Oldrifle adlı kullanıcının mesajları

    Niksan Ozark tactical PCPm moderatör ile saçma sapan yerlere atıyordu. Moderatör bozuldu diye başka moderatörlerde denedik, yine aynı bozukluk oldu. PCP'yi olduğu gibi Niksan'a incelenmesi için gönderdim. Sonuçta namlu ceketinin ucunun eğri kesilmiş olması nedeniyle moderatörlerin namlu eksenine göre kaçık kaldığı anlaşıldı. Niksan gömleği değiştirdiği gibi bir de yedeğini fazladan ücretsiz gönderdi. Yine PCPyi düşürüp dipçiği gövdeye bağlayan plastik parçayı kırdığımda hiç kullanıcı hatası falan demeden aynı parçayı bedelsiz gönderdiler. Niksan servisi iyidir.

    hobicilerin geneli kendi kompresörünü temin etmeye başladı.


    Apartmanda yaşamasaydım ben de alırdım. Maalesef çok gürültülü bir makina...

    Google'a aramaya aynen Effecto PX-5 Series Tuning Regulator By Huma-Air yaz, karşına gelecek. Ama Avrupa'dan sevkiyatlarda Çinliler gibi kimse düşük fiyat göstermez, bir tek ihracat olduğu için KDV'yi düşerler, yine de 78,50 EUR tam değerden ve tahminen 25 EUR posta ücreti üzerinden vergisiyle bayağı tuzluya gelir.


    • Ustalar bir sorunum var.bt65 tüfeğime ppompa ile hava vuracağım zaman pompanın ucunu tüp girişine takıyorum.hava vurduktan sonra pompanın ucunu tüpten çekerken pompanın ucunda bulunan oringlerden uç tarafta olan oringi tüpün içindeki delik parcaliyo.her hava vurmama oring degistiriyorum.bu sorunu nasıl cozerim.simdiden tesekkurler

    Oring fazla serttir veya sertleşmiştir, çekerken hava girişi deliğinin kenarına takılıp sıyrılıyordur. Daha yumuşak oring deliğin kenarına direnç göstermeden ilerlediği için zarar görmez.

    Dipçik kullanıyor musunuz acaba? Ben kendi nişangahı ve dipçiksiz kullanmayı düşünüyorum da

    Dipçiksiz, dürbünsüz, reddotsuz kullanıyorum. Bir ara namlu altı lazer takmıştım ama dışarıdaki atışta bir faydası olmadığı için onu da söktüm. Yalın halde kullanıp hedef vurmak daha keyif veriyor bana.

    İlk çıkan seri Zoraki light 4,5 var bende. Daha oring bile değiştirmedim. Hala dördüncü kat balkonundan -ki 13-14 metre gibi olur- rahatça yerdeki pet şişe kapağını vuruyor, 30 metrede soda şişesini kırıyor iki pompayla. En iyi Türk icatlarından...

    usta 300 400 metrede mesela ne vuruyosun benim için önemli olan hedef kağıdını vurmak yoksa şişe vs onları zaten vurarsın. eğer uzak mesafede nokta atışı yapamıyosan benim için vurmanın bir avantajı yok..

    O mesafede kola litrelik pet, kola kutusu vs vuruyoruz. Uzak mesafede nokta atışı yapıyor ki hedefi vuruyoruz. 300 -400 metrede grupman diyorsan öyle bir şey FX'de de yok. Yakın mesafede mesela 50 metrede grupman yapmıyor demedim. Fabrika ayarlarında gücü fazla geliyor, 18.13ü 1030 ile atıyor o da fazla geliyor, pellet savruluyor. Gücü kısıp 860a indirince grupmanını da yapıyor. Ben PCP ayarlarını pellete, solide mesafeye göre habire değiştirmekten hoşlanmıyorum. Premiumu uzak mesafe için sabit ayarda kullanıyorum. 100-150 metre için ayrı PCPm var.

    uzak mesafe derken kaç metrede 100 metre felanmı solid 50 metre testi youtube da var çok güzel ama daha uzak mesafe test eden görmedim. bide niksan özarkı hız artışı yaptınmı reximex uzak mesafe hızlı olduğu için iyi bence niksanında hızını arttırırsan reximexten daha iyi olur

    Ozark'ta regülatör takmaktan başka bir modifikasyon yapmadım. Uzak mesafe için ağır solid gerek o yüzden solid tüfeği olmadığı için bence Ozark için makul mesafe max 120-150 metredir. Meta Premium başka, onunla 30 grain solidle 350-400 metre hedefe rahat atış yapılabiliyor.

    Usta grupman istersen niksan malzeme kalitesi biraz düşük ama grupmanı çok iyi tavsiye ederim. eğer hız arttırma felanda yaparsan çok fena silah olur..

    Sagol, evet Niksan iyidir. Bende Ozark vardi, gercekten grupmani iyiydi ama solid pcp si degildi. Hatta Huma regulator de takmistim. Uzak mesafe icin Premiuma gectim. Ozark 22 grain solidi de guzel atiyor, pellet yerine o solidi kullaniyordum.

    Ben Premiumu ilk alanlardanım. Öyle youtube'a videolar koyacak kadar kapsamlı ve derin inceleme yapacak iddia ve yetenekte değilim ama yine de izlenimlerimi aktarabilirim: İlk denememi fabrika ayarlarıyla 18,13 ile yaptım ve 18.13ü 1030 fps ile attı. Bu güç fazla geldiği için 18,13de yakın mesafede 50 metrede çok iyi grupman yapmadı. Çekiç ayarını düşürüp 860 fps lere getirince grupman 50 kuruş kadar düzeldi. Bu güç varken daha ağır mühimmata karar verdim. Hafta sonu atış grubundaki arkadaşların FX leriyle attıkları 350-400 metre mesafedeki hedefleri ben de 30 grain Engin Sak solid ile vurdum, daha ne isteyeyim. Regülatörün dıştan ayarlanamaması başta benim de canımı sıktı ama atış yaptıkça fabrika ayarının yeterli olduğunu gördüm. Tüp regülatörü de kullandığım için tüpe bağlı olarak kullanıyorum. Kısacası Premium'dan memnunum ve başka bir PCP ile değiştirme ihtiyacı hissetmiyorum.

    Uzun zamandır 25 metre benchrest atıyorum. Kral puncher pro 2 ilk tüfeğim. Onunla da öyle atışa gittim hep. Ama dediğinizi dikkate alacağım zaten ilk mesajımda da 100 metre keyif atışları olabilir yazarak mesafeyi çok dar tutmamak istedim.

    6-24x50 de sizin önerebişeceğiniz bir ürün var mı 10.000 tl civarı

    Az önce Ufuxx üyenin paylaştığı Barska dürbün da dediği gibi iyi durumdaysa sizin işinizi görebilir.

    Uzun zamandır 25 metre benchrest atıyorum. Kral puncher pro 2 ilk tüfeğim. Onunla da öyle atışa gittim hep. Ama dediğinizi dikkate alacağım zaten ilk mesajımda da 100 metre keyif atışları olabilir yazarak mesafeyi çok dar tutmamak istedim.

    6-24x50 de sizin önerebişeceğiniz bir ürün var mı 10.000 tl civarı

    10,000 seviyelerinde epeyce çeşit var ama ben Discovery öneririm.

    Öncelikle PX-5inizi güle güle güle kullanın. Yalnız bana göre PX-5 gibi bir PCP varken 25 metreye odaklanmak o PCP'ye haksızlık olur. Tacir arkadaşın önerdiği dürbünü ben de bilmiyorum ama başlangıç için idare eder. Ama sonraları 100 m ve hatta üstü atmak ilginizi çekmeye başlarsa o zaman tatmin etmez. Ben ileriyi düşünerek en az 6-24X50 bir dürbün bakmanızı öneririm. Ucuzu da pahalısı da var.