Tebrikler gerçekten, güzel atışlar
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Sevindirici bir haber. Allah muvaffak etsin
-
Chrony ile namlu arasındaki mesafenin güçlü tüfeklerde daha fazla önem arzetmesinden de bahsettim. Böylece yanlış bir sonuç almış oluyoruz. Yaylı tüfeklerde tetiği indirdiğinizde, pistonun önündeki hava hava sıkışıp ısınıyor. Pcp tüfeklerde ise çekiç valfe vurduğunda yüksek basınçtaki hava normal atmosfer basıncına döndüğünden soğuyor. Bu soğuk hava dondurucudan çıkan hava misali gözle görünüp chrononun ölçümünü etkiliyor.
PCP ler yüksek güçte olduğundan ve de namlu ucunda bu soğuk havaya bağlı bir hareket oluşturduğundan namlu ağzı chronolar pek işlevsel değil.
Biz gözümüzle görebiliyorsak eğer daha büyük hassasiyetteki sensör de görebilecektir sanırım.
Benim elimde chrony alpha modeli var, namlu ucu chronoyu denemedim.
En güzeli hem namlu ucu chrono hem de iki adet chrony modelini ard arda koyup deneme yapmak. Bu üç cihazdan ikisinin gösterdiği değer en doğru değerdir ama bununlada sanırım kimse uğraşmaz. -
Benim bildiğim kronolar yanlış ölçmez (st. krono ) ya doğru ölçer, yada hiç ölçemez error verir.
Yanılıyormuyum..
Ölçüm mesafesi, pelletin her iki sensörden geçiş açısı, bunun gibi birkaç değişkeni var sanırım.
Namlu ucuna takılan chronoların yüksek hızlarda hata verdiğini okumuştum. Ancak müsabaka silahlarında en yaygın kullanılan chrono. Havalı silahlarda namlu ucundan çıkan hava bazen bariz görünebiliyor bu da ilk sensörün daha erken veya geç algılamasına neden oluyor. Zaten iki sensör arası saliselik bir olay. Saniyenin 1/1000'indeki bir değişme ölçümü etkileyebiliyor.Ben biri 45cm diğeri 3 metre mesafeden aynı basınç aralıklarında, aynı ağırlıklarda aynı güç ayarında iki ayrı seri ölçüm yaptım ve değerleri ciddi anlamda farklı buldum.
Pelletin geçiş açısına gelecek olursak chrono'nun iki gözünden bir doğru çekelim. Ardından bu doğrunun üstüne buna paralel olacak bir doğru daha. Sonra iki dikme ile bu doğrulardan bir dikdörtgen elde edelim.
Dikdörtgenin kısa kenarlarından 90 derece kesen bir doğrunun uzunluğu ile köşelerden 45 derece ile veya uzun kenara açılı geçen bir doğrunun uzunluğu bir biriyle aynı olmayacaktır. Bu da pelletin chrononun iki sensörü arasındaki yolu her atışta farklı kılar. Sonuçta hatalı olur malesef.En iyisi tüfeği düz bir açıyla güneşi tepeye almadan, gün ışığında 3 metre mesafeden ölçüm yapmak.
-
Aslında iki ayrı grup vardı ama diğer dosyayı yüklerken hata oluştu.
Yaptıklarım içinde dikkatimi çeken bir grup oldu.
Tüfek isabetli ama regülatörlü bir tüfeğe doğru aklım kayıyor sürekli. HW100 için henüz erken, araç, tatil hepsi bir araya sıkıştı. Ama tatilden vazgeçip cometaları denemek mantıksız gelmiyor.
[Resim Engellendi: http://img600.imageshack.us/img600/7756/20120621124908917.jpg]
Bu arada scala koymayı unutmuşum. O yüzden kumpas ile ölçtüğüm;
CTC(Center to Center)= 0,8 cm -
Iskalayıp çılgına dönse ne olacakki, künde atacak hali yok ya hayvanın

-
yanlış yazmışım silinebilir

-
Aslında tüfeği açmadan da setuskuru sonuna kadar sıkıp yayı gevşeterek 200-140 bar arası 2 şarjör güzel bir eğriyle atar. Bileziği çıkarmadan onu da deneyebilirsiniz.
Evet bunu deneyeceğim gücü çok düşürmeden stabiliteyi ve atış sayısını arttırabiliriz sanırım -
Elinize sağlık , chronoya atarken ilk ve ikinci göün üzerinden aynı yükseklikten geçmesi lazım , yani eğimli atışlarda çok farklı değerler verebilir. Eğer tüfeği açıp çekiç içindeki bileziği çıkartıp setuskuru da içeriye doğru sonuna kadar sıkarsanız 170-120 bar arası 30 atış ve çok güzel değerler elde edebilirsiniz. Şahsen bu gidişle bir AT44 almayı düşünüyorum

Çok haklısınız düz bir şekilde geçmesi gerekir benim de en fazla dikkat ettiğim husus fakat kaçıyor arada o yüzden sabitleyerek yapmak en mantıklısı.
Bahsettiğiniz yöntem gerçekten denemeye değer bir yöntem fakat benim düşündüğüm güç azalmasıyla beraber düşmenin artması buna bağlı olarak zaten mildotsuz olan dürbünümün uzun mesafelerde clickleri kurtaramaması.
Bu haliyle 31 fpe civarı bir enerjiye sahip ve gayet düz bir pellet uçuş yolu var biraz ateşli tadı aldıktan sonra ilk deneyeceğim sizin bulduğunuz teknik.
AT-44 ler yerli malı yurdum malı, üzerinde oynanabilen, basit mekanizmaya sahip tüfekler, almanızı kullanmanızı isterim şahsen sayenizde tüfeği daha iyi tanıma fırsatı buluruz
-
Samet benim chrony gelinceye kadar emin adımlarla her ayrıntıyı inceleyip metreleri zorluyorsun. Öğretmen olunca paylaşımlarında açık ve öğretici aman ara verme kardeşim.
Bir şey soracağım; Chrony mesafesi 10 mt civarı olup hedef kağıdına atmak gerekmiyor mu?Erhan abi, güzel sözlerin için teşekkür ederim öncelikle. Elimdeki tüfeği yavaş yavaş tanımaya çalışıyorum diyelim

Chrono mesafesi konusunda; abi yurt içi, dışı değişik kaynaklarda farklı bilgiler bulunsa da hepsinin ortak söylediği chrono ve namlu arası mesafenin en az 45cm olması gerektiği.
Bununla birlikte birkaç yerde 7 metrelik mesafeden yapılan ölçümlerin daha sağlıklı olduğu yazıyordu. Senin söylediğin 10 metre mesafeye hedef kağıdı koyarak atış yapma fikri gayet mantıklı tek dikkat edilmesi gereken Berkehan Bey'in söylediği gibi pelletin sensörlerden düz uçması. 9 metreye chronoyu 10 metreye hedefi uygun şekilde koyarsak sağlıklı bir ölçüm elde etmiş oluruz sanırım. -
Güç ayarıyla oynamadan tüfek ve chrono arasını yaklaşık 3 metre açarak denediğim atışlarda sonuçlar biraz farklı çıktı chrono ölçümü yaparken çok fazla değişken var.
Bu güç ayarında aldığım en stabil değerler: 155 bar 925-922-929-933-933-932-926-927-927-926 130 bar
3,68 Standart sapmaGüç ayarına el değmemiş fabrika çıkışlı standart bir at-44 için değerler böyle. Tüfekten tüfeğe farklılıklar olsa da genel durum bu şekilde en azından ölçüm imkanı olmayanlar için genel bir fikir verir.
Selamlar -
Dürbünün kendisinden veya montajından kaynaklı bir sıkıntı da olabilir.
-
Rüzgarda etkileyebileceği gibi pelletlerin bozuk etekli olanları atışa ve isabete ciddi anlamda etki ediyor diye biliyorum
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
10 atışlık krono ölçümü:
8,44 grain FX pellet
890-889-891-888-889-889-888-888-891-888
Sonuçlar çok iyi gerçekten. Standart sapma değeri 1,197219 yanlış bakmadıysam.
Ben bu silahlardan çıkan hava basıncının bu kadar stabil olabileceğini düşünmüyordum şahsen. Helal olsun Joe Korick eli öpülecek adamsın -
sizinde benimde bahsettimiz konuda birisi pcpler için sormuştu vede ben cevapladım o konunun son cevaplarına bakabilirsiniz
peki

-
Forumdaki konu yaylılar için ama pcp ler içinde bununla ilgili onlarca konu var. PCP de bir sıkıntısı yok sonuçta anlık basınçlı hava.
Moderatör konusunda Hatsan'ın kendi moderatörünü kullanıyorum açık hava da sadece çekiç sesini veriyor kapalı ortamda o basınçta hava mutlaka ses çıkarır -
Erhan Agbim sen neredesin yahu, merakta birakma bizi guzel Agbim

En sonunda istedigim isabette bir tufege sahip oldum amam Magnumun teri baska hala aklima geldikce sag omzum sizliyor. İnsallah daha iyilerini yapmak isterim ama durbunun zoomu biraz daha olsaydi iyiydi.
Saygilar degerli Agbim
-
Tesekkur ederim. Sizin tufeginizine sevdigi pelleti bulmasina sevindim.
-
Evet uygulanmis ornekleri var
-
Sumatra piyasadaki isabetli tufeklerden. Fakat havasi cok cabuk bitiyor o yuzden stabil atis pek soz konusu olmuyor. Bu sekilde farkli vurus noktalari almaniz normal. gucunu azaltip stabiliteyi arttirirsaniz tufeginizin performansi artacaktir. Forumda farkli cekic yaylari denenerek super hale gelen bir uygulama var bir bakin derim