Oluşturulan algı yanlış, fakat pcp ile suç işlenme durumu yok, suç işleme zihniyetine sahip kesim için fazla komplike ve masraflı.
Ruhsata tabi olsa dahi balistik takibi mümkün değil, sırf bir markanın namlusu birbirine aynı şekilde kalibre edilen yüzbinlerce üretimi barındırıyor, belli bir adedin üzerinde piyasada bulunan ateşli tabanca ve tüfeklerde bile balistik eşleştirme yapılamazken , kapak takımı,boltu ve kovanı olmayan bir sistemde,sadece set izi üzerinden eşleştirme yapılamaz, kaldıki pellet deformasyonu zaten bunu imkansız kılıyor,buna ek olarak ateşli silahlarda bile aynı silahın her 1000 atımda bir balistik özellikleri değişirken, PCP 'nin ruhsata tabi olması hiçbirşekilde tespit yada bir güvenlik unsuru oluşturmaz,olsa olsa sadece olası bir durumda bölgeye yakın ruhsat sahiplerine ulaşılabilme ihtimali oluşturabilirdi fakat, hali hazırda kimlik numaralarına kesilen faturaların Polnet'e işlenmesi vasıtası ile zaten şuanda bu yapılabilmekte.
Ben ruhsata tabi hale geleceğini düşünmüyorum,çok sayıda üretici ve kullanıcı mevcut,bayisinden,imalatçısına,dürbün ithalatçısından,pellet saçma imalatçısına ve son kullanıcıya kadar herkes zarar eder.
Es keza iç piyasada üretilen ürünlerin kalitesi belli, birde bunlara ruhsat harcı bağlarsanız, para veripte alan olmaz.
Buna bağlı olarakta alım satımdı,aksesuardı,saçmaydı,dürbündü bunların ithalatı ve satışı üzerinden toplanılan vergidende olurlar.
Her ne kadar bazı cenahlar bu alanada kısıtlama getirmek istesede, tüm bu saydığım nedenlerden ötürü Pcp'lerin ruhsata bağlanma işi biraz yaş,
Sonuçta mevcut olan pazar devletede bir vergi kapısı.
Hal böyle olunca, son kullanıcı olarak ruhsata bağlansın diye kurcalamayada pek gerek yok diye düşünüyorum...