Kolay kolay unutulmayacak, çok güzel bir gündü, emeği geçen herkese teşekkürler
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Aşağıya gitmesi pellet düşme yaptığından sağa sola gitmesiyse rüzgarla veya yanlış ayak montajıyla alakalı olabilir.
Havanın bir anda tahliye olmasıyla da benim bildiğim basınç azaldıkça sıcaklıta azalır yani hava birden tahliye olmuşsa tüp soğumuştur muhtemelen.
Tüp içinde, valfte o-ringler mevcut bunlarında asıl amacı sızdırmazlık tabi -
Hayırlı olsun Erdem abi, çok şık gerçekten
-
Öncelikle tanışalım bölümünde kendinizi tanıtırsanız cevap almanız daha kolay olacaktır.
Sorduğunuz sorulara gelince cevabını bulamamanız doğal çünkü çok temel bilgiler bunlar. Tüfek ile birlikte gelen kullanma klavuzunda tüm cevaplarınızı bulacaksınızdır daha sonra oluşacak soru işaretleri ve dataylar için de forumu aratırsınız o zaman gerçekten cevap bulamazsanız konu açın ben seve seve yardımcı olmaya çalışırım. -
Benim de kullandığım bir tüfek. Bence tek düşünülmesi gereken yüksek tepme. Sonuçta zevk meselesi siz sevmişseniz gerisi önemli değil.
-
Öncelikle foruma hoş geldiniz, aradığınız güç, hafiflik ve isabet ise doğru tercih bana göre.
Dampa ayak sizin de söylediğiniz gibi gerekli, bu konuda iki seçeneğiniz var 1.'si sportsmatch dm60 model dürbün ayağı, diğeri ise yerli üretim Yatagun Dampa dürbün ayağı ikisi de iş görecektir.
Dürbün olarak yüksek zoom özelliğine sahip dürbünler ağır olacağından yüksek tepmeye sahip bu tüfek üzerinde sıkıntı yaratabilir. Bu konuda ön mercek çapı'nın 40mm yi geçmemesini zoom aralığının da 9 ile sınırlı kalmasını tavsiye ederim. Diana, Hawke, Bushnel, Tasco gibi markaların 3-9X32 (40) dürbünlerinden birini öneririm.
Son olarak forum kirliliğine yol açmaması açısından tek bir konu açarsanız, ve de faydası olacağını düşünerekten ulaşmak istediğiniz bilgilere forumda arama yaparak ulaşmaya çalışırsanız en güzeli olur.
İyi forumlar -
Eline sağlık Necati, o mesafeden bence güzel grup, ayrıca bana mı öyle geldi bilmiyorum ama ctc sanki 2,5cm gibi
-
Hatsan geçen yılın baharında yurt dışında piyasaya sürmüştü bu tüfeği, Mod 125in pistonu ve yayı mevcut zamana ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak, tetik sistemi, yay, malzeme kalitesi gibi bir çok konuda iyileştirmeler yapılmış bir modeldir şüphesiz, hatta en güzeli siz kullanın fotoğraflayın yorum yapın ve paylaşın bu konudaki ilk çalışmayı ve paylaşımı almış oluruz
-
Çok şık duruyor, güle güle kullanın
-
-
Eline sağlık kardeşim, araziyi bulunca coşmuşsun yine

-
Elinize sağlık, çok güzel bir çalışma olmuş
-
Tufan bu stoeger in kendi fabrika uretimi orijinal yay tutucusu ve agirligiysa cok iyi estetik gorunuyor. Su an ugrastigim tufek baya eski oldugundan yay tutucu plastik. Tornacida yaptirmayi deneyebilirim. Sagol fikir verdigin icin
-
Yay ucu agirligini cikardiktan sonra bariz bir sekilde cirpinma azaldi tufan, yaptigim olcume gire guce etkisi de 60-70fps falan. O yuzeden takmaya pek niyetim yok
-
Zaten keyif amaçlı Tufan, satmaya kalksan iki kutu pellet parası etmez farkındayımda, hobi işte, ek olarak bir de transfer deliğini düşünüyorum şu anki çapı 3,6mm eğer çapı arttırırsam havanın sıkışma oranı daha az olacak sıkışan havanın namluya ve pellete transferi daha hızlı bir şekilde olacak, buna bağlı yayın hareketi ve dalgalanması daha hızlı gerçekleşecek gibi bi düşüncem var

Tabi akside olabilir piston daha hızlı bir şekilde ön duvara çarpabilir yayın hareketi daha hızlı olduğundan daha fazla sarsıntı ve sese yol açabilir denemek istiyorum, namlu 5,5mm ben de transfer deliğini yaklaşık 5mm ye yükseltirim herhalde, röntgen film ile de sararsam sesi ve çınlamayı bir nebze olsun azaltabilirim. Bu arada dün farkettimki düşük güçlü tüfeklerde dizel patlamaları yeterince olmuyor güce katkısı olmadığı gibi stabiliteyi de alt üst ediyor, ya da benim gres sıkıntılı -
o tetik gurubu beni ilk söktüğümde en az 1 ay uğraştırmıştı ama .sonraları yap-boz gibi geldi tabi. KolaY gelsinAynı şekilde ilk söktüğümde canıma okumuştu, sanırım soldaki yay biraz sıkıntı veriyor

-
Merhaba hobidaşlar, bu günlerde eski hatsan tüfeklerimden birini tamamen dağıttım, parçalarını temizledim ardından bu tüfeği vakit geçirmek adına mümkün olduğunca iyileştirmek istiyorum.
Amacım minimum düzeyde tepen, 30 metre içinde isabetli atış yapmama olanak verecek bir tüfek elde etmek, bunun yanı sıra görünüm olarakta bir takım değişim yapmak niyetindeyim.1) Piston Keçesi ve Yay: Yaylı tüfeğin performansında şüphesiz en büyük etken, temizleyip ölçtükten sonra piston çapının 2,56cm olduğunu gördüm, yaklaşık 8 yıllık bir tüfek ve bir hayli atış yapmış, piston keçesinin son hali ise şu şekilde;
[Resim Engellendi: http://img593.imageshack.us/img593/5166/20120821133357.jpg]
Sorum acaba piston keçesinin değiştirilmesi gerekir mi, gerekirse nasıl bir uygulama yapmalıyım?Yayın spir kalınlığını 3,5mm olarak ölçtüm, benim için yayın sert olması çok önemli değil dediğim gibi güçlü birşey olmasını istemiyorum, yayın son haliyse şu şekilde;
[Resim Engellendi: http://img577.imageshack.us/img577/8966/20120821135247.jpg]
2) Tetik grubu: Hatsan'ın ilk tetiklerinden ayarsız bir tetiğe sahip ancak dilinden anlayınca boşluğunu alıp gayet yumuşatılabiliyor, pek ummuyorum ama belki iyileştirmenin bir yolu vardır.
[Resim Engellendi: http://img15.imageshack.us/img15/9117/20120821135747.jpg]
3) Gövde ve Namlu Boyası: Tüfeğin yaşı itibariyle gerek namluda gerekse gövde üzerinde muhtelif yerlerde boya kalkması paslanma ve karıncalanmalar mevcuttu ben de elime zımparayı alıp sabırla zımparaladım ve boyasını attım, bu metalik renk hoşuma gittiyse de biliyorumki bir süre sonra paslanma süreci hızlanacak bu yüzden boya adına neler düşünülebilir.
Şimdilik aklıma gelen aklımda olanlar bunlar, her ne kadar pcp furyası alıp başını gitsede forumdaki sağlam yaylıcılara selamlar, önerilerinizi ve fikirlerinizi esirgemezseniz memnun olurum.
Selamlar
Samet -
Tudfegin gucune pellete gore degisir bu bilgileri verirseniz kesin olmasada yorum yapilabilir.
-
Hayırlı olsun, güzel tüfek.
-
Aslında fazlada gerek yok, bugün Weihrauch ın fan grubuda yok daystate inde. Vakti zamaninda Yatagun in getirdigi tufeklerden alanlari forumda etiketlemek amacli uygulanmis. Bazi bolumlerdeki paylasimlarda sadece bu marka satinalanlarin gorebilecegi sekilde ayarlanmis. Bugun google Zoraki yazsan istemedigin kadar bilgiyle karsilasirsin cokta gerekli birsey degil sanirim