shooter54 adlı kullanıcının mesajları

    Doğru , 4 pompa ile ulaşılan basıncın dışında 5. sefer kurulunca alınan hava dışarı atılıyor. Bu tabanacanın güzel tarafı PCP tabanca olması, çekiç ve valf sistemi sayesinde yaylı kadar enerji elde edip yine de tepmeyen bir sisteme sahip , çekiç valfe vurduğunda tüm hava boşalana kadar valf açık kalıyor , gücünün sırlarından biri de bu. Eğer istenirse hava güvenlik valfi iptal edilip 5 pompada 800 fps lere çıkabilir ama tavsiye etmem , güvenlik açısından hem pistona hem de kurma kolu menteşesine zarar verebilir , bundan da öte silindiri aşırı basınçtan patlayabilir. Atak silah mayıs - haziran gibi ultranın yeni modelini çıkartacak , daha uzun namlu ile 850 fps ye ulaşabilecek. Daha uzun namlu ile daha iyi verim alınabilir çünkü açığa çıkan bol havayı bir şekilde değerlendirmek lazım. bekleyip göreceğiz.
    Saygılar.


    Bu haber bende heyecan uyandırdı...

    Youtube da gezinirken rastladığım ve beğendiğim bir inceleme, çeşitli ağırlıkta markada ve türdeki pelletler ile alınan çıkış hızlarının, çeşitli mesafelerde gruplarının gösterildiği bir video olmuş fikir vermesi bakımından güzel buldum.
    İncelemeyi yapan arkadaş baya donanımlı ve bariz bir Zoraki hastası.
    İyi seyirler.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Güzel soru ama muhattap yanlış :)
    Hocam bu işin zirve noktalarından biri bu tüfekler, araç gibi düşünün sonu yok ama PCP dünyasının Masserati'si diyebilirim :)

    Ellerinde pahalı olduğu kadar orta bütçeli yaylı silahlarda var, mühim olan boş zamana sahip olmak ve nasıl keyif alacağını bilmek, ben bu tarz organizasyonların. Türkiyede de ileriki yıllarda düzenleneceğini düşünüyorum.

    Ben light kullanıyorum, 4,5mm jsb ile rahatlıkla 70 metredeki bir hedefe tahrip gücü olmasa da isabet sağlayabiliyor. Ultra alacak olsaydım da yine 4.5mm tercih ederdim, size de tavsiyem tercihinizi bu yönde yapmanız olur.

    peki cevaplarınız için teşekkür ederim peki ayarlanamazmı hatsan el altından çok güzel işler yapıyor


    El altından iş derken tam anlamadım kardeşim :)

    SLM arkadaslar bende de 125 in ikizi walter var ilk aldıgımda muazzamdı 20 metreden sigara kalem 30 metreden gazoz kapagı vurabiliyordum ama sımdi namlu oynuyor isabetli atıs yapamaz oldum bide sanki bos atıyormus gibi yüksek ses cıkartıyor tüfek :( ne yapmalıyım fabrikayla mı irtibata geceyim .


    Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız yardım eden birileri elbette olacaktır.
    Saygılar

    ?


    Bir pelletin stabilitesinin en iyi olduğu hız 850-850 fps dir. Eğer namludan daha hızlı çıkarsa dönme hızı da daha fazla olacağından havayı kesmesi değişecektir. Çok hızlı atan silahlar isabetli değildir demek çok yanlış. Eğer bir silah hafif pelleti hızlı atıyorsa , daha ağır pellet kullanarak hızı düşürülür ve isabet elde edilir. Keza daystate 30 grain eley waspı 900 lerde attığı zaman isabetlidir, 300-400 metre atışları yapanlar bile var. Ama o güçte bir silahta 14 gr. crosman premier kullanırsanız hızı 1100 fps lere kadar çıkar. İsabet beklemeyin. Ayrıca LW namlular da kalite olarak sınıflara ayrılır. 1000 dolarlık namlu var , 100 dolarlık namlu var. Bu namluya yivi açan CNC klavuzlarının kalitesine ve kaç kere kullanıldığına göre değişir. Parası kadar yani . BT65 için yapılan LW namlu fiyatı 150-200 TL . İsabet artar mı , artar ama Feinwerkbau gibi olmaz ...


    Eline sağlık :thumbup:

    Ben jsb üretimi diye biliyorum, ama jsb bir çok markaya üretim yapiyor. Her iki turunu de kullandim,hatsan jsb lerde farkli olarak kalıp izi var ve etekleri orijinalleri kadar duzgun degil. saygilar