SAYKOTURK adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba arkadaşlar


    AT44 tüfeğimin tüpüne akşam 200 bar hava basıyorum sabah 160 bar civarına inmiş oluyor 9. ay da bakım için göndermiştim oysaki tüfeği


    Tüpü fabrikaya göndermeden kendim söküp gerekli o-ring lerini değiştirebilirmiyim ? yoksa fabrikaya göndermek mi gerekiyor ?

    Siparişiniz olumlu yönde gerçekleşir ise. Süreci fiyatı ve vergileri ile kaça geliyor paylaşırsan sevinirim.

    15,89 Gr Pellet için ciddi uzaklıklar yaprak kımıldamıyordu gibi bir günemi denk geldiniz. :)


    Tabiki bilgi veririm.


    Balon rüzgar konusunda çok yardımcı oldu gerçekten. O konuda balonu çok sallamayan rüzgarda çok etkili olmadı ama biraz rüzgar oldumu gerçekten etkiliyor

    Üstadlar merhaba kolay gelsin bugün 125 metre çanak antenine atışlar gerçekleştirdim.


    Çanak antenide siyaha boyadım nişan içinde merkezine beyaz sprey yuvarlak yaptım. Vuruş yaptığım yerin metal rengi açığa çıkıyor böylece nereden vurduğum kolaylıkla anlaşılıyor sonrasından üzerine tekrar bir sprey boya ile dokunuş yaparak yüzeyi temizlemiş oluyorum gayet pratik oldu :)


    Ancak şöyle bir durum var 8x de atışları gerçekleştiriyorum isabet kaydediyorum dürbün ayarlamasını yapabilmek için tam olarak nereden vurduğumu görmem gerekiyor bunun için dürbünü max zoom a ayarlıyorum paralax ayarını düzeltiyorum ancak görüş beyazlaşıyor, flu laşıyor garip birşey oluyor görüntü net ama bir perde iniyor sanki görüşüme ve saçma izini göremiyorum bu neyden kaynaklı olabilir ?? Yoksa bu tarz uygulamalar için ayrıca tek göz dürbün mü almam gerekiyor ?


    Dürbünüm 2010 model HAWKE ECLIPSE 30 6-24x50SF (Metric) malum eski ama üzerinde çiziği yok çok temiz kullandım



    Bu hobiyi çok seviyorum <3


    Saygılarımla


    [Resim Engellendi: https://images.uttings.co.uk/images/products/hawke/eclipse-30-side_556B1778_large.jpg]

    Herkese merhaba


    2. AT44 Long LW tüfeğim için 150 metreye kadar kullanabileceğim yandan paralaks lı mil-dot artıkıllı uygun fiyatlı bir dürbün tavsiyesi istiyorum.


    Aslında gönlümden kendi tüfeğime sidewinder 8-32x56 alıp bendekini diğer tüfeğe aktarmak ama ülkenin ekonomik durumu malum bir dürbün olmuş 10bin lira yani ne yapacağımı bilemiyorum hani para kazanıyoruz da parayı kolay kazanamıyoruz o yüzden bir dürbüne 10 bin lira vermek pek içime sinmiyor açıkcası ne yapacam bilmiyorum :(


    SAYGILARIMLA

    Vector optics no limit dürbün ayağı almam ile birlikte 200 metre atış denemelerime başladım.


    1. Gün


    JSB 15,89 grain


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    SAYGILARIMLA

    DENİZCİ


    Abim merhaba internette yağtığım bir araştırmada ebay üzerinden satışının yapıldığını buldum.

    Alışveriş aşamasında Türkiye gönderimi yok diyor site ama satıcı ile yaptığım görüşmede Türkiye ye kargo yaptığı bilgisini verdi.


    Hi,

    Yes we can ship to Turkey via Royal Mail.

    Jon


    Ben Londra da kuzenim yaşıyor onun aracığı ile getirtmeyi planlıyorum olmazsa bende ebay üzerinden alıcam.

    Yazık günah Hill pompa bir kenarda yatmayı hak etmiyor :)


    Saygılarımla


    Hill Pumps Service Seal Kit for MK2 Hill PCP Air Pumps - Z2128-501 | eBay
    Service seal kit for the MK2 Air Rifle pump.
    www.ebay.com

    Malesef çözemedim tüp aldım pompa kenarda olduğu gibi duruyor ondan sonra hiç kullanmadım benimde öyle oluyor çekvaşf ile lakaplı değil o bulamadığımız oring işe alakalı bende 3 4 defa değiştirdim 1-2 hava basınca tekrar öyle oluyor o yüzden orjinal ölçüde oring lazım.

    Merhaba iyi akşamlar evet dediğiniz gibi tam da o küçük yeşil renkli o-ring ile alakalı imiş. Ben tüpteki tüm o-ring leri değiştirirken sağlam olmasına rağmen o yeşil o-ring ide değiştirmiştim ama burda sanayide o ölçüde o-ring çıkmadı ona en yakınını vermişti oda bir süre sonra yanlardan yemiş o-ring özelliğini kaybettiği için pompayı yukarı çekemez olmuştum. Neyseki orginal o-ring ini atmamışım onu tekrar taktım ve sorun düzeldi. Umarım o o-ring e birşey olmaz :)


    Saygılarımla

    Merhaba arkadaşlar elimde hill pompa var arıza yaptı önce de hatsan yapıyordu servisini aradım artık yapmıyoruz dediler bende kendim söktüm ama en içteki ince oringi hiç bir yerde bulamıyorum tavsiye edebileceğiniz yer var mı tam ölçüsünü bilen yardımcı olursanız sevinirim. :)

    Merhaba iyi akşamlar bende de 2009 model hill pompa var uzun süre ara vermiştim hobiye bu yılın başında tekrar başladım malum pompa o-ring leri kuruduğundan dolayı bir iki pompalamadan sonra hava basamaz hale geldi bende söküp o-ring lerini viton lu o ring ler ile yeniledim ama dediğiniz gibi en içteki yeşil renk li küçük o-ring den piyasada yok onuda değiştiremedim haliyle bu şekilde bir kaç sefer dolum yapabildim ama şimdi her ne olduysa pompayı yukarı çekerken harcadığım kuvvet aşağı basarkenki harcadığım kuvvetin 2 katı oldu :) neyden kaynaklı bu anlamadım ama içinde yaylı bir çekvalf var sanırım o takıldı kaldıki pompayı yukarı kaldırırken çekvalf görevini yapmadığı için bana sorun yaşatıyor. Yarin söküp bakacam artık. Bu pompanın adam akıllı onarımını bakımını temizliğini yapacak bir servisi var mı ? Kim yardımcı olabilir bu konuda siz bir çözüm bulabildiniz mi ? Hill pompa malum kaliteli bir pompa Hatsan a göre en belirgin özelliği ise gövde silindiri Hatsan a göre hava ince olduğu için tüfek hava dolumunda yormuyor çok kaliteli kullanışlı bir pompa bence ama işte servis i malzemesi sıkıntı :(

    Üstadlar merhaba 2009 yılından aldığım Hatsan AT44 WX-10 LW , Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 Metric ve Hill PCP pompamı geçen hafta bahar ile beraber tekrar kullanmak istedim. Silahımı o zamanlar Hobisilah yöneticisi Allah rahmet eylesin Hakan HIZLI idi ona regülatör, su terazisi ve yazı vs vs modlar yaptırmıştım kendisini tekrar rahmetle anmak isterim. Silahımın bakımlarını yapıp havasını boşaltıp kaldırmıştım. Maşallah hiç bir sıkıntısı yok haftasonu keyifli bir atış günü yaşattı. Ancak hobiye tekrar başlamadan önce n11 den ucuz bir Laser Boresighter almıştım.


    Kalibresine göre olan başlığı taktım namluya geçirdim ancak her defasında lazer başka yerleri gösteriyor ve o kadar uç yerleri gösteriyorki sıfırlama için taretlerin limitlerine ulaşıyor. Sıkıntı ucuz malzemedemi yoksa bendemi ? :)


    Ha olmasada olur 25 metreye koyduğum bir hedef kağıdı ile aşşağı yukarı bir sıfırlama yapabiliyorum ve o ayarla 75 metreye kadar hedefleri rahatlıkla vurabiliyorum. Bu haftasonu 100 - 125 deniyecem bakalım :) Mesafe ölçme işinide ozamanlardan beri yaptığım aynı usul ile yapıyorum seyyar kablo makarası ile kablo üzerinde metreler yazıyor :)


    Saygılarımla

    Dinçer