shooter54 tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Sokmek icin oncelikle havasini tamamen alin. Tupu manometre kismintaki plastik kismi sola cevirerek sokebilirsiniz. Diger forumda tup bakimi ve sokumuyle ilgilibdetayli bir anlatim mevcut. Bildigim kadariyla uyeliginiz var Alkan hocam bi bakin halledersiniz.

Merhabalar,
    Daha önce çıkış hızını ölçtüğüm at 44 tüfeğim için en uygun basınç aralığını bulduktan sonra bu aralıklarda çok fazla grupman denemesi yapma imkanım oluyor. Bunlardan bazılarınıysa sizlerle paylaşmak istedim.

Evimin hemen yanında iki yanı ağaçlık ve duvar 100 metrelik alan benim için en büyük eğlence ve atış alanı, fakat daha sonra öğrendimki bizimkilerin 100 metre bildiği bu uzunluk iki tarafından yapılan yol genişlemesi, ön tarafa inşa edilen büfe sebebiyle aslında 90 metreymiş :) o yüzden grupman kağıdına farklı bilgi düşmüşüm kusura bakmayın :)
    videoda atış alanımın yanı sıra valide hanım ile birlikte oluşturduğumuz organik tarım alanı da görülmekte. İmkanı olan herkese tavsiye ederim büyük lezzet

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Atışları eski bir sandalyeye destek alarak yaptım
    Rüzgar sıfıra yakın.

90 Metre:

Tüfek: AT-44 10s .22 Kalibre
    Pellet: JSB Exact 16 grain
    Dürbün: Bushnell Sportman 4-12-40
    Rüzgar: Hafif-Etkisiz
    Sıcaklık: 25 C
    Yer: Sakarya

Sağ taraftaki atış muhtemelen benim konsantrasyon kaybım. Çünkü bu zamana kadar kullandığım hatsan tüfekleri içinde en isabetli olanı diyebilirim ki buna lw namlulular da dahil.
    Namludan geçirdiğim pelleti incelemiştim yiv izleri inanılmaz simetrikti. Şanslıyım sanırım :)

[Resim Engellendi: http://img201.imageshack.us/img201/4484/20120610145054.jpg]

Bu da önceki gün yaptıklarımdan biri, benim şahsen hoşuma giden bir grupman oldu :)

30 Metre:

Pellet: Hatsan JSB

[Resim Engellendi: http://img853.imageshack.us/img853/8660/20120610145254.jpg]

Bu atışlar beni korkutmuştu aslında fakat orijinal jsb leri kullandıktan sonra diyebilirimki hatsan'ınkilerde kesinlikle ve kesinlikle farklı bunlar.
    Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
    Selamlar
    Samet

Dostum geçmiş olsun, konuyu okumaya başladım tam "inşallah kendi sökmeye çalışmamıştır" diyecektim ki geç kalmışım. Konyadan yardımcı olacak kimseyi bulamazsan hızlı trenle Ankaraya bekliyoruz. Daha fazla sökme girişiminde bulunma tavsiyem:) Bahsedilen namlu tutucu vidalar çok sağlam vidalar değil sökerken yada takarken sıyırma ihtimalin var ondan bahsetmemiş arkadaşlar. Kalan kısmını toplarız namluya bakarız olmadı öyle yollarız hatsana. Saygılar

+1 setiskurların baş kısmı sıyrılır erirse işiniz iş hocam :)

Gecmis olsun bu bt 65 ile ilgili olarak ayni sorunun ikincisi forumlarda gordugum kadariyla.
    O ring ic capi olmasi gerekenden kuuk olunca pelletler eziliyor en sonunda da o ring pellet suruuye bilezik gibi geciyor. İmkaniniz varsa bir kumpas yardimiyla ic capini olcerseniz faydali olur.
    Ya oring kucuk ya da pellet itici kalin.

Bu zamana kadar hic bir pcp tufegim de( ki tum pcp deneyimim at44 turevlerinden ibaret) tup bosalincaya kadar atis yapmadim. Hatta hic birinde 100 barin aktinda atis.yapmadim. Bu durumun valfe zarar verebilecegi kanisindayim. Teorik olarak basinc dustukce valfin acik kalma suresi uzayacagindan hava.sarfiyati da artacak bu da vuus noktasinin hizla asagi inmesine sebep verecektir o yuzden atis yapmanin bir mantigi yok gibi geliyor.

Tesekkur ederim setiskuruyla oynanmamis oldugundan yeni tufek sahiplerinede fikir verebilir.

Bu gucun iaabete etkisi olmaz belki ama ben 800 fps leri yeterli buluyorum bu sekilde stabil atis sayimi artirir cikis hizi egrisini daha duz bir hale getirebilirim. Once setiskur ayariyla oynayacagim Berkehan arkadasin forumda paylastigi teknigide denerim sagolsun.

Benim için yaz tatilinin başlamasıyla birlikte hobiyle daha fazla ilgilenebilme imkanı buldum.
    İlk iş olarak tüfeğimi 200 bar'dan 130 bar a chrono ya tuttum.

05.06.2012
    Yer: Sakarya
    Tüfek: Hatsan AT44 10s (.22 Kalibre) (Setiskur Fabrika ayarlı)
    Pellet: Hatsan JSB (15.89 grain)
    Sıcaklık: 31 C
    Shooting Chrony Alpha

Başlangıç Basıncı: 200 bar
    873,8
    878,8
    877,6
    883,2
    891,7
    896
    900
    899,3
    896,2
    912,4
    Kalan: 170 bar
    908,7
    904
    903
    910,6
    927,1
    Kalan: 160 bar
    917,3
    920,6
    928
    943,5
    934,2
    Kalan: 155 bar
    937
    935,1
    940,3
    937,3
    937,8
    936,6
    937,4
    933
    921,8
    920,2

Kalan Hava ve Bitiş: 130 bar

İstatistikler

En Düşük Değer: 873,8
    En Yüksek Değer: 943,5
    Ortalama Değer: 914,7
    Fark: 69,69

Standart Sapma: 21,16

Yaptığım ilk ölçümün sonuçları bu yönde. Ölçümden sonra şahsi fikrim gücü benim için biraz fazla. Hava sarfiyatı da buna paralel olarak fazla atış sayısı 30 la sınırlı. Değerler sürekli düştüğünden 130 bar altı atış yapmak istemedim.
    Başlangıçtaki değerler belli bir stabilite göstersede yüksek basınçtan kaynaklanan valfin zor açılması değerleri normalden düşük kılmış. Ancak eğri sürekli yükselen bir özelliğe sahip.
    155 bardan sonra bana biraz stabil gibi geldi ama yorum siz değerli hobidaşlarımızın.
    Tüfeğin setiskur ayarıyla oynamayı düşünüyorum.
    Olan & olabilecek durum ile ilgili siz değerli hobidaşlarımızın fikirlerini alırsam çok sevinirim

Selamlar
    Samet