brus77 adlı kullanıcının mesajları

    Erdem paylaşım için teşekkürler. Bu konu değişik bilgilerin paylaşılmasına neden olmuş. Daha önce de sormuş bir çizelge paylaşmıştım. Ben 10 mt den ile 180 metreye kadar klik kullanmadan atış yapıyorum. Niye hiç kimse bu şekilde atış yapmıyor. Bir dezavantajı olmalı diyorum ama ben sorun yaşamıyorum. O sorum öyle kaldı bende böyle devam ediyorum. Saygılar


    Yalnız değilsin abi, bende dot kullanıyorum. Kliklerle oynamayı sevmiyorum. Amerikan Hollywood atıcısı mıyım :)

    Rüzgara ve yarışma stresine rağmen güzel atışlar.
    ;grin;



    50m ye benim dürbün ile, 10x kullanıyorum. Daha doğrusu, devamlı 10x kullanıyorum. hesabı kitabı daha kolay oluyor. Sadece mesafe tayini için max 24 zoom kullanıyorum. Parallax ayarından sonra tekrar 10x e alıyorum. 50-100m arası mildotlar ile atıyorum ve de hiç te küçük gelmiyor kağıtlar. Hatta, ortasındaki küçük beyaz noktaları bile, 4 e bölüyorum. Fakatt, her dürbünde yakınlaştırma aynı değildir.
    Bu kullandığım dürbünden önce, Nikko 8-32 kullandım. Nikkonun 24 ü ve 10 x 'i bu dürbünden daha uzak yaklaştırıyordu. şimdiki dürbünüm daha fazla yaklaştırıyor.

    Tebrikler Erdem abi. 50m şahane, 100m idarelik :)


    Bu sabah bende, 7 gibi atışa gittim, ama malesef ağırlık olmasın diye almadığım allen anahtar takımım, atışa gittiğimde beni almadığıma pişman etti. Dürbün, nasıl olduysa en son ayarladığım şekilden kaymış. O motivasyonsuzlukla ve 14-18 km/h saat esen rüzgarın da etkisiyle güzel grupmanlar çıkaramadım. 50m de en iyi grupmanım 2 cm civarıydı.


    Şimdi senin grupmanı görünce çok hoşuma gitti.

    Acaba 2.el mi aldınız 0 mı? Çünkü Kendi kendine olması biraz olanak dışı. 2. el ise emniyet iptal edilmiş olabilir.


    Ama tehlikeli bir durum olduğu için, garantisi varsa, bakıma gönderin. Yoksa kendiniz de yapabilirsiniz.

    Tabi ki mümkün. Her pellet, aynı marka silahlarda dahi aynı sonucu vermez. Genel pellet olarak sadece JSB türevleri her silahta uygun isabet verir.


    Fakat bu rws nin, field pelletini de merak etmiyor değilim.

    4,5 mm de iyi çıkmış demk ki. Ben s410 da 5,5 mm olanını, uzak mesafede beyenmedim. Fakat kısa mesafede zoraki ile çok güzel isabet kaydediyordu.

    hımm pellet yapı olarak aa diablo field kopyası :) bu benim için çok sevindirici oldu neden diye sorarsanız ben jsb'den çok aa'sı seviyorum nedense 50 mt ve üzeri atışlşarda sattığım x20 dede şuan kullanmakta olduğum zoraki hp 01-ultra'dada jsb den daha iyi sonuç verdi, ama pelletin ağırlığı biraz daha düşmezmi 16grain veya altına.?


    Nispeten gücü düşük silahlarda ince etekli field pelletler daha iyi sonuç veriyor. Hatta HW100 de ince etekli ve 5,51 pelletin daha iyi sonuç verdiğini duydum.
    Bir ara deneyeceğim.

    av silahında niçin carbin tercih ediliyor? uzun mesafe ve güç daha önemli değilmi avda?
    ayrıca kısın atışa gidince bende arabanın içinden çok tercih ediyorum atış yapmayı böyle oluncada uzunluk ve hafiflik çok büyük önem taşıyor, 16 cm uzunluk ve 350 gram ağırlık farkı benim için deli derecede önemli, şöyle pratik oyuncak silah gibi kullancağım bir pcp arıyorum bull up kundak olsa hemen alırım, 95 cmden daha kısa kaliteli bir pcp bulabilsem hemen alıcam söyle 80-85 cm boyutlarında.
    ama ses te çok onemli benim için arabanın içinde kulaklarımı patlattı at44 moderatör olmasına rağmen, atış için kulaklık kullanmıyorum.
    türkiyede 0 olarak bulabileceğimiz böyle bir pcp varmıdır? ikinci el yada modifikasyon olayına girmek istemiyorum


    Av silahı olarak kullanılmasının daha doğrusu tercih edilmesinin nedeni, kısa hafif ve av için yeteri kadar menzile sahip olmasından bence.


    Av için garanti atış tercih ediliyor ve mesafe yakınlaşıyor. Mesela bir av gününde 100-150 m de tavşan, sincap, kuş avı yapan yok. Max mesafeler 50m gibi. E bu carbin silahlar da bu mesafe dahilinde gerekli hassasiyete sahipler.


    Sizin aradığınız, TDR :)

    Hüseyin eline sağlık, bence ceketli grupmanlarda en az ceketsiz grupmanlar kadar güzel. Ceketsiz ile çok fark yok, olan farklar o anki rüzgar değişimleri, pellet farklılıkları veya atıcıdan kaynaklanabilir. Yani senin hw100 bu pelletler ile her durumda isabetli bence.


    Erdem abi, isabetinden bende menunum. S410 'u 5-6 ay kullanmıştım. Oldukça da fazla atış yapmış ve alışmıştım. S410 ile o alışkanlıkla yaptığım grupmanları, HW100 ile 2. kullanımda yapmam sevindirici. Silaha daha da alışınca, daha iyileri de olacak inşallah.

    *Şarjör kilidini açtığınızı varsayıyorum.


    Acaba 2-3 pellet üst üste mi sürüldü yoksa, şarjörü yerine takıp, şarjör kilidini kapadıktan sonra kurma konunu kapatınca mı sıkıştı?
    Yani olay nasıl oldu.


    Silahı sökmeyin, kesinlikle zarar verirsiniz. Herkezin alelade alet ve tekniklerle sökebileceği bir vida değil onlar.