Bana göre bizim en önemli sorunumuz da budur, örnek verirken bile 500 metreden kesme şeker vurmaktan bahsediyoruz netcede bi havalı tüfek bu ne yapmasını bekliyoruzki
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
daha etkinden kasıt daha isabetliyse olur tabi müsabaka tüfekleri belki soda şişesi kıramaz ama isabet konusunda en iyileri. Bahsettiğiniz farklılığın güç düşüklüğünden olduğunu düşünüyorum.
-
Ya tüfek güçsüzdür ya da stoegeri mod 125 ten daha uzak bir mesafeye sıfırlamışsınızdır. Uzak mesafeye sıfırlamak demek aslında tüfeğin namlusunu her clickte biraz daha yukarı açılı bakacak şekilde tutmak demektir. Stoegeri daha uzağa sıfırlarsan namlu yukarı bakar dolayısıyla pellet belli bir mesafe yükselir ardında gücü düştükçe alçalır. Dolayısıyla daha geç alçalmış olur.
Yalnız ürettikleri enerji bununla paralellik göstermez o erken düşen mod 125 pelleti eğer çıkış hızı daha yüksekse çok daha fazla tahrip gücüne sahiptir.
Farklılığın cevabının sıfırlama mesafesinde olduğunu düşünüyorum. -
Mermisi pahalı ateşli tüfek kullanmıyoruzki altı üstü 3 tane pellet bu aparatın yaptığı işi yapıyor. Gerçi sonuçta hobi bu keyif alıyorsak sorun yok.
-
Tetiği olamaz derken fiyatından bahsediyorsunuz sanırım

-
İşi bilen ellerde doğru yapılan modifiye kesinlikle faydalı olacaktır, örneğin maccari yay takmak gibi. Ben hem çelik yay takayım kükresin patlasın gibi bir düşüncem olmadığı hem de elim bu işlere fazla yatkın olmadığı için tornavida değdirmem demiştim. Bunu yapan düşünen mühendisler birşey bilipte bu güçte üretmişlerdir diye düşüyorum.
Ama alırsam eğer chrono sonuçlarını paylaşırım
-
Benimde satınalma niyetim var ama alırsam uzun yıllar tornavida değdirmek istemem
-
Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Video da güzel olmuş
-
Eline sağlık Erdem abi kışın fena rüzgar alan bir yerdi, yazında iyi yanı biraz serinletir tahminim. Grupmanlara mutlaka etkisi olmuştur ama gayet güzel, elinize sağlık tekrar.
-
Ben beğendim eline sağlık

Allah bağışlasın kızınız size çok benziyor Erdem abi. -
https://www.airgunturk.com/9757-stoeger-x…html#post129574
Şöyle bir konu var daha önce okuduklarımdan, belki yardımı olur -
Üç tane alyan vida var, bunlardan ikisi tetiğin ön kısmında (1.5mm alyan) biri arka kısmında (2.5mm alyan) , tetiğin arkasında kalan 2.5mm alyanı sola doğru yumuşatmak istediğiniz kadar çevireceksiniz, bu kadar.
Aslında kimsenin birşey söylemesine gerek dahi yok hepi topu üç vida deneme yanılma yoluyla yapılacak halledilecek birşey. Bu konuda daha detaylı fotoğraf veya video olmamasının sebebi de bu derece basit bi işlem olmasından ileri geliyodur belkide. -
Bu tabanca ile soda şişe kırmayı henüz denemedim ama önceki zorakim light versiyonu ve 4,5mm idi ve 45 metreden kahve kavanozunu kırabiliyordu bu da kırar sanırım.
-
Bu model Tabancadan elinde bulunanlar için fikir vermesi açısından yaptığım ölçümleri paylaşmak istedim. Tabancayı alalı bayağı oldu fakat kuzenime de birtane alınca beraber atışa gittik bugün, gitmişken de ilk haliyle bir incelemek istedim.
Word Dosyası halinde indirmek isteyenler için;
Zoraki HP01 Ayrıntılı Ölçüm Sonuçları[Resim Engellendi: http://img152.imageshack.us/img152/8797/33165539.jpg]
[Resim Engellendi: http://img831.imageshack.us/img831/7561/27645531.jpg]
[Resim Engellendi: http://img840.imageshack.us/img840/3669/14685570.jpg]
[Resim Engellendi: http://img803.imageshack.us/img803/2923/92666220.jpg]
[Resim Engellendi: http://img594.imageshack.us/img594/3839/43488170.jpg]Word belgesini benim için jpeg formatına çeviren Koray Hoca'ya teşekkürler
Selamlar
Samet -
Eline sağlık kardeşim

-
http://www.altaros.cz/
Fx var mı, yaparlar mı emin değilim. Dil sorunun yoksa yazış derim.
Gerçi fx'ler için regülator çokta gereklimi ondan da emin değilim. -
Tebrikler gerçekten, güzel atışlar
-
Sevindirici bir haber. Allah muvaffak etsin
-
Chrony ile namlu arasındaki mesafenin güçlü tüfeklerde daha fazla önem arzetmesinden de bahsettim. Böylece yanlış bir sonuç almış oluyoruz. Yaylı tüfeklerde tetiği indirdiğinizde, pistonun önündeki hava hava sıkışıp ısınıyor. Pcp tüfeklerde ise çekiç valfe vurduğunda yüksek basınçtaki hava normal atmosfer basıncına döndüğünden soğuyor. Bu soğuk hava dondurucudan çıkan hava misali gözle görünüp chrononun ölçümünü etkiliyor.
PCP ler yüksek güçte olduğundan ve de namlu ucunda bu soğuk havaya bağlı bir hareket oluşturduğundan namlu ağzı chronolar pek işlevsel değil.
Biz gözümüzle görebiliyorsak eğer daha büyük hassasiyetteki sensör de görebilecektir sanırım.
Benim elimde chrony alpha modeli var, namlu ucu chronoyu denemedim.
En güzeli hem namlu ucu chrono hem de iki adet chrony modelini ard arda koyup deneme yapmak. Bu üç cihazdan ikisinin gösterdiği değer en doğru değerdir ama bununlada sanırım kimse uğraşmaz. -
Benim bildiğim kronolar yanlış ölçmez (st. krono ) ya doğru ölçer, yada hiç ölçemez error verir.
Yanılıyormuyum..
Ölçüm mesafesi, pelletin her iki sensörden geçiş açısı, bunun gibi birkaç değişkeni var sanırım.
Namlu ucuna takılan chronoların yüksek hızlarda hata verdiğini okumuştum. Ancak müsabaka silahlarında en yaygın kullanılan chrono. Havalı silahlarda namlu ucundan çıkan hava bazen bariz görünebiliyor bu da ilk sensörün daha erken veya geç algılamasına neden oluyor. Zaten iki sensör arası saliselik bir olay. Saniyenin 1/1000'indeki bir değişme ölçümü etkileyebiliyor.Ben biri 45cm diğeri 3 metre mesafeden aynı basınç aralıklarında, aynı ağırlıklarda aynı güç ayarında iki ayrı seri ölçüm yaptım ve değerleri ciddi anlamda farklı buldum.
Pelletin geçiş açısına gelecek olursak chrono'nun iki gözünden bir doğru çekelim. Ardından bu doğrunun üstüne buna paralel olacak bir doğru daha. Sonra iki dikme ile bu doğrulardan bir dikdörtgen elde edelim.
Dikdörtgenin kısa kenarlarından 90 derece kesen bir doğrunun uzunluğu ile köşelerden 45 derece ile veya uzun kenara açılı geçen bir doğrunun uzunluğu bir biriyle aynı olmayacaktır. Bu da pelletin chrononun iki sensörü arasındaki yolu her atışta farklı kılar. Sonuçta hatalı olur malesef.En iyisi tüfeği düz bir açıyla güneşi tepeye almadan, gün ışığında 3 metre mesafeden ölçüm yapmak.