ibrhmzkn01 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

3 Şubat tarihinde gönderdiğim Hatsan Mod 25 Supertact Vortex ürünüm 6 Şubat tarihinde fabrikaya ulaştı, tüfeğin arızası yok, komplike bir işlemi yok, çalışmayan aksamı yok, gücünün düştüğünü hissettiğim için bakıma gönderdim ve yapılacak tek şey pistona gaz basmak veya pistonu yenisi ile değiştirmek, 1 aydır her Pazartesi ve Cuma günü arayıp soruyorum, Pazartesi günleri aradığımda işlemler devam ediyor Cuma'ya kadar çıkar diyorlar, Cuma günleri aradığımda ise işlemler devam ediyor Pazartesi-Salı çıkar diyorlar.

Benim anlamadığım şey şu; doğru düzgün yedek parça temini yapmayıp bizi fabrikaya muhtaç bırakıyorlar, fabrikaya gönderdiğimizde ise 1 aydan önce geri dönüş yapmıyorlar, teknik servis süresinin kaç iş günü olduğu umurumda değil, piston değiştirmek veya pistona gaz basmak en fazla yarım saat sürecek bir iştir, etik olarak bu işi 1 ayda veya daha uzun sürede yapmaları doğru değildir, bende sıfır ürün üretimi yapan bir fabrikada çalışıyorum ve fabrika ortamının nasıl bir yer olduğunu tahmin edebiliyorum, eğer sıfır üretim yapıyorsanız bu ürünler için yedek parça temini yapmak zorundasınız, Hatsan kesinlikle yedek parça konusunda sınıfta kalmış bir firmadır, ne bayilerde yedek parça bulunabiliyor nede fabrikadan gönderim sağlanıyor, Mod25 için gerekli olan Type6 Gaz Piston yabancı sayfalarda boy boy satılırken bizim bayilerimizde bırakın gaz pistonu, yaylılar için yay bulmak bile çok zor hale gelmiş durumda, bana pistonu temin etseler 30 dakikada yapabileceğim bir iş için haftalarca beklemekten bıktım, bu ilk değil ve maalesef son da olmayacak gibi.

Örnek: Marka vermeyeceğim, farklı bir yerli silah üreticisinin ürününe sahibim ve bu üründe ciddi arızalar meydana geldi, bu ürünü geçmiş zamanda bir Salı günü kargoya verdim servise gönderdim, Çarşamba günü öğleden önce ürün ellerine ulaştı, aynı gün tamir edilip akşamına kargoya verildi ve Perşembe günü ürünü kargodan teslim aldım. Hatsan'ın bu durumu örnek almasını umuyorum.
    Söyleyeceklerim bu kadar.

Eğer yeni başlıyorsanız, başlangıç için Flash 101 seti idealdir hocam, 18.13 grain pellet ile gücü, isabeti ve atış sayısı silindir tüplü modellere göre bence tatmin edici bir tüfektir, yanlış hatırlamıyorsam 100-200 bar arası 40-45 atış kadar yapılabiliyor, fakat içinden çıkan Optima 4x32 dürbünün pek işe yaradığı söylenemez dürbünü güncellemek gerekebilir.

Benim anladığım kadarı ile protektörün stop pimini düşürdünüz veya yerine takmayı unutuyorsunuz. o üçüncü vidanın yuvası aynı zamanda ayağın rayda kaymasını engelleyen spot pimidir.

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Bu pimin yerinde olmaması arkadaki sabitleme cıvatalarından birini takamamanıza neden olduğu gibi sağlıksız bir montaj olup hatta dürbünün yükseklik taretini sonuna kadar sıkmanıza rağmen silahı sıfırlayamamanıza sıfırlasanız bile sürekli gezinen bir sıfıra (yukarı - aşağı) sahip olmanıza sebep olacaktır.

Tam da bu açıklamayı yapmak için girmiştim konuya ^^

Fotoğraf yükleyebilir misiniz ?

genelde 5.5 piyasada çok fazla gerçi kararı verebilsem pelletleri kendimde dökebilirim çalıştığım fabrikada kalıp yaparız iyi kötü sonrası deneye yanıla en randımanlı pelleti belirleyip o şekilde dökümyaparız.

5.5 piyasada çok fazla var dediğiniz gibi hocam, fakat bu tüfancaya 18,13 pellet bile ağır gelebilir yani 10-16 grain gibi kısıtlı bir ağırlık aralığında kalacaksınız bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var

Evde can sıkıntısından yaptığım bir uygulama oldu paylaşmak istedim :) Şans eseri bulduğum alüminyum yuvarlak parçaya diş açıp iran yapıştırıcısı ile chrononun alt tabakasına sabitledim ve tripoda uyumlu hale getirdim, amacım namlu ucuna takmadan ölçüm yapabilmek, bu sayede hem grupmanı hem hızı rahatlıkla test edebileceğimi düşünüyorum malum bu arkadaşları namlu ucuna takınca grupmanı etkilediği söyleniyor bende böyle bir çözüm buldum.

kral pcpler köken olarak evanix blizzard s10 du galiba yanlış hatırlamıyorsam direk onun klonudur hatta fabrika evanixden imalat araç gereçleri ni satın aldığı söylentisi vardı. ilk yapıldığında piyasaya çıkmak üzere iken bize gönderilen ürünler de enteresan şeyler yaşatmıştı bize. mekanik olarak çok istikrarlı idi regülatörlü gibi atması güç ayarı için çekiç yayına kolay ulaşım at44 lere alışkın bizde hayranlık uyandırmıstı. ama berbat bir namlusu ve namlu işçiliği vardı. 15m grupmanı 2-2.5 cm yapıyordu benim yaylılarla kıyaslama fotoğraflarını göndermiştim. yivset düzgün açılmamıştı. namlu ucu giriş çıkış crown ları yoktu resmen yoktu .düzeltilmesi gereken destan gibi bir yazı yazmıştık. ve tabi kral armsla papaz olmuştuk. o dönemde tüfeği tanıtanlar hep fps pellet hızı istikrarını gösteren yayınlar yapıyorlardı kimse grupman yayınlamıyordu 😂. daha sonra kral yavaş yavaş düzeltti gibi eksikleri ama hala devam eden imalat hataları var oda son kontrolün iyi yapılmamasından kaynaklanıyor.

Abi yazdığın yazı Türkiye'nin özeti gibi gerçekten söyleyecek bir şey bulamıyorum 😂 normalde eksiklerini ve hatalarını gösterdiğin için teşekkür etmesi gerektiği yerde 'papaz olduk' demen Türkiye'nin özetidir 😊

En azından referans olarak küçük bir kutu JSB 14.35 gr. ile grupmana bir bakın 25-30 m.lerde bağlı regülatör ile 650 FPS civarında en geniş 1 cm yapıyorum çoğu zaman altında kalıyor, NP01 benim envanterimdeki en çok kullandığım ve her türlü testini bildiğim silah. Enteresan olanı regülatorsüz olarak da grupmanları pek farketmiyor.

Kral ürünleri ilginç bir şekilde regülatör olmasa bile regülatör varmış gibi davranıyor hocam