shooter54 adlı kullanıcının mesajları

    Onun adına hayırlısı olsun. Herkez kendine mantıklı geleni yapar. Biri araya fiyat sürdüyse bilemem. Ama bana gösterilen sebep başka birine satılması değildi. Silah onundur tabikide dilediği gibi kullanır alır satar.
    Önceki mesajımı biraz siniri yazdım eğer okuyorsa özelden ona karşı kurduğum biraz ağır cümleler için kusura bakmasın.
    Bizimkisi biraz hayal kırıklığı işte :)

    Ben ücretini almadım kargoya vermedim sadece "söz" verdiğim için tüfeğimi anlaştığım arkadaşa göndereceğim.
    Ben olayların yalnızca bu dünyayla sınırlı olmadığına inananlardanım. Neyse her şeyde bir hayır vardır diyelim. En azından senin başının ağrımadığına sevindim küçükte olsa bi teselli oldu benim için burak. :)

    Dikkat ederseniz şu an satılıklar bölümünde bir fx t12 ilanı var uzun süredir bir çok kişi gibi ben de takip ediyordum.
    Durum şu ki bu sabah yaptığımız konuşmada anlaştık. Tüfeği o kadar çok almak istiyordum ki elimde ne varsa zaten 1 haftadır satılıktaydı ve alel acele satışını gerçekleştirdim. ASlına bakarsanız yok yere gitti. Satıştan aldığım para üzerine biraz borç tüfeğin parasını denkleştirdim arkadaşın verdiği hesaba onun adına havale yaptım. Sonra ne mi oldu arkadaş bir sebepten dolayı vaz geçtiğini söyledi. Parayı hesabıma geri geçti ne bir mesajıma ne de telefonuma cevap verdi.


    "senaco" isimli bu arkadaşın gerçek ismini ve satıştan vaz geçme nedenini burada vermeyeceğim.
    Şimdi ne oldu ben dimyada pirince giderken evdeki bulgurdan oldum tabiri caizse. Zarara uğradım moralim bozuldu.
    Yaptığım maddi zararın yanı sıra insanların söz vermeyi bu kadar hafife almalarına anlam veremedim ben tüfeğimi henüz kargoya vermedim ama vereceğim. parasını almasamda
    Neden?
    Çünkü "söz" verdim.


    Şimdi bu kişiye bana uğrattığı zarar için eğer birazcık ahiret inancı varsa hakkımı helal etmiyorum. Üzgünüm kızgınım. Bu sitede 2008 yılından beri faalim henüz böyle birşeyle karşılaşmamıştım. Başıma gelen olay şahsidir tüm forum üyelerini ve yöneticilerini tenzih ederim
    Saygılarımla
    Samet MERCEMEK

    Ortak alanımız olmakla beraber biyolog arkadaş yeterli bilgiyi vermiş. Benim söylemek istediğimse yaşanmış bir örnek. Yanlış hatırlamıyorsam antalya yöresine ait bir kurbağa türü vardı ve bunların yaşadıkları bölgeye sazan atılmıştı. Birkaç yıl içinde sazanlar kurbağa türünü tehdit eder hale gelmişti. Bu tarz uygulamalarda yem verecekseniz tek tür yetiştirme açısından kolaydır fakat ekosistem kurmak biraz meşakatli gibi.
    Güzel esinlendim tatillerde bende uygylamayı düşünüyorum. :)

    Teşekkürler ağbi. Kısmetse ilk buluşmada sizlerle tanışmak dileğiyle :)
    Bu arada pakete eklediği şapka için yataguna teşekkürler forumu başımın üstünde taşıyabileceğim artık güzel oldu bu :)

    Selamlar değerli forum üyeleri. Bugün yatagundan sipariş ettiğim sentetik gresin gelmesiyle birlikte temin ettiğim o-ringlerle tüfeğime bakım yapmak istiyorum. Bakımla ilgili birçok bilgiyi forumumuzdan yaptığım araştırmalar sonucunda ulaştım fakat ulaşamadığım bir konu hakkında sizlerin yardımına ihtiyacım var.
    Sentetik gres yardımıyla namlu içi ve dışı o rigler pellet itici nin baş kısmı gibi bölgeleri eser miktarda yağlayacağım. Fakat tüp konusunda kararsız kaldım. Tüpü açmadım fakat tüpün dışında biri küçük biri büyük olmak üzere 2 o-ring var bunlarında acaba yağlanması gerekirmi.
    Saygılar.. Samet

    Çok fazla tercih edilmese de fiyatı dolayısıyla rahatça kullanabileceğiniz söküp inceleyebileceğiniz dolayısıyla yaylı tüfekleri tanıyabileceğiniz bir tüfek. Ben şahsen bu tarz bir tüfekle başlamıştım söktüm taktım inceledim zamanla eksiklerini de görüyo tabi insan. Yani pistonlu tüfekleri tanımak açısından çok avantajlı. Söz gelimi bir 460 magnum yada hw 97k tecrübeli olmadıkça kolay kolay sökülüp inceleme cesareti bulamayacağımız tüfekler.
    Forum bu konuda çok zengin son örneği bir prosport olmak üzere ne canavarları dağıtıp toplamış ağbilerimiz :)

    Şahsi fikrim pistonlu silahların en yakışıklısıdır. İçimde hep bir uktedir. isabetlidir alman yapımıdır bi kaç yıldır bu hobideyim daha öyle ciddi bir şikayetini duymadım. Dedim ya içimde kalmıştır fırsatınız varsa temiz birşeyse kaçırmayın derim saygılar...

    Geçtiğimiz günlerde forumdan bir arkadaşımdan aldığım bir pcf tüfek tüm aksesuarları ile birlikte ilgili kargo firmasının deposunda 1 gündür beklemektedir. Yarının pazar olduğunu varsayarsak bir gün daha bekleyeceği kesin.
    Benim merak ettiğimse Ankara da hava böylesine soğukken tüfeğin o düşük sıcaklıkta bu denli bekletilmesi tüp conta kurma kolu vs. aksamlara zarar verirmi acaba?
    İlk PCP tüfeğim olacağından teknik olarak konuya hakim olmadığımdan. Tecrübeli forum arkadaşlarımdan bilgilendirilmeyi rica ediyorum.
    Saygılar

    Öncelikle selamlar. Başlıktan da anlaşılacağı üzere Patriot tüfeğimin gezinin montajı için iki tane vida arıyorum acaba nedir kaç numaradır daha önce kullanan ve konuya hakim arkadaşlar yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
    Birde tüfeğimin yan kundak vidalarını delik çaplarını genişleterek alyan yapmak istiyorum böyle bir uygulama mantıklı mıdır ya da mümkünse nerede mümkündür. Teşekkürler, Selamlar...

    Merhaba arkadaşlar. Elimde çocukluğumdan beri üstünkörü kullandığım bir p23 üm var, dedim ya silah baya eski zamanında meraktan içini defalarca açıp geri topladım bundan dolayı da vidalar iyice yendi öyleki; bir daha açabileceğimden bile emin değilim.


    Neyse fazla uzatmadan silahımın durumunu söyleyeyim ben; öncelikle taktığım tüp değil 50, 30 atış bile yapmıyor, üstelik silahın gücüde oldukça düşük durumda şu anda. Zamanında tüpü sürekli silahın üzerinde uzun süre bırakmışımdır conta denen bir şeyde kalmamıştır silahta.


    Dediğim gibi gerek vidaların iyice yenmiş olması gerek tüpü çıkarırken çevirdiğimiz tutacağın çoktan kaybolup gitmiş olması gerekse de performansındaki düşüklüğü göz önüne alırsak, ne gibi tavsiyeleriniz olur sizce silahı yeniden toparlayabilirmiyim.


    Birde silah üzerinde bol miktarda çizik mevcut çizikleri kapatmamın bir yolu varmıdır.


    Biraz zahmetli olacağının farkındayım ama değerli vaktinizi ayırıp cevap vermeye değer bulursanız tavsiyeleriniz bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim.

    Öncelike herkese selamlar. Arkadaşım geçen kış bi havalı tüfek alıp bu hobiyle ilgilenmeye başlamıştım. Bende birçok arkadaşa danıştım genelde bana bu silahın performans olarak çok iyi olmadığı söylensede bir çok kişi tarafından patriot 1. nesil almam önerildiysede ben gidip bu silahı aldım. Tabi bunun en büyük sebebi maddiyat. Silah biraz fazla sarstığından dürbün ayarını sık sık yapman gerekiyor. Yayı çok sert olduğundan kurmak biraz zor. Ama isabet konusunda (kendi adıma) çok iyi sıfırlamayı doğru yaptığımda çok az bir sapma oluyor. Ben yanında verdikleri 4*20 dürbünü kllanıyorum hala. Tekrarlıyorum bundan malzeme olarak olsun performans olarak olsun çok daha güçlü silahlar vardır ama az öncede söyledim maddiyat büyük etmen.