

    Arkadaşlar merhaba. Foruma yeni katıldım. Sanırım soracağım soruyu başka kimse sormamış daha önce. Hobiye de yeni başladım. Haliyle çok meraklıyım. Pellet seçiminde kararsız kaldım. Açıkçası araştırırken ülkemizde stoklarda bulunmayan bazı pelletler gördüm onlar ilgimi çekti, her ne kadar pahalı olsalar da. Yakında yurtdışından bir akrabam gelecek, şayet istediğim pelletleri bulabilirse getirebilir mi, gümrükte sorun yaşar mı, vergi vesaire çıkar mı? Bilgisi olan bilgilendirirse şimdiden teşekkür ederim.