WildWraith adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba, bende aslında factor bakıyordum ama sonradan biraz youtube reklamasyon hype ı birazda bizim yerli üretimdeki kalite anlayışından dolayı güvenemeyip fx dreamline aldım. Kısa namlu ile 50m den sonra verim alamadım 60cm superior namluyu deneyim dedim oha oldum gündüz gece farkı gibi farketti. Stabil bir yerden atış yapınca 100m de sağlam grupmanı var. 20mm çap.


    Hayaksisheytan engin sak 5.52 solidi denedim 20gr. Normal 18lik jsb peleti 980fps atıyor bunda cihaz ölçmedi ama 950 atar diye düşünüyorum. Grupman sanki iyi gibi çok emin olamadım havam azalmıştı. Ancak sıfırlamamı jsb ye göre yaptıktan sonra bu solid net bir şekilde 87m mesafede 3 click sola gidiyordu. Kapalı ortamda denedim 6m de aynı sapma vardı. Normal midir? windage olarak ben böyle bir oynama beklemiyordum açıkçası. Elevation oynar ama, ne bilim şaşırdım.

    Merhaba, hoşgeldin.

    Evet dürbün lazerle bir miktar sıfırlanıyor(bore sighting) ama attığımız peletler düz bir çizgide gitmiyor. Kavisli bir uçuş sergilediklerinden dolayı bu methot sadece başlangıç eforunu azaltmak için kullanılıyor. Lazerle 20m de dürbünü ayarladıktan sonra 4 5 atış deneyerek ince ayar çekebiilirsiniz.

    Bu metodla toplam 10 pelette 50m ye sıfırlama yapmıştım. Tabi tüfeğin tutarlılığı da sıfırlamanın kolaylığını etkiliyor.

    Merhaba arkadaşlar,

    Normalde dağ bisikletçisiyim. Bu spora başlama hikayem sürüş sırasında bir köpek tarafından ısırılmamla başladı. Silahlara genel bir ilgim vardı ancak ateşli silah konularının zorluklarından dolayı konuya girmemiştim. İlgili olay sonrası havalı tüfek/tabancaların ruhsat gerektirmediğini öğrenmemle beraber sırt çantasında taşınabilir bir pcp ile başladım. Güvenlik düşüncesi ile başladığım sporda atıcılık keyfi ve geliştirme isteği ile birlikte daha üst seviye bir tüfeğe geçtim ve aranıza katıldım. Sırt çantasına tüfeği koyup bisikletle atış alanı olarak belirlediğim bir araziye gidip 50m 100m civarı çalışmalarımı yapıyorum.

    Belki gün gelir gerekli tecrübe ve bilgiyi edindikten sonra field target sporuna yönelirim :)