Aydintv adlı kullanıcının mesajları

    Ayarlı dürbün ayağıda aynı görevi görür hocam. Dürbünü silaha öyle bir oturtmalısın ki sağa sola sapma değil optik merkezlemesini yaptığın aynı yatayda vurmak gerek(taretlere hiç dokunmadan) işte şimleme burada devreye giriyor. Taretlerle özellikle sağdaki rüzgar taretiyle rüzgarın estiği yöne göre ayar yapıp kullanabilirsin. Bunun için mildot da kullanılabilir. Şöyle bi örnek vereyim optik merkezlemesini yaptınız dürbünün silaha oturttunız taretlerle hiç oynamadan 50 m de bir atış yaptınız ve hedefin sağında kaldı sağ tareti sıkarak hedefi tam vurur hale geldiniz peki ama 130 m de diyelim nasıl olacak yine tam vurabilecek misiniz ? Bence burada 130 m de yine sağından vurmaya devam edecektir.

    Değerli abilerim şunu çok merak ediyorum optik merkeze aldığım dürbünümü tüfeğin üstüne taktım ve hiç ayar yapmadan 50 metrede sağ üstten vurduğunu farkettim. Taretlerden ayarlama yaptım atışı tam sıfırladım ama mesafe 50 m. Bu 120 metrede ne yapar aynı yerden vurmaya devam mı eder yoksa 70 m için de düşme veya sağ solyapar mı ?

    Yeni aldığım hatsan flash 101 tüfeğim var üzerinde optima 4x32 dürbün var ancak ben sağ sol ayarıyla oynamadan shimleme ile sıfırlamak istiyorum fakat olmuyor sağ vuruyor sürekli optik merkezleme de yaptım. Dürbün altına karton koyarak shimleme yapmaya çalışıyorum ama olmuyor sök tak canım çıktı ne yapmamı önerirsiniz