Elinize saglik atifslariniz guzel fakat tufeginizin en stabil attigi degerleri bulursaniz bu pelletleri yan yana toplarsiniz.
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Eyvallah kardesim bundan sonrakilerde kesin deniyecegim bunu

-
atış yaptığınız alan çok güzel etrafı duvarla çevirli korunaklı
Eyvallah burasi aslinda ailemin evi, sırf bu yuzden yazlari iple cekiyorum

-
çok güzel, eline sağlık.
Tesekkur ederim Abi karinca kararinca

-
Sokmek icin oncelikle havasini tamamen alin. Tupu manometre kismintaki plastik kismi sola cevirerek sokebilirsiniz. Diger forumda tup bakimi ve sokumuyle ilgilibdetayli bir anlatim mevcut. Bildigim kadariyla uyeliginiz var Alkan hocam bi bakin halledersiniz.
-
Namlu temiz mi?
-
Tesekkur ederim ben bu kadar isanetli beklemiyordum ama tufegi tanimak gercekten onemli.
Sagdakini kacirmasaydim iyiydi ama kacmak istemis gercekten
-
Gecmis olsun hocam tupun dolum ucundaki.o ring deforme olmus bir sekilde toz pislik sikismis ve o.kisimdaki subabin kapanmasini engelliyor olabilir. Ama sikinti tupun dolum kisminda belliki
-
Merhabalar,
Daha önce çıkış hızını ölçtüğüm at 44 tüfeğim için en uygun basınç aralığını bulduktan sonra bu aralıklarda çok fazla grupman denemesi yapma imkanım oluyor. Bunlardan bazılarınıysa sizlerle paylaşmak istedim.Evimin hemen yanında iki yanı ağaçlık ve duvar 100 metrelik alan benim için en büyük eğlence ve atış alanı, fakat daha sonra öğrendimki bizimkilerin 100 metre bildiği bu uzunluk iki tarafından yapılan yol genişlemesi, ön tarafa inşa edilen büfe sebebiyle aslında 90 metreymiş
o yüzden grupman kağıdına farklı bilgi düşmüşüm kusura bakmayın 
videoda atış alanımın yanı sıra valide hanım ile birlikte oluşturduğumuz organik tarım alanı da görülmekte. İmkanı olan herkese tavsiye ederim büyük lezzetHarici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Atışları eski bir sandalyeye destek alarak yaptım
Rüzgar sıfıra yakın.90 Metre:
Tüfek: AT-44 10s .22 Kalibre
Pellet: JSB Exact 16 grain
Dürbün: Bushnell Sportman 4-12-40
Rüzgar: Hafif-Etkisiz
Sıcaklık: 25 C
Yer: SakaryaSağ taraftaki atış muhtemelen benim konsantrasyon kaybım. Çünkü bu zamana kadar kullandığım hatsan tüfekleri içinde en isabetli olanı diyebilirim ki buna lw namlulular da dahil.
Namludan geçirdiğim pelleti incelemiştim yiv izleri inanılmaz simetrikti. Şanslıyım sanırım
[Resim Engellendi: http://img201.imageshack.us/img201/4484/20120610145054.jpg]
Bu da önceki gün yaptıklarımdan biri, benim şahsen hoşuma giden bir grupman oldu

30 Metre:
Pellet: Hatsan JSB
[Resim Engellendi: http://img853.imageshack.us/img853/8660/20120610145254.jpg]
Bu atışlar beni korkutmuştu aslında fakat orijinal jsb leri kullandıktan sonra diyebilirimki hatsan'ınkilerde kesinlikle ve kesinlikle farklı bunlar.
Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.
Selamlar
Samet -
Dostum geçmiş olsun, konuyu okumaya başladım tam "inşallah kendi sökmeye çalışmamıştır" diyecektim ki geç kalmışım. Konyadan yardımcı olacak kimseyi bulamazsan hızlı trenle Ankaraya bekliyoruz. Daha fazla sökme girişiminde bulunma tavsiyem:) Bahsedilen namlu tutucu vidalar çok sağlam vidalar değil sökerken yada takarken sıyırma ihtimalin var ondan bahsetmemiş arkadaşlar. Kalan kısmını toplarız namluya bakarız olmadı öyle yollarız hatsana. Saygılar
+1 setiskurların baş kısmı sıyrılır erirse işiniz iş hocam
-
Piston hızla hava transfer deliginin oldugu on duvara bir yavaslatma olmaksizin carpacaktir. Bu tansiyon sonucunda yay kirilabilir yuksek hiz ve dizel sonucunda piston kecesi yirtilabilir.
-
Abi naptin sen.
Sokmen gereken 2 tane vida vardi birtek onlar yerinde.

-
Ek olarak o ringi namluya takmak icin namluyu soktukten sonra giris kismindan sola dogru biraz guc uygulayarak cevirirseniz bir kapak aciliyor sanirim. Pelletleri cikarmak icinse ince bir ahsap cubuk teneyebilirsiniz
-
Gecmis olsun bu bt 65 ile ilgili olarak ayni sorunun ikincisi forumlarda gordugum kadariyla.
O ring ic capi olmasi gerekenden kuuk olunca pelletler eziliyor en sonunda da o ring pellet suruuye bilezik gibi geciyor. İmkaniniz varsa bir kumpas yardimiyla ic capini olcerseniz faydali olur.
Ya oring kucuk ya da pellet itici kalin. -
Dilerim sonuc alinir hep beraber deeriz. Kolay gelsin
-
Omer hocam bahsettiginiz basinca bagli olarak valf ignesinin hareket araligi ve dediginiz teorik olarak dogru. Fakat bir konuda yine basinca bagli olarak valfin acik kalma suresi bence bu daha onemli bir nokta.
Selamlar -
Bu zamana kadar hic bir pcp tufegim de( ki tum pcp deneyimim at44 turevlerinden ibaret) tup bosalincaya kadar atis yapmadim. Hatta hic birinde 100 barin aktinda atis.yapmadim. Bu durumun valfe zarar verebilecegi kanisindayim. Teorik olarak basinc dustukce valfin acik kalma suresi uzayacagindan hava.sarfiyati da artacak bu da vuus noktasinin hizla asagi inmesine sebep verecektir o yuzden atis yapmanin bir mantigi yok gibi geliyor.
-
Hocam geriye atisi tam anlamadim atislar arasi dusus hizlandigindan ben atisi 130bar da kestim. Havanin bosalmasi demek 0 bar demektir herhalde.
-
Tesekkur ederim setiskuruyla oynanmamis oldugundan yeni tufek sahiplerinede fikir verebilir.
Bu gucun iaabete etkisi olmaz belki ama ben 800 fps leri yeterli buluyorum bu sekilde stabil atis sayimi artirir cikis hizi egrisini daha duz bir hale getirebilirim. Once setiskur ayariyla oynayacagim Berkehan arkadasin forumda paylastigi teknigide denerim sagolsun.
-
Benim için yaz tatilinin başlamasıyla birlikte hobiyle daha fazla ilgilenebilme imkanı buldum.
İlk iş olarak tüfeğimi 200 bar'dan 130 bar a chrono ya tuttum.05.06.2012
Yer: Sakarya
Tüfek: Hatsan AT44 10s (.22 Kalibre) (Setiskur Fabrika ayarlı)
Pellet: Hatsan JSB (15.89 grain)
Sıcaklık: 31 C
Shooting Chrony AlphaBaşlangıç Basıncı: 200 bar
873,8
878,8
877,6
883,2
891,7
896
900
899,3
896,2
912,4
Kalan: 170 bar
908,7
904
903
910,6
927,1
Kalan: 160 bar
917,3
920,6
928
943,5
934,2
Kalan: 155 bar
937
935,1
940,3
937,3
937,8
936,6
937,4
933
921,8
920,2Kalan Hava ve Bitiş: 130 bar
İstatistikler
En Düşük Değer: 873,8
En Yüksek Değer: 943,5
Ortalama Değer: 914,7
Fark: 69,69Standart Sapma: 21,16
Yaptığım ilk ölçümün sonuçları bu yönde. Ölçümden sonra şahsi fikrim gücü benim için biraz fazla. Hava sarfiyatı da buna paralel olarak fazla atış sayısı 30 la sınırlı. Değerler sürekli düştüğünden 130 bar altı atış yapmak istemedim.
Başlangıçtaki değerler belli bir stabilite göstersede yüksek basınçtan kaynaklanan valfin zor açılması değerleri normalden düşük kılmış. Ancak eğri sürekli yükselen bir özelliğe sahip.
155 bardan sonra bana biraz stabil gibi geldi ama yorum siz değerli hobidaşlarımızın.
Tüfeğin setiskur ayarıyla oynamayı düşünüyorum.
Olan & olabilecek durum ile ilgili siz değerli hobidaşlarımızın fikirlerini alırsam çok sevinirimSelamlar
Samet