ibrhmzkn01 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Sizin durumunuz tamamen ilgili görünen ilgisiz çalışanlardan kaynaklı gibi hocam, fabrikada üst düzey mevkide birine ulaşıp tüm süreci anlatırsanız bence faydası olabilir.

    Herkese merhaba, flash 101 tüfeğim için yaptığım görsel modifiyeleri paylaşmak istedim, tüfeğin namlusu hem çok sıska durduğu için hemde sürekli ince bir pas tuttuğu için görsel olarak beni çok rahatsız ediyodu ve sürekli yağlamaktan yorulmuştum bende namlu giydirme yaparak bu sorunu çözmeyi denemek istedim, 3d yazıcıdan 4 parça olarak tam ölçülerde baskı aldım fakat pütürlü ve biraz rahatsız edici bir görüntü olunca kamuflaj bant ile sarmayı tercih ettim. Aynı şekilde takılı olan moderatörde 3d yazıcı ile basıldı fakat o görsel değil ciddi anlamda sesi susturan bir parça ^^

    Merhabalar bende aynı tüfekten aldım pompası ile dolum yaptım sıkıntı olmadı yalnız dolum ucunu hortuma bağlarken poşet içindeki oringi ekleyerek anahtar ile sıkıca sıktım problem yaşamadım.

    Hocam problem benden kaynaklıydı zaten tam yerleştirememişim hem dolum ucunu hortuma takarken tam sıkmamışım hem de tüfeğe tam oturtmamışım sanırım, 4-5 dolum yaptım problem yaşamadım şuana kadar

    3-9x32 de başta yazan 3-9 3x 9x arası yakınlaştırma yapabildiği anlamına geliyor, 32 de mm olarak ön mercek çapıdır. Aynı durum 8-32x50 içinde geçerlidir 8-32 zoom 50 mercek çapı.

    Yok be hocam nerede o bolluk :D mod125im var, onu da yaparım ben bu işi diyerek almıştım. Niyetim 50 metre ve üstü atışlar yapmaktı ama tabi mod125lerde dürbün dikiş tutmadığı, ben de pek becerikli olmadığım için beklediğim keyfi alamadım :D pcpler isabet konusunda daha iyi olduğundan aklıma yattı. Deneme imkanım olsa iyi olurdu, ne yapalım biz de atış videolarına bakarak bir karar vereceğiz artık.

    Dürbünü dampa ayakla kullanmayı denediniz mi hocam

    Hocam emeğinize sağlık. Her ne kadar galeri silinmiş olsa da emek etmişsiniz. Sizinki hobi değil, hobi plus plus olmuş artık. Buna karşın acaba fabrikalar zamanla yeni serilerde hepsini olmasa da bazı hataları giderme yoluna gidiyorlar mı yoksa çıktığı gün neyse 10 yıl sonra da aynı mı oluyor. Aklımda bir yerli pcp almak var ama böyle yazıları görünce acaba böyle kronik sorunlara gark olur muyum diye düşünmüyor değilim. Hoş bırakın bu tür işler yapmayı elimdeki pistonluyu söksem geri toparlayabilir miyim o bile şüpheli, çevremde bu işleri çözecek kimse de yok.

    Hocam ben pistonluyu söktüm tetik grubunu bozdum geri toparlayamadım 😂 vaktim olunca oturup uğraşacam, eğer birden fazla tüfeğiniz varsa ve bu tarz işlere meraklıysanız gerçekten güzel bir uğraş, bence böyle işler söküp bozmadan tamir etme ile uğraşmadan öğrenilmez.

    BENİM HAVALI TÜFEK ARTK YAVAŞ SIKMAYA BAŞLADI HATTA BAZEN GARİP BİR SES ÇIKIP MERMİ GİTMİYOR NEDEN ACABA YAYINI DEĞİŞTİRSEK DÜZELİRMİ

    Pistonlu ise piston değişim vakti gelmiştir hocam aynısı benimde başıma gelmişti, gürültülü bi yılan tıslaması gibi ses çıkarıp pelleti atmıyordu, attığı zamanda 5 metreden bile cam şişeleri kıramıyordu.

    Bildiğiniz bu tüfekten anlayan bir usta varmı Adana'da İstanbul'da servis var ama Adana'da oturuyorum

    Adana kazancılarda paksoy silahçılık var İsmet usta tamir bakım işleri yapıyor, senin sıkıntını çözer mi bilmiyorum ama istersen silahın geri tepme önmele sistemini iptal edebilir, bana sorarsan iptal ettirme derim dampa ayak ile kendin çözebilirsin.

    Bu pompa ile dolum işinde sürekli atış yapmazsan bir gün önceden doldurursan olur ama sürekli kullanıcaksan heleki atışta tüpü tekrar doldurmak istersen ki atış bu tüfeklerle su gibi gidiyor ilk işin tüp bakmak olur ben ilk pvp bt65 aldım pompa ile başladım 3-4 tüp bitirdim olmadı zahmetli vakit alıyor sonra tüp aldım oda yetmedi 30 atışta bir hava basmaktan bile sıkıldım bt65 satıp kral Jumbo dazzle aldım ve yedek tüplü bu kalde atışa gidince ikiside bitiyor 😂😂(tüfek içinde 500cc yedek tüplü geliyor çok eğlenceli yanımda scuba tüpü bile taşımıyorums

    Sürekli atış yapamıyoruz maalesef o yüzden scuba tüpe o kadar para vermek istemiyoruz, ben çoğu zaman evin içinde kendi yaptığım hedefe atış yapıyorum 7-8 metre mesafede dediğin gibi bir sistem kursak bile ayda yılda bir atışa gidecez verdiğimiz paraya değmicek 😄

    Herkese merhaba, elimde Hatsanın standart pompası var (Flash 101 paketinden çıkan pompa) bu pompa ile Hatsan Nova Compact 250 bar 500cc tüfeği doldurabilir miyiz ? Arkadaşımda bu tüfek var fakat pompası veya scuba tüpü yok, daha önce başka bir arkadaşın scuba tüpü ile doldurulup kullanılmış ve pompa ile denenmemiş, bozkurtav ürünün pompa ile değil tüp ile doldurulabileceğini söylüyor, bana mantıksız geldi en azından tüfeği 250 bar değilde 200 bara kadar doldurup kullanama şansımız vardır diye düşünüyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

    Tüfeğin sağ tarafındaki delikten dolum yapmaya çalışmıştım bide diğer taraftan deneyim dedim ilginç bi şekilde hava kaçmıyor şuan, pompa baya zorluyor ama dolup dolmadığını henüz anlayamadım, pompa üzerindeki göstergede basınç yükseliyor 2dk dinleniyorum geri düşüyor

    Pompa hortum ucundaki oringi değiştirin yedeği vardır kutusunda tüpe ucunu sokarken hafif ıslatın rahat giriyor

    Herkese merhaba, kısa süre önce Hatsan Flash 101 tüfek aldım ilk pcp tüfeğim, tüfeğin tüpü 200 bar dolu geldi bugün biraz atış yaptım içindeki hava 120 bara kadar düştü, pompa ile dolum yapim dedim pompayı kurdum tüm bağlantı noktalarını sonuna kadar sıktım ve dolum ucunun deliği tüpün deliğine gelecek şekilde ayarlayıp taktım, pompanın altındaki tahliye vanasını sıktım, kurma kolunu sonuna kadar çekip pompalamaya başladım ve dolum ucunun etrafından hava kaçtığını fark ettim 2dk kadar devem ettim tüfeğin tüpünde bi artış yoktu dolum ucundaki ses kesildikten sonra tahliye vanasını açmadan dolum ucu çıkıyor yani tüm hava boşalıyor, bunu nasıl çözerim ilk defa kullanıyorum bu aletleri.

    Normal şartlarda yay ve conta değişimi kendiniz yapabilirsiniz çok zor değil fakat namlunun kurulmaması tetikte sıkıntı olabileceğini düşündürttü bana, internette Konya havalı tüfek tamiri diye aratırsanız bu iş ile ilgilenen kişileri bulabilirsiniz veya facebook gruplarında bulabilirsiniz. Grupta bende yeniyim bu işler ile ilgilenen varsa gönderiyi görecektir mutlaka.