brus77 adlı kullanıcının mesajları

    Bu akşam kendime portatif piknik masası ve sandalyesi ile daha rahat bir atış imkanı sağladıktan sonra, test atışlarından sonra grupman da yaptım.


    Atışarı Fx pellet ile yine 10 metreden ve AT44'ün güç ayarını 2 tur ile yaptım. kullanılan basınçlı hava 28 atış için 195 bar ile 170 bar arasında.
    1sıra-9x zoom, 2sıra 6x zoom ve 3 sıra da 12x zoom ile her yuvarlağa 3er atış, tam ortadakine 4 atış yaptım.
    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100515/temp/zzbqpnz5.jpg]

    Kundağı söktüğünde, kundak ön vidasının girdiği yerin az arkasında küçük bir delik var. o delikten uzun iğne tarzı birşey sokacaksın, ama bunun için önce kurma konulu yarım aç daha sonra alleni sokup bir ışık altında sağa sola farketmez hafif hafif çevir ki sokabileceğin minik delik senin iğne sokacağın deliğin hizasına glsin. minik deliği gördüğünde iğneni sonuna kadar sok ve kurma kolunu kapat. soktuğun iğne hafif sıkışarak orada kalacaktır. sonra allen ile setksur vidasını saat yönünde durana kadar çevir. muhtemelen kaç tur döndüğünü sayamayacaksın. çünkü o boş dönüşlerde de sıkılıyor fakat pim ile sabitenmediği için anlaşılmıyor. bu aşamadan sonra benim tavsiyem, sıkıntın sadece bu setskurun gevşemesi ile hız düşmesi ise, 4 veya 5 tur sola(saat yönünün tersine) çevir ve tüfeğini topla. test et. tahribatı sen de göreceksin. 4 veya 5 tur çevirdin hala tüfeğinin gücü kuvveti yerinde değilse, namlu kökündeki 2 oringin ve veya namlu iç girişindeki oringin zedelenmiştir. ve hava kaçağı yapıyordur. 1.aşama işini görmezise, 2. aşama olarak onları değiştiririsn.

    Selam arkadaşlar, ev içi 10m den yaptığım alıştırma atışlarıdır. AT44 ün hız ayarı 2 tur dur. 195 bardan 170 bara 26 atış yaptım.
    Atış pozisyonum yatarak destekli olmasına rağmen çok ta rahat değildim. kalıp olarak geniş biri olduğumdan yatarak atış yapmanın bana göre olmadığına kanaat getirdim.
    hedef arkası olarak 4 adet kitap kullandım. pelletler 1.kitabın ortasında idi.
    Saygılar.


    [Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/100514/temp/xuneo2sg.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100514/temp/vwwu85ig.jpg]

    Namlu içi oringi, namluyu söktüğünüzde değiştirmek çok kolay. Çapaklı pelletler deki çapaklar istikrarı bozuyor. Pelletin havada izlemesi gereken çizgiye girmesine engel oluyor. F1 gibi düşünün, arabanın yarışı mikkemmel :) bir sürede tamamlaması için bir yarış çizgisi vardır takip etmesi gereken. o çizgiden ne kadar uzak sürerse pilot o kadar geç bitirir. Bizim hobide de aynı mantıkla düşünürsek, pelletimiz o çizgiyi takip edemediği için hedefi vuramaz. veya hedef büyükse istediğimiz yerden vuramaz.
    Saygılar...

    Arkadaşım, 7,5 lira kar edeceğim diye TS.22 alınmaz.


    Şöyleki :
    TS.22 - kutuda 200 adet ve ~7 tl = 500 adedi ise 17,5 tl ye geliyor.
    FX - kutuda ---------------------=500 adet : fiyat 25 tl


    Ben TS.22 yi AT44 te kullanmadım, sadece yaylıda kullandım. Eğer 10-25 m ye atarak şişe kıracaksan kullanabilirsin. Ama uzun mesafe birim isabet oranları ile karşılaştırırsan emin ol ki TS.22 seni aldığına pişman edecek.


    Denemek için faklı pellet arayışında isen eğer, tavsiyem crosman pointed, 175 adet / kutu, fiyatı da 9 tl.

    Öncelikle arkadaşın problemi sanırım fazla dolum ile alakalı. 200 bar ve daha üst basınçlarda ilk 15-20 atış böyle olur. sonra tüfek güç kazanmaya başlar. Nedenlerini biliyoruz. mehmet70 in sorusuna henüz cevap verilmediği için tam yorumlayamıyorum. Ben genelde 4 tur ile kullanıyordum. Bu gün ise 4 tur + 3/4 tur a ayarlayarak atış yaptım. Tüfek bu ayarda yeteri kadar güçlü ve yeteri kadar atış yapıyor.
    Yalnız dikkatimi çeken bir durumu da anlatayım. Tüfek 190 bara kadar dolduruldu. atışa başlandı. yine hafif alt vuruyordu, ~25 atış sonra normale döndü ve basınca baktığımda 150nin az üstündeydi. Tüfek dolum, atış ve bekleme esnasında hep güneş altındaydı. Sanırım sıcaklık ta 25-28 arası bir arada ve direkt güneşe maruzdu. Güneş ışığının etkisi ile basınç hep arttı herhalde. Bundan dolayı bu ayarda bir setskur ile bu kadar atış yapabildim. 120 bara kadar ~60 belki 70 atış. Merak ettiğim konu bu tüfekler fabrikada kaç tur ile ayarlanıyor acaba?

    200m' de G3 piyade tüfeği ile ve kibrit kutusu kadar alan harcayarak 3 köşe teşkil yapabilecek bir atıcı istisnasız en iyi keskin nişancılardan biri demektir.

    Evet haklısın. 200 m de bu G3 le bu tür bir atış yapmak çook zor, normal bir atıcı için belki de imkansıza yakın. Ama şans ile olur. Ben de Atış başarı rozet beratı olmasına rağmen böyle bir atış yapamam :)

    Takla olayına sebep olarak şahsi kanaatimce, pelletlerin baş ve eteklerinin senin namlunun yiv/setlerine tam tutunamaması ile nanlu çıkışında taklaya geliyor :) Kaliteli ve veya yumuşak pellet kullan farkı göreceksin.


    Yerli üretim pelletlerin uçların çok sivri ve deliciliği müthiştir. Ama aynı oranda mesafeli atışlarda isabetsizdir. Aslında okurken 10m den pili acaba kaçıncı atışta vurdu diye düşündüm. 30-50 m de bir dene istersen yerlileri. Yerli haricinde denediğin piyasa malı GAMO markalı pelletler de delme gücü yüksek pelletler değil. Sadece tahrip güçleri yüksek. Ayrıca senin bahsettiğin gibi silahının gücü de biraz düşük.


    Namlu soğukluğu olayı için kesin bilgi verecek tecrübeye henüz sahip değilim. Ama o kadar da değil yani. 2,500 metreden soğuk atış yapılabilindiği bir ortamda, havalıda soğuk namlunun etkisinin de bu kadar olacağını tahmin etmiyorum. Sen 1 kutu FALCON sipariş et. bak o zaman namlu mu aklına gelecek :)


    Bizden askerde iken, muhakkak başarı istenen 2 atış vardı.
    1- Gece zifiri karanlıkta, atış istikametine doğru 1 sn yakılan jeep farı ile hedefini bul ve ateş et ve vur.
    2- 1 km tam techşzatlı koşu ve 400 metreye 3 atış. 1'i muhakkak hedefte olsun atışı.

    Benim silahım, 4+1/4 tur ile 85 metrede kara şişelere vurup kıramıyordu. 5,5 tura çıkardım ve 180-150 bar arası kara şişe kalmadı :) Ama sesi çook arttı. bende 4+3/4 tura geri aldım. sanırım yeterli olacaktır.

    Son 1-2 atıştır silahta bir dengesizlik vardı. Namluyu söktüğümde oringlerinin her kisinin de zedelenmiş ve etraflarında çapak parçaları olduğunu gördüm. Değiştireyim deidm ama malesef uygun oring bulamadım. Teflon bant mı önerirsiniz idarelik? Bu arada namlu içi oring gayet sağlam.

    Son 2-3 atış günümde tüfeğin giderek istikrarsız atışlar yapmaya başladığını zannettiğimden veya hissettiğimden tüfeğimi tamamen söktüm. iç mekanizmadaki fazla yağları sildim genel temizlik yaptım. Birde namluyu sökeyim dedim ki ne göreyim. 2 dış oring te zedelenmiş. namlunun oring çevrelerinde ince çapaklar var :( Acaba oringler yerine takılırken mi zedeleniyor acaba? diye düşündüm. Daha önce okumuştum bu olayı ama bu kadar mı olur dedim kendi kendime. Premium modeli böyleyse normal modeller nasıldır kim bilir. Bereket namlu içindeki oring sağlam. O kadar pellet (~2,000 oldu) atıldı ama aşınma yok. Bakalım yarın namlu oringlerini bulabilecek miyim.