Bu gibi durumlarda yerli üreticilerden aynı kalite ve alt yapıya sahip tüfekler üretmesi beklenebilir fakat uluslar arası piyasaya nazaran bizdeki iş gücünün ucuzluğuna rağmen ben fazla umutlu değilim. Bizde gelişme gerçekleşiyor ama çok yavaş.
Yine de Zoraki gibi bir örnek var önümüzde. Gelecek yıllarda neler olur bilinmez bu hobinin içinde oldukça bekleyip görmek lazım.
shooter54 tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
bide bu sistem gasram gibi sanırım.Yanlış biliyorda olabilirim.bildiğim kadarıyla gasram sistemlerde söktükten sonra belirli bir hava basmak gerekiyor.normal yay pistonlu gibi değiller diye biliyorum.
Aynen kardeşim ben de o şekilde hatırlıyorum, arkadaşa servise göndermesini tekrar tavsiye ederim, sistem yaylıdan biraz daha karmaşık olabilir

[Resim Engellendi: http://www.pyramydair.com/images/zoomed/Whisper_Gas_1519_zm-1.jpg] -
Tüfeği sökecek o ringlerini, keçeyi, pistonu vs bakımını yapacak veya değiştirecek teknik bilgiye sahipseniz deneyebilirsiniz. Ben şahsen işin tamir boyutundan anlamadığım için servisine gönderirdim.
-
25 metreden 1 metre düşüş normal değil tabiki. Tüfeğinizde gaz-piston sistemi var, kurulum esnasında gazı sıkıştırıyor tetiği çektiğinizde ise pistonu ileri doğru itiyor. Stabil bir yöntem olmakla beraber kullanıcıları piston içindeki o-ringlerin çabuk deforme olduğundan ve güç düşüşünden şikayetçi.
Servisine göndermenizde fayda var.
Gwçmiş olsun. -
Aynen, cami varken mescide gerek yok hocam.
-
elle itmeyle içeri gitmez herhalde bayağı sert bir yay karşılık veriyorsa bu yayda sıkıntı vardır, servisine göndermek en doğrusu bence.
Geçmiş olsun, keyifli atışlar -
İnşallah fiyatını abartmadan piyasaya sürerler...
-
Heyecanlandırdın şimdi bak, Hatsan mı yapmış bunu ne zaman sürmüş yurt dışı piyasaya, çok hoş olmuş bayıldım görüntüsüne

[Resim Engellendi: http://webzoom.freewebs.com/raneair/25patriotquattro/25patriotquattro15.JPG]
-
Dediğine göre arkadan emniyeti falan kurşun gibi atar o zaman bu tüfek allah muhafaza

Şimdi dikkat ettim ben de tek pim var gerçekten ama bu kadar güçlü bir tüfeğe tek bir pim yeterli gelir miki ya da bunun için birşeyler düşünmemiş midir koca webley. -
Tufan merhaba, yeni tüfeğin hayırlı olsun. Verdiğin bu ön bilgilendirme de çok iyi olmuş ilerde detaylı bi söküm vs. bekleriz.
Tüfeği serbest bırakarak deneme yapman isabet olmuş zira seninde bildiğin gibi yaylı tüfeklerde tüfeğe aşırı güç uygulamak isabeti bozuyor.
Burada sana söylemek istediğim bir nokta var ki o da crown açımı, sen zaten biliyorsundur zaten ama çok hassas bir iş olduğunu okumuştum yurt dışı forumlarında. Youtube da vidayla paylaşılan bir yöntem vardı ki akabinde namluya pamuk tıkayıp gönderiyorlardı o açıdan aman dikkat.
Tüfeğin en eönemli özellikleri hassas tetiği, sarsıntısının az oluşu ve güzel namlusuyla yakaladığı isabet oranı.
Bir de stabil değerler sergilerse belliki tadından yenmeyecek bir tüfek. Hatsan bu modelinde farklı bir arpacık, emniyet sistemi (görsel olarak) benimsemiş ki bence bunun en önemli sebebi yurt dışında üretim yaptığı tüfeklerden kalanlar olması.
Ben patriot alacağını düşünüyordum hatta forumda çok uygun bir tane vardı ( onu bana bıraktın belliki
) fakat sıfır tüfeğin yeri başka tabi, tekrar hayırlı olsun, güle güle kullan.
Samet -
Cem Hocam elinize sağlık sanırım 150-100 bar arası en stabil atışlarını veriyor tüfek.
-
Elinize sağlık önemli olan elinizin rahat etmesi, ayrıca ahşap ta ayrı bir hava katmış.
-
Samet biz bu durumlarda çürütme yaparız. Diyelim ki vidanın diş üstü çapı 3.8 mm, diş altı çapı tahmini 3 mm olur. Yani dişi paso diş üstü 3 mm dir. Allen vidanın yenisinde sağlıklı ölçebilirsin. Bu ölçüyü buılunca allen yerinden 3 mm ile delersin. Vida boyu kadar inersen iyi olur.Artık tutunma imkanı kalmamıştır, sivri bir nokta ile açma yönünde tıklayarak döndürüp çıkarabilirsin. Olmadı bana gönderirsin

Erhan Ağbi teşekkür ederim, şimdilik fabrikasına yolladım sağolsunlar ilgilendiler ve göndermemi istediler eğer sorun çözülmezse dediğin yöntemlerin yanı sıra Ankaradaki usta ellerden yardım isteyebilirim
Nazik teklifin için teşekkür ederim 
-
geşmiş olsun samet hocam umarım en kısa zamanda halledersin şöyle bir şey deneyebilirsin alyanın ucuna az miktarda japon yapıştırıcısı damlatıp o sıyrılan vidanın içinde dondurup deneyebilirsin zaten küçücük vida az bir oynata bilsen çıkar
Hocam teşekkür ederim, bugün fabrika ile görüştüm göndermemi istediler, eğer fabrikanın yapamayacağı bir durumsaki herhalde değil, Ankarada kendi imkanlarımızla halletmeye çalışacağız.
Tek bir setuskurun yenmesi elimizi kolumuzu bağlıyor işte, ilgin için teşekkürler tekrar. -
Bence de güzel bir pcp, yalnızca dolum işi biraz meşakatli gibi geldi, imkanlar dahilinde kullanmak kısmet olur umarım.
-
Samet geçmiş olsun, valla benimde 2.el en çok rahatsız olduğum konu bu sonradan ortaya çıkan süprizler. Sana tavsiyem çok kurcalamadan fabrikaya göndermen yada Serdarla bir konuşayım biz burda bir formül bulmaya çalışalım. Saygılar
İlgin için teşekkür ettim ağbi, konuştuğumuz gibi yaparım, ayrıntıları zaman içinde konuşmak üzere.
Saygılar -
Merhabalar geçtiğimiz hafta forumdan temiz kurcalanmamış ve sıfır ayarında olduğunu düşünerek bir at44 almıştım, aslında gayet temiz tüfek fakat iki gün önce namlu o-rinlerini değiştirmek için namluyu sökmeye çalıştığımda gördümki namluyu tutan iki setiskur vidadan arkadakinin baş kısmı tamamen yenmiş durumda, alyan tutmuyor, dolayısıyla dönmüyor. İki gündür düşünüyorum sürekli ne yapabilirim diye.
Bilen, yol gösterebilen olursa minnettar olurum
Bu arada bir daha ikinci el tüfek mi aman aman...
Samet -
Eline sağlık alıştıkça daha iyilerini de yaparsın.
-

sonun da tüfegim geldi cok güzl olmus yepyeni olmus tesekkürler hatsan ama bi de su durbunun ayarı kacıp durmasa iyi olacak herkese kazasız atıslar dilerim herkese 
Hayırlı olsun. Dürbün ayar problemini çözmek için "dampa ayak" diye aratın gerekli bilgiye ulaşacaksınızdır.
Selamlar. -
Doğru , 4 pompa ile ulaşılan basıncın dışında 5. sefer kurulunca alınan hava dışarı atılıyor. Bu tabanacanın güzel tarafı PCP tabanca olması, çekiç ve valf sistemi sayesinde yaylı kadar enerji elde edip yine de tepmeyen bir sisteme sahip , çekiç valfe vurduğunda tüm hava boşalana kadar valf açık kalıyor , gücünün sırlarından biri de bu. Eğer istenirse hava güvenlik valfi iptal edilip 5 pompada 800 fps lere çıkabilir ama tavsiye etmem , güvenlik açısından hem pistona hem de kurma kolu menteşesine zarar verebilir , bundan da öte silindiri aşırı basınçtan patlayabilir. Atak silah mayıs - haziran gibi ultranın yeni modelini çıkartacak , daha uzun namlu ile 850 fps ye ulaşabilecek. Daha uzun namlu ile daha iyi verim alınabilir çünkü açığa çıkan bol havayı bir şekilde değerlendirmek lazım. bekleyip göreceğiz.
Saygılar.
Bu haber bende heyecan uyandırdı...