thieft3000 adlı kullanıcının mesajları

    Piyasada çoğunlukla mevcut olan solid ve gmax pelletler ile daha önceleri kullandığım hatsan ve spoton pelletler arasında nedense bir isabetsizlik farkı yaşıyorum, sorun benden de kaynaklanıyor olabilir çok emin değilim ama gördüğüm kadarı ile solid ve gmax pellet lerde geçiş noktaları (üstteki resimde kırmızı işaretli noktalar) daha sert ve pellet uçları daha düz (yine üstteki resim yeşil işaretli nokta)

    Adsız.png

    Ancak spoton ve hatsan da durum alttaki resim deki gibi geçiş noktaları daha ince ve pürüzsüz uçları daha yuvarlak (veya yassı mı desem bilemedim) bu durum isabet açısından bir fark yaratırmı (kalible 6.35, spoton 44 grain, hatsan 45 grain, solid ve gmax ise 46 grain kullanıyorum).

    Veya önerebileceğiniz piyasada bulunan bir pellet varmı daha iyi isabet oranına sahip.

    Biraz konu hortlatacağım ama piyasada bulabildiğim pellet atan yarı otomatik en iyi tabanca Ataman AP16 gibi, fazlaca pahallı ama tam bir tabanca ayarında (ölçü olarak ağırlık olarak, taşınabilirlik vs. hemen hemen bir desert eagle)

    Ataman Pcp Havalı Tabanca 5.5mm (.22 Cal.) Ahşap Kabze Uzun Namlu
    Ataman Pcp Havalı Tabanca Büyük Namlu. Tüfekler Ürünlerini Online Sipariş Edin.Ataman Pcp Havalı Tabanca Büyük Namlu. Havalı Silahlar Ürünlerini Online Sipariş…
    www.ucarav.com


    Onun dışında hatsan sortie var ancak tabanca olmaktan çok öte, daha çok tabanca kabza yarı otomatik tüfek ayarında bu:

    En ucuz Hatsan Sortie Tactical Yarý Otomatik PCP Havalý Tabanca Bozkurtav.com'da..
    Hatsan Silah Sanayi tarafýndan üretilen Hatsan Sortie Tactical Yarý Otomatik PCP Havalý Tabanca en ucuz fiyatlar ve en uygun ödeme seçenekleriyle Hatsan…
    www.hatsanstore.com

    Motul'ün Mo Cool diye bir ürünü var. Devirli çalışan motosikletlere yarış koşullarında 15 derece daha soğuk çalışmayı vaad ediyor, Amerikan yarış federasyonu onayı almış. Çok konsantre bir ürün soğutma suyuna belirli bir oranda karıştırıyorsunuz, çok uzun yola çıkmadan önce motosikletlerimde kullanırım. İşinize yarayabilir.

    İlginçmiş merak ettim deneyecem bi ara, biraz fiyatlı gerçi

    arabalardaki gibi antirifizli su koysan işe yarar mı acaba?

    kompresör ile gelen dalgıç pompa 8W 700 lt/saat 1,2 metre h'a sahip, ilk etapta onu biraz büyütecem. 25W 1200 lt/saat pompalar var, suyu soğutma işinide daha sonraları peltiyer ile çözmeyi düşünüyorum. Antifriz değil de ısıyı suya göre daha hızlı ileten termal sıvılar var idi öyle bişi kullanabilirim belki.

    Bende avrupa yakasındayım. Bahsettiğiniz yerler nerelerdir? Mesaj attım size. Tanışalım👍🏻

    Ben İstanbulda iken Çatalcanın İhsaniye-Gümüşpınar köyleri arasındaki orman yollarında yivsizle rahat rahat atıyordum, avcılarında kullandığı bir bölge havalı ile de atılabilir bence, birde şuara var:

    ihsaniye piknik alanı kış aylarında kapalı yol girişine taş koyuyorlar ancak yandan bir şekil araç ile geçiliyor idi, hala öyle ise güzel yer 300 metreye kadar mesafeli atış yapmak ta mümkün, yazın insan kaynıyor ama.

    Arkadaşlar an itibari ile yong heng kompresör almış bulundum. İlk tüfeğin dolumunu yaptım, hercul'ü 150 bar dan 250 bar a 5 dk da dolduruyor. Ancak ısınma büyük sorun soğutma suyunu bol buzlu kullanmakta fayda var, birde çıkışa kuru hava veremiyor çok iyi bir filtre lazım ben ikinci bi

    IMG_20220519_134650.jpg

    filtre kullandım (altın renkli olan ilave, siyah renkli kendi filtresi) genede kurtarmıyor. Bu şekilde tüpü 3-4 dolumda elinize alırsınız.

    Tahminimce şöle bişi lazım:


    25 derece ile başlayıp 2-3 dk da 50 dereceye kadar ısınıyor, firma 65 derece üst sınır, 65 derecenin üstünde kullanma dedi ama ben 50 derecede kapatıyorum soğumaya bırakıyorum. Cihazı kapatsanızda elektriğite takılı ise su pompası çalışıyor o yuüzden çabuk soğuyor, o yönü güzel.

    pompa


    buda benim yaptığım pompa sistemi pompanın orjinalliği bozulmadan scuba dolduruyorum normalde çift pompada şuan birisini bakım için söktüm mavi olan aradaki aparat sıvıyı engellemek için ama aşırı bir su bu zaman kadar görmedim. demirin üzerindeki gri kutuda devre var ısı 49C de otomatik duruyor ondan dolayı ısınıpta sıvı oluşmasını engelliyor.

    Bu daha iyi bi sistem olmuş çift pompa bağlantısı için ortadaki kırmızı parçayı nerden buldun



    Pardon gxpump pompa hocam yanlış yazmışım.

    GXPump 300 Bar 12 Volt Pcp Hava Kompresörü Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL
    GXPump 300 Bar 12 Volt Pcp Hava Kompresörü yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
    www.trendyol.com


    Gxpump şu kompresör pompa değil

    Fx pcp pompa dersen oda şöle bişi:


    FX 3 Stage Stirrup Pump for PCP Pre Charged Airgun / Air Rifle Charging | eBay
    18 years of experience have now culminated in the ultimate FX pump. The result: you can fill your air tube Faster, fuller and with much less effort! (Maximum…
    www.ebay.co.uk

    ankarada ayhan abi var onada sorun isterseniz yardımcı olur

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    bu mekanizma sadece tüfek için onu sormuştum zamanında ben pompadan tüpüde dolduruyorum 300-310 bar seviyelerine kadar. Redüksiyonu yükseltiriz olur, daha yavaş çalışır sadece demişti ama pek içime sinmedi. Birde mekanizma pompanın üstündeki kolda bulunan silika jel ile kullanıma uygun değil pompanın içine çok su giriyor o şekilde, silika jel bloğunu söküp bir gün denemiştim, tüfeği 150 bar dan 250 bar a çıkardım sonra pomopayı söktüm içinden abartısız bi yemek kaşığı su çıktı ;(

    en içteki çubuğun ucundari oring ölçüsü 3.68×1.78 miş . n11 den aldım. değiştirdim. sorun giderildi. 3.68 iç çapı olabilir. fakat değiştirmesi çok zor oldu. öncelikle sökmek için tamirciye götürüp hortum sarıp mengeneye sıkıştırıp zar zor açtım. içerdeki ince çubuğun girmiş olduğu boru iki uctan pasın kaynak gibi yapışması dolayısıyla nerdeyse kapanmıştı. mil çıkmıyordu. özel bir işlem ile piston çubuğunun girişini açtım. birde oringi mil çubuğuna taktıktan sonra subuğu pompanın üst kısmından değilde alt kısmından oring sonradan girecek şekilde yerleştirmenin yararı var. o kısımın girişi huni gibi olduğundan oringin girişte zarar görme ihtimali daha düşük. yatırım tavsiyesi değildir. :)

    sökme takmada sorun yokda oring temininde sorun var benim, n11 den söylediğin oring iş görüyormu çünkü iç pistonun oring i diğerlerine göre daha sağlam bir malzemeden yapılmış, ısıya, basınca daha dayanıklı. Birde link paylaşabilirmisin oring için.

    Ben de çok aramıştım. bir tane vidyo bulabilmiştim. ingilizce bir kanal. adam aslında dalgıçtı. malumunuz dalgıçlarla aynı tüpleri kullanıyoruz. o da aynı şeyi söylüyor. olmaz mı olur ama ZOR olur.

    ama tankı küçültürseniz doldurma konusunda daha rahat edersiniz.

    Tankı küçültünce de tüfeği doldurma sayızı azalacağı için böle idare ediyorum, 4. ye doldurdum şu ana kadar. Kompresör desen en ucuz hallisi 10.000 TL şu anki piyasada (yao heng 50 lt/dk su soğutmalı olanlar var aliexpress te), durum bu olunca mecbur, mesai saatinde işten izin al itfaiyeye git, muayenesiydi bağlantı ağzıydı oydu buydu dert anlat 50 TL bayıl uğraşmak inanın bana daha zor geliyor, evde keyfe keder yavaş yavaş dolduruyorum ;tacli#

    En içteki mil den mi bahsediyorsun, ben dış çap:7,5 kalınlık:1,5 mm ölçtüm ama malzeme cinsi olarak diğer oringlerden daha sert

    NBR (Nitrile Rubber)

    VMQ (Silicone)

    FKM (Florocarbon)


    şunlardan biri tahminimce ama bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

    1.png

    Arkadaşlar merhaba bu konu ile pek alakası yok ama hem türk hem yabancı sitelerde pek değinen olmamış pcp pompa ile tüp dolarmı, denedim doluyor ;( . 6 litre tüp 240 bar'dan 300 bar'a (benim tüfek hercules olduğu için 250 bar basınç altına boş muamelesi yapıyorum) yaklaşık 5 saatte 1500 pompa ile (pompa hatsan marka) doluyor. Uğraşmak isteyen olursa gene detaylı anlatırım.