barutsuz adlı kullanıcının mesajları

    Bldiğim konularda yazayım. Hatsan krala göre ağır diyorlar. Ama genel olarak pcp ler yivsiz tüfeklere göre ağır. Np 04, auto ve ekinoks aynı alt yapıya sahip. Dipçikleri tüpleri ve namluları farklı. Ama auto nun tüpü önde olduğu için olduğundan daha ağır hissedersiniz. Np 04 daha hafif gelir.

    Bir de 50 metrede 15 cm 15 cm hedefi yivsiz tüfekle vurunca seviniyoruz. Pcp den 1 tl grupman bekliyoruz. Hem arkadaşlardan bazıları yapıyor da. Hem de bazı silahlar yapıyor. Ama biz fazla şey istiyoruz gibime geliyor. Yivli ateşli silahlarda atış yapanlar alıştırma için kullanıyorlarsa tamam ama zevkine ateş edenler beklentilerinden dolayı kendini mutsuz ediyor.

    Ama zaten yarı otomatik aradığınız için grupmandan kısmen vazgeçmişsiniz demektir. Zira yarı otomatiklerde sapma kısmen fazla oluyor diyorlar.

    Silahınız şimdiden hayırlı olsun.

    ... sanırım Np02 veya Np03 modellerine yöneleceğim. Pompa ile dolumu da düşününce Np03 modeli olacak gi...

    dolum konusunda sorun yok. 425 cc 200 bar tüpü tak, çıkar, dinlen, pompayı dinlendir, basınç göstergesini kontrol et vs. gecikmelerle çok rahat yarım saatte doldurulur. 230 cc 200 bar tüpü 10 bardan 200 bara 130 pompayla basmıştım. çin malı pompa.

    Hatsan Store = BozkurtAV bozkurtav.com

    Kral Store = Temin Doğa sporları temin.com.tr


    İletişim bölümüne bakın adres ve faks no aynı

    Ben de kendi kendime soruyorum. Nasıl oluyor da diğer satıcılar firmanın sahibinden daha ucuz fiyat verebiliyorlar diye.

    Ve aleykümselam.

    1 basınçlı hava kaçak olmadığı sürece azalmaz. Tüpte de silahta da.

    2 tüp için de silah için de basınç sorun olur. Uzun süre kalacaksa basınç azaltılır.

    Hayırlı olsun güle güle kullanın.

    merhaba,


    Pellet sikismasi nedeniyle servise gönderdim ve testler yaptıktan sonra geri gönderdiler.


    Maalesef sorun devam ediyor ama sorun pellet itici, iğnesinden yada namludan kaynaklanmıyor, sorun tamamen şarjör den kaynaklanıyor. Pelletin şarjör içindeki pozisyonuna göre yani tufegin duruş acisina göre pellet sıkışabiliyor.

    Merhaba benim de buna benzer bir sorunum olmuştu. Kralın şarjöründe (6.35 spot on hercules idi sanırım) solid takılıyordu. Birkaç denemeden sonra solidin ön ucunun çok sivri olduğundan dolayı sürtünmenin çok olduğu bu sebeple saçmaların takıldığı kanaatine vardım. Sonra da kullanmadım.

    Genel olarak atmayı düşündüğün metreye sıfırlamalısın. Çoğu zaman 70 m atacaksan 70 m sıfırlarsın. Alt üzt ayarını oma göre yaparsın. İşi ilerletirsen zaten hesaplar çıt çıt çıt ayarını yapar tam hedefe atarsın.

    ve aleykümselam

    hoş geldiniz.

    sizin söylediğiniz tarzda hem tabanca hem tüfek modunda hatsan sortie var. ama kullanıcılardan biri yine aynı minvaldeki bir soruya hatsanın yarı otomatik sisteminin uzun vadede bozulduğunu bu modda bir silah alınacaksa kesinlikle np 04 demişti.


    reximex rp pcp olarak zoraki ise elle doldurulan iki model var. kullananlar tavsiye ediyor. hatta forumda zoraki fan grubu var. zoraki için fazlasıyla bilgi alınabilir.


    pompa konusunda ise;

    üfleyerek nasıl araç lastiği şişirilemiyorsa normal bir pompayla da pcp doldurulamaz.

    örnek verelim;

    binek araçlar 30, 35 psi

    kamyon tır lastiği 120 psi ( elektrikli küçük araç içi pompalar iyileri 120 psi basabiliyor)

    pcp tankı ise 3500 psi kimisi daha fazla


    kendi kendine yetebilen bir tabanca modunda bir şey bakınıyorum. mod 25 zoraki gibi bir şey.

    marka konusunda ise bu genellikte bir soruda kimsenin şu marka iyidir diyeceğini sanmıyorum. üstte de örnek verdiğim gibi özelde model sorularında forum üyeleri tecrübeleriyle yardımcı oluyor. hatsan hercules mi yoksa kral bigmax mı diye sorarsanız yardımcı olurlar.

    kişi bilgilerini açıkça buraya koyması hiç uygun olmamış. satın alan kişi sadece size göndermiş siz herkesle paylaşmışsınız. burda her çeşit insan var.

    Emeğinize sağlık çok değerli bilgiler.

    Pcp ile ilgili kafama takılan bir soru vardı kısmen değinmişsiniz.


    Pellet namludan çıkmış olduğu halde hâlâ tüpten hava çıkma ihtimali var mıdır. Tersini anlatmışsınız. Bu hassas dengeyi standart bir yayla nasıl sağlıyorlar. Yada biz fazladan hava mı kullanıyoruz?


    Bir de kaynaktan çıkan havayı pellete ileten kanal ne kadar kısa ve dar olursa( basıncın iletilmesini engellemeyecek kadar) o kadar vermli olmaz mı? Çünkü kanal büyük veya uzun olursa basıncın pellete iletilmesinde bir gecikme ve basıncın yüksek iletilmesi yerine göreceli olarak uzun süreyle iletilmesi söz konusu olmaz mı? Bundan dolayı pellet namludan çıktığı halde silah hâlâ hava üflemeye devam etmez mi?

    Teşekkürler

    Konuyu şu şekilde düzenleyebiliriz. Hem as solist abiler sahneye çıkana kadar konu demlenmiş olur.

    havalı silah neden alıyoruz?


    1, av için; Türkiyede havalı silahla avlanmak şu an için yasak olduğundan konu dışı.


    2, can sıkıntısından; her türlü havalı işinizi görür. burada mümkün olduğunca az para harcamak gerekir. çünkü can sıkıntısının merak ve ilerde ilgi alanı yada takıntı derecesinde ilerleyip ilerlemeyeceğini bilmiyoruz.


    havalı tabanca; çelik bilye atan tabancalar önerilebilir. atış sayısı çok. doldurması kolay. yiv set bozuldu derdi yok. hangi saçmayı atsam diye düşünmeye gerek yok. can sıkıntınızı giderirken bir de tabancaya canınızı sıkmazsınız.


    geri tepmeli, almak ta kişiye kalmış ama onu da ilk aşamada eleyebiliriz. nitekim fazladan gaz harcaması ve kısmen ağır olması sebebiyle.


    havalı tüfek; iki tuğla pet şişe vurmak için kırmalı modeller başlangıç olabilir. burda insan kendini ölçmeli. eğer çabuk sıkılan biri ise kırmalı modellerde bu meraktan kısa sürede sıkılabilir. tüplü tüfek ve tabancalar ilk aşamada pahalı bir seçenek olur ama imkanlar dahilinde direk tüpllü modellerden başlayabilir.


    3, atış talimi yapmak için;


    ateşlilerle ava gitmek amaçlı;

    yarı otomatik modeller;


    güvenlik güçlerinin antremanları;


    evsavunması antremanları;


    4, yarışmalara katılmak için;


    tabanca;


    tüfek;

    can sıkıntısını gidermekten ileri gidemediğim için diğer maddeleri bilen arkadaşlara bırakıyorum. ve başka maddeler de eklenebilir.