vpamir adlı kullanıcının mesajları

    Aslında alabilsem S&W gerçekten estetik olarak mükemmel, kalitesi yıllarla sabitlenmiş. Ancak belirttiğim gibi karşılamam zor gibi.


    Gövdenin tümünün plastik olduğunu bilmiyordum.
    Cevap için teşekkür ederim.



    Merhaba. Ben de 2 günlük bir crosman 357 6" sahibi olarak bir kaç şey söyleyeyim.



    Silah genel olarak gerek görüntüsüyle, gerek ele oturuşuyla, gerekse de kullanım rahatlığıyla fiyatını sonuna kadar hak ediyor. Ayrıca komple plastik falan da değil. Plastik olan yeri sadece kabza kapakları ve namlusu. Onun dışında heryeri demir. Demirin üzerindeki siyah boya şimdilik fena değil ama çok kaliteli gibi de durmuyor, yani zamanla atma yapabilir. Bu arada plastik olan kısımları da kaliteli sert plastik, öyle uyduruk plastik değil.



    10 metreden yaptığım atışlarda boş bira kutusunu delip geçiyor. Daha uzun mesafede henüz deneyemedim. İsabet oranı da benim gibi bir acemi için düşünüldüğünde gayet iyi. Şöyle ki az önce koridordaki atışlarımda 10'da 4 vurdum, diğerleri arkadaki bavula girdi ;rofl.; Zamanla silaha alıştıkça daha da düzeleceğini umuyorum.



    Ağırlığı ideal. Öyle oyuncak gibi hafif değil. İlk gece omzum tutuldu, ağrıdan zor durdum, alışkın değiliz tabi :) Ama bugün alıştım.



    Kısaca böyle. S&W 'lar eminim ki çok daha kalitelidir. Ancak bu fiyata böyle bir silah bulmanız da imkansız. Şahsen ben aradaki 200-300 TL gibi fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum.



    Son olarak da şunu söylemek istiyorum: Revolver... Forever ! ;#taban^l

    Merhaba arkadaşlar, benim 357'm de bugün elime ulaştı. İlk izlenimlerim çok olumlu. Ağırlığı ideal duruşu ise mükemmel. Yeni konu açmadan önce forumu arattırdım ve bu konuya denk geldim o yüzden yeni konu açmadan kafamdaki bazı soruları burada sormak isterim.


    Öncelikle necati76 arkadaşımız 357'yle BB attığından bahsetmiş. Aynı şey benim de aklıma geldi fakat bi yerlerde pellet atan silahlarda (özellikle de yiv ya da setli olanlarda) BB atınca namluyu (özellikle de yiv ya da setleri) bozduğuna benzer bişeyler okumuştum. O yüzden kararsızım. Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim. Bu arada namluya baktım, yiv ya da set benzeri birşey var ama yiv midir yoksa set mi, ya da ikisi de mi onu anlayamadım.


    Bunun haricinde CO2 tüpünün ağzına yerine takmadan önce özel bir yağ sürülürse silahtaki contanın ömrünün uzayacağı ve bir miktar da olsa silahın performansına olumlu yönde etki yapacağına dair de bişeyler okudum. Peki bu yağ tam olarak nasıl bir yağdır? Muadili var mıdır? Mesela az bir miktar vazelin falan sürsek olmaz mı? Ya da su bazlı bişeyler mi sürülmeli?


    Diğer bir sorum da şu: sanırım CO2 tüpünü yerine takınca tüpün ağzı silahtaki mekanizma tarafından deliniyor ve conta ve iç mekanizma vasıtası ile basınç stabil tutuluyor. Peki diyelim yeni bir tüp taktık ve 1-2 atış yaptık. daha sonra ise silahı kaldırmamız gerekti ve tüpü silahın içinde bırakmak istemiyoruz. Benim tahminim tüpü çıkarmaya çalışırsam tüpteki gazın aynen fossss diye boşalacağı yönünde. Ama emin de olamıyorum. Bu konuda tecribeniz ya da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.


    Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar. İlgilenip de cevap yazma zahmetinde bulunan arkadaşlarıma ve büyüklerime saygılarımı sunarım.


    Sevgiyle.