guneykim tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Baya meşakkatli bir ile benziyor ama okurken bile zorlandım güney kardeşim eline sağlık .

Pekala istediğimiz tüfekleri av bayisi getiremezmi.?

Sonuçta ithal tüfek satıyorlar bir şekilde getiriyorlar demekki

Çok yakın ve samimi av bayi tanıyorsanız onlardan rica edebilirsiniz. Gümrük müşavir hizmet bedeli, vergiler, nakiyet, vs. tarafınızdan karşılanması şart ile belki yardımcı olurlar. Kesin bilgi değil ama onların işlemler de aynı diye biliyorum. Zor gibi görünüyor bir kere deneyin sonrası kolay... :) Ararsanız daha çok detaylı bilgi veririm. :thumbup:

Hocam artık kendi imkanlarımla temizliycem, zaten tüfeği aldım dürbün taktım pikatini sallanmaya başladı kral store ya yazdım bana yapıştırıcı önerdiler sorunu kendim yapıştırıcı alarak çözdüm sanki benim bir hatam varmış gibi diğer kullanıcılarda bu sorun olmadı yazdılar bana :) konu ucuz etin yahnisi konusu oldu ama isabeti ve gücü çok güzel uğraşmaya değer.

Loctite 603 kullandım. Sıradan yapıştırcı dayanmaz. Bilginiz olsun...

Hocam artık kendi imkanlarımla temizliycem, zaten tüfeği aldım dürbün taktım pikatini sallanmaya başladı kral store ya yazdım bana yapıştırıcı önerdiler sorunu kendim yapıştırıcı alarak çözdüm sanki benim bir hatam varmış gibi diğer kullanıcılarda bu sorun olmadı yazdılar bana :) konu ucuz etin yahnisi konusu oldu ama isabeti ve gücü çok güzel uğraşmaya değer.

Ben orayı çoktan yapıştırdım bile... Yoksa yayın tepmesinden dolayı sürekli vida sıkmak zorunda kalırsınız.. Ürün hatalı

Bende aynı sorun yaşadım. Elimdeki N-07 gaz pistonlu tüfeğimi Kral Arms Konya fabrikasına gönderdim. Yalan gibi hiç düzetilmeden geri döndü. Aradım ve sordum. Dedilerki bakımlar yapıldı. Bir daha kontrol ettim arkasından 2-3 defa aradım gerçekten bakım yapıldı mı emin misiniz diye... Kutu içinde bir kağıtla birlikte gönderdim kağıtta3 kalem sorunlar açıkladım okudunuz mu dedim. Tüm bakımlar yapıldı dedi yapılmadan çıkış yapmabilmek gibi şansımız yok dedi. Bakım yapan arkadaş yanımda dedi sordum yaptım demiş. Ama gerçekten hiç bir şey yapılmadan bana geri göndermiş gibi hissettim. Zor kuruluyor sürtüyor çok beli ama normal dediler. Bilginiz olsun...

Bu olayda haklı olabilirsin fakat benim bu konuyla alakası olmayan bir sıkıntım oldu sizin bazı üyelere güvenilir üye eklemeniz yüzünden bende güvendim ismi lazım değil takas yoluyla elime bozuk ürün geldi ve malum üye beni mağdur etti

Adı nedir öğrenebilir miyim?

Geçmiş olsun Cemal hocam, çok değişik olaylar oluyor burada elinizde net kanıtlar var dert etmeyin. Artık alıcıda seçmek zorundayız. 😂 Anlamayan bilmeyen bu neden böyle neden şöyle diye hesap sorarlar.

Bu tip insanlar ceza yemeden akılanmazlar. Yerse bile yine aynısını yaparlar. Tarım ve orman bakanlığına ihbar etsekte ceza yedirsek daha hızlı çözüm olur gibi. Anlatmasınıda anlayacak insanlara anlatırız. Burada tek endişelendiğim şeyi, kurallara sadık kalan hobidaşlarımıza zarar gelmesi...

Dünyanın heryerinden paylasiliyor bu tür videolar. Burada paylasilan birkac video ne ki.. bu konu mercek altına alinirsa alınacak tedbirler yivli atesli tufekler kadar pahali olmayacaktir bence. Yine ruhsata baglanabilir, saglik muayenesi istenir cüzi bir ucret alınır vs. Bence strese sokmayın kendinizi o kadar zorlastirmazlar bu isi.

Merhaba, Ülkeden ülkeye göre havalı tüfek ile ilgili mevzuat ve kanunlar farklıdır. Türkiye kadar havalı tüfek konusunda gevşek ve rahat davranan ülke yok.(Oyuncak niteliğinde görüyorlar.) Bu kadar rahat bir şekilde istediğimiz ne ise hepsi yapabildiğimiz bir yer dünyada 5 parmak içinde sayılır. Ben bu olayı bir kere yaşadığım için biliyorum. Bu türlü konular gündemde olursa bizim açımızdan iyi olacak hiçbir şey yok. Ne kadar abartarak önlem alabilirsek alaım o kadar faydamız olacaktır. Gevşek ve rahat davranabilmek demek aynı zamanda daraltabilir ve sıkışlaştırılabilir anlamına da geliyor... Mutfak bıçakla olayı benzeten arkadaşlar var ama havalı tüfek aynı olayı sayılmaz. Devlet her an önümüze engel olabilir.

Merhaba.

Dolum ucu ile hortumu bağlanan kısımda kullanılan (A)contalı pulun metrik ölçü ve dolum uçlarında takılan (B)O-ringlerin kalınlık ve içi çapı ölçü bilgisini paylaşabilir misiniz?

Yanlış anlaşılmasın diye fotoğraflarda ekiyorum.

Tahminim (A)Contalı pulu için metrik ölçüsü hepsi 1/4" yani 6.35mm olarak aynılar.

Hırdavat dükkanında satılan M6 contalı pul kullanırsa da olur mu?

(B)Dolum ucu o-ringler markadan markaya ölçüsü değişebilir sanırım.

Benim bilmek istediğim markalar.

1) Hatsan

2) Kral

3) Evanix

4) Weihrauch

Bildiğiniz başka markaların ölçüler biliyorsanız paylaşabilirsiniz.

Belki lazım olan birine yarar...

(A) Contalı pulu

The content cannot be displayed because it is no longer available.

(B) Dolum ucu o-ring

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı geceler dilerim.

Eskiden yaparlarmış artık yapmıyorlarmış. Atıcılık lisans için hâlâ aile hekimden raporu veriliyorda silah ruhsat için devlet hastanelere gitmeniz gerekiyor. Raporun ücreti var. 130 TL... randevu almanıza gerek yok direkt raporu birimine geçebilirsiniz sıra numarası veriyorlar. Ben İstanbulda değil, Çanakkaleden yaptırdım... Bilginiz olsun.

Bu sadece benim düşüncem, Üyelik paralı olacak ve her yıl düzenli olarak atış yarışması gibi kurumsal etkinlikler olmalı. İnsanlara ilgi çektiren hobi başlaması için sebep uyandıran ve katılmaların teşvikler olmalı. Bunlar olmadan zaten verimli şeklinde reklam yapmak zor olur. Etkinliklerin video kayıtlarını alınması ve Youtube kanallarına yüklenmesi, Sosyal medya hesabıyla ilgilenmesi, ciddi anlamında verimli reklam organize yapılmasını isterse sermaye gerekiyor.(Özel mesleklerin birliği ve odalar gibi düşünün.) Bunun içinde paralı üyelik sistem şarttır. İşgücü bırakıp hangi kişi sadece bunlarla ilgilenebilecek? Aktif olması için bu işin merkez olmalı Facebook, vs. olarak bölünmemeli, dağılmamalı. Havalı silahların hobilerine katılan sayısı artarsa ilgili kazalarda bundan dolayı ilerde oluşabilecek kısıtlamalarda önümüzde bulundurmalıyız. İlgili yasalarına da karış çıkabilmemiz için masum ve temiz bir niyeti ile paralı üyelik sistem olmalıdır. Söz konusu haklarımızı korumak ise aidat öder gibi her ay düzenli destek vermeye niyetim var. Bu tip havalı silahlar zamanla kısıtlama gelecek, sadece zaman meselesi, yurtdışındaki örneklerine bakılırsa bundan eminim.