barutsuz adlı kullanıcının mesajları

    ...Hatsan yeni nesiller 250 bar kralın yeni nesilde 250 barlıkta 300 barlık ta olanları var ama 300 elle kim basabilir. 😄

    250 bara rahat basabiliyorum. Ama kilonun sonuna yaklaşıyor. 300 bar için zoplayarak basmam gerekir. ^^

    Öncelikle hayırlı olsun 750w asenkron motor ve 50/1 tahvil oranı ile yaptığım pompa aparatı ile Hatsan pompa kullanarak 300-450 barlık tüpüme 350 bara kadar basabiliyorum, tabii bu kadar basınçta hatsan pompanın üzerindeki basınç saati bozuluyor o ayrı mesele ama gücün yeterse Hatsan pompa ile 350 bar bile mümkün

    350 den sonra pompaya ne oluyor?

    Merhaba biraz önce Hatsan BT65 SB ELITE LONG LW modelini aldım doldurma problemi yüzünden 200 barlık elit modeli tercih ettim umarım pişman olmam ^^

    Hayırlı olsun pompayla 250 bar basılıyor.

    geçen gün küçük çapta bir merak giderme operasyonu yaptım.

    dipçikteki, kabzedeki vidalar ahşap vidası. plastiğe yer açılmadan vidalanmış. birkaç yeri daha takılırken çatlamış. işçilik inanılmaz kötü. resimleri yükledim.

    bir de yarı otomatik bir silahın tetiğinin (recoil) yeniden kurulması bu kadar uzun olmamalı. belki de ayarı vardır çok anlamadığım için bakmadım.

    ...

    İkinci dediğiniz husus genellikle büyük hacimli plenumlarda beklemeden ardarda atış yaparsanız, plenum kendini toplayamadığı için çıkış hızı düşecektir. Örneğin benim kullandığım Fx Maverick, ayarladığım mevcut ayarlarda yaklaşık 2,5-3 sn civarında plenumun kendine gelmesi için süre tanımam gerekiyor. Bir diğer plenum uyguladığım Px5 tüfeğimde ise bu toparlama hissedemeyeceğim kadar az ancak plenum boyutu px5 için 40cc civarında, Maverick ise 98cc plenuma sahip

    ikinci hususuta anlamadığım şey şu. plenum bir tarafı giriş diğer tarafı çıkış olan standart bir tüp değil mi? içinde herhangi bir mekanizma yok. bu durumda plenumun gecikmesi regülatörden değil mi?

    Aksine ayarladığınız basınçta daha fazla hava kütlesi valfin arkasında beklediği için ekstra güç alabiliyorsunuz. Tabi ki çekiç ağırlığı, yay sertliği, valf yayı sertliği gibi unsurlarında uygun şekilde istediğiniz hızlar için senkronize olarak çalışması ile daha yüksek güç elde ediliyor.

    bunu direk hava tüpünden alsak çok daha fazla hızlara ulaşabiliriz o zaman. ama o zaman da sabit basınçlı olmaz. basınç düştükçe hız değişir. doğru mudur?

    ve ikinci olarak. pavır plenyum regülatör yeniden hava basamadan yapılan ikinci üçüncü atışların kısmen regülatör basıncına yakın olmasını sağlıyor mu?

    Çok önemli bir başlık, gözden kaçırmışım . Uyarıyı biz hedef atıcılığına gönül vermiş kimselerin yapmış olması ayrıca bir güzellik. Kıymayalım bu toprakların güzel kurduna,kuşuna hepsi bizim zenginliğimiz,o kuşları görmek için Japonya'dan ülkemizi ziyarete gelen turistler var. Yaren leylekle balıkçı Adem amcanın dostluğu, atalarımızın camiler,külliyelerde demirbaş olarak yaptığı kuş evleri, kendi karnını zor doğururken kapıdaki kedileri besleyen insanlarıyla bizler aslında çok hayvan sever bir milletizdir. Bu sadece hobiye değil bu topraklarda yaşama hakkı olan canlılara da ihanet.

    avcı değilim ama istesem bir silaha verdiğim parayla hem ateşli alırım hem avcı ruhsatı alırım ve kanuni avcı olurum. kurallar dahilinde, sezonunda istediğimi avlarım. forumda da avcı vardır. ama havalıyla avlanmak, yasaklanma riski sebebiyle, üç kuruşluk zevk için büyük bir eğlence, bilgi, gelişim imkanından olmak ve çok kişinin hakkına girmek demektir. yoksa serbest olsa onunla da avlanırım. ava av, avcıya avcı değeri veririm. ne fazla ne az.

    70 bar işini gözüm hiç tutmadı benim. Düşük basınç stabilite için doğru koşulları sağlamayacaktır. Birim zamanda valf den geçen hava miktari valfin acik kalma süresine bagli olarak düşük basinç da litre birimi olarak cok değişken olacaktir. Yüksek basinçta ise 2 atiş arasindaki hava salinimi litre bazinda birbirine daha yakin olacaktir. Hislerime dayanarak 90bar ile 110 bar araliği 2. Regülatör için ideal sonucu verecek gibi duruyor. 1.regulatör basincini daha fazla düşürmek ise recharge süresini uzatacaktir.

    düşük barda birim alanda daha az hava olması sebebiyle hava dalgalanması daha az olmaz mı? sizin dediğiniz gibi olması ihtimalini valf yayının gereğinden sazla gevşek olmasından dolayı mı görüyorsunuz?

    fiziki atıcılıkta can sıkıntımı gidermek, teknik konularda ise yeni şeyleri öğrenmekten hoşlanmak düzeyinde bir havalı sever olarak vidyoyu çok beğendim. ilgilerinin aklında hiç bir soru işareti kalmayacak şekilde anlatılmış.

    yapanın eline emeğine sağlık. namlu ömrü kısmında ya da havalının kanuniliği kısmında namlu değişiminin kanuni olduğu, çeşitli milimetrelerde namlunun aynı silahta kullanılabildiği, uzun kısa namlu, güç ayarı yapılabildiği ve saire çeşitli değişikliklerin de hem kolay hem kanuni olduğuna da değinse daha güzel olurdu. paylaşanlara da teşekkür ederim.

    Resim 11 ve 12 de hortumun dolum ucunu aşağı doğru gerdiğini görebilirsin aslında orada 15 cm alüminyum filtrenin olduğunu gözünün önüne getir.

    filtrenin ekstra ağırlığı ve boyunu da hesaba kat. Daha dik açıdan daha ağır dolum uç kısmını hortum daha dik açıyla gerdirecek telefondan parmakla çizeceğim resmim iyidir ama. :)

    Pompaya basma işlemi uygularken doğru bir açıda sabit duramıyoruz ki güç uygularken öne arkaya sağa sola pompayı çekiyoruz. basınçtan çelik halata dönen hortum tüm bu kuvveti silaha veriyor...

    o deliğin tam karşısında aşağı yönde bir delik daha olabilir diye düşünüyorum. eğer bağlantı oradan yapılırsa hem açısal hem de ağırlık dez avantajı ortadan kalkacaktır.

    Yong Heng kompresör Türkiye distribütörü Serkan abi ile irtibata geç 05555272205 hem filtre hem erkek ve dişi uçlar hem de basınç hortumları kendisinde bulunuyor.

    Tavsiyem

    Filtreyi 2 tane hortumla ortada tutup pompa veya PCP ile birleştirip kasma germe yaptırmamanız.

    Pompa Pompanın kendi Basınç hortumu + ekstra satın alınacak dişi uç + 2 tarafı da erkek uç filtre ( Pompaya filtreyi bağlamış olduk. Bir tane daha basınç hortumu ile Filtreden Effectonuz a havanın taşınması için ) Effectonun ucu ve ekstra dişi veya erkek uç lazım.

    maşallah tren olmuş. isviçre çakısı gibi yok yok. silah bozulursa aradan bişeyler çıkarıp silah tamir edilebilir.

    Benim ve bullarika (Onur) abinin moderatör olmaması büyük bir eksiklik bence Cemal abi ^^^^

    Forum çok oturaklı nerdeyse hiç moderatöre gerek yok. Bazen farklı yerlerde konu açılıyor. Bazen de fotoğrafsız fiyatsız satış ilanı koyuluyor. Neredeyse sıfır sorunlu forum. Üyelere teşekkür ediyorum.

    Ben hortumun ucuna tornacıda ara parça yaptırdım ve içine selika jel granül koyuyorum bir gram nem kaçmıyor çok memnunun selika jel stelerde satılıyor ama eğer evde ilaç kapaklarının içinde toz bulunur varsa bunları kullanabilirsin elektronik eşyaların yanına poşet içerisinde koyarlar bunları atmayın çok değerlidirler ara parçaya bir tatlı kaşığı yetiyor arasıra kullanım sıklığına göre boşaltıp yenileyebilirsin veya bir gün açık şekilde kurutup tekrar kullanabilirsin

    https://www.trendyol.com/neka-…a-jel-25-adet-p-143592997

    aklıma gelmişti de nasıl siteme dahil edeceğimi bulamamıştım. teşekkürler.

    allah kolaylık versin.

    fiziki yöresel bölgesel gruplar canlandırılmalı.

    silah çeşitlerine göre ya da marka çeşitlerine göre yada atıcılık çeşitlerine göre fan grupları oluşturulabilir. zoraki fan grup gibi. pasif olarak kullanıyoruz zaten imzamızda elimizdeki veya daha önce kullandığımız silahları dürbünleri yazıyoruz. bilgi edinmek isteyen direk iletişim kurabiliyor.