alibarut adlı kullanıcının mesajları

    hayırlı olsun güzel tüfek bende gen 1 var tasarımına hastayım cidden çok hoş birde modüler yapıda isabetine gelirsek ben jsb kullanmıyorum o sebebten orjinal namlusu bana isabeti çok iyi gelmedi altını çizeyim kötü değil ama ben 30 veya 50 mt den sineği vurmak istediğim için bana çok isabetli gelmedi bende elimde olan 53 cm kral namlusunu taktım isabeti hatrısayılır şekilde arttı üstelik spoton pars la

    Kral namlusu direk uyumlumu yoksa tornada işlem gerekiyormu?

    Yaylı da son noktaya geldim diye düşünüyorum. 1-2 merak etiğim ürün var o kadar. Bu kategorideki favorim DİANA markası.
    Şimdi de hızlıca PCP dünyasına girdim.

    Forumlarda okuduğum ve anladığım kadarıyla yerli ürün alacaksan mutlka LW namlu olmalı. Yine forumları baz alarak en sıkıntısız kullanıcıyı üzmeyen yerli ürün kesinlikle Effecto. PX4 mü PX5 mi birde PX5 Pro mu onu bilemiyorum. Pro nun tek farkı modertore sahip olması gibi yazılıyor.

    Malzeme kalitesi ve stabilite olarak px5 güzel. px4 ile farkı namlu ve regülatörü yenilendi diye biliyorum. Px4 te 6 yivset var Px5 te 12 yivset var. Px5 ile Pro arasındaki fark ise proda yanaklık ayarı yapılabiliyor ve moderatör geliyor ama moderatörün bir işe yaradığı söylenemez sesi %20 kesiyordur. Wrangler moderatör kullanıyorum sesi %80 kadar kesiyor hatta sadece mermi sesi duyuyorum apartmanın alt katında atış yaparken.


    Anlıyorumki yaylılar da tecrübelisiniz yaylılarda modlama yapılıyormu bilmiyorum ama pcp alacak ve modlama yapacaksanız px5 çok uygun değil çünkü her seferinde silahı sökmeniz regülatör ayarı için tüpü boşaltmanız vb işlemler çok uğraştırabilir. Ben o nedenle Throne Gen 2 aldım ama modlatamıyoruz malesef elimizde kaldı 150 bar çekiç en sonra 18.13 gr 925fps ile atıyor.


    Px5 Engin Sak abimizin 24gr solidini çok güzel atıyor ama biraz modifiye gerekiyor. Throne gen2 namlusu solidte çok kötü a4 hedefini bulamıyor bazen 25m de. O nedenle 6.35 fx superior heavy namlu yaptırdım bakalım bir gelsin sonucu paylaşırım.


    Krono cihazım yeni geldi Px5 ölçümlerimde şu an stabil gibi ama tek sorunu 7-8 atışta bir fps 900 den 860 a iniyor sonra tekrar 900 lere çıkıyor. Biraz daha test edip eğer sorun devam ederse fabrika ile görüşeceğim.


    Throne uda krono ile ölçümlerini yapıp eğer bir sorun yok ise o zaman modlamaya başlıyacağım mazallah garantisi uçmasın :)

    Fabrikanın tutumu bence yanlış.Evet modlama sonrası bazı problemler yaşanabilir ancak komple garanti dışı bırakılması hoş değil. Dikkat ederseniz Fx bu seviyelere kendi yapmış olduğu arge ve kullanıcıların yapmış olduğu başarı modlamalar sayesinde geldi. Kullanıcıların yapmış olduğu iyileştirmeleri daha iyi hale getirerek hep bir adım öne geçti. Hobidaşlarımızın hep şikayet etmiş olduğu yerli üreticilerimizin arge çalışmaları yetersiz veya hiç yokken bu şekilde kullanıcılardan gelecek olumlu modları kullanma kapısını da kendine kapatmış oldu.


    İşin ilginç yanı zaten silahı modlayan arkadaşlar fabrikaya danışmanlık veriyorlar fabrika bu arkadaşların modladığı silahları hiçmi alıp bakmıyor biz niye bunu yapmadık diye veya bu forumda veya facebook gruplarında hiçbi bakmıyor yorumlara. Silah modlama yapılamıyor diye bir sürü kişi artık bu silahı almaktan vazgeçiyor.


    Fabrika ile telefonda görüştüğümde biz şu kadar ülkeye ihracat yapıyoruz yok şu kadar satış yapıyoruz bunların hepsi ile ilgilenmemiz mümkün değil standart olması lazım diyorlar. Peki anlıyorum sen standartını yap ama sonra bize fx gibi yedek parça ve aksesuar sun biz alıp modlayalım bunu istemeyen kullanıcı yine orjinal hali ile kullansın ama isteyende istediği gibi sınırlarını zorlasın silahın. Bu yazılan yorumlar inşaAllah gen3 veya adı her ne olursa olsun yeni modelin tasarımı yapılırken göz önünde bulundurulur. Çünkü eminim sadece biz değil tüm dünyada satılan ülkelerde bu şikayetler mevcuttur. Hadi modlamıyorsun yapana destek ol fabrikayı aradım sert yay istedim ona bile kızdı Hasan bey sağolsun sonradan çok yardımcı oldu ama ilk tavrı hiç hoş değildi silahın en iyi gücünün bu olduğundan bunla oynanmaması gerektiğinden en optimum atış sayısı ve gücün bu olduğundan bahsetti. Tamam belki budur ama ben 18.13 grain atmak istmemiyorum 24 grain solid atmak istiyorum. Silahımın gücünü kendim belirlemek istiyorum. Yoksa üzerindeki onca ayara ne gerek var yap px5 gibi standart geç. Bırak bizde bir kaç şey ekleyebilelim silahın üzerine.


    Huğlu ile görüştüm px 5 im var sert çekiç yayı istedim çekiç seti önerdiler 2 farklı sertlikte çekiç yayı ve ağır çekiç geldi. Ve o kadar ilgililerdi silaha başka modifiye yapıp yapamayacağımı sorduğumda ise anlayışla karşılayarak olumlu cevap verdiler tabiki eğer modifiye sırasında kullanıcı hatasından dolayı bir problem olması durumunda bunun onarımı ile ilgili ücret talep edilebileceğini onun haricinde silahın garantisinin devam edeceğini belirttiler. Keşke Reximex te böyle bir tutum sergilese...

    Fx in kopyası fx yerine bunu alayım derseniz hata edersiniz. Bende throne gen1 kullandım gen2 kullanan arkadaşlarım da var ancak sadece görüntü olarak fx e benzemekte ayarları vs fx ile alakası yok. Bunu göz önünde alarak hareket etmeniz iyi olur. pellet için sizi tatmin eder ama solid için modlansa bile fx in güçünü vermez.

    Bir fx olamayacağının farkındayım ama bu fiyata üzerinde bu kadar çok ayar barındıran bir tüfek daha ülkemizde yok. Zaten benim sitemim fx kadar iyi olmaması değil fabrikanın bu silahı modlayan arkadaşları baskılaması ama kendininde bunun için bir çözüm üretmemesi nedeni ile silahın tam gücünü kullanamamak. Bakalım biz bu silah ile neler yapabileceğiz bunu zaman gösterecek.


    Bir fx olamasada namlusu ile fx ile akraba olacak inşaAllah:)

    Bende fx e o kadar para veremediğim ve bana göre en yakın throne gen 2 olduğu için aldım. Her ne kadar fx e benzese çekiç ayarı regülatör ayarı ve hava portu ayarlanabilsede max gücü verecek şekilde yapılmamış. Bu tüfekte bu kadar ayar olmasının sebebi sweet spot noktasını kullanıcılara bırakmaktır yoksa ne anlamı var bu kadar ayarın. Fabrika ben bunu en optimal şekilde ayarladım diyor belki acemi kullanıcıları düşünerek bunu yapıyor ama keşke max gücü verselerdi bizde attığımız mühümmata göre kendimiz silahın tatlı noktasını bulsaydık.


    Birde silah 1 gün durunca regülatör şişme yapıyor 120 bardan 150 barlara çıkıyor daha hiç dokunmadım orijinal hali ile. Yarın vaktim olursa krono ile atışlar arası 5 dk bekleyerek regülatörün şişme durumunu kontrol edicem. Eğer sorun var ise fabrikaya göndermeyi düşünüyorum bakalım servis hızını görelim.

    Merhaba arkadaşlar,

    Bilginiz için; modlamalar Reximexleri garanti kapsamından çıkarmaktadır. Modlama konusunda en tanınmış iki kişi bu nedenle fabrika ile mutabakat yaparak Reximex ürünlerine modlama yapmama kararı almışlardır.

    Malesef dediğin doğru modlama yapmıyorlar. Fabrika ile görüştüm onlarda yardımcı olmuyorlar. Bende yeni aldım ama daha tam anlamı ile kullanamadım bu hali ile gücü düşük kalıyor. Fx namlu yaptırıyorum şimdi solid için. Spoton pars düzgün atıyor ama orijinal manlu ve fabrika ayarları ile solid atamıyor merminin nereye gittiği belli değil 25 m de a4 kağıdını vuramadığım oldu ama pars ile aynı delikten geçiyor. Namlu gelmedi gelince kendim modlama yapacağım iş başa düştü. Fabrikanın hem modlama yapan arkadaşlara baskı yapması hemde kendisinin bu konuda bir çözüm üretmemesi gerçekten profesyonel değil. Yazacak çok şey var ama neyse inşaAllah en kısa zamanda bir çözüm üretilir çünkü tüfek fabrika çıkışı potansiyelinin çok altında 18 grain üstü atamıyor.

    Merhabalar yakın zamanda bir rp aldım. Fakat her atışta kurma kolu açılıyor. Ve kurma kolu çok yumuşak şarjör çıkartırken silahı geri yatırmam gerekiyor yoksa öne geliyor kurma kolu yaylı bir sistem olması lazım aslında veya benimki mi problemli bilemedim tecrübeli arkadaşlar paylaşım yaparsa sevinirim.


    Ayrıca silah 5.5 mm fabrikaya göndersem 4.5 mm ye çevirirler mi?

    Silahım sonunda geldi bugün inceleme ve atış fırsatı buldum fakat kutu içeriği ve omuz dayamada sorunlar var. Omuz dayamadaki plastik aksam delik deşik geldi büyük ihtimal kauçuk enjeksiyon sırasında nemli kalmış üzerinde sorunlar var. Nokta nokta delik gibi duruyor. Ayrıca gelen paketin içinden yanak dayama yükseltme için kullanılan pullar çıkmadı ayrıca kullanma klavuzu çıkmadı. Sıfır bir üründe bunların unutulması ne kadar komik. Geçen bir konu vardı türk firmalarının kalite kontrol eksikliği diye gerçekten ne kadar doğru. O delik deşik omuz dayama kauçuğunu nasıl koyarsın hiçmi kontrol etmedin göndermeden önce hadi onu geçtim paket içeriği nasıl eksik olabilir şaka gibi. Ama bugün biraz atış yaptım tam mesafeyi ölçmedim range finderım yok ama 20m den fazla 25 m den az 1 cm grupman yapıyor atış istikrarı ve namluda bir sorun yok gibi. Yine kundak işlemede çok dikkatli ufak tefek sorunlar var ama yinede işçilik diğer firmalara göre kaliteli duruyor bakalım kullandıkça alışacağız.

    Geçen gün bursa bayiye gittim hepsini önüme koydular np04, kral auto ve invader auto bir türlü karar veremedim oradaki usta ile uzun bir süre muhabbet ettik. Onun tavsiyesi üzerine otomatik tüfekten vazgeçtim. Hala tam olarak otomatiklerin oturmadığnı sorun çıkardığını hatta kral auto yüzünden arkdaşı ile papaz olduğunu anlattı. Bende gittim px5 pro lamine mavi siparişi verdim. Birde ffp dürbün biraz maliyetli oldu ama bir kere alalım tam olsun dedim. Konuştuğum tüm üstadlarda px5 dedi bakalım silah daha gelmedi merakla bekliyorum. Ayrıca av bayiinde yukarıda bahsettiğim silahların hepsine baktım ama hiç biri işçilik olarak beni tatmin etmedi albenisi yoktu silahların. Hiç biri içime sinmedi. Bakalım px5 sinecekmi gelince görücez. Fikirleri için herkeze teşekkür ederim.

    Bldiğim konularda yazayım. Hatsan krala göre ağır diyorlar. Ama genel olarak pcp ler yivsiz tüfeklere göre ağır. Np 04, auto ve ekinoks aynı alt yapıya sahip. Dipçikleri tüpleri ve namluları farklı. Ama auto nun tüpü önde olduğu için olduğundan daha ağır hissedersiniz. Np 04 daha hafif gelir.

    Bir de 50 metrede 15 cm 15 cm hedefi yivsiz tüfekle vurunca seviniyoruz. Pcp den 1 tl grupman bekliyoruz. Hem arkadaşlardan bazıları yapıyor da. Hem de bazı silahlar yapıyor. Ama biz fazla şey istiyoruz gibime geliyor. Yivli ateşli silahlarda atış yapanlar alıştırma için kullanıyorlarsa tamam ama zevkine ateş edenler beklentilerinden dolayı kendini mutsuz ediyor.

    Ama zaten yarı otomatik aradığınız için grupmandan kısmen vazgeçmişsiniz demektir. Zira yarı otomatiklerde sapma kısmen fazla oluyor diyorlar.

    Silahınız şimdiden hayırlı olsun.

    Teşekkürler yorumunuz için hatsan galatian v auto ağır basıyor şimdilik çok tatlı görünüyor yanında dürbün de geliyor artı olarak. Tetiğide quattro ayarlanabilir. Çok fazla grupman hedefim yok zaten auto ların isabet konusunda istikrarlı olmadığını biliyorum. Ama kral auto kafamı kurcalıyor hayla. Galatian 3 şarjör atıyor kral auto 8 şarjör. Bak yine kafa karıştı :) . Yarın bayide belli olacak bakalım.

    Herkeze merhabalar, havalı tabancalar ile başladığım merakıma otomatik bir tüfek alarak devam etmek istiyorum ama çok kararsız kaldım tecrübeli arkadaşların yarımına ihtiyacım var.


    Beklentilerim,

    - Omuzdan atış yapılabillir olsun. Ağırlık Önemli.

    - Maksimum yapacağım atışlar 50m olacak biraz isabetli olması lazım. Ama çokda fazla bir beklentim yok isabet anlamında 100m atışlar için huğlu px5 almayı düşünüyorum.

    - Tüfek çocuklarımla beraber eğlence için kullanılacak. Sorun çıkarmadan keyifli atışlar benim için önemli.

    - Bütçe mak 5000 tl.

    - Üzerinde gez ve arpacık olması bir tık iyi olabilir yakın atışlarda dürbün kullanmak istemiyorum. Hatsanın silahlarında gez ve arpacık mevcut ama kralınkilerde yok.


    Listemdeki silahlar.

    - Kral Np-04 - Küçük ama sanki tam bir tüfek değil tüfek ve tabanca arası bir silah olmuş. Artısı atış sayısı çok fazla. Beğenmediğim kısmı namlusu çok kısa ve isabet kötü.


    - Kral Puncher Auto - Güzel ama biraz büyük duruyor sanki omuzda taşınabilirmi çekincelerim var yarın bir av bayiine gidip incelemeyi düşünüyorum.


    - Hatsan Galatian V Auto - Görüntü olarak en güzeli çok şık duruyor. Üstünde truglo gez ve arpacık ve yanında optima dürbün hediyesi var. Atış sayısı az ve hakkında genelde otomatik kısmının sorunlu olduğu 3-4 mermide bir takıldığı gibi yorumlar var hem burada hemde yurtdışındaki forumlarda.


    - Hatsan İnvader Auto - Fiyat olarak uygun şekil olarak tam bir taktik silah inceleme videoları var onları izledim hoşuma gitti üzerinde nişangahı var dürbünsüz kullanılabilir.


    Sizde hangisini almalıyım kafalar çok karışık :/:/:/

    Merhabalar adım Ali bursada ikamet ediyorum. Bir kaç aydır airgun silahlara merak saldım. Pistoller ile başladığım merakım yavaş yavaş tüfeklere kaymaya başladı. Auto bir tüfek arayışındayım az sonra bir konu açıcam tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.

    merhabalar sorun ne oldu çözdüler mi? Galatian V Auto almayı düşünüyorum. Sizin mesajlarınızı görünce fikirlerim değişti. Invader auto mı alsam diye düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar var ise yorum yapabilirler ise sevinirim. Galatian V Automu yoksa Invader Auto mu almalıyım.


    Otomatik bir tüfek almak istiyorum. İlk np 04 düşündüm sonra kral autoya baktım derken hatsanda da yukarıdaki 2 model kafamı kurcalıyor. Bir türlü karar veremiyorum. Benim için omuzdan atış yapılabilmesi yani ağırlığı önemli, auto olsun 50 m de istikrarlı olsun yeter.