Şuayip bey öncelikle üslubunuzun çok ön yargılı ve kaba olduğunu bilmenizi isterim. ikinci olarak üstad kelimesini tiye alma aracı olarak kullanmanızı kendi adıma çok cahilce buldum. Ben burayı polemik yeri olarak görmüyorum girmeyeceğimde.
Sorunuza gelirsek;
hepsi kendi fikrim olmakla birlikte.
-Yaylı tüfeğe abanarak atış yapmak
- Optik merkezleme yapmadan clicklere girişmek
- Sagina vuran tüfeğin turretinin soluna çevrilmesi.
Bunlar bana gore yanlis size gore nedir bilmem. Üstelik hiç birinde ukalalık yapmamak adına forumdaki yazılara yönlendirdim yeni üyemizi. Ancak ben kimseyi rencide etmemek adına alıntı yapmadan genel konuştum.
Siz de klavyeye yüklenmeden yazılanları okusaydıız keşke. Ağızı açmadan kulağı açmak gerek. Bu açıklamayı yaptım ama inanın okuyacağınızdan emin değilim. Sizden özür beklemiyorum yersiz olur.
Selametle
Samet Mercemek tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Pistonlu tüfekte isabeti etkileyen en önemli etken tutuş. Yukarıda verilen kimi yanlış bilgilerin aksine tüfeğe fazla yüklenmek isabeti bozar. Dipçik omza iyi oturtulurken kundak sadece alttan desteklenmeli. Bu tekniği Artilery Hold diye aratabilirsiniz.Dürbün montajındaysa clicklere hiç girmeden şimlemeyle merkezleme yaparsanız daha saglikli olur. Sağsol turreti windage ayaridir ve atistan sonra mutlaka eski haline getirilmelidir. Tufeginiz ssağa atiyorsa arka dürbün ayaginin sol tarafına bir adet fotoğraf filminin veya uygun katta alüminyum folyoyu destek koyun. İlk etapta on ve arka ayakların yerlerini yahut dampanin yönünü değiştirin sonuç değişmezsekizak hatasidir simleme gerekir. Bubkonuda da forumda Optik Merkezlemenin Onemi adli makaleyi okumanizi oneririm.Yukarıdabahsedilenin aaksine vuruş noktasini sol tarafa almak için sağa cevirmeniz gerekir. O kadar çok tavsiye verilmişti sizin işinizde zor. Ancak bu satirlari sizden sonra okuyanlarda olacagindan kendi adaima son bi yorum yapayim dedim. Keyifli atislar
-
Hakkındaki bilgiler nedense hep İtalyanca. Aklıma weihrauch ın İtalya için ürettiği yerel bir model olma ihtimali geliyor. Nedeniyse o ülkenin yasal yükümlülükleri olabilir. Ben de merak ettim
-
Çok keyifli tüfek. Çok güzel grupman

-
Sağolasın abi.
Umarım başıma gelen bu olay herkeze bir fikir olur." Setuskur fazla kapatılınca namluda sıkışıyor" kesin bilgi
Keşke böyle bir standart olsa o zaman bir arkadaşın yaptığı chrono ölçümü bile diğerlerine ciddi ciddi gerçeğe yakın bilgiler verirdi ama yok malesef, bazı arkadaşların tüfekleri de setiskur tamamen sıkılmasına rağmen 900'lerden inmiyor. En azından durum öyleydi değiştiyse bilemem. Vel hasıl fabrikadan sizin için optimize edilmiş bir at 44 denk gelmemişse tüfek beklentiler dahilinde yapılandırılmalı. Sonuçta da gayet güzel bir tüfektir at44. Geçmiş olsun
-
Genelde namlu dönünce transfer deliğini tam görmüyor o yüzden oluyor bu durum ama bir deneyin düzgün mü. Valfle alakalı bir durum da olabilir tam açılmıyordur belki. Valf-Çekiç-Namlu bu üçünden birinde sıkıntı
-
Şu yarışmaya springer katılamadım ya bi daha klasman açılır mı kim bilir

Bu arada yaylı klasmanda güç sınırlaması var sanırım fakat katılımcılar içinde magnum sınıfı Dianalar görünüyor, gerekli güç ayarlaması yapılacak mı acaba?
-
Samet bu nerden çıktı sende tüfek olarak ne var şaşırdım. Fakat bu zaten zirveye oturmuş bir yaylı hayırlı olsun.
Bu arada biraz zarar ediyorum abi ama internetten onun orası şöyle bunun burası böyle demektense satınalıp bizzat deniyorum beklentilerimle kıyaslıyorum tatmin ederse tutuyorum. Bu tüfek şu ana kadar benim beklentilerim düşünüldüğünde verdiğim en doğru karar. Allah kaza bela vermezse satmak istemem bundan sonra envanteri de yaylılarla genişletirim
-
Samed hayırlı olsun alıstıkca ve pellete karear verince pcpyle yarıstırırsın artık gule gule kullan ..
Arif abi teşekkür ederim daha da iyileştirilebilir bir tüfek -
Murat hocam sağolasın

-
Hocam eline sağlık, scuba da tekrar hayırlı olsun

-
Daha Çok Göster
Alıntı sahibi "togay yurtsever"
Abim ellerine sağlık ama bence de haklı olan Sinan ı kesinlikle dinlemelisin.
Kendisi hw97 üserinde gerçekten güzel çalışmalar yapmış,bu tecrübeleri örnek alınacak bir kardeşimizdir.Teşekkür ederim Togay. Aslında aynı şeylerden bahsetmiş sevgili arkadaşım. Iki alternatif var ya stock yayı yorup ideal hıza çekmek ki 8.44 du 800 fps altında atsın yada uygun bir 12 fpe kit takmak.
Şuan üzerinde çalıştığım bir bir yay projem var yakinda konuyu açarım
Merakla bekliyorum Sinan hocam
Yeni tüfeğin hayırlı olsun kazasız belasız kullanırsın inşallah tek kullandığım yaylı mod 125 olduğu için merak ettim övgü alan bu tüfeği
Teşekkür ederim
şu kadarını söyleyeyim ilerde bu hobiyi bırakmanı nasıl istemezsem, bu tüfeği kullanmadan bırakmanı da öyle istemem 
-
Eline saglik Samet abi
tedin videosu beni cok etkilemisti
Sağol Metehan hep o aklımıza sokuyor zaten böyle şeyleri
-
Bu arada gerçekten harika bir seçim yapmışsın.Süpersinn!
Estağfurullah abi süper olan silah
Biraz alışan biri 50 metreden tek delik yapar rahatlıkla. Bugün yaptığım 10ar atışlık seriler bunu gösterdi -
Abim ellerine sağlık ama bence de haklı olan Sinan ı kesinlikle dinlemelisin.
Kendisi hw97 üserinde gerçekten güzel çalışmalar yapmış,bu tecrübeleri örnek alınacak bir kardeşimizdir.
Togay abi teşekkürler kendisinin tecrübelerinden faydalanıyoruz sürekli. Hw97 konusundaki tereddütlerimi kaldırmada çok etkin bir rolü var. Sağolsun iyi ki benden önce kullanmışh hwyi
-
Hocam teşekkürler size mesaj yoluyla ulastim. Katilimlariniz keyif verir. İlk firsatta güncel bir liste olusturacagim. Konuyla ilgili arkadaşlar konunun altina bir mesaj birakirlarsa eğer koordinasyon ve iletişim acisindan kolaylik olur.
-
Ali hocam eline sağlık olukları çok beğendim özellikle
-
Şimdiden 3-4 kişi olduk gibi. İnşallah guzel gelişmeler yaşanacak Batı Karadeniz-Doğu Marmarada
-
oncelikle yeni tüfeğiniz hayırlı olsun.yaylı tüfek için cok iyi bir secim yapmıssınz.97k benimde bir süredir severek kullandıgım bir tüfek.tüfeginiz yeniyse yani yayı yorgun degilse suan 8.44 jsb peleti 835 840 fps ile atıs yapmaktadır.bu tufek için bu hız oldukça yuksek bir hız aslında.97k nın en iyi isabet hızı 800fps nin altında hızlardır.yani 8.44 jsb yi 770 ortalamayla atarsa 50m de harika gruplar cıkarır.hız arttıkca peletin donuş yaparken aldıgı yol artar ki buda mesafe uzadıkca isabeti bozar.eger yayınız yorgun değilse size tavsiyem jsb heavy 10.3 4.52 pelet atın.bu peleti 770 fps ile atacaksınız.isabetteki farkı göreceksiniz.
ted holdover 4.5 hw100 incelemesi 5. dk daki hız farklılıklarıyla olusan pelet hareketlerini izleyebilirsiniz.
İnceleme ve fikirlerinizi için teşekkürler. Ben de ilk etapta 10.3 grainlik h&n kullanıyorum ve chair gün dan yaptığım tahminle 780ft/s atıyor sanırım. Hız ideal ancak ben de bu hızı 8.44 ile almak istiyorum ki favori pelletim de jsb- FX 4.52 bin bu ağırlığı. Ancak su an tufegim fac ve yay yeni. Asil isteğimde gücü düşürecek bir kit ile aklimdakileri yapabilmek. Ama zaman ne gösterir bilinmez. Su ana kadarki izlenimim kişisel beklentilerim düşünüldüğünde hw97k 4.5in bu hobide şimdiye kadar verdiğim en doğru karar olduğu.
Optik konusundaki yazışmalarımız için de tekrar tesekkur ederim en doğru kararı vermemde yardımcı oldu.
Selamlar -
Bunun devami muhtesem olur

İnşallah
bu arada artillery hold'a dikkat edeyim derken destekli atışlarda tüfeğin arka desteğinin yaylılarda abartilmamasi gerektiğine, bir de dipçiğin en az üçte ikisinin omuza oturtulması gerektiğine bizzat deneyerek şahit oldum zira en kaliteli yayli bile sac bas yoldurabilir.