ibrhmzkn01 adlı kullanıcının mesajları

    Reximex Daystar .22 aldım hocam şöyle diyebilirim fakirin FX impactı :D Maşallah hatsan ömrümü yemiş yıllarca hatsanın bendekileri ayrıca babama aldıgım mod 85 sniper dahil hepsi lanet bir grupmana sahip birdaha hatsan mı ? ASLA. Hatsan pişmanlıktır.

    Daystar yorumları çok iyi gerçekten, kullanma şansım olmadı ama merak ediyorum 😄

    Hatsan da tasarım yönünde büyük eksik var. Ya tasarım bölümünde bilgili bir eleman yok sadece Fx gibi markalardan örnek alıyor. Yada tasarıma güç kadar çok önem vermediği kesin.

    Bence tasarım bölümünde hiç eleman yok :D :D

    Merhabalar bende uzun süredir bu konudan müzdariptim.
    ankaraya taşınmamla coğu sorunum gibi buda çözüldü.
    Ostimde kaucuk satan bir firmaya gittim, yüksek basıncta çalışacagını söyledim ve ona göre verildi. 90 adet oring aldım (10arlı) hepsi farklı farklı ölçülerde 9 takım şeklindeydi.

    benimle yaklaşık 10 dk ilgilendi ve pc başına geçip başladı oringleri hesaplamaya sonunda tutar 9 TL dedi.

    90 mi dedim 9 dedi.

    90 tane oringi 9 tl ye aldım. :)

    ankaraya yakınsanız adresini saklıyorum.

    Buna benzer bir şey bende yaşadım abi, kaç tane aldık hatırlamıyorum ama arkadaşla beraber 20-25 tane oring alıp 1,5 tl vermiştik :D

    1- Dizelleme etkisi namludaki yağ tamamen yanana kadar devam eder. Duman çıkmıyorsa dizelleme bitmiştir.

    2- Pelletin tipi ve ağırlığı, tahribata etki eder, sivri uçlu pelletler farklı etki gösterir, kubbe uçlu pelletler farklı, düz uçlu pelletler farklıdır, deneyimlemeniz gerekiyor.

    3- Güç, kullandığınız tüfeğe göre ve kalibreye göre değişkendir, tüfeğin teknik bilgilerinde 1000 fps yazması bütün pelletleri 1000 fps hızla attığını göstermez, ağırlık (grain) arttıkça hız ve mesafe düşer fakat tahribat artar, sizin farklı ağırlıklardaki ve tiplerdeki pelletleri tek tek deneyip size en uygun olanını bulmanız gerekiyor.

    Selam değerli Airgunturk ailesi üyeleri. Uzun süre sonra bt65 ten çıkış yapmayı düşünüyorum birinci sorum tüfeğimi satarsam sattığım kişi gitti birine zarar verdi bunun ilk seri numarası tc kimliğimize kayıtlı olduğundan bize bi sıkıntı oluşturur mu yada satarken bir sözleşme yapıyormuyuz. İkinci sorum Reximex Daystar yada Throne yada Meta kullanan varmı aranızda grupman yeteneğinden dolayı reximex almayı düşünüyorum tavsiyeniz nedir Reximex markanın solid atamadığını söylüyorlar varmı kullanan reximex ve solid atan arkadaşlarım ? 3. sorumda 6.35 seviyorum fakat ülkemizde düzgün pellet bulmak sıkıntı 6.35 mi almalıyım yoksa 5.5 mi pellet öneriniz varmı teşekkür ederim. Bilgisi olan arkadaşlarım tavsiyelerinize ihtiyacım var saolun.

    70 cm namlu 6.35 Modlu gen2 kullanıyorum hocam 38 grain solidi 900 fps ile atıyor grupmanı oldukça iyi, hem isabet hem tahribat istiyorsanız 5.5mm ile 26 grain solid atabilirsiniz veya 22-24 grain hollow point, tüfeğe çekiç yay ve namlu portu modlaması yapmalısınız. 5.5 için sadece 18.13 pellet atarım diyorsanız modlamaya gerek yok. Aynısı 6.35 de 25 grain pellet için geçerli olacaktır. Bu grainlerin üzerinde modlama şart diyebilirim.

    Ahşap kısım için ballistol marka şaftöl öneririm, s.poze restore ederken dipçiğine kullanmıştım, hem vernik gibi rengi, deseni gölgelemez aksine damarları ortaya çıkarır görsellik katar..

    Eline sağlık süper çalışma dostum 🙋‍♂️👏


    Beni tanırsın, kral 6,35 almıştım senden güz aylarında... Selamlar dostum 🙋‍♂️

    Öneri için sağol hocam edinebilirsem denerim ürünü, tüfeğim nasıl, ne durumda iyi mi 😄

    Şimdi google yazdım dampa ayak diye bi normal yuvalak olanlar var bide protector diye bitane var raylı fln bisey ikiside aynı işimi görüyor

    Hatsan Protector dampa ayak işinizi görecektir hocam

    İki ürününde güçleri aynıdır, 13-14 grain 5.5mm pellet ile yaklaşık 800 fps hız verirler, isabet olarak denemeden bilemeyiz iki firmada kendini kanıtlamış firmalardır, yani siz görüntüsünü beğendiğiniz ürünü seçmelisiniz, gez arpacık konusunda fabrikayı arayıp sorabilirsiniz, arpacık takılabilir fakat gez için namlu üzerinde diş açılmış olması lazım, ayrıca N-11 modelinin gez arpacıklı olan varyantıda mevcuttur onu tercih edebilirsiniz, kırma namlu tüfeklerde dürbünü dampa ayak olmadan kullanmanız pek mantıklı değildir, dürbün ilk atışta da bozulabilir 100. atışta da bozulabilir, ilk atış ile 100. atış arasında dürbünün ayarı zaten kaçacaktır.

    Benim şahsi tercihim Hatsan'dan yana olacaktır çünkü Kral'ın kırma namlu tüfeklere pek özen göstermediğini ve çağın biraz gerisinde kaldığını düşünüyorum. Bu söylediğim tamamen kendi şahsi görüşümdür.

    Öncelikle merhabalar. Çok aradım ama ne yazık ki dm60 veya yatagun dampa ayak bulamamaktayım. Yatagunun sıfırı zaten yok ikinci elinide bulamıyorum. Aramadığım av bayi kalmadı hiçbirinde yok. Stokta olan tek ürün hatsan protektor. Hatsanıda ben almak istemiyorum.


    Bazı av bayileri 30mm çaplı dampa ayak olduğunu söylemişlerdi. Acaba genelde standart 25mm boğaz çapına sahip bir dürbünü 30mm lik dampa ayağa bağlama şansım var mıdır?


    Hem kendi sitemizde hem de google da aradım ama cevap bulamadım.

    Alacağınız üründe muhtemelen 25mm çevirici olacaktır, eğer olmazsa bana ulaşın plastik çevirici var elimde, gönderebilirim.