brus77 adlı kullanıcının mesajları

    Bende almak istiyorum AT44WX10 için ama diş uygun değil. Yatagun bir de aparat yaptırsa araya çok iyi olur. satışlar katlanır bence :)


    Aparat bulana kadar üzerindeki ile devam edicem. Fakat belki sesi biraz daha azaltmamın yöntemi vardır. Susturucunun içinde 2 tane uzunca alüminyum tüp var, kalem kağaı gibi :) bunları çıkarıp başka bişey koysam biraz daha sessiz yapmaz mı? onları çıkarıp denedim, sesi onlarla veya onlarsız aynı. Bir de boş ile dolu atış arasında kapalı ortamda ses farkı varmıdır?
    Biraz karışık oldu sorularuım ama yanıtlarsanız mutlu olurum.
    Teşekkürler.

    Tekrar yazıyorum ama pelletleriniz bitince mutlaka FX,AA,JSB arasında tercih yaparak pellet almanızı öneriyorum.

    FX ve JSB nin farkı nedir? benim tüfeğime hangisi daha uygun. Denenmiş örnek varmı forumda? Araştırdım ama bulamadım.

    okumuştum o konuyu. Fakat mdf nin bir çok yerinde düz gidip saplanan bir çok pellet var. geçen atışarımda normal mdf de yuvarlaktı delikler. beyaz köpüğe de attım 10 metreden delikler gayet muntazam :) o açıdan namudan veya pelletden şüphem yok.


    Yalnız Ts.22 pelletleri bitirince prohunter için ayar yaptım. sanki onlar daha istikrarlı atışlar çıkarıyo.

    brus77 sanırım ben eksik anlattım.sizin yandan atmanız değil problem.pellet namludan çıktıktan sonra yan dönmüş gibi.bikaç kişiden daha duymuştum bu problemi.o anlamda demiştim. :rolleyes:

    o yana yırtıkları diyorsunuz sanırım. Onlar dürbünden gördüğüm kadarı sol çaprazdan attığım için vurup sağa seken pelletlerin yırtıkları.

    Evet yan olabilir. hafif yandan atmak zorunda kaldım. Orman içinde insanlar vardı. ama bulduğum rüzgarı az olan yerden de ayrılmak istemediğimden 15 metrede hedefe göre 3 metre soldan atış yaptım. Ayrıca hedefleri attığım tahtam acayip sert bişeydi. Ts.22 pelletler bile delemedi. Çok eski bir mdf, bi marangoz arkadaşım eskiden mdf leri fındık kabuğundan yapıyorlardı demişti, belki onlardandır. tahtanın önü vurup geri düşen yamuk ezik pelletlerle doldu. Daha önceki denememde güncel mdf ye atış yapmıştım. 8-10 atıştan sonra kevgire dönmüştü :)

    Selam arkadaşlar. 15 metreden (20 adım) önce sıfırlama ve ayar yapmaya çalıştım. Pek beceremedim ama neyse. Zamanla deniyerek öğrenecez. Ayardan sonrada ekli grupman çalışmalarım. Pek iyi değil, ya ayarı bozum, pelet değiştirdim ve detek yamuktu :) oturarak motor kaputundan. Ayakta da denedim ama arabamın tavanı çok alçak. ben de uzunum daha zor oldu.
    [Resim Engellendi: http://s7b.directupload.net/images/100228/temp/hoa3bfj8.jpg]



    [Resim Engellendi: http://s5b.directupload.net/images/100228/temp/szsl9ivx.jpg]

    İşte yanılgın burada.İmzalarda Hatsan'ı görememen bu kişilerin kullanmayıp bilmedikleri anlamına gelmez.Eminim ki birçok kişi almıştır,kullanmıştır ve herhangi bir sebepten dolayı daha farklı ve daha kaliteli silahlara yönlenmişlerdir. İmzasında Hatsan olmayan kişi,bu tüfeği bilmediğinden değil; kullanıp sattığından yazmamıştır.Aksi halde kimse bilmediği şey hakkında yorum yapmaz/yapamaz değil mi?


    Umarım doğrudur.
    Bir soru sormak istiyorum. Dikkat ettimde ateş ederken, tüfeği ne kadar da sıkı tutsam namlu gende hafif yukarı doğru hareketleniyor. Bu sas özelliği olmasa kesin bu tüfek te mod.125 gibi elden kayardı :). Namlunun ucuna airstripper deniyor kaliba basıncı dağıtan parçadan yaptırıyorum. Ağırlığını arttırsam ~300-400 gram kadar, namlunun şahlanmasını engeller mi?

    Arkadaşlar, citten yazdıklarınızı okudukça bu kadar tartışmaya neden olduğum için üzüntü duyuyorum. hani airmax hakkında konuşacaktık, Mod.125 e nerden geldi olay. O tüfeği bende gördüm. Balık malzemeleri aldığım bi bayide. Adam ballabdıra ballandıra anlatıyordu birine. Yok 25 metreden köpek öldürdü, yon şu mesafede tuğla kırdı diye. ben anlatan adamı tanıdığımdan ne palavra atabileceğini bildiğimden direkt soğudum o modelden. Aslında Airmax ı da orada gördüm. Tutuşu çok hoşuma gitti. O an ağırlığını iyi tartamadım, şu an ve şimdilik sadece ağırlığında şikayetçiyim. Diğer herşeyi hoşuma gidiyor :)
    Hava yağmurlu olmasına karşın yarın gidip dediğiniz 100 m - 150 m atışları yapacağım. İnşallah bu mesafede hedefi vururum :) Fotoğrafları bekleyin. :)
    iddia bir yana ben daha yeniyim. silahı güç bela forumdaki arkadaşların dürbün ayar tavsiyeleri ile ayarlaya bildim. Dürbünde kayma falanda yok henüz. inşallah ta olmaz. Tek parça ayak ile kullanıyorum. Silaha alışmak gerektiği muhakkak kesin. Sarsıntısı, kurması, nişan, nefes tutma vb konular alışkanlıkla kazanılabilecek meziyetler. Desteğinizle İleride sniper olmasam da usta bir havalı tüfek atıcı olacağım :)


    Keyifli bir hobi olduğu kesin. Meteorolojik durumlar çok aksi olmadığı taktirde ve uygun alan bulunduğu her zaman yapılabilir. Ailecek severek yapıyoruz :)
    İncelediğim PCP silahlardan FX-Revo çok hoşuma gitti fakat fiyatından dolayı alınması çook zor. Ama bir gün mutlaka alınması gereken bir silah.

    Kusura bakmayın arkadaşlar. Böyle bir polemik başlatmak niyetinde değildim. Çünkü hiç bir markayı ne överim nede kötülerim. Bence hiç bir ürün kötü olsun diye üretilmez.
    @ilkertozluklu ; çok güzel özetlemiş. Teşekkürler, saygılar - hörmetler...

    Yanlış anlaşılmasın dediklerim.
    Ben, belki tesadüfen belki de uygun fiyat ve servis olayından dolayı belki de neredeyse herkezin başlangıç markası olarak hatsanı seçmiş olabilirim.
    Fakat benim bu marka silahım olmasına rağmen övmek, yüceltmek gibi bir niyetim yoksada okuduğum yorumlar içerisinde yorumu yapanların imzalarında bi çoğunun mevcut hatsanı olmadığını gördüğümden ve olumsuz yorum yapmalarından dolayı kesin olmayan böyle bir kanıya kapıldım.
    Saygılar...



    X( Hekkezin kendi silahı en iyidir; her zaman ona sahip olabilip onu kullanabilme fırsatı olduğu iiçin :)

    Arkadşlar selam. Forumu inceledikçe sanki forumda bir Anti Hatsan durumu seziyorum. Ben yeni bu hobiyi edindim fakat tüfeğimden menunum. Her tür silah bence alışılması gereken, zamanla daha başarılı olunabilecek bir durum. Ben kendi tüfeğimin ağırlığı hariç her şeyinden menunum. Ve bu gün aşağıdaki linkteki silahla bağlantısını keşfedince, AİRMAX aldığım çook daha memnun oldum.


    http://www.airgunwarehouseinc.com/py-1917.html

    Arkadaşlar bişey soracağım. Tüfeği ilk denemelerimde rüzgarlı havada pelletlerin sapmasından sıklıp şişe dikip onlara atmıştım. Fakat bir yan şişe vardı 20 mt kadar uzakta. Benden de seviye olarak hafif aşağıda duruyordu. Ateş ettiğimde pellet şişeye çarpınca sekti, sekerken önce artan bir sesle vııınlama sonrada yeniden ateş etmişim gibi ses çıkardı. İlk anda Silahtan zannettim yada başka bişeyi kırdı diye zannettim ama tek tük ağaçlı boş bi araziydi. Neyin nesiydi bu?

    Silahı rüzgarlı bir havada sıfırlamak zorunda kaldım. Rüzgar nedeniyle denediklerimin içerisinde (GAMO Prohunter,GAMO Magnum,GAMO TS.22 ve ince mehmet) en istikrarlı pellet TS.22 olduğundan silah ona sıfırlandı. Diğerleri Ts.22 ye göre aşağı vuruyor.
    Silah yeni henüz 100-150 pellet atıldı. Bu hafta sonu tekrar açık alanda mümkünse rüzgarsız yada az rüzgarlı bir yer bulup tekrar denemeler yapacağım.
    500-600 pellet atana kadar böyle gidecekse hiç can sıkmayayım o zaman. Elimdeki 3 kutu pellet bittikten sonra dürbünü söküp ön sol tarafını destekledikten sonra tekrar sıfırlayıp yapacağım grupmanlara göre tekrar fikrinize başvururum.
    İlgi ve önerileriniz için teşekkür ederim.

    Selam arkadaşlar. Aranızda yeniyim ve Hatsan Airmax Quattro SAS 5,5 mm tüfek sahibiyim. Sormak istediğim bir kaç konu var. Görüşlerinizi bekliyrum.


    1- Yaylı-kurmalı tüfekler ateşlendiklerinde çıkardıkları sesin fazlasını namludan mı mekanizmadan mı üretirler. (Moderatör kullanımı ile ses ne kadar azalır)


    2-Bu tüfeğe kompansatör yaptırıyorum. İsabetliliğe etkisi ne düzeyde olur? Şu an rüzgarsız havada 40-50 metreden 30 cm çapında bir daireyi vurabiliyorum. ama nokta atışları yapamıyorum. Kompansatör bu durumu düzeltir mi?