edmundolayn adlı kullanıcının mesajları

    Değerli arkadaşım, kampta yabani hayvanlardan korunma amacı ile kullanacaksanız, ses fişeği veya biber gazı bulundurmanızı tavsiye ederim. Korunma amacı ile de olsa bir ayıyı öldürürseniz çok yüksek para cezası ile birlikte ruhsat iptali gibi cezaları var. Ayrıca, diyelim ki herşeyi göze aldınız, eğer profesyönel bir avcı değilseniz inanın bir ayıyı etkisiz hale getirmek kolay değildir ve bir ayıya ateş etmek için 3-4 koşulun sağlanmış olmadı gerekir. Şunu da bilmenizi isterim ki yaralı bir ayı karşılaştığınız herhangi bir ayıdan %100 daha tehlikelidir.

    Kesinlikle kendimi koruma amaçlı ama çok zor durumda kalırsam ve kullanmak zorunda kalırsam yakın mesafeden 12 cal uzun mesafeli tavşan fişeği 34g saçma etkili olur mu diye sormak istedim. Kesinlikle hiçbir canlıya zarar verme amacım yok avlanmak vs.. gibi şeylerde kullanmak gibi bir amacım yoktur. Sadece çok zor durumda kalırsam etkili olacak mı diye daha tecrübeli arkadaşlardan bilgi almak istedim. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim..

    evet yakın mesafeden ayı da dahil neye atarsanız atın yatırır.

    12 call ın 8-10 metreden düşüremeyeceği hiç bir şey yoktur.

    ayrıca saçmaları da tek kurşun yapabilirsiniz. çok basit bir yöntemi var.

    Sayın yöneticim nedir o yöntem yardımcı olabilir misiniz çok büyük ayı fobim var gideceğim yer de bolu malum ayı yuvası bilgilendirirseniz mutlu olurum saygılar..