barutsuz adlı kullanıcının mesajları

    Hoşbulduk ustalar, dediğiniz gibi 60'ı geçtim galiba şimdilik. Ali Tekin'e şakasına "senin tanıdığım güne lanet olsun" diyorum. Ne güzel balık hobim vardı benim, balık işi artık aklıma bile gelmiyor.

    Balık mı? Balığagidince uyuyorum.

    Herkese merhabalar,

    Ben Serkan İnanduğçar. 50 yaşındayım, Antalya'da yaşıyorum, emekli TSK personeliyim.

    Uzun bir aradan sonra yeniden foruma katıldım. Eski üyelik bilgilerime ulaşamadığım için yeni hesapla giriş yaptım.

    2012-2014 yıllarında Ankara'da yaşarken, havalı tabanca ve tüfek hobimi devam ettirdiğim o dönemde etkin olarak kullandığım bu forum ortamında birçok değerli arkadaş edindim, bolca bilgi paylaşımı yaptım, ve pazar bölümünde birçok alım-satım yaparak farklı havalıları tecrübe etme imkanı bulmuştum.

    Herkese iyi forumlar diliyorum arkadaşlar... 👍

    Merhaba. Eski hesap için yöneticiyle özelden konuşabilirsiniz.

    Hocam yeni konu açmak istemedim bir sorum var hatsan pcp pompası 200bar basıyor 250bar pcpyi 200e kadar basıp havasını alıp tekrar basarsak 200ü geçer mi yoksa boşa mı basarız, ve kral pompa 300 bar basınç diyor kral 250barı basabilir mi?

    havayı almak sadece pompanın hortumundaki havayı boşaltmaya yarar. Ve eğer daha çok basmak istiyorsanız yeniden hortumu doldurmak zorunda kalırsınız. Sonra da kaldığınız yerden devam edersiniz. Sürekli pompa kullanan biri olarak 250 bar üstünün fiziki olarak çok zor olduğunu belirtmeliyim. 82 kiloyum. 250 barda nerdeyse ayaklarım yerden kesiliyor. Tahminimce 280 bardan sonra zıplayarak basmam gerekir.

    Merhaba arkadaşlar :) Stoeger RX20 için dürbün arayışına girdim. Dürbüne ayırdığım bütçe yaklaşık olarak 2000₺, bir de yanına Hatsan Protector dampa ayak almayı düşünüyorum. Tahminlerime göre 20-120 metre arası kullanacağım.


    Başlıkta da belirttiğim 2 model arasında kaldım. Anladığım kadarı ile Barska orta seviye bir marka. Bu iki dürbünde giriş seviye modelleri. Birisi 1,5-4,5 iken diğeri 3-9 ama fiyatları neredeyse aynı. Birbirinden başka farkları var mıdır? Ve hangisini tercih etmeliyim? Daha büyük büyütme daha mı iyidir yoksa 1,5-4,5 olanın ekstra bir özelliği var mı?


    2. sorum da forumda okuduğum kadarıyla paralax ayarı yaptığımız zooma göre artıkılı netleştirmemizi sağlayan bir ayar. Daha açıklayıcı bir şekilde anlatabilecek birisi var mı? Olmazsa olmaz mı? Ve bu iki dürbünde paralax ayarı var mı?

    20-120 metre çok yüksek aralık gibime geldi. 3x9 ile yüz metre üstü atanlar var. ama çok da yakınlaştırmaz. protektör alacağım diyorsanız Stoeger RX20 nin pcp olmadığını anlıyorum. yaylı silahlarda çok büyük çaplı dürbünler tavsiye edilmiyor. 3x9-40, 3x12-44... gibi dürbünler kullanılıyor. 44 den fazlası dürbünün lenslerinin oynama ihtimaline karşı tavsiye edilmiyor.

    o dediğiniz silahı da kessinlikle ben tavsiye etmiyorum alacaksanız eğer eski dönem mavzer alın daha mantıklı ve gözünüzün gördüğü yere dürbünsüz atın


    bir zamanlar eski yivli iki silah denk gelmişti. yivine baktım göremedim. döndüm yeniden baktım yeniden göremedim. ikisinde de yivden eser yoktu.

    hocam ben bu dediğinizden anlıyorum ki sermayesizlik söz konusu ^^ yüzlerce yapsın ozaman elini tutan mı var zaten 1 yılda yüzlerce kişi aliexpres kapılarında kol geziyor bu illete başlayan ve işin sonunda imkanı olanlardan kompresöre dönmeyen mi var ^^

    Hayır sermayesizlik değil. İşi gücü bırakacak projesini çizecek birkaç ayı gidecek iş akışı bozulacak projeyi kurtaracak kadar yapacak. Diyelim ki 300 tane. Sonra alacak olanların haberi olacak. Alacak olanlar karşılaştırma yapacak. Elle mi bassam tüpü parayla mı doldurtsam birkaç ay daha mı idare etsem diye düşünüp sonunda almaya karar verecek. Çin mallarının daha ucuz olduğunu görecek. Ama yerli malının daha kaliteli yada daha hızlı edinilebilir yada garantisinin daha makul olduğuna karar verecek. Sonra sipariş verecek. Bütüün bunları böyle düşünen 20 tane müşteri olacak. Kalan mallar rafta tozlancak. Daha hızlı getiris olan başka projelere harcanacak paralar atıl vaziyette bizim karar vermemizi bekleyecek.

    :D bireysel kullanıma uygun değil hocam bu ticari faaliyet güden kargo ile türkiyenin her yerinden sipariş alıp scuba tüp dolumu yapmak isteyenler için belki bir yatırım aracı olabilir ama büyük reklam yapmak lazım alır kendini acilen amorti etmeli bizim bahsettiğimiz mini kompresör bireysel kullanım için onca kompresör firması var 1 taneside ya şu ihtiyaca yönelik bir tasarım üretim yapalım demiyorlar çok ilginç üstelik bu kadar da meraklsı var

    Sanayi tipi makinalar yapan arkadaşım var. Onunla olan sohbetlerimden, dükkana gidiş gelişlerimden anladığım kadarıyla seri üretim için yüzlerce adet yapmak gerek. Aksi takdirde ürün çok pahalıya geliyor. Yoksa yapmak zor değil.

    ... Hercüles 1000 cc yi pompa ile dolduramayacağımdan dolayı buly 500 cc olduğundan gözüm kesti öyle günde 1 kere doldurup 20 30 atış yapsam yine yeter 1 kutu pelleti kağıda küreğe grupman yapma amacıyla harcama eğilimim yok

    ... başlığı açmamdaki amaç ise solakların gözüne giren havayı modifikasyonla engellemenin yolunu bulan biri varsa fikir versin bende hercüles buly alma eğilimime devam ederim belki diye

    benim 4.5, 230 cc lik bir pcp var. ayarsız olmakla birlikte bir saçma sıkmak için ortalama 3 pompa vurmam gerekiyor. bu silah ister 230 cc olsun ister 1000 cc olsun harcadığı hava yaklaşık olarak aynı olacağı için sadece sıktığınızın yerini doldurmanız gerekir. eğer regülatörlü silah kullanırsanız tüp büyüklüğü hiç fark etmez. harcanan hava aynı olur. o yüzden fazla tüp kapasiteli silahlardan uzak durmanıza gerek yok. zaten tamamını bitirmeyeceksiniz. ama hercules ler her sıkmada çok fazla hava harcar.

    pellet iticinin ordan hava gelmesinin sebebi ise namlu içindeki contanın hava kaçırıyor olması diye biliyorum. yani conta tamir edilirse hava kaçağı olmaz.

    Sizede geçmiş olsun eğer o parçadan ise problem yenisi gönderebiliyorlar oring takılı halde,değiştirmesini biliyorsanız talep edin bu sayede kargo ile uğraşmazsınız.

    Allah razı olsun. Önce emin olayım fabrikayı ararım. Ama sanki pellet iticinin de oradan hava kaçıyor gibime geldi. Ona da bakıp olmazsa silahı gönderirim.

    huben gk1.JPG

    huben firması, daha önce kişisel çabalarıyla bir prototip yapmış olan biriyle anlaşarak huben k1 altyapısını kullanan huben gk1 isimli gerçek silah boyutlarında yeni modelini ön siparişe açtı.

    silah 1400 yüro ön sipariş için 100 yüro.

    link: ( https://www.hubenairguns.shop/products/huben-pistol-gk1 )


    özellikleri aşağıdaki şiekilde.


    namlu uzunluğu: 21 cm

    namlu seçenekleri: 4.5, 5.5, 6.35

    hız: 280 metre/saniye (5.5 için)

    emniyet: elle

    tüp baasıncı: 350 bar maksimum

    tüp hacmi: 85 cc

    şarjör kapasitesi: 19(5.5), 17(6.35)

    güç: ayarlanabilir 6-45 jül

    regülatör: yok

    ray: 11 mm

    kabza: ceviz

    gez arpacık: ikisi de ayarlanabilir

    atış sayısı: 45 en çok (5.5 için 18 grain 1,175 gram jsb pellet 230 metre/ saniye ile 300 bardan 100 bara kadar)

    boyut: 325x160x50 mm

    ağırlık: 1.2 kg


    forumda meraklıları vardı. duyurulur.