shooter54 adlı kullanıcının mesajları

    Dürbünden ziyade şoku absorbe edecek dampa ayak almanız lazım, bence şart. İki marka var sportmatch ve yatagun araştırabilirsiniz.
    dürbüne gelince Gamonun "Airgun Rated" etiketli dürbünleri işinizi görür ancak tavsiyem yüksek zoomlu olmasın hatta zoom özelliği olmasın 4x32 olabilir. Aynı şekilde orijinal diana dürbünlerde olabilir. 50 metreden kesme şekere atmayacaksanız zoom olayına takılmayın iyi gören bir gözle 4x baya iş görür.

    Diana mod 48,52,54,56
    Bunlar yandan kırma modeller, bildiğim kadarıyla Diananın desteklediği bir gaz piston yok.
    Stabilitesine gelince kaçak olmaması durumunda stabilite için nereden kurulduğunun bir önemi yok öyle olsaydı Diananın namludan kırma modelleri isabetsiz olurdu. Daha yüksek stork oranına, 28mm pistonuna rağmen Diana 350 bu isabeti sağlayabiliyorsa isabet farkı önemsenmeyecek demektir. Diana firması 1980'lerden bu yana tanınan yaylı üstadı Tom Gaylord'dan bir tüfek tasarlamasını ister, hem denge hem güç hem isabet, hem hafifliği bir arada sunmak isteyen Gaylord 350 magnumu çıkarır firma ile birlikte.
    Yandan kurma modellerin en büyük avantajı mancınık tarzı kurma sistemiyle kolay ve güvenli olması.
    Dez avantajı ise ağırlığı malesef.

    Mesafeye göre dürbünü odaklamaya yarıyor diyebiliriz, göz gibi. Görüntüyle birlikte; görüntüye odaklanıldığında artıkılın da netlemesini yapar paralaks. Yüksek zoomda hassasiyeti arttığından mesafe tahmininde kullanılıyor.

    Ülkenin en çok satan havalı tabancası sanırım, erişimi de çok zor değil diye düşünüyorum. FT'ye entegre olabilir, ya da ayrı bir organizasyon yapılabilir.
    Çok fazla kurallara boğmadan,


    -10 m olimpik (Tek el desteksiz) Gez-Arpacık
    -20 Metre Çift El Gez Arpacık
    -30 Metre Serbest Nişangah
    ( Ö R N E K T İ R )


    Aramızda Atak Arms'ın Sahiplerini dahi tanıyan arkadaşlar var, bence hayal değil böyle bir organizasyon.
    Tartışmaya geliştirmeye açık bir konu, ne dersiniz?

    Rica ederim Volkan bey alıştıkça aldığınız keyf artar eminim. Elinizdeki silahta dürbün de bu hobiyi idame ettirmek için yeterli. Güzel işler çıkarırsınız. İyi akşamlar

    50 metrede pratik yapacaksanız 50 metreye sıfırlamanızı öneririm. Dürbün montajını denemek için bir kağıda önce 20 metreden sonra 30 metreden sonra 40 metreden 5er atış yaparsanız hem düşmeyi gözlemler hem de tüfeğinizin istikrarı konusunda fikir sahibi olursunuz.

    Cricketin aa s510 nun tx200 ün vuramadıklarını zoraki halletti ne diyeyim :D


    Abi hayırlı olsun isabet yerindeyse aradığını bulmuşsun, sevindim. Bi ara mhabbeti geçmişti pcp kategorisinde değerlendirilir sanırım. Pnömatik olduğundan.

    Öncelikle dürbünün optik merkezlemesini yaptınız mı kontrol edin.
    forumda optik merkezlemenin önemi diye aratırsanız çıkar.
    30m 50 metre konusuna gelince belli bir mesafeden sonra pellet anormal düşer ama bahsettiğiniz biraz fazla.
    Zoom değerine göre düşen dot sayısı da değişir 3 zoomda 1 dot 9 zoomda 4 dot olabilir normal.
    Dürbünü tüfeğe nasıl sabitlediniz o da önemli kalitesiz ayaksa ayar tutmayabilir dampa veya tek parça ayak kullanın.
    Bir de tanışalım bölümüne uğrarsanız foruma güzel bir giriş yapmış olursunuz.
    saygılar

    Muhtemelen uzun süre kullanmama kaynaklı tetik tırnağı onu tutan pime oksitlenmiş bu sebepten ilk defada kurulup tetik bir defa indikten sonra tekrar tırnağın yukarı kalkması engelleniyor. Tetik grubunu söküp wd40 ile temizleyip takarsanız problem kalmaz. Siz de saden söküp takmışsınız dolayısıyla oksitlenme varsa bile açılmış oldu.
    Bahsettiğiniz parça piston contası. Yaylı havalı tüfeklerde bakımın 3 kalemi olur genelde: Piston contası-Namlu oringi ve yay. Piston contanız eskimiş ve hasar görmüşse değiştirilmesi performansı arttırır. Bu parçalar değişti mi tüfek yenilenmiş olur bu yüzden arkadaşlar da Servisini önermiş.
    Eski Hatsan tetik grubu basit olmakla birlikte eklenen küçük bir yay zamanla eğrilir bu da tetiğin gereksiz hafifleşmesine neden olabilir

    Tabiki Ferhat hocam zaten scuba tüpe bağlı yapılan atışlar genel olarak tercih edilen bir yöntem, her atış sonrası dolum ucunda bir çırpınma oluyor sadece o da dolum ucunun içine bir adet keçe yerleştirilerek düzeltilebiliyor

    Regulator basincin yaninda valfin arkasindaki havanin hacmini azaltip odaciginda ayni zamanda hava hacmini de regule ediyor. 180cc lik bir tupteki standart sapma degeri ile regulatorun onundeki havaninki haliyle farkli. Regulatorlu tufekte tetik duser regulator her vurusta ayni miktardaki ve basinctaki havayi yakin valf acilma suresiyle transfer odasina birakir ardindan regulatorun hava transfer deligi tupteki havadan yine esit miktarda havayi valf arkasina aktarir.
    Forumda regulator konusunda uzman ve uretici arkadaslar var ama benim bildigim nacizane bu yonde

    Krupp çok köklü ve büyük bir aile şirketi, Gustav Krupp'un adını verdiği Raylı sistem bir top vardı 100 mermiyle koca bi şehri yerle bir etmişti II.Dünya savaşında, yargılandılar ne hikmetse hapisten de yırttılar, her savaşta parmakları var ellerindeki arşiv ülke arşivi gibi