shooter54 adlı kullanıcının mesajları

    Elinize sağlık. Bir zamanların efsanesi webley patriotların da sahip olduğu venom tetik. Bu seride en çok sahip olmak, kullanmak istediğim tüfek longbowdu sanırım.

    O dönem webley fabrikayı kapatıp isim hakkını da hatsan’a satmıştı. Henüz satmadan önce ürettiği ve eline olan tüfeklerle birlikte tabi. İşte bu ilk seri tüfekler 1. Nesil olarak adlandırılmıştı.

    Tekrar emeğinize sağlık.

    Bir zamanlar webley firmasının havalı tüfek fabrikası İngilteredeyken ürettiği modeller içinde bir "longbow" modeli vardı. En son 2008 gibi fabrikayı elinde kalan parçalarla birlikte bizim bir yerli firmaya sattılar, en fazla iki parti mal çıktı oradan yurt içine. Logbow-Tomahawk-Patriot, PCP olaraksa Raider.

    Demem o ki o yıllarda üretilen Logbow'un kalitesinde tüfeği orta sınıf için hiçbir fabrika üretemedi hala.

    Yay kurulup boşaldıkça ısınır ve ürettiği enerji azalır. Ancak stabilite ilk atışlara oranla daha iyidir. Soğuk havalarda yapılan ilk atışlar da havalı dilindeki soğuk atış oluyor, aldatıcı olabilir o yüzden. Genellikle sıfırlamayı atış gününün sonunda yapıp bir sonraki atıştaki şaşkınlığın temel sebebidir bu durum.
    Saygılar

    Bence standart at44 daha dengeli, longun olayı uzun olan namlu boyu ve hava tüpü, geçmişte standart at44'e long tüpü takıp kullanan çoktu. Fabrika çıkışlı bir long, düz modele göre daha fazla stabil atış yapıyor genelde. Ama ne kadar? ya denemek lazım ya da arayıp araştırmak.

    İsabet, stabilite, valf çekiç uyumu (zırtlama pırtlama), bir de anladığım kadarıyla şarjör kendinden indekslemeli, pellet sürücüsü ve şarjör uyumu yani indeksleme hatasının olup olmadığı. Beni de en fazla meraklandıran bunlar.
    Üretimde belirli bir standart yakalıyıp zırt pırt piyasaya yönelik wxyz 123456789 tarzı model yerine uzun bir ar-ge sonucu bu modele yoğunlaşırlar umarım.
    Hepsine ek olarak benim gibi bir yaylıcı için kalite bir yaylıya ne zaman kalkışacaklar bakalım :)

    öyle Ferhat kundağı kırdık rica edeceğim ahşap olanla değiştirmeleri için vortex de takılacak bakacağız ozaman vortex ne menem bir şeymiş

    İlk 200 atış tüfeği kırmadan sabredersen mantığını çözüp sevmeye başlıyorsun. Yoksa hiç alakasız bir adamı küfürbaz yapabilen bir sistem maşallah.

    Gaz pistonlu tüfekleri kontrol mantığı yaylı tüfeklerle aynı değil, yaylıda kullanılan teknikler gaz pistonlu tüfeklere aynen uygulanamıyor bence.
    Sizin tüfeğiniz de gaz pistonlu. Öncelikle yaydaki çift yönlü kırbaç hareketi gaz pistonda yok, bunun yerine daha tok bir çırpınma söz konusu. Yayda atış esnasında pistonun duvara çarpması ve yayda oluşturduğu tansiyon boşalması olmak üzere iki darbe hareketi var bu tüfeklerde ise darbe hareketinin en büyük kısmını pistonun ön duvara vuruşu oluşturur bunun için omuz dayama hareketi en az ateşliler kadar önemli bu tüfeklerde. Omuz ve yanak kusursuz kaynak yapmış olmalı ki ön taraftan kaynaklanan çırpınma arka destekle tolere edilebilsin.

    Tetiğini yumuşatmak için ne yapabilirim birde silahı kurdukdan sonra kapatırken bir gıcırtı geliyor yağlasam olurmu acaba

    Tetik ayarı için sarı ayar vidasını çevirmeniz yeterli. Yalnız bunu yaparken geniş düz uçlu bir tornavidanın ucuna ince bir kumaş sararsanız tetik ayar vidasının çabuk deforme olmasını engellemiş olursunuz. Zira hassas bir parça. Bu ayar vidasının modifiye edilmiş sağlam kopyasını yur dışı sitelerde bulmak mümkün.
    Kapatırken gelen ses ise pistonun yataktaki hareketine bağlı oluşan hava sıkışması, o sesi duymak için dünyanın parasını veriyoruz :)

    umarım teknik servis olayınıda düzeltirler
    Kaz gönderip , ördek almak hoş olmuyor

    Emir hocam sizi seviyorum, umarım bir gün yüz yüze de görüşmek nasip olur, aynı forumu ve hobiyi paylaşmaktan bile çok mutluyum :)

    Kaan beye, merak eden bir hobici olarak şahsen teşekkür ederim.
    Ancak, ürünü kullanmadan bir süre test etmeden arıza durumlarını, stabilitesini, güvenliğini bilmeden olumsuz da olumlu da yorum yapmak haksızlık olacaktır.
    Denemediğimiz tüfekler hakkında olumlu ya da olumsuz yorum yapmayı seviyoruz. Ben ikisine de karşıyım.
    Ürün tabiri caizse demo, weihrauch gibi bir firma bile zaman geliyor bir seride problem yaşıyor, yapacağımız yorumlarla dişinden tırnağından arttırdığı parayla eğlenmek isteyen birinin günahını almayalım da. O yüzden sabırlı olup beklemekte fayda var. Aksi bir durumda kendi şişirdiğimiz balonun patlamasına feryat ederiz. İnanın bu yaşamadığımız bir şey değil.

    “Önyargıları parçalamak, atomu parçalamaktan zordur…” (Albert Einstein)
    Herkes şapkasını önüne koyup düşünmeli.
    Pançır camiaya hayırlı olsun.

    Hocam elinize sağlık ben de uzun süredir tek el desteksiz çalışıyorum o yüzden nasıl zor bir olay olduğunun farkındayım. Grupmanlar da gayet başarılı bence.
    10 m ayakta tek el desteksiz grupmanın hazzı bambaşka. Tekrar elinize sağlık.