Atesli silah teper fakat tepmenin yönü tektir. Yaylı tüfek yaydan dolayi kirbac gibi cirpinir elde. Atesli silahta tetik dustukten sonra barutun gucu ve basincina bagli olarak mermi namluyu havali silaha gore daha cabuk terkeder yani lock time kisadir. Havali tufekle ustelik yayliyla 500 metreden kibrit kutusu vurmak derken bilemedim simdi pek mumkun gelmedi
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Eline sağlık Levent abi güzel bir grup gerçekten
-
Vaay güzel paylaşım Levent ellerine sağlık.
İnce mehmetleri daha geniş sanırdım, solid olmasından dolayı namluya zor oturuyorlar öyleyse. Gamo pro magnum ve Norica Ban ölçüleri de dikkatimi çekti, isabetsizliklerinin sebebi muhtemelen çaplarının eksik olması.
Sarı develi paketleri bende beğenmedim, beyaz-mavili olması lazım
Vay arkadaş illa bi süb liminal mesaj vereceksiniz dimi
-
Levent abi eline sağlık çok güzel bir kaynak çalışma olmuş

Edit: çalışmada en beğenmediğim noktaysa üzerinde deve resmi olan sarı paketler
-
Pistonun içine yağ damlatıp dizel motor misali patlama yaratmak tüfeğin kundak vidalarından yayına piston keçesine bir çok parçasına zarar verir diye biliyorum. Bunu tasarlayan mühendisler belli dizelleme ve tepme değerlerini ön görerek iş yapmışlardır diye düşünüyorum. Bence maksimum +100 fps için tüfeği hırpalamak mantıksız.
-
Arif abi eline sağlık bence sonuçlar iyi. Grupmanı kaç metreden yaptın acaba?
-
Hayırlı olsun. Uzun zamandır heves ettiğim bir tüfek. Ama insan oğlu işte vakiti aşsa nakiti nakiti aşsa vakiti aşamıyor bazen. Sıfır T12 Kendim almış kadar sevindim. Güle güle kullan

-
Bence de çok iyi bir tercih yapmışsınız. Zoraki çok iyi seçim
-
Hayirli olsun kazasiz, keyifli atışlar dilerim
-
Göz ziyafeti çektik resmen, elinize emeğinize sağlık

-
Bu reddotlarda 100 yard gibi mesafelere sağlıklı atışlar yapanlar var mı? Ben ülkemizde 150 liraya satılanlardan getirttim Çin den 1 adet ve 30 40 metrede şişe kırmak için ideal gibi geldi bana. 100 yard mesafede pek sağlıklı sonuçlar vermez gibi geldi bana sonuçta büyütmesiz.
Bu hedefinizin boyutuyla alakalı bir durum. Söz gelimi 100 yrd mesafede hedefiniz bir soda şişesiyse dot boyutundan öte hedefi görme problemi yaşayabiliriz. 1,5 moa bir red dot ile yaklaşık 100 metredeki 5 lt lik standart bir yağ tenekesi rahatlıkla görülüp isabet sağlanabiliyor. Ayrıca Filintaların hazıladığı bir Zoraki videosu olacaktı 90 metreden kola kutusu atışları yapılıyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Selamlar -
Daha Çok Göster
Konu hortladı ama bu konuda bir mazurat ve bilgilendirme yapmak istiyorum,
http://www.aimpoint.com/products/all-p…ct/Micro%20T-1/
Konu çin malı çakma red dotlar,örnek; güzel ve micro bir red dot olan aimpoint t1 red dotum var teknik özelliklerinde 4 MOA Yazıyor ki bu bile bana göre iyi bir özellik değil 3MOA, 2 MOA heleki 1MOA bunu hiç bulamazsınız ama hadi neyse bana göre en ideali 2 MOA Olmalı.bu bilgiler doğrultusunda 4 MOA olan red dot um 100 yardda 4*2.54=10,16 cm lik bir alanı noktasal olarak kaplayacaktır yani 10,16 cm den daha küçük hedefleri vurma şansınız azalacaktır.
Her neyse bu bağlamda 10 yard da bu 4 moa lık red dot um yaklaşık 1 cm lik çaplı bir alanı kapatması gerekirken 10 yardda 2-2,2 cm lik bir alanı kapatıyor, halbuki 1 cm lik çaplı bir hadefi kapatması gerekiyor ,buda demekki bu red dot bu durumda 4MOA Değil, 8MOA Görünüyor bu bilgilerim benim verdiğim veriler doğrultusunda doğrumu arkadaşlar?
O zaman bu rezalet nedir biz kime inanacağız bunlar ucuz diye alıyoruz yurtdışı sitesinde bu red dotu 40 dolar TR de 150 TL civarında alıyoruz orjinal sitesinde 600 dolarlardan bahsediliyor ve de gördüm.
Bu işi nasıl beceriyorlar çin malı ama bire bir aynı ..
saygılarımla..
Red Dot olarak Adco 1,5moa Holosight olaraksa Barska Electrosight önerebilirim. Muhtemelen bunlarda Çin imalattır fakat çinlilerin ürettikleri ürünler çeşitli kalitelerde. Söylediklerinize aynen katılıyorum şu zamanda kime güveneceğini bilemiyor insan. -
Hayırlı olsun Ömer hocam. Güzel günlerde kullan
-
Artun abi güle güle kullan. Makine de Harper valf mi vardı?
-
Eline sağlık Berke hocam güzel uygulama atış adedi ve gücün yanı sıra stabilite de sağlanırsa gayet güzel bir tüfek çıkar ortaya sanırım. Ali'nin de dediği gibi bi eksik bullbup artık.
-
Her ikisinin de boğaz çapı aynıysa uyumludur. Örneğin 1" (25,4mm) Boğaz çapı. Ürün bilgilerinde mevcuttur bunlar.
-
-
Targetmaster ve Nighteater serisinden iki Nikko kullandım. Yeniden bakacak olsam Nikko ya da Hawke bakardım.
-
Hala böyle bir problem varsa eğer, dürbünü çıkararak gez arpacık sıfırlama denemenizi öneririm. Böylece problemin dürbün kaynaklı olup olmadığından emin olabilirsiniz. Eğer dürbün kaynaklıysa reticle ayar tutmuyor veya dürbünün mlontajı gevşek olabilir.
-
Kutu içeriğindeki yağdan 2-3 damla yeterlidir.