shooter54 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Kabze eğer ele büyükse sağ tarafa küçükse sol tarafa çekebilir atışlar. Bunun için tetiğin ileri-geri ayarını iyi yapmak gerekiyor.

Hocam bu işinize yarayabilir
    [Resim Engellendi: http://www.silahalsat.com/antoloji/images/targeterror.JPG]

SEKİZLİK HATA ANALİZİ
    A-bilek yukarıya doğru kırık duruyor
    B-geri tepmeye karşı öne doğru patlama refleksi,irkilmek
    C-başparmak yanlış duruyor
    D-kabza çok sıkı tutuluyor kaslardan dolayı namlu oynuyor
    E-bilek aşağı doğru kırılıyor yada kol aşağı düşüyor
    F-tetik aniden çekiliyor(F1) parmaklar çok sıkı durumda(F2)
    G-tetik parmağı yanlış yerde parmağın ucu tetikte değil
    H-tetik baskı hatası irkilme refleksi

GRUP1: (nümerik dilimli atış ve yer tespit levhası)
    atış1:yüksek açı
    atış2:düşük açı(tetik aşağı doğru çekiliyor)
    atış3:sağa açı
    atış4:sola açı
    GRUP2: (nümerik dilimli atış ve yer tespit levhası)
    atış5:yüksek paralel hata (geri tepme silah gevsek tutuluyor)
    atış6:alçak paralel hata (tetik aşağıya doğru çekiliyor,tetik parmağı çok içerde)
    atış7:sağ paralel hata
    atış8:sol paralel hata
    GRUP3: (nümerik dilimli atış ve yer tespit levhası)
    atış9:geri tepme(kabza gevsek yada çok sıkı tutuluyor. atıcıda patlama refleksi var)
    atış10:tetiğe birden basılıyor
    atış11:tetik kenarlara doğru çekiliyor ,kabza gevsek yada çok sıkı tutuluyor kavrama hatası
    atış12:kabza kavrama hatası tetiğe sert basılıyor..küçük parmak yada baş parmak hatalı duruyor

Öncelikle herkese Selamlar... Ben de bir havalı tabanca kullanıcısı olarak, havalı tabanca kullanan diğer arkadaşlara nacizane şu tavsiyelerde bulunmak istiyorum...

1 - Havalı tabancanız hangi sistemle (CO2, multipump veya pistonlu) çalışırsa çalışsın, kullanacağınız saçma 7,56 graini geçmesin. JSB firması tarafından 7,33 grain olarak üretilen "Match Diabolo" saçmaların üzerinde özellikle havalı tabancalar için üretildiği yazılıdır... Yine H&N firması tarafından üretilen "Final Match" saçmalarının 8,18 grain (heavy yani ağır) olanı havalı tüfekler için, 7,56 grain (light yani hafif) olanı ise özellikle havalı tabancalar için üretilmiştir... Havalı tüfeklere göre güçleri nisbeten daha az olan havalı tabancalar için özellikle hafif saçmaların üretilmesinin temel sebebinin daha doğrusal bir atış eğrisi elde etmek olduğunu düşünüyorum. Kısaca söylemek gerekirse hafif saçmalar ağır saçmalara göre belli bir mesafede daha az düşme yapar. Bu sebeple, bana sorarsanız, amaç kısa mesafede tahribat değil ise "havalı tabancalarınız ile 8,44 grain saçma kullanmayın!" derim...

2 - Kağıt veya karton gibi hedeflere atış yapacaksanız, atışlarınızı çok daha temiz bir şekilde görebilmeniz için "match" türü (düz uçlu) saçma kullanın, sert cisimleri kırmak veya delmek istiyorsanız kubbe/yuvarlak uçlu saçmaları kullanın...

3 - Atış mesafeniz uzun (Örneğin Zoraki için 25 metreden fazla) ise "match" kullanmayın, kubbe/yuvarlak uçlu saçmaları kullanın!"... derim

Bende 13-14 kutu kadar açılmamış JSB Exact Diabolo saçma var... Zamanında almıştım... Ancak ben havalı tabancalarımda hiçbir zaman bu saçmayı kullanmadım... Benim havalı tabancalarda kullanmayı tercih ettiğim saçmalar 1 - JSB Match Diabolo 7,33 grain (ki kendileri kağıt hedeflere kısa mesafe atışlarında harika sonuçlar veriyor...), 2 - Yine JSB'nin Falcon'a ürettiği "Falcon Accuracy Plus" 7,33 grain (bu saçma da kubbe/yuvarlak uçlu olup sert cisimleri kırmak, delmek veya uzun mesafe atışları yapmak için idealdir...) Saygılar...

Tamay hocam bilgilendirici ve açıklayıcı olmuş, bir çok noktada size katılıyorum.
    Bu havalı tabancalarda kullanılması gereken pellet ağırlığı konusunda da geçerli olmakla birlikte, bu konunun bir anlamda havalı tabancanın gücüyle de ilişkili olduğunu düşünmekteyim.
    Bahsettiğiniz JSB pelletlerden match olanı da elimde mevcut ve sizinde belirttiğiniz gibi "Für Luftpistolen" ibaresi mevcut. Ancak burada bahsettiği çıkış hızı hayli düşük müsabaka tabancaları da olabilir. Zoraki gibi neredeyse havalı tüfek gücüne sahip bir tabanca için 8,44 grain'in sorun olacağını düşünmemekle birlikte belkide en verimli pellet olduğu kanaatindeyim.

2 pompada;
    8,44 grainlik jsb pellet, kısa (ince) arpacık ile 10 metreye sıfırladığımda aynı arpacıkla 20 metrede 2,5 cm düşme yapıyor.
    Aynı pellet, uzun arpacık ile 10 metreye sıfırladığımda 20 metrede kısa (ince) arpacık ile tam isabet sağlıyorum.
    Boş bir A4 kağıda farklı mesafelerde atışlar yaparak kendi tabancanızın bu tarz varyasyonlarını çıkarabilirsiniz.