Bence de çok iyi bir tercih yapmışsınız. Zoraki çok iyi seçim
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Hayirli olsun kazasiz, keyifli atışlar dilerim
-
Göz ziyafeti çektik resmen, elinize emeğinize sağlık

-
Bu reddotlarda 100 yard gibi mesafelere sağlıklı atışlar yapanlar var mı? Ben ülkemizde 150 liraya satılanlardan getirttim Çin den 1 adet ve 30 40 metrede şişe kırmak için ideal gibi geldi bana. 100 yard mesafede pek sağlıklı sonuçlar vermez gibi geldi bana sonuçta büyütmesiz.
Bu hedefinizin boyutuyla alakalı bir durum. Söz gelimi 100 yrd mesafede hedefiniz bir soda şişesiyse dot boyutundan öte hedefi görme problemi yaşayabiliriz. 1,5 moa bir red dot ile yaklaşık 100 metredeki 5 lt lik standart bir yağ tenekesi rahatlıkla görülüp isabet sağlanabiliyor. Ayrıca Filintaların hazıladığı bir Zoraki videosu olacaktı 90 metreden kola kutusu atışları yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Selamlar -
Daha Çok Göster
Konu hortladı ama bu konuda bir mazurat ve bilgilendirme yapmak istiyorum,
http://www.aimpoint.com/products/all-p…ct/Micro%20T-1/
Konu çin malı çakma red dotlar,örnek; güzel ve micro bir red dot olan aimpoint t1 red dotum var teknik özelliklerinde 4 MOA Yazıyor ki bu bile bana göre iyi bir özellik değil 3MOA, 2 MOA heleki 1MOA bunu hiç bulamazsınız ama hadi neyse bana göre en ideali 2 MOA Olmalı.bu bilgiler doğrultusunda 4 MOA olan red dot um 100 yardda 4*2.54=10,16 cm lik bir alanı noktasal olarak kaplayacaktır yani 10,16 cm den daha küçük hedefleri vurma şansınız azalacaktır.
Her neyse bu bağlamda 10 yard da bu 4 moa lık red dot um yaklaşık 1 cm lik çaplı bir alanı kapatması gerekirken 10 yardda 2-2,2 cm lik bir alanı kapatıyor, halbuki 1 cm lik çaplı bir hadefi kapatması gerekiyor ,buda demekki bu red dot bu durumda 4MOA Değil, 8MOA Görünüyor bu bilgilerim benim verdiğim veriler doğrultusunda doğrumu arkadaşlar?
O zaman bu rezalet nedir biz kime inanacağız bunlar ucuz diye alıyoruz yurtdışı sitesinde bu red dotu 40 dolar TR de 150 TL civarında alıyoruz orjinal sitesinde 600 dolarlardan bahsediliyor ve de gördüm.
Bu işi nasıl beceriyorlar çin malı ama bire bir aynı ..
saygılarımla..
Red Dot olarak Adco 1,5moa Holosight olaraksa Barska Electrosight önerebilirim. Muhtemelen bunlarda Çin imalattır fakat çinlilerin ürettikleri ürünler çeşitli kalitelerde. Söylediklerinize aynen katılıyorum şu zamanda kime güveneceğini bilemiyor insan. -
Hayırlı olsun Ömer hocam. Güzel günlerde kullan
-
Artun abi güle güle kullan. Makine de Harper valf mi vardı?
-
Eline sağlık Berke hocam güzel uygulama atış adedi ve gücün yanı sıra stabilite de sağlanırsa gayet güzel bir tüfek çıkar ortaya sanırım. Ali'nin de dediği gibi bi eksik bullbup artık.
-
Her ikisinin de boğaz çapı aynıysa uyumludur. Örneğin 1" (25,4mm) Boğaz çapı. Ürün bilgilerinde mevcuttur bunlar.
-
-
Targetmaster ve Nighteater serisinden iki Nikko kullandım. Yeniden bakacak olsam Nikko ya da Hawke bakardım.
-
Hala böyle bir problem varsa eğer, dürbünü çıkararak gez arpacık sıfırlama denemenizi öneririm. Böylece problemin dürbün kaynaklı olup olmadığından emin olabilirsiniz. Eğer dürbün kaynaklıysa reticle ayar tutmuyor veya dürbünün mlontajı gevşek olabilir.
-
Kutu içeriğindeki yağdan 2-3 damla yeterlidir.
-
CO2, 6 Bar da sıvılaşan bir gaz bildiğim valfe her vurdugunuzda 6 bar alirsiniz. At44 200 bar prensipli ornegin
-
Yeni silahın hayırlı olsun Arif abi, eline sağlık
-
Elinize sağlık süper olmuş gruplar
-
Yasin hocam tebrik ederim, eline sağlık
-
En güzeli deneme yanılma. Bem mil dotsuz dürbünle değişik mesafelerde click sayarak atış yapıyorum mesela
-
Aslında bir yol var, ama söyleyip tüfeğin perte çıkma haberini beklesemmi diyorum.
-
sanırım etrafında bu işlerden anlayan kimse yok. ..
Sameeeett delikanlıya bir yardım et abicim. Tüfeği hiç edicek..
arkadaşın kanı kaynıyor Murat abim tüfekten umudu kestim ben bu sefer olmasa bi dahakine işi tamamdır.Geçen yıl diğer forumda Tom Gaylord'la ilgili bir yazı çevirmiştim bunu okursan mutlaka faydası olacaktır sevgili Joker54. Tom Gaylor da kimdir dersen kendisi dünya çapında bir yaylı üstadı bir çok marka için tüfek tasarımlarında danışmanlık yapmışlığı var bildiğim kadarıyla. engeneyle sıfırlama için hem tüfeği hem mengeneyi o kadar iyi sabitlemen gerekki mikron oynama olmasın.
Şu an şehir dışındayım ama geldiğimde imkan olursa haberleşelim bir çayımı içersin.Sözüne ettiğim yazı;
Yazısından anladığım kadarıyla Tom Gaylord, topçu bataryalarında var olan sistem benzeri bir tarzı havalı tüfeklerde denemiş.
Gaylord'a göre yaylı tüfeklerle atış yaparken tüfeği sıkı sıkıya kavramak ve kasları yormak yerine kundak elini tüfeğin tam denge noktasında kavramadan düz bir şekilde tutmak, tetik çeken eli ise sıkı sıkı tutmak yerine nispeten daha yavaş kavramak gerekiyor.
Böylece havalı tüfeklerin kendilerine has salınımlarına izin verilecek, her atıştaki salınım benzer olacağından namludan çıkan pelletlerin de yakın noktalara gideceğini ve grubun küçüleceğini iddia ediyor.
Topçu bataryalarındaki atış anını düşünürsek top ateşlendiğinde mekanizma ve batarya bir miktar geriye hareket ediyor, anlaşılan bu hareket gelişi güzel ve spontane değilmiş.Bu noktada Lock Time olarak bilinen pelletin namlu içindeki hareket süresi de konu içindeki en önemli ayrıntıyı oluşturuyor, bu durumun ortaya çıkmasının belirleyicisi ise lock time kavramı. Namlu uzadıkça lock time artacağından isabet ve tüfeği kavrama noktası daha fazla önem kazanıyor.
Field Target yarışmalarında yaygın olarak kullanılan TX200, HW97 türevi tüfekler düşünüldüğünde bu durumu kanıtlar niteliktedir.Daha fazlasına orijinal metinden ve videodan ulaşabiliriz.
Saygılarby Tom Gaylord
Copyright PyramydAir.com ©2009. All Rights Reserved.
Want to become more accurate with your spring rifle? Want to equal those unbelieveable groups others seem to get? The secret is in how you hold the rifle, and the name for the proper hold is the "artillery hold."I didn't invent this hold. It was over a century old when I discovered it in the 1990s. But I did give it the name. I did so because I wanted to be able to discuss the hold with others and to teach it to as many airgunners as possible. Giving it a name gave it a life of its own, and now I see other airgunners passing it along to new shooters.
Put simply, the artillery hold means holding your air rifle so lightly that it can recoil in any direction it wants to. Since the pellet remains in the barrel a long time after the shot, this means that the muzzle will always be in the same place, shot after shot, because there's no outside influence forcing it to go elsewhere.
When you fire a spring-piston gun, the pellet doesn't start to move until the piston comes to a stop. By that time, the gun is already moving in recoil. It's also vibrating in all directions. If you were to try to restrain it by holding the stock firmly, you would establish a vibration node that would send the muzzle to a different place. Since you can never repeat a hold exactly, you'll throw your shots all over the place if you hold the rifle tightly. If you just let it float on your hand, it will settle down and start grouping to the best of its capability.
I've written about the artillery hold hundreds of times, but some folks don't seem to understand what I'm saying, so I thought a video would be a better way to get the point across. Sit back and watch my brief explanation of how the artillery hold works.
Now, watch the video!Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.