irfanDK adlı kullanıcının mesajları

    Kundağın ön kısmında ki sağında, solunda bulunan vidaları ve tetik korkuluğunun arka tarafındaki vidayı söküp kundağı tamamen söktükten sonra gözle kontrol etmenizde fayda var, havalı tüfeklerin yağlanmasını doğru bulmuyorum, sürtünme hissinin geldiği noktaya odaklanıp gözle kontrol edip yapılacak işlemi kendiniz belirlemelisiniz.

    Valla hocam ilk tüfeğim pek anlamam ben ama genede bi açıp bakarım yarın belki basit bişeydir.


    Basit degilse eğer fabrikaya gonderme olayı varmışta ben 2. El aldım sıkıntı olurmu acaba.

    Hatsan striker 1000s vortex kullanıyorum. Son birkaç atışımda kurarken biraz sürtünüyomuş gibi olmaya başladı.


    Bende o alt kısma makine yağı sürsem geçermi diye düşünüyorum yoksa ayrı bi yağ flnmı almam lazım diye bi sorayım dedim.


    Birde düzenlimi yapmam lazım bu yağlama işini veya ayrı namlunun içine bi işlem vb yapılmalımı.

    Hocam çok sağol tam bu tarz bi cevap arıyodum.

    Bu pistonu çinde yaptırıp getirme olayı devam ediyorsa hatsanı alıcam hemde zaten bu dürbün olayları çok çetrefilliymiş ilerleyen zamanda düşünürüm onu.

    Bi videoda dampa yoksa o ayakların arasına sünger fln sıkıştırın diolardı oyle iş görürmü hani gormezsede hic durbun işine girmicem tufekle aynı fiyata geliyo yoksa dampa fln


    N11 in ne sıkıntısı vardı hocam neden sattınız

    İki ürününde güçleri aynıdır, 13-14 grain 5.5mm pellet ile yaklaşık 800 fps hız verirler, isabet olarak denemeden bilemeyiz iki firmada kendini kanıtlamış firmalardır, yani siz görüntüsünü beğendiğiniz ürünü seçmelisiniz, gez arpacık konusunda fabrikayı arayıp sorabilirsiniz, arpacık takılabilir fakat gez için namlu üzerinde diş açılmış olması lazım, ayrıca N-11 modelinin gez arpacıklı olan varyantıda mevcuttur onu tercih edebilirsiniz, kırma namlu tüfeklerde dürbünü dampa ayak olmadan kullanmanız pek mantıklı değildir, dürbün ilk atışta da bozulabilir 100. atışta da bozulabilir, ilk atış ile 100. atış arasında dürbünün ayarı zaten kaçacaktır.

    Benim şahsi tercihim Hatsan'dan yana olacaktır çünkü Kral'ın kırma namlu tüfeklere pek özen göstermediğini ve çağın biraz gerisinde kaldığını düşünüyorum. Bu söylediğim tamamen kendi şahsi görüşümdür.

    Şimdi google yazdım dampa ayak diye bi normal yuvalak olanlar var bide protector diye bitane var raylı fln bisey ikiside aynı işimi görüyor

    Burda en büyük etken ne bir dürbün, ne bir tüfek, nede dampa ayaktır. Burda sağlıklı bir öneri için ilk etapta bütçe belirtmeniz ve ardından tüfekte önceliğiniz ne olacak onu belirlemeniz gerekli. Hem isabet hem güç olmaz. Bu olsa olsa ateşli sınıfına girer. Havalıda bunu yakalamak içinde ciddi bütçe isterki 15.000 TL başlar.


    Bütçe ve en çok aradığınız özelliği bize belirtirseniz hobidaşlar ve dostlarım size daha verimli bilgi verebilir.

    Bu paylaştığım 2 tüfek arasından hangisi daha iyi anlamında sormuştum bide bu dürbün bozulurmu diye merak ettim


    Marka önerisi babında sormamıştım yani ama yine aynı bu tüfeklerin fiyat bandında bi önerisi olan varsa bakarım

    ilk kez havalı tüfek alıcam hatsan striker1000s vortex yada kral n11lux piston arasında kaldım kralın yanında aria 9*32 dürbün veriyolar ama gez arpacık yokmuş


    videolarda havalı tüfeklerde bazı dürbünler bozuluyo fln diyolardıda bu yanındaki dürbün nasıl şimdi gez arpacıkta yok bisey olursa dürbüne napıcam ayrı olarak gez arpacık takılırmı buna


    son olarak hangi tüfek daha iyidir (isabet güç dayanıklılık açısından)