Şarjör nasıl sıkışır?
Bir fotoğraf koyar mısınız?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Şarjör nasıl sıkışır?
Bir fotoğraf koyar mısınız?
Selamlar.
Bu sabah saat 07:00 gibi grupman yapmak için araziye çıktım. Hava başta hafif rüzgarlıydı. Daha sonra 08 - 09 gibi iyice rüzgarlanıp atışların keyfi kaçıp, tüpteki havam da 200 bara düşünce geri döndüm.
Atışların sonunda denemek için kullandığım Hatsan torpedo pelletler, vasatın biraz üstü sonuç verdi. Kalın memolar bile daha iyi grupman yapmıştı.
Pellet : Tartılmamış ve iyileri ayrılmamış - 16 gn AA 5,52
25m
[Resim Engellendi: http://img820.imageshack.us/img820/4897/sam0351f.jpg]
[Resim Engellendi: http://img85.imageshack.us/img85/1762/sam0352j.jpg]
50m
Ceketi komple çıkarıp yaptığım grupmanlar.
[Resim Engellendi: http://img607.imageshack.us/img607/483/sam0329u.jpg]
[Resim Engellendi: http://img525.imageshack.us/img525/6798/sam0330l.jpg]
Termopl ve trb_61_dmr moderatör grupmanları
[/size]
[Resim Engellendi: http://img641.imageshack.us/img641/6238/sam0331c.jpg]
[Resim Engellendi: http://img52.imageshack.us/img52/1768/sam0335l.jpg]
[Resim Engellendi: http://img442.imageshack.us/img442/9932/sam0336e.jpg]
[Resim Engellendi: http://img262.imageshack.us/img262/6046/sam0337l.jpg]
Ceketli hali ile grupmanlar.
[Resim Engellendi: http://img811.imageshack.us/img811/3205/sam0338b.jpg]
[Resim Engellendi: http://img339.imageshack.us/img339/6329/sam0339x.jpg]
[Resim Engellendi: http://img40.imageshack.us/img40/7935/sam0340e.jpg]
[Resim Engellendi: http://img208.imageshack.us/img208/6219/sam0341m.jpg]
[Resim Engellendi: http://img834.imageshack.us/img834/6388/sam0342k.jpg]
[Resim Engellendi: http://img407.imageshack.us/img407/8131/sam0343ti.jpg]
[Resim Engellendi: http://img542.imageshack.us/img542/8415/sam0344.jpg]
[Resim Engellendi: http://img210.imageshack.us/img210/800/sam0345m.jpg]
[Resim Engellendi: http://img443.imageshack.us/img443/3042/sam0346e.jpg]
[Resim Engellendi: http://img442.imageshack.us/img442/9008/sam0347s.jpg]
Biraz da eğlence - pil 50m kuru sıkı 25m
Kuru sıkıyı 50 m de rüzgarda mütevellit vuramayınca 25 m ye çektim. Tuğlaya atış yaparak delik açtım ve kuru sıkıları o deliklere soktum.
** 2. vuruşta, patlama ile kapsül geri sekti ve 3-4 m üzerimden vızıldayarak geçti. cryy.gif **
[size=10pt]Sakın evde denemeyin ![/size]
[Resim Engellendi: http://img98.imageshack.us/img98/2308/sam0334u.jpg]
[Resim Engellendi: http://img59.imageshack.us/img59/4571/sam0356p.jpg]
[Resim Engellendi: http://img27.imageshack.us/img27/9794/sam0357g.jpg]
[Resim Engellendi: http://img3.imageshack.us/img3/286/sam0348q.jpg]
[Resim Engellendi: http://img204.imageshack.us/img204/3372/sam0349u.jpg]
[Resim Engellendi: http://img689.imageshack.us/img689/6421/sam0350k.jpg]
Sağlıcakla kalın.
Beyler var mı konu ile ilgili bir sonuç paylaşacak?
benim tahminim buraya kadardı ama sanırım siz daha çok bilgilisiniz
Her silah aynı kalitede olmayabiliyor. Kök neden bu.
Pellet iticiden tutun, şarjör, namlu girişi, hava transfer deliği, namlu, crown vs. Hepsinin etkisi var.
Bunlardaki en ufak farklılık, bir önceki silaha göre pellet seçtirir.
yiv, set yüksekliği ve derinliği ile ilgili olduğunu sanıyorum.
Bir çok nedeni var. Aynı model silahlarda da farklılık olabiliyor.
Merhaba, BT65 imde piyasada bulunan ucuz-pahalı birçok pellet denemde sonuç olarak 20grain ve üzeri pelletlerin vede özellikle kubbe başlı olanların çok daha isabetli olduğunu gördüm. Bunlar içinde en iyileri HN Rabbit Magnum ve Norica Ban oldu, ikisi arasında ise isabetlilikte bir fark olmamasına rağmen fiyatta ciddi fark var; Norica Ban'ı tavsiye ederim. 200 adetlik kutusunu 10TL civarı almıştım...
Bahsettiğiniz her 2 pellet te, genelde çok isabetli bulunmayan pelletlerdir. Demek ki her pellet her silahta aynı sonucu vermiyor.
Aynı ses seviyesine moderatörlü de olsa ulaşan pcp ler vardır tabiki. Mesela Sumatra, Condor gibi.
Ama standart bir pcp ile moderatörlü atış yaptığınızda, stoeger kükrüyormuş beya diyeceksiniz.
Evet etekleri ince pelleler heleki yaylıda kullanılıyorsa namluyu daha çabuk terketdiği için çok daha isabetli oluyor etekleri kalın pelletler yaylıda isabeti bozuyor nedenide pelleti namlunun setleri kesinceye kadar pistona ve yaya direnç oluşduruyor ve sarsıntı artıyor ve isabet düşüyor etekleri kalın sert pelletlerden ben yaylı tüfeklerde fazla verim alamıyordum namlu girişine havşa açınca farketdimki pellet namluya ilk sürüldüğü kısımda namluya nekadar iyi oturursa isabet o denle artıyor .
Aslında JSB pellet kullanırken, çok narin davranmak gerekli. Pelleti namluya sert ve dikkatsiz itelerken mutlaka zarar görecek ve isabet
düşecektir. Mükemmel isabetin şartlarından biri, bu yumuşak pellet ise, namluya yada şarjöre yerleştirirken ezmeyerek kullanmalıyız ki, isabetimiz azalmasın.
ben jsb pelleti ömrümde ilk defa 2 ay kadar önce stoeger x20 de kullandım a.a. kadar iyi gelmedi bana aynı tüfekle aynı mesafeye (65 mt) attım a.a. neredeyse 1 tl yaparken jsb ile sigara paketi yapmıştım
demek istediğim 65mt sigara paketi büyüklüğünde çokmu kötü hayır bir yaylı için ideal dedim ama a.a. 1 tl yapınca kendime vaybe dedim.
aynı durum şuan kullandığım zoraki içinde söz konusu sizce tesadüfen benim bu iki tüfeğim a.a. sı jsb den daha çok sevmiş olabilirmi.? yoksa a.a. jsb den zaten daha kaliteli olduğu içinmi böyle oldu benim atışlarda. ?
AA, JSB den daha kaliteli değil. Aynı kalite ve malzemede. Aradaki farklara bakarsanız,
AA-Field - ince ve uzun etekli, daha sığ dolgulu ve çok narin. Nispeten daha güçsüz silahlarda kullanım daha verimlidir.
JSB-Exact - daha kalın ve kısa etekli, yüksek dolgulu ve daha dayanıklı. Bu pelletin atılabileceği en güçlü silahlarda daha verimlidir.
oldum olası hiç sevmem jsb peletleri, 10 a yakın havalı tüfekle defalarca denedim, çıkış hızları muadillerine göre herzaman düşük, isabeti gamo peletler kadar bile değil, peletler hamur gibi yumuşacık yamur yumul oluyor, vurduğu yerde tahribat bile yok doğru dürüst.
hadi dedim 1-2-3 değişik tüfekler kullandığımdandır dedim değilmiş, jsb peletler iğrenç birde okadar para istiyorlar yüklü miktarda almıştım ilk alışımda elimdekileri ya hediye ettim. açılmamış kutularıda sattım. kutusu 5 lira dahi etmeyecek marka, tek bir modelini değil farklı çapta birkaç modelini denedim hepsinde sonuç hüsran oldu.
zaten elinize alınca farkediyorsunuz kutudan çıkarıp yüklemek için aldıgınızda elinizde eziliveriyor kagıt gibi, kutuları ayrı bir alem, insan kutu kapağına paso koyar, kaç kere taşırken kutular açıldı yerlere saçıldı peletler.
şu an Diana mod 54 ümde dahi gamo pelet kullanıyorum gerek çıkış hızı, gerek tahribatı, gerek isabeti jsb lere göre çok üstün, inanmayan varsa atışa gitmek için buluştugumuzda video çekip göstericem, kimse kusura bakmasında jsb ler gerçekten rezalet 5 kuruş vermem
Komik ve hiç kullanmamış kullanıcıları yanıltan bir yorum olmuş. Sanırım tüm dünya atıcıları bu pelleti kullanarak yanlış yapıyor, siz doğrusunu yapıyorsunuz.
Kostok emrede de sizdeki tüfekten var.
Diana Mod 54 Airking .177 nedir ne değildir ?
Her pellet her tgüfeke aynı sonucu vermez ama JSB pelletlerin de muadillerine göre kötü olduğu tüfek te pek yoktur.
sizin aklınıza gelen ne oldu acaba?her yöne oluyor.
Kayma hep aşağı yönlü ise, çıkış hızındaki düzensizliktendir. Ama senin her yönlü kaçma olduğu için, tavsiyem silahı mengeneye bağlayıp 10-15 m ye çok sakin tetik düşürerek atış kağıdında da pelletlerin vuruş sıralarını belirterek deneme yapmanız ve paylaşmanızdır.
Kaymalar hangi yönde acaba? Tabi atıcı hataları hariç.
Arkadaşlar namluyu yerinden cıkararak temizledim ve temizliğinden cok eminim.Pelletleride seçerek yükledim etekleri oldukça temiz.Geriye sadece pelletlerin capı kalıyor.birde rüzgar ama 25 metrede nekadar etkili olur bilemiyorum?
Geriye sadece pelletlerin çapı kalmıyor. Pelletlerin ağırlık farkları da var ama 25m de önemsenecek etki yapmaz. Esas geriye kalan şarjör problemleri. İndeksleme doğru yapılıyor mu, şarjörde rahat dönmeyi etkilecek pellet kalıntısı, toz vb madde var mı?
Hem S410 hem HW100 kullanmış biri olarak, tavsiyem sikahı 1 sene kullanacak ve satacaksan S410/510 al. Ama 15-20 sene kullanırım dersen HW100 al derim dahada bişey demem.
Korick abinin regulatoru gercekten cok basarili, dun atislarda farkettikki 8.44 fx ler oldukca isabetli, 10,60 diana lar klasik kurali bozmadilar
(zor giren zor cikar) bir filinta atasozu
![]()
![]()
![]()
Taylan abi, çalışma ve grupmanlar çok güzel. Helal olsun.
O uca yaptıracağın parçaya gerek yok. Dolumu 220 bara kadar yaptıktan sonra, tüpü kapat ama hortumdaki havayı tahliye etme. Atışlarına devam et. Arada bir önce tüpteki manometreden sonra tüfekteki manometreden değerleri karşılaştır. 3 şarjör sonunda da sadece tüpün vanasını açarak tekrar 220 bara doldur.
Bu kalibrede bir silah istiyorsanız, izniniz ve gerekli sabrınız yoksa Sumatranın büyük kalibresi ile idare edeceksiniz.
bence en stabil atışlar yaylı silahlardadır ama neden en isabetli silahlar yaylı değil.
Atış anındaki ses ve titreşimden kaynaklı atıcı hatalarından. Kaliteli, sessiz ve tepmesi az olan yaylılar ile PCP lere yakın atışlar yapılabiliyor. Ama fiyatları da pcp fiyatında.
125 m için iyi bir atış olmuş
ama anlayamadığım bir şey var
sniper silahları 1500 m den bile istedikleri noktada 6 cm grup yapabiliyorlar bizler daha iyi silahlarla neden 200 m de yapamıyoruz.
Bizim kullandığımız, havalı silahlar sniper silahlarından daha mı iyiymiş?
*Hayır, çünkü bizim silahları ve atışlarımızı etkileyen değişken çok.
- Her atışın aynı hızda olmaması
- Rüzgar etkisi daha hissedilir ve töleresi zor
- Pelletlerin ağırlık farkları
- vs
Daha Çok Göster
125 metre civarı (belki fazla da olabilir)
İnceMehmet 30.25 Grain
Airforce Condor SSS
Rüzgar: (Ağır pellet ve güçlü pcp ile boşverin rüzgarı falan)
Vurma noktasını tam ayarlayamamış ve pelletin düştüğü yeri tam tesbit edememişdim...
Sıfırlamayı da yarım yamalak olarak 25 metrede yapmıştım...
Artikılların altındaki çizgiden nişan alarak yapılan atışlar (Dolayısıyla iki atışın birbirini tutması bayağı zor bir durum yukarı aşağı pozisyonda - çizgiden hedefe nişan aldım anlayacağınız) 125 metre de nereye düştüğünü bulmaya çalışıyordum ...İşin ilginç tarafı sanki cetvel gibi düz sıralı atışlar ...
O mesafede çok ta güzel bir atış olmuş. Namlu çıkış hızındaki farklılıklar çok net belli olmuş. Yani pelletler aynı hızda namludan çıkmış olsaydı tek delik grupman olurmuş. Tebrikler.
Geçmiş olsun.
Anladığım kadarı ile, söküm + bakım işlemleri sizin elinize göre değil.
kural olarak, tüfek sökülürken her zaman önce kundak ve mekanik aksam birbirinden ayrılır.
Daha sonra tüp ve mekanizma sökümü yapılır.
Siz tüfeği heder etmeden önce aldığınız yer aracılığı ile Hatsana yollayın.
Anlayamadığım konu ise, 2.pelleti namluya sürmeyi engelleyen sisteme sahip tüfek ile 2. hatta tıkanmaya sebep verecek 3-4-5. pelletleri nasıl namluya sürdünüz ?
Aslında nasıl olduğunu tahmin ediyorum. Namluda pellet varken, şarjörü çıkarıp tetik düşürüp tekrar şarjörü takıp tekrar pellet sürerek olmuştur.
Hadi namluya 2-3 pellet sürdünüz o tüfek 2 değil 3 pelleti bile namludan atar. AT44 ve HW100 e, 2 pelleti bilerek sürüp attığını denedim. BT65 3-4 pelleti bile atabilir. O kadar güçlüdür. Tıkanacak kadar kaç pelleti namluya sürdünüz acaba? Ben bunu çok merak ediyorum.