Merhaba teşekkür ederim öncelikle. Px4 sizin de bahsettiğiniz gibi Huğlu'nun ilk pcp tüfeği. Px5 ise arkasından çıkardığı model. Benim bildiğim farklılıkları :kundak, yenilenen regülatör, dolum sistemi ve namluları.
Kundak: Px4 modelde kundak Ayarlanabilir değil ve bariz daha ağır. Ön alt taraftaki bipod bağlantısı mevcut değil. PX4 kundağı px5'e göre daha ağır. PX5 Kundağı ayrıca yükseltilebilir yanaklığa sahip ki bence bu atış ergonomisi açısından çok önemli.
Regülatör: İkisini kıyaslayamamakla birlikte, doğru kullanılmazsa ikisinde de ayar bozulabiliyor, çalışırken her ikisi de çok efektif.
Namlu (5.5mm için) : Px4 modelde 6 Yiv-Set poligonal namlu bulunurken, Px5 Modelde 12 Yiv Set mevcut. Poligonal namlu ve yiv set namlunun ne gibi farklılıkları var derseniz üretim sistemleri farklı. Yiv set namlular çakı ile kazınırken, poligonal namlular tabiri caizse namlu içi kabartılarak yapılır, haliyle yiv set namlular daha keskin olduğundan temizliği bir nebze daha kolaydır. Poligonal namlular daha isabetli diyorlar ama açımız bu isabeti fsrkesebilir meçhul.
Son olarak Px4 bir miktar daha güçlü.
Solid ağırlıklı kullanacak biri için px4'ün poligonal namlusu temizlik avantajıyla solide daha uyumlu. Yok pellet tüfeği olarak kullanacaksanız eğer güç burada dezavantaj dönüşüyor. Ben kendi adıma pelletçiyim o açıdan 120 bar ayarlı bir regülatörle px5 benim işimi görüyor. Solid kullanırım diye biri 130 bar ve üzerine ayarlamalı.
Ben neden px5 tercih ettim diye sorarsanız, o zaman için piyasada sıfır Px4 yoktu artık. Huğlu yerliler içinde bana göre en iyisi ama yine de yerli bir tüfek alırken servis ve garanti desteğini önemserim.
Forum konusunda eski aktif günlerine ulaşmasını istiyorum ben de, YouTube kanalı bio'sunda ve videoların açıklamalarında sosyal medya hesaplarım ile birlikte Forum Linki de veriyorum. Benim kanal üzerinden forumla tanışan arkadaş sayısı da az değil, mutluluk veriyor.
Konuya ilişkin yazdığım bu yazıyı iki videoyla desteklemek isterim:
Son Not: Bu yazıyı yazmam yaklaşık yarım saatimi aldı. İnternette dokunarak işimizi hallede hallede yazı yazmayı unutmuşuz. Konuyla ilgili video hazırlamak inanın daha kolay 😊 Bu da forumlara ilginin azalmasının nedenlerinden biri.
Takip ettiğiniz videoları izlediğiniz be beğeninizi dile getirdiğiniz için teşekkür ederim. Bu hobinin kuşa, dağa, taşa atmanın bir tık ötesinde bir ilgi alanı olduğunu kendimce göstermeye çalışıyorum. Yaklaşık 6 ayın sonunda şöyle bir bakıyorum az kişi de değiliz artık 😊
Selamlar 🙋🏽♂️